Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ve post polio'dan %40 oranında rapor aldım. Cetvele göre mi verilmiş..?

pps_977

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sol bacak 1,5 cm kısalık , sol diz altı 4 cm atrofi var. sağ bacakta son 3-4 yılda gelişen güçsüzlük ve seyirme vardı. ve % 40 verdiler. bu oran doğrumudur??? bu oranı maliyenin düşürme olasılığı nedir ? benim rahatsızlığımı tablo 4.1 göre değerlendirmişler. tablo 4.1 oran düşürmek için bir alt oran % 20 .. ara kademe yok . maliye keyfi olarak 1 puna düşerbilir mi ?
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Yüksek sağlık kurulu sizin rahatsızlığınızı tablo 3.4 göre değerlendirecektir
Hal böyle olunca aldığınız %40 lık oran ciddi şekildde düşecektir tablo 4.1 değerlendirmesi sizin için geçersiz bir yöntem

işlerine ne gelirse onu kullanıyorlar!

Tablo_3.4.png

maliyeden bugün aldığım bilgiye göre tablo 3.4 göre yeniden değerlendirilme istenmiş.benim merak ettiğim , bu değerlendirmeyi aynı hastane mi yapacak ve hastane 4.1 de ısrar ederse ne olacak ? bilgisi olan var mı?

Değerlendirmeyi aynı hastane yapacak 4.1 e göre ısrar diye bişey yok senin hangi cihazı kullanıp kullanmadığına göre tablo 3.4 bakıp karşılığını yazacak bunu bilerek git derim tablo 3.4 ü kontrol et

hangi tabloya göre değerlendirleceğine maliye mi karar veriyor ? tablo 3.4 göre % 10 ancak alırım görünüyor. desteksiz yürümek herşeyi çözüyor yani.. d

Sizde destekli yürümeye karar verin ,mesela yani ama yinede bu şartlarda salt bu özür için %40 almanız imkansız gibi

onlar beni polio dan değerlendiyor. benim asıl derdim post polio.. polio hayatımı 1 ektiledi ise post polio 5 etkiledi. bunu maliye nereden bilecek?

Bu aşamada sizin yapmanız gereken tek şey tablo 3.4 değerlendirmesi yaptırmadan önce yürüğüş standardınıza en uygun yardımcı cihazları bir ortopedisden öğrenin veya siz bulun (baston ,koltuk değneği,afo vs) ve bunlarla heyete girin ve durumunuzu anlatın herangi bir cihaz olmadan 3.4 değerlendirmesine gitmeyin derim

yardımlarınız için teşekkür ederim. peki maliye tablo 3.4 göre değerlendirimeli dediğinde aynı doktor mu değerlendiriyor ? bilginiz var mı ?

Doktorun aynı kişi olması şart deil

en sonunda tablo 4.1 göre değil , 3.4 göre değerlendirin yazısı dün elime ulaştı. başhekim dahil görüştüğüm doktorlar çok iyi niyetli şekilde dinlediler , anlattıklarıma hak verdiler. fakat ankaradan gelen yazının dışına çıkamaycaklarını ve onlara sorulanı cevaplamak zorunda olduğunu söylediler.. fizik tedavi doktoru tablo 3.4 göre en fazla % 8-18 arasında bir oran verebileceğini belirti . anlayacağınız maliye 1 - ben 0 .

şimdi kafam karıştı , ben hangi karara nasıl itiraz edeceğim.. maliyenin tablo 3.4 değerlendirin kararına mı , yoksa hastanenin şimdi verdiği orana mı ? bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Sizin durumunuz tablo 3.4'den değerlendiriyor. Tablo 4.1'de sınıflandırılan hastalıklar farklı.. Onun için maliyeye itirazınızın bir faydası olmayacaktır. Siz hastaneye itiraz edin..

Tablo 4.1'den oran alabilecek hastalık gruplarının listesini görmek için sakatlık oranı cetveli'nin 177. sayfasına bakabilirsiniz..

Hastaneye neye göre itiraz edecekki zaten geçersiz olan tabloya göre oran verilmiş ,
Burda benim takıldığım nokta şu şimdi bu raoru fartklı bir amaç için kullanmış olsa arkadaşımız hiç bi sorun olmicak
diğer kurumlarda raporu denetleme gibi bir uygulama yok
Peki ozmn ortada ciddi bir karmaşa yokmu örneğin ömss sınavı için almış olsaydı bu raporu arkadaşımız özürlü kazanması halinde memur olmuş olcaktı üstelik 2008 den sonra işe girenle için vergi indirim şartıda kalktı deniyor ?

fizik tedavi doktoru tablo 3.4 göre en fazla % 8-18 arasında bir oran verebileceğini belirti

Şimdi geçerli olan tabloya göre değerlendirilip raporu yeniden düzenlenecek ve % 8 - % 18 oranlarda rapor alacak olursa en önemlisi sağlık durumu daha fazla rapor oranı almayı gerektiriyorsa itiraz etmeli tabiki..

beni muayene eden uzman doktor tüm emg rapo vs. bakarak 4.1 göre değerlendirleceğime karar verdi. ankara hiç bir bulguya tahlile emgye bakmadan , sadece teşhiste polio görür görmez 3.4 göre değerlendir diye şartlı refleks oluşturmuş. benim derdim polio değil ki zaten. benim derdim post polio. bu da sonradan oluşan bir motor nöron hastalığı . polionun türevi diye tablo 3.4 e göre değerlendilmesi büyük haksızlık ve hukuksuzluk.

sayın mestan , yazdıklarınızdan anladığım yanlış ankara dan dönmüş diyorsunuz. madem uzaktan teşhis ve derecelenirmeye bu kadar hakimsiniz.bence sizde merkez sağlık kurulunda işe başlamanızı tavsiye ederim.

Benim bildiğim polio ve çeşitleri tablo 3.4'den değerlendiriliyor.. Yanlış biliyorsak, yani post polio olupta sakatlık oranı cetvelinin 4.1 tablosundan oran alabilen varsa bilgi verebilir mi?

Yazımı yanlış değerlendirmişsin arkadaşım
Benim anlatmak istediğim olay çok farklı dikkatli okumanı tavsiye ederim

Aynı zaman da sağlık kurulu tablo 3.4 değerlindirmesini size özel istemiyor tüm yürüyüş bozukluklarına tablo 3.4 e göre oran veriliyor ,peki bu gerçeğe dayanarak hastanenin size ay ben bunu bilmiyodum mirvalinde farklı tablodan %40 ı vermesini sorgulamak lazm deilmi ,eğerki gecerli tablo tablo 3.4 ise sizin aldığınız oran haksız bir oran olmuyormu yetkili hastanenin bunu bilmesi gerekmezmi

hastane 4.1 göre değerlendirmenin doğru olduğu konusunda ısrarlı. fakat ankaranın 3.4 göre değerlendir yazısına usulen cevap vermeleri gerektiğini söylüyorlar. hastalıkları tablolardaki dar kalıplara nasıl hapsedebiliyorsunuz anlamıyorum. unutmayın hastalık yoktur , hasta vardır.

benim sol bacagım çocuk felci ,6 cm kısa ve çok güçsüz aynı zamanda çok ince bana %19 rapor verdiler

selamlar bende aynı durumdayım 2011 yılı haziran ayında kuruldan %40 rapor aldım fakat maliye ankaradan tablo 3/4 e göre değerlendirilmem üzere tekrar hastaneye yönlendirdi doktorlar ne kadar iyi niyetlide olsa nihaytinde blirtilen tabloya göre değerlendirme yapmak zorunda. gerçi benim raporum %36 ya düşürüldü ama sana şiddetle tavsiyem yürüme cihazı ve koltuk deyneği olmadan kurula tekrardan çıkma çünkü doktorlar gördüğünü yazmak zorunda ve oran düştümü yükseltmek imkansız gibi umarım dilediğin gibi olur

Maliye sağlık kuruluna tablo 3.4 göre değerlendirin talebine itiraz

Maliye sağlık kuruluna tablo 3.4 göre değerlendirin talebine itiraz dilekçesi yazsam kararda etkili olur mu ? ( daha önce tablo 4.1 göre değerlendirildiği için ankaradan 3.4 göre değerlendirin talebi gelmişti ) . bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

daha önce tablo 4.1 göre % 40 aldım.. şimdi tablo 3.4 göre oran yazmadılar ama b şıkkını not düştüler..

Dava açmaktan başka yolunuz yok. Ama orada da kazanabilme imkanınız çok az bence. Bizde mahkemeler devleti koruma üzerine işler...

dava sonuçlanan kadar normal yollarla emekli olurum herhelde..

Ben polio sekeliden %16 rapor aldım ,5/7/2012 tarihinde

arkadaşlar mahkeme yolu bazen çözüm getirmiyor ve yıllarca sürüncemede kalıyor bunuda göz önüne alın en mantıklısı vergi indirim belgesi % 40 ın altında onaylanıp gelirse saglık müdürlüğüne itiraz edip başka hastaneye sevk alıp derdinizi hastalıgınızı iyi anlatıp test tahlil tetkikleride göstererek yeni bir saglık raporu çıkarmaktır. Ankara Maliye Saglık Kurulu yeni bir tablo için hastaneye sevk istediginde illaki bu kişinin oranı düşecek diye algılamamak gerekir.

Üst Alt