Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio Sekeli (çocuk felci) %40 raporum Ankara'dan geri döndü.

Gözünaydın:)nasıl 40 oldu tekrardan

Bracıial plexus yaralanması sinir ezilmesi hangı tablo oldugun bılmıyorum % 40 hasekı verdi

@fasfor
Rahatsızlığınızı büyük ihtimal yönetmeliğin 4.Maddesinde belirtilen " Madde 4. SANTRAL VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARINA BAĞLI BOZUKLUKLAR" başlığı altında bulunan tablo 4.2 ye göre değerlendirmişler. Eğer bulgular açık bir şekilde ifade edilerek doğru tablo kullanıldıysa sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Bizim yaşadığımız sorun Polio Sekeli rahatsızlığının tablo 4.1 e göre değerlendirilmesini Merkezi Hakem Heyeti kabul etmiyor. Onuda yürüş bozukluğu olarak değerlendirdiği için tablo 3.4 e göre değerlendirme istiyor. Senin böyle bir sorunun olmadığı için eğer değerlendirme doğru şekilde yapılıp bulgular açıklıkla belirtilmiş ise sorun yaşamayacağını umut ediyorum.

evet şimdi buldum kararda yazanla aynı seyı yazıyor
3-Ağır Orta Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor.

soyle bısey var domınant 40 non domınant 30 yazıyor bu sag kol sol kola goremı degısen puan

Rapor oranının düşürülmesine itiraz

Merhaba,
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almış olduğum %40 oranında raporum Ankara Merkezi Hakem Heyeti tarafından %18 e düşürülmüştür. Konuyu mahkemeye taşıyacağım ancak öncesinde itiraz etmek istiyorum. Burada sormak istediğim ben vergi indirimi başvurusunu vergi dairesine yapmıştım ve vergi dairesi de raporu Merkezi Hakem Heyetine yönlendirmişti. Raporumda ilgili kurum tarafından %18 e düşürüldü ve vergi dairesi de vergi indirimini kabul etmedi. Şimdi ben itirazımı Vergi Dairesine mi yapacağım yoksa Ankara Merkezi Hakem Heyetine mi? Ankara ya yapmak gerekiyor ise ben İstanbul da olduğum için nasıl bir yöntem izlemem gerekir.

Teşekkürler.

İki yere de yapabilirsiniz lakin direkt Gelir İdaresi Başkanlığına dilekçe ile itirazınızı bildirmeniz süreci daha hızlı kılar, Yazı Örneği ve Raporun bir örneğini eklemeyi unutmayınız.

engelilik
Vergi Dairesini telefon ile aradım. Konunun bizim ile alakası yok bize itiraz edemezsiniz diyor. İl sağlık müdürlüğüne itiraz edin diyor. Ben raporumu zaten il sağlık müdürlüğüne itiraz sonucu hakem hastanesinden aldım. Beni tekrar oraya yönlendiriyor. Sanırım itirazı Ankara Merkezi Hakem Heyetine yapmamız gerekecek. Dilekçeyi Ankaraya nasıl göndermeliyim acaba. Bir de önerebileceğiniz dilekçe örneği var mıdır.

Teşekkürler.

Merhaba, Gelir İdaresi Başkanlığına hitaben itiraz dilekçesi yazmanız gerekmekle birlikte ilgili vergi dairesine de itiraz edebilirsiniz. Onlar başvurunuzu alıp GİB'e gönderecekler, süreci hızlı kılmak adına dilekçenizi yazıp iadeli tahahütlü olacak sekilde postaya verin.Vergi Dairesinde bulunan dosyanızdaki evraklarında birer örneğini ekleyebilirsiniz.Lakin bu gibi itirazlarda çok nadir değişim oluyor, ek tetkik istenebilir veyahut farklı bir hastaneye sevk edilebilirsiniz. Cevap vergi dairesine gelir onlar size dönüş yapar.

Üst Alt