Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ve post polio'dan %40 oranında rapor aldım. Cetvele göre mi verilmiş..?

onlar beni polio dan değerlendiyor. benim asıl derdim post polio.. polio hayatımı 1 ektiledi ise post polio 5 etkiledi. bunu maliye nereden bilecek?

postpolio nun kötü etkileri nedeniyle ben de muzdaribim fakat doktorlar bunu ciddiye almıyor bile... post polionun yaşam kalitemizi daha da bozması engellilik oranını arttırmıyor maalesef :(

Bülent abi bende aynı durum dayım ben vergi indirimin den faydalanmak için 4 sene önce baş vurdum ve vergi indirimim onaylandı
size sorum bu sureçten sonra vergi indirimim iptal edilme gibi birşey olabilir mi?
kazanılmış hak geri alınabilir mi?
Eğer öyle olursa yasal boyutu ve avrupa insan haklarına gidebilirmiyim.

Sakatlık indirim hakkı bir kez elde edilmişse, bu hak çalışma yaşamı boyunca devam eder. Ne yeniden başvurmanıza gerek var ne de onların bu hakkınızı iptal etmeye.

polioları ortopedi bazı durumlarda 4.1 e göre değerlendirebiliyor fizik tedavi ise 3.4 e göre fakat muhtemelen heyet kurulu 3.4 e göre değerlendirecek çünkü tüm poliolar için en geçerli tablo ve maliyeninde dikkate aldığı tablo 3.4 .Maliye ve doktorlar kişinin sağlık durumuna sinirsel faktörlere ve durumundan kaynaklanan sorunlara bakmıyor tamamen dış görünüşe ve kişinin var ise kullandığı yardımcı aparatlara bakıp önlerindeki tablodan en uygununu belirleyip oranı yapıştırıyorlar.Maalesef yeni tablolara göre engelli birey yardımcı aparat kullanmıyor ise engelli statüsüne girmiyor ve % 40 oranıda alamıyor...

Üst Alt