Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio Sekeli (çocuk felci) %40 raporum Ankara'dan geri döndü.

alimutlu2308

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli dostlar,

Hakem hastane olarak Haseki hastanesinden almış olduğum %40 rapor Ankara dan geri döndü. Hastane benim durumumu tablo 4.1'e göre değerlendirmişti ancak Ankara göndermiş olduğu dilekçede tablo 3.4 göre değerlendirilmesi gerektiğini yazmış.

Tablo 3.4 e göre de büyük ihtimal %18 olarak oranı değiştirecekler (doktor öyle dedi. Senin durumunu anlıyorum ama tablo 3.4 e göre %18 vermek zorundayım dedi.). Benim gibi polio sekeli (çocuk felci) olan hastaların tablo 3.4 e göre değerlendirilmesi doğrumu. Sonuçta bizim rahatsızlığımız kas sistemi ile ilgili. Benim sağ ayağın ince kısı ve çok güçsüz. Ayak bileğimde hareket kısıtlığı var. Tablo 4.1 daha uygun gibi duruyor.

Benim burada sormak istediğim bana 2. hastane olan Ok Meydanı hastanesi tablo 4.1 e göre %40 verdi 3. hastane olan Haseki (hakem hastane) yine tablo 4.1 e göre %40 verdi Ankara'nın bu oranı tablo 3.4 e göre değerlendirerek düşürmesi dava konusu edilebilir mi?

edebilirsin arkadaşım hakkını arayabilirsin hatta bunun la ilgili yasa maddesi var hastanenin verdiği rapor oranı geçerli olacağına dair.

arkadasım çoook mücadelesini verdik ama bir sonuç alamadık biz bu işin pesini bırakmadık ama destekci olan yok..malesef iş başa düştümü çözüm aramaya kalkılıyor yani ateş düştüğü yeri yakar düşmeşşese bişey yok

alimutlu2308

merhaba. emg cektirdiniz mi? emg cektirin, bahsettiginiz kas ve hareket kisitlari orada cikar. emg sonucuna da itiraz edecek halleri yok. o zaman hep oraniniz yukselir hem isiniz garanti olur. norolojiye basvurarak emg cektirmek istediginizi soyleyin.

Evet emg testi yaptırtım. Emg testinin sonuç bölümünde "Bulgular kronik dönem, ağır düzeyde sağ L3-S1 önkök/önboynuz tutulumunu desteklemektedir." diye yazıyor. 2 hastanede muayene bulguları ve bu test sonucuna göre %40 rapor vermişti. Tabi tablo 4.1 e göre. Şimdi Ankaranın bunu tablo 3.4 göre değerlendirme yapılmasını istemesi kanunen uygun mu. Büyük ihtimal benim raporumu tablo 3.4 göre bozup %18 e düşürecekler.

Değerli arkadaşlar yaşadığım sorun hakkında tecrübeli arkadaşların yönlendirme yapmasını rica ediyorum. Sizce su an ne yapmalıyım.

Arkadaşlar yönlendirme yapabilecek birileri yok mudur. Benim bildiğim çocuk felci bir santral sinir sistemi hastalığıdır. Rapor aldığım hastane bunu doğru olarak tablo 4.1 e göre değerlendirmiştir. Ankaranın bunu tablo 3.4 e göre değerlendirme istemesi ne kadar doğrudur. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar beni yönlendirebilir mi?

ankara'nın derken ankara hastanesi mi düşük oran veren. herkes numune'den heyet raporu alıyor. bence bir de orayı deneyin ve doktor raporunuzu doldururken iyice durumu anlatın. adamin elinde klasor var, oradan acip oranlara tablolara bakıyor.

yok arkadaşım polio sekeliysen yandın %19 rapor alırsın ne engellisindir nede sağlamsındır

Ankara derken vergi indirimi için raporların gönderildiği merkezi hakem heyetini kastetmiştim. Elimde şu an %40 raporum var ancak vergi indirimi için başvurduğumda Merkezi hakem heyeti raporumu hastaneye geri gönderdi ve tablo 3.4 e göre değerlendirmesini istedi. Oysaki benim rahatsızlığı polio sekeli (çocuk felci) yani bir santral sinir sistemi hastalığı. Bu da yönetmeliğin 4. maddesinde belirtiliyor ve değerlendirmenin tablo 4.1 göre yapılması gerektiğini düşünüyorum.

ortapedik engelliler artık engelli sayılmıyor rapor oranları çok düşük oluyor buna nasıl bi çözüm bulunulacak ?

eylem yapılmadıkça sesimizi duyuramayacağız grev eylem artık ne varsa ben varım tüm işlemler için %40 alıyorum vergi indirimi %19 böyle sistem mi olur

exselans facede gurubumuz var iştersen katıl vergi indirmi magdurları engelli işçiler adı

Vergi dairesi her zaman kişinin % desini düşürür benim % 90 olan raporumu 70 altına cekti bunun bu konuda yapılacak pek fazla bir işlem yok mahkemeye gidebilirsin ama cok zaman alır ve yıpranırsın her konuda

Merkezi hakem heyeti, hastanelerin yönetmeliğe uygun olarak rapor verip vermediğini denetliyor ancak kendisi yönetmeliğe uymuyor. Bunu neyle izah edeceğiz.

Evet belki bende yürüş bozukluğu olabilir ancak buna sebep olan santral sinir sistemi hastalığı olan çocuk felci sebep olmuştur. Bunu da yönetmeliğin 4.maddesinde ayrı başlık altında açıklamışsın. Ayrıca yönetmelikte hastanın lehine olan tablo kullanılır yazıyor. Bırakın ben lehime olan tabloyu değil doğru tablodan değerlendirilmek istiyorum.

Arkadaşlar Merkezi hakem hastanesinin talimatı doğrultusunda Haseki hastanesi raporumu %18 e düşürmüş olduğunu bugün öğrendim. Malesef şu nalet tablo 3.4 göre değerlendirme yapılmış. Oysaki benim sorunum santral sinir sistemi hastalığı olan polio sekelidir. Bununda tablo 4.1 e göre değerlendirilmesi gerekir. Şu anki durumda yapılabiliecekler hakkında tecrübeli arkadaşlar lütfen beni yönlendirebilir mi?
Teşekkürler.

Merkezi Hakem Heyetinin Rapor Oranını Düşürmesine Karşı Dava

Değerli Arkadaşlar,
Çocukken geçirmiş olduğum polio sekeli (çocuk felci) rahatsızlığı nedeniyle sağ ayağımda engelim bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da ilk olarak Kağıthane develet hastanesinden rapor aldım. Hastane tablo 3.4 göre %18 verdi bende buna itiraz ettim. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü beni Okmeydanı Hastanesine yönlendirdi. Orası da tablo 4.1 e göre(polio sekeli santral sinir sistemi hastalığı olduğu için bana göre de tablo 4.1 olması gerekir) %40 verdi. Bu sefer İl Sağlık Müdürlüğü hakem hastane olarak Haseki hastanesine yönlendirdi. Burası da tablo 4.1 e göre %40 verdi ve raporum onaylandı. Bende raporu alarak vergi indirimi için vergi dairesine başvurdum ve vergi dairesi de raporu Ankara Merkezi Hakem Heyetine gönderdi. Merkezi Hakem Heyeti Haseki Hastanesine bir dilekçe yazarak değerlendirmenin tablo 3.4 göre yapılmasını istedi ve bu sefer hastane benim rapor oranımı %18 e düşürdü.

Formdan okuduğum kadarıyla bu durumda olan birçok polio sekeli hastası olduğunu gördüm. Ben şimdi bu durumu dava konusu etmek istiyorum. Bu durumla karşılaşıp dava açan ve sonuç açan arkadaşlar var mı? Ayrıca bu durum ile ilgili bildiğiniz emsal kararlar var ise benimle paylaşabilir misiniz. Teşekkürler.

Ankara merkezi hakem heyeti nerdeki

3cü rapordan sonra niye düşürmüşki raporunu

flora19

Vergi indirimi için başvuru yaptığımızda vergi dairesi raporların kontrol edilmesi için Ankara da bulanan Merkezi Hakem Heyetine göndermektedir. Bu kurulda raporların mevzuata uygun verilip verilmediğini kontrol ediyor. Ama her ne hikmetse mevzuatta böyle bir zorunluluk olmadığı halde bütün yürüyüş bozukluklarını tablo 3.4 e göre değerlendirme istiyor. Benim anlamadığım madem hep bu tabloya göre oranları belirliyorsun neden yürüyüş bozuklukları ile ilgili o kadar tabloyu mevzuata yazdın. Kaldı ki benim rahatsızlığım santral sinir sistemi rahatsızlığı olan polio sekeli ve bunu da mevzuatın 4. maddesinde belirtmişsin. Merkezi Hakem Heyeti sağ olsun hastanın lehine değil aleyhine olabilecek bütün fırsatları kullanmaktan çekinmiyor. Bunun için mevzuata dahi uymuyor. (tabi benim düşüncem)

alimutlu2308

Acep ilk raporumu gördüki orda enson aldığın geçerliydi düşürmeleri saçmalıkmış

ben dava açtım lakin olumsuz ..bu bir ..ikincisi biz imza kampanyası başlattık bızım durumda bir çok arkadasımız varken kimse destek vermedi..bu üç..facede gurbumuz var rapor oranları düşürülen vergi indirmi mağdurları engelliler adında..ama bu guruba her engelli değil bizim gibi sorunu olan arkadasların gelmesi daha mantıklı olur şuan 80 kişiyiz

Konu otv olunca herkez nasılda bir gayrete düştü ama ropor oranlarını düşürmeye gelince kimseden ses yok.....

aynen kardesim akın oysaki bu sorun yıllar dır var bi allahın kuluda ya bunlar engelli degilmi demiyo

selo_selo07

Sizin de rahatsızlığınız polio sekeli mi acaba? Mahkeme hangi gerekçe ile açtığınız davayı reddetti? Bana göre polio sekeli santral sinir sistemi hastalığı olduğu için tablo 4.1 e göre değerlendirilmesi lazım. Merkezi hakem heyetinin bunu tablo 3.4 göre değerlendirme istemesi mevzuata aykırı olduğunu düşünüyorum. Buradan hareketle dava konusu edilebilir. Resmi yazışmalar tamamlanınca ben bu yolu takip etmeyi düşünüyorum. Bu konuda tecrübelerini paylaşabilir misin.

Bir de face deki grup ismini paylaşabilir misiniz.

facedeki gurupu ismi vergi indirmi mağduru engelli işçiler..bulunduğun ildeki vergi, mahkemesine başvuruyosun evralarını hazırlayarak..avukat filan tutma sahsi basvur 3 ay içinde sonuçlanıyor

selo_selo07
Paylaşabileceğiniz örnek başvuru dilekçesi var mıdır? Sizinde engeliniz polio sekeli miydi acaba?
Teşekkürler.

tesekkürederim kardesim eline sağlık faceden wapsaptanda paylasım yapabilirsin

gruba katıldım vergı ındırımınde dusuruyorlar bılerek lanet bı durum bende hasekı den % 40 aldım ama vergı ındırmıne ı sını agzıma alamadım cekındim

Üst Alt