Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli için hangi oranda engelli raporu alabilirim?

ekol

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba 2000 yılında polıo sekelınden almıs oldugum sureklı 40 raporum var,emeklılıgım geldı fakat vergı ındırım belgesını zamanında almamışım,tekrar basvurucaz durum onu gosterıyo,
yenı çekilen emg testimde sol alt exstremıte kaslarında agır norojenık bulgular vardır,motor sinir iletimlerinde cmapleri küçük bulunmuştur,sag ulnar sinir motor iletimi santimleme yontemi ile dirsek segmentinde yavaş bulunmuştur,solda lomber 3-4-5 ve sakral 1 köklerini etkileyen ön boynuz tutulumu olarak degerlendirilmiştir,reaktıvasyon bulgusu yoktur,ayrıca sag kolda hafıf kubıtal tunel sendromu vardır.
ayrıyetten ayakta 5 cm kısalık,zayıflık,incelik ve gucsuzluk vardır,sadeece topuga basabılıyorum,bilek dondurma işlemi yapılmıştır,sol ayak 4 numara ufaktır,belde kayma ve skolyoz olusmustur,
bu bulgularla engelli raporu oranım kaç olur,şimdiden teşekkürler.

ekol

Yürümedeki aksaklık için sakatlık oranı cetveli'ndeki Tablo 3ç4 kullanılır:

Tablo_3.4.png

Merhaba, Bülent beyin gönderdiği tablo kullanılıyor.. polio sekelileri yürüyüş bozukluğu gurubunda değerlendiriyorlar.Bende 2011 yılında şişli etfal den rapor aldım sizin dediğiniz gibi tablo 4.1 göre %47 olarak değerlendirdiler ancak Ankara'dan rapor geri geldi .Tablo 3.4 göre değerlendirilsin denilmiş.. Ben uzun yürüme ortezi kullanıyorum %42 olarak raporum onaylandı.. şuan kamuda görev yapmaktayım ancak dip not olarak ben uzun yıllar bu yürüme cihazını kullanmamıştım.. ama hata etmişim rapor oranınız ne olursa olsun muhakkak cihaz kullanmanızı tavsiye ederim ..

meister tesekkurler tavsıyenız ıcın uzun yurume cıhazı ıcın rapor cıkartmak gerekıyomu pekı,
diyelımkı gıttım aldım ,heyet karsısına cıktım sormazlarmı cıhaz kullanmak ıcın raporun varmı dıye,yanı onun içinde hastaneden rapormu almak gerekıyor,

ekol

Evet rapor çıkartmanız gerekiyor ancak bu rapor devlet cihazınızın küçük bir kızmı için ödeme çıkartıyor 800-900 tl civarında onun için gerekli...diğer türlü siz cihaz kullanıyorsunuz bunun raporu nerede diye sormazlar heyette merak etmeyin..

önerilerinizi dikkate alıcam,ne gıbı faydaları var uzun yurume ortezının ,afo kullanıyorum ama pek faydasını goremedım,birde ayakkabı gıyılebılıyomu ustune

benim bacağımda yaklaşık 9 cm kısalık kas erimesi ve zayıflık var.cihaz kullanmadan önce ;elimi bacağıma tutarak yürümek zorundaydım.buda hem bacak hem elde tahrişlere yaralara neden oluyordu ve çok yoruluyordum..aynı zamanda bir elimi sürekli bacağıma kuvvet vererek yürümek zorunda olduğumdan iki elle taşımam gerekn bir şeyi asla taşıyamıyordum.çocuklarımı kucağıma alıp gezme şansım yoktu.

ancak cihaz kullanmaya başlayınca saydığım tüm olumsuzluklar aşılmış oldu.çok şükür şimdi çok rahatım.tabi bununda bazı sıkıntıları var..uzun yürüme ortezlerinde bacağınız hareketsiz kaldığından bacağınızda çalışan kaslarda zayıflamaya başlıyor ancak onlarıda imkanınız varsa yüzerek bisiklet binerek veya cihazı çıkarttığınızda bazı egzersizler yaparak aşabilirsiniz.. sonuç olarak ben gayet memnunum..inşallah ileride daha güzel ve kullanışlı teknolojilerle daha güzel cihazlar kullanmaya başlarız.benim kullandığım cihaz karbon 1 kg 150 gr ağırlığı var ve istediğim ayakkabı ile giyebiliyorum.. ekol

bu kadar ugrastırıyolar ya bızı tutturmuslar tablo 3.1 e,kardeşim neye göre 3.1 diyende yok,adamın bırınde kısalık var,öbüründe sinir ve kas kaybı var,öbüründe bilek dondurma var,öbüründe yere düz basamama var Düşük ayak,kiminde de hepsi var benım gıbı,gidiyosun hepsını 3.1 den en fazla 18 verıyosun he ama ıkı koltuk deynegı kullanırsan o zaman baska seytan dıyokı al ıkı koltuk degneyını karsılarına oyle cık

merhaba arkadaslar benım anlamadıgım bı konu var,bızım polıo sekelı ve polınoropatı hastalıgımızda neden baltazar denılen sıstem kullanılmıyor anlamış değilim,kısalık ayrı, zayıflık ayrı,kas gucu ayrı , sinir kaybı ayrı,bilek hareketsizliği ayrı,bel kayması ve skolyoz ayrı, bunlar neden ayrı ayrı hesaplanmıyor ille tutturmuşlar 3.1 yav adamın ayagında ur olsa bıle yuruyus bozuklugundan %8 oran verıyolar bence,norolojı ayrı kas ve sinir hastalıgı oldugu için,ortopedi ayrı kemik hastalığı oldugu için,fizik ayrı hareket kısıtlılıgı oldugu için puan vermelerı gerekır.

Polio sekeli olanlarin kisa tarafa dogru egilmekten skolyoz da oluşuyor bu raporlara ekletseniz bile oran eklemiyor halbuki skolyoz polio dan daha zor engelli icin.
99 yılında aldığım rapora 2 .defa uğraşıp skolyoz filmi eklettigim halde %45 cikti.

Son düzenleme:
Tablo 3.4.’de verilen yüzdeler

Merhaba şimdi burda benım anladıgım baston,deynek afo,kafo vb.yardımcı cıhaz kullananlar bu tabloya gore degerlendırılıyor peki bunları kullanmayıp polıo sekelı kısalık,incelik,gucsuzluk olanlar hangı tablodan degerlendırılıyor.
Tablo 3.4.’de verilen yüzdeler yardımcı cihaza bağımlı, sürekli yürüyüş bozukluğu olan hastalar içindir. Mekanik bel ağrısı nedeni ile hasta baston kullansa bile Tablo 3.4 ile değerlendirilmez. Özürlülük değerlendirmesinde, Tablo 3.4 yalnız başına kullanılmalı, kesinlikle diğer tablolarla birleştirilmemelidir.

tablo 4,1 de kullanılıyor bilip bilmeden yazmayın

kullanılmıyor dıyolar.

polio sekelinin haricinde kas ve sinir hastalığı varsa 4.1 denmi hesaplanır.

Merhaba arkadaşlar sağlık kuruluna başvurduk diyelim,randevuyu aldık ve polikliniklere gorunduk rapor oranı istediğimiz gibi çıkmazsa ve heyete girmessek o rapor işleme girermi?

ekol

Oran ancak heyet aşamasında belirlenir. Rapor heyet aşamasına geldiğinde sisteme girilir. Yani poliklinik aşamasında olursa rapor süreci kesilebilir ama heyete girince süreç sonlanmış demektir.

vergi indirimi alabirirmiyim

merhaba arkadaşlar ,bilgi ve tecrubelerınıze ıhtayacım var,mesajıma cvb verırsenız cok mutlu olurum,
benım hastalıgım sol bacak polıo sekelı ,kısalık 3cm,gucsuzluk,incelik baldıra kadar,sol bacagım 4 numara ufak,2000 senesınde %40 rapor aldım fakat zamanla hastalıga baglı sorunlar cıktı,bel kayması,bel fıtığı,skolyoz 20 derece,karpal tunel sendromu sag kolda.
bu şikayetlerim üzerine mr ve emg ye gırdım cıkan sonucta aynen boyle yazıyor,
emg sonucu:incelenen sol alt ekxtremıtekaslarında agır norojenık bulgular vardır,motor sinir iletimlerinde cmapleri küçük bulunmuştur,sag ulnar sınır motor ıletımısantımleme yontemı ıle dırsek segmentınde yavas bulunmustur,emg bulguları solda lomber 3-4-5 ve sakral 1köklerini etkileyen ön boynuz tutulumu olarak degerlendırılmıstır,ayrıca sagda hafıf kubıtal tunel sendromu vardır.

MR sonucu : L3-L4 seviyesinde diffüz bulging, keseye bası, foramenlerde daralma izlenmektedir.
L4-L5 seviyesinde Grade I-II posterior spondilolistezisin ve annuler fissürün eşlik ettiği sol
ağırlıklı diffüz bulging, solda belirgin her iki foramende L4 köklere bası, dural keseye bası
izlenmektedir.
L5-S1 seviyesinde sağ ağırlıklı diffüz bulging, sağ foramen girişinde daralma, anterior epidural yağlı mesafede azalma izlendi.

evet arkadaslar bu sonuclara gore 40 alabılırmıyım,1 ekımde saglık kuruluna gırecem,bırde yanıma bastonumu alsam faydası olurmu,şimdiden çok teşekkürler.
hangi tabloya gore degerlendırılır 4.1 yada 3.1 mi

randevu

merhaba arkadaslar bı sorum olacak simdi diyelim saglık kurulundan randevu aldık ve hastaneye randevu gunu gıttık,
muayıne olacagımız polıklınıklerden tekrardanmı mhrs uzerınden randevu almamız gerekıyor,yoksa saglık kurulumu bızı yonlendırıyor

Sağlık kurulu yönlendiriyor zaten bütün branşlara gözüküyorsun. Elindeki kağıtla beraber geziyorsun doktorlar oraya birseyler yazıyorlar. Sıra falan beklemene gerek yok sade senin gibi heyete giren olursa beklersin.

Sağlık kurulu size muayene fisleri veriyor. Onlarla poliklinikleri dolasiyorsunuz. Ayrica MHRS randevusu almaniza gerek yok.

1 hafta sonra randevum var heyecan yaptım tekrar engellı raporu alma seruvenım baslıyor,inşallah herşey istediğim gibi olur.

anlıyan varmı ?

merhaba,
yorum yapabilecek arkadaslar varmı,

MR sonucu : L3-L4 seviyesinde diffüz bulging, keseye bası, foramenlerde daralma izlenmektedir.
L4-L5 seviyesinde Grade I-II posterior spondilolistezisin ve annuler fissürün eşlik ettiği sol
ağırlıklı diffüz bulging, solda belirgin her iki foramende L4 köklere bası, dural keseye bası
izlenmektedir.
L5-S1 seviyesinde sağ ağırlıklı diffüz bulging, sağ foramen girişinde daralma, anterior epidural yağlı mesafede azalma izlendi.

tablo 3,4 yuruyus bozuklugu

merhaba arkadaslar internetten aradım bulamadım,2012 den sonra oranlar dustu denılıyor ya,ben oncekı oranları bulmaya calıstım ama bulamadım,yuruyus bozuklugu oranlar dusurulmeden oncekı oranları nereden bulabılırız.

Evet arkadaşlar bugün randevum vardı hastaneye gittim nöroloji bölümü sisteme yazdım herşeyi dedi oranı fizikçi verir dedi
fizik te tablo 4.1 den 40 verdi tansiyon 10 verdi ortapediye muyene olmadım listede yoktu Perşembe kurula girecem ama fitikla skolyoza bakmadılar oranda vermediler halbuki mr sonucu vardı fıtık için pazartesi göz muayenesi var bugün yokmuş doktor ortapediyode ekletsemmi oranım kaç olur.

İstediğin gibi olur inşallah,
Raporu aldıktan sonra aldığın oranı bizimle de paylaşmayı unutma güzel insan

2019 engelli oranları yönetmeliği diye Google'a yazarsanız karşınıza çıkar

Teşekkürler paylaşırım tabiki,aslında benim sorum ortapediye görünmemem bı sorun teşkil eder mi yani listede olmaması,sonuçta ayaktan engelim

tablo 4.1 den verildi

merhaba arkadaslar polio sekeli polıklınık işlerim bıttı salı heyete gırecem fızık doktoru emg sonucuna bakarak 40 verdi tablo 4.1 den , bel fıtıgına oran verılmedı bundan oran ıstemelımıyım, sanırım tansıyonda 10 verır,umarım ankaradan gerı gelmez , 3.1 gore degerlendırılsın dıye,sizce ne olur gelırsede ne yapmalıyım yada heyete tablo 3.1 den degerlendırılmesınımı ısteyım,kafam baya karışık.

merhaba arkadaslar polio sekeli polıklınık işlerim bıttı salı heyete gırecem fızık doktoru emg sonucuna bakarak 40 verdi tablo 4.1 den , bel fıtıgına oran verılmedı bundan oran ıstemelımıyım, sanırım tansıyonda 10 verır,umarım ankaradan gerı gelmez , 3.1 gore degerlendırılsın dıye,sizce ne olur gelırsede ne yapmalıyım yada heyete tablo 3.1 den degerlendırılmesınımı ısteyım,kafam baya karışık.

ekol
merhaba, sonucu paylaşırsanız çok seviniriz .. şuanda 28/09/2021 tarihinde engellilerle ilgili yeni bir karar çıktı ve herşey silbaştan oldu yani bir kanun yeni bir hastalık listesi.. hayatın zorluklarının yanında birde artık bu zorlukları aşmak zorundayız..Allah yardımcımız olsun

ekol

merhaba polinöropatin de vardı sanırım ilaç kullanıyor muusn ve oran yazıldı mı?

ben bana verilen ilaç kafa uyuşukluğu yapıyor içmiyorum dedim o zaman oran yazmıyorum sıfır dedi.
diğer hastalığım günde 7 adet ilaç alıyorum organ tutulumu var elimde tüm raporlar mevcut yine eklemedi.ben çok ters doktorlara geldim .2005 yılında organ tutulumu ile %72 (maliye 68) yarısı organ tutulumu idi.Bir senedir olmadık test mr patoloji kalmadı ama hastalığım yiyi mi düzeldim mi ? şu an boşa mı içiyorum ilacı ....derece vermedi az daha ölüyordum

merhaba evet prednol 16 kullanıyorum 2 yıldır kortızon ılacı,fiizik 40 verdi

Üst Alt