Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polis memuruyum. D dilimi ile görevime son veriyorlar. Nasıl itiraz edebilirim?

onurcansiz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba kusura bakmayın rahatsız ediyorum.Bir konuda yardıma ihtiyacım var.Polis memuruyum 9 yıllık.Bakırköy ruh ve sinirden dilim raporu almam için emniyet yönlendirdi ve D dilimi olarak rapor çıktı.Hastane itirazını emniyet sağlık dairesine yap dedi Emniyet sağlık dairesine itiraz dilekçesi yazdım ve kabul etmediler başka bir hastanede yeniden tedavi görmek istediğimi belirttim.

D dilimi çıktı ben bunu kabul etmek istemiyorum.Mesleğimi seviyorum mesleğimde kalmak istiyorum ankaraya 3 kere gittim kimse yardımcı olmuyor itiraz nasıl yaparım nasıl bi yol izlerim.istanbulda polis memuruyum.

Bugun Emniyet Sağlık Dairesini aradım ve itirazımı kabul etmiyorlar başka hastaneye gitmemi onaylamadılar.D dilimi çıkan kararı SGK ya yolladıklarını söylüyorlar fakat şimdi nasıl bir yol izlemeliyim.Gih memurluğuna geçmek istemiyorum.Bunun için ne yapmalıyım bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

geçmiş olsun . Kurumun gönderdiği hastane hakem hastanedir karar verici kurumdur rahatsızlığınız için . Kurumlar arası sevk olacağından sizin itiraz kabul olmaz. O kurumun vereceği karar esasdır çalıtığın kurum için .

Sayın Dorli herhangi bir muayene yapılmadı daha önce raporda yoktu herhangi bir işlem yapılmamıştı ki .emniyet amirinin yazısı ile bakırköye yönlendirildim D dilimi çıktı buna itiraz etme hakkım olmalıdır aslında emniyete yazı yazdım itirazımı kabul etmediler.Tek 1 kere rapor aldım oda D dilimi idi. Şuan gih memurumu olacağım mecburen itiraz yolu hiç yokmu

O hastanede sevk istemiş mecbur bırakmış . Daha detaylı bilgi için gitmek istediğiniz hastanenın doktoru ıle konuşun . Tecrubeleri varsa kolay yol bulur .

*DORLİ*

Teşekkürederim bilgiler için evet hastaneyede danışacağım belki Polis memuru arkadaşlar başından geçenler varsa yardımcı olur

özelden sormuşsun aynı soruyu , gerekli cevabı verdim özeline bak

Baktım çok teşekkürederim bilgi veren herkeze teşekkürederim yinede başından geçen arkadaşlar bana dönüş sağlarsa yardımcı olursa bu süreçte olumlu bi karara dönüştürmek istiyorum lütfen

D dilimindeki rahatsızligınız neydi

Abicim forumda bi.memur arkadaş daha vardı aynı durumda formu taratıp bakarsanız arkadaşın bilgilerinden oldukca yararlanacagınızı sanıyorum iyi günler

Rapor Sonucunda Geri hizmet (Polis memuru)

Öncelikle herkese geçmiş olsun dilerim.9 Yıllık polis memuruyum 10 yıl dolmuş olsaydı malulen emeklilik isteyebiliyordum fakat olmuyor 9 yılım doldu.Bakırköy ruh ve sinirden D dilimi rapor geldi yani geri hizmet.Rapora itiraz ettim.İtirazımı emniyete yaptım emniyet itirazımı kabul etmedi.Şimdi sgk ya nasıl itiraz yapabilirim ve en son bugun SGK kurulunda seni temsil edicek doktor istermisin diye bir forum geldi ? Forumda doktor ismi adı soyadı adresi gibi bilgiler isteniyor.

D dilimi raporum:pskiyatriden aldım doktorda psikiyatrist bulmalıyım sanırım 2 gün sürem var pazartesi doktor ismi istiyorlar yoksa doktor istemiyor diye yollarız diyor emniyet müdürlüğü

NOT:Gih memuru olmak istemiyorum idari dava açaçacagım iptal davası açmam gerekliymiş sanırım. Bu istenen doktoru nasıl bulurum lütfen yardımcı olun sanırım avukat görevi görecek doktor kurulda ne yapmalıyım lütfen bilgi verin gihe geçmek istemiyorum

neden senden doktor onayı istiyor niçin onu bi yazsanız daha iyi olur işin başından yazsanız daha iyi aydınlanıp bizde sizi daha fazla yardımcı olabiliriz bu konu için

hilal72

Çok teşekkürler bilginiz varsa rica diyorum bana D dilimi çıktı polis memuruyum idari hizmet sınıfı yazım sgk ya gitmiş kurul bunu inceliyormus sanırım sgk yuksek kurulu o sebepten beni temsil etmesi icin bir doktor istiyorlarmış pazartesi son gün evragin cuma günü geldi 3 gun içinde doktor ismi istiyorlar

Sınıf değişikliği olacak itiraz etmek istiyorum gih memurluguna gecmek istemiyorum

rahatsızlığınızla ilgili devam lı tedavi gördüğünüz dr dan kurul durum bilgisi istiyor psikilojik sanırım hastalık tanı ya ek olarak doktorunuzdan sizinle ilgili ayrıntılı bilgi istiyorlar ve o doktorun gidiş geliş masraflarıda size dahil oluyıor

SGK İtiraz mümkün mü

Merhaba arkadaşlar benim bir problemim var çözmem konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Emniyet mensubuyum kurumum beni psikiyatriden dolayı bakırköy hastanesine sevk etti bakırköy hastanesi D dilimi yani geri hizmet düz memur olmam yönünde karar verdi sgk ya yollandı.(Üst yazı ile)

Bende bu duruma itiraz ettim sağlık bakanlığı itirazımı kabul edip beni Eğitim ve araştırma hastanesine sevk etti rapor almam için.Bu hastanede karar çıktı 1 yıl muayene süreci sonrasında kesin kararın verileceği şuanda ise C diliminde olduğumu yazmışlar yani silahsız olarak 1 yıl polislik yapmam gerektiğini yazmış.

SGK'dan geri hizmet kararı çıktı yani başka sınıf değişikliği şuanda geçişim olmadı ben sınıf değişikliği yapmak istemiyorum bu işlemi nasıl dururum sgk dan kararım yeni çıktı 1 hafta oldu bana tebliğ olunca geçiş işlemlerim yapılacakmış kurumum yazıyı almıyor kabul etmiyor.Nereye itiraz ettiysen git orası versin diyor sağlık bakanlığıda yollamıyor arada kaldım napmam gerekiyor lütfen yardımcı olun

Emniyet sağlık yönetmeliğine göre sınıf değişikliği yapılan personel geri dönemez diyor lütfen yardımcı olun çok kısa bir süre içinde sınıf değişikliğim olur sgk dan kararcıkmış kurumuma yollanmış ne yapmam gerekiyor

NASIL İŞLEMLERİMİ DURDURURUM ?
SGK DAN ÇIKAN KARARA NASIL İTİRAZ EDERİM ?
2 FARKLI RAPOR OLDUĞU İÇİN + ŞUANDA TEDAVİ SÜRECİ DEVAM ETTİĞİ İÇİN İŞLEMLERİM DURMASI GEREKMEZ Mİ ? (raporda 1 yıl sonra kesin kararın verileceği diyor)

onurcansiz

Kurumunuzun bu yeni raporu kabul etmemesi gibi bir hakkı olamaz ki. Yerel birime değil de Ankara'ya göndermek mümkün değil mi dilekçeyi?

Aklıma gelen, bilgim ve mesleki tecrübem size şu tavsiyede bulunmamı söylüyor.
1- Ortada idari bir işlem söz konusu.
2-İdare ile kişiler arasındaki uyuşmazlık ve itirazlarda yetkili merci size en yakın idare mahkemesidir.
3-SGK Kararı size tebliğ edildiği andan itibaren yanılmıyorsam 30 gün içersinde idare mahkemesine elinizdeki bilgi ve belgelerle itirazda bulunup, işlemin iptalini ve yürütmenin durdurulması kararını talep edecekseniz.
4-İdare mahkeme her iki taraftan da gerekli bilgi ve belgeleri isteyerek bir karar verecek.
5-Bu karar sizin aleyhinize olursa, bu kez yetkili bölge idare mahkemesine temyiz davası açma hakkınız var.
6-Bölge idare mahkemesinin vereceği karar son karardır. İtiraz hakkınız yoktur. Hangi sonuç çıkarsa taraflar kesin uymak zorundadır.

Sonuç olarak, karar size tebliğ edildiği andan itibaren hiç zaman kaybetmeden idare mahkemesine kararın iptali ve yürütmenin durdurulması davası açmalısınız. Bu sorunun başka bir çözüm yolu maalesef yok. Şimdiden kolay gelsin diyorum. Gelişmelerden haber verirseniz memnun oluruz.

OturanBoğa

Öncelikle yorum için teşekkürederim. Kurumum benim itirazımı kabul etmedi bende sağlık bakanlığına hastaneyi şikayet ederek itirazda bulundum o şekilde sevk oldum yani hastane işlemlerim.Kurumum tarafından yapılırken bireysel olarak başka bir rapor aldım bireysel aldığım içinde personel şube almıyor ankaraya elden vereceğim ama eminim ordada zorluk çıkartacaklar avukat tuttum en güzeli mahkeme kararı ile uygulasınlar.

Onlar itirazıma ret verip sağlık bakanlığı sevk ettiği için sanırım onlar için üzücü bir durum oldu :) Fakat yapacak birşey yok sağlık bakanlığı yönetmeliğinde mevcut birşey okusalar fark edecekler.

UZAKLAR
Teşekkür ederim cevaplar için evet avukat tuttum sgk kararı daha tebliğ edilmedi bi taraftan sgk ya itiraz edip yeni çıkan raporumu C olduğunu iletsem verdiği karar değişme ihtimalı oluyor mu ? Ama 2. verilen raporumda 1 yıl tedavi sonrası kesin rapor verilecek diye bir ibarede mevcut :(

Son olarak bu işleri halledip öğrendiğim takdirde sgk olsun emniyet olsun idari dava olsun hepsi hakkında net kesin bilgilerle forumdaki arkadaşları bilgilendireceğim kurumun sevk ettiği durumlarda çelişkiler var Sağlık bakanlığı hasta hakları yönetmeliği farklı birşey diyor Emniyet sağlık yönetmeliği farklı birşey diyor bu durumda bi çelişki var

Mesela emniyet yönetmeliğine göre kendi birimim sevk vermedikce kararım onaylanıp sınıf değişikliği uygulanır.
Sağlık bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre hasta hastane seçme hakkıda hekim seçme hakkıda rapora itiraz etme hakkıda hatta ve hatta rapordaki tanıyada itiraz etme hakkı var yani bi tarafta tamamen yollar kapatılırken kurum ret kararı verince diğer taraftan sağlık bakanlığı hasta hakkı olarak bize bu hakları sağlıyor benim takıldığım nokta burasıdır

onurcansiz, SGK sizi karşısında muhatap olarak görmez, SGK'nın muhatabı sizin bağlı olduğunuz kurumdur, sen o raporu vermenin hiç bir anlamı olmaz arkadaşım. Sadece kurumun gönderebilir yeni raporunu, ona da pek yaklaşmadıklarını zaten önceki yazılarından anlıyoruz. Geriye kalan tek yol dava açmak. Kolay gelsin.

@OturanBoğa

Emniyet sağlık yönetmeliğinde Heyet raporuna itiraz hakkındaki kısım:
Danışman Hastane
Madde 19- Komisyon; gerektiğinde ilgilinin sağlık durumunun daha detaylı incelenmesi için danışman hastaneye sevk edebilir.
Devlet Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Polis Hastaneleri ve katma bütçeli üniversitelere bağlı hastaneler (özel hastaneler ile özel veya vakıf üniversitelerine bağlı hastaneler hariç) Danışman hastaneler olarak belirlenir.
Komisyonca belirlenen danışman hastaneler, Genel Müdür onayı ile belirlenir. Danışman hastanelere sevk yetkisi komisyonundur.

(Bana onay vermediler ret verdiler sevk işlemi yapılamaz şeklinde karar verdi komisyon emniyetin)

Buda sağlık bakanlığının itiraz hakkında yönetmeliği

“Bir sağlık kurulu
kararına hasta, yasal temsilcisi veya çalıştığı kurumu tarafından itiraz edildiği takdirde; itiraz
dilekçesi o yerin en büyük mülki amirliğince ilk raporun tasdikli bir örneği ile birlikte en yakın başka
bir sağlık kuruluna gönderilir.” Birinci ve ikinci rapor kararları aynı olursa karar kesinleşir. Çelişki
halinde hasta Sağlık Bakanlığının saptayacağı bir hakem hastaneye gönderilir. Bu hastane sağlık
kurulunca verilen karar kesindir. hükmü ile sağlık raporlarına itirazlar açıklanmıştır.

(Sağlık bakanlığı sevk etti)

İlk çıkan raporum D raporu (Polis olamaz) ----- Karar SGK YA GİTTİ İŞLEME ALINDI ---- SINIF DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIYOR HAKKIMDA...

ikinci çıkan raporum C raporu(Polis olarak idari hizmetlerde 1 yıl çalışıp bu süre zarfında her ay kontrol 1 yıl sonunda Tekrar heyer raporu verilecektir şeklinde bir rapor(BU DURUMDA İLK RAPORUM HAKKINDA YAPILAN İŞLEMLER DURMASI GEREKMEZMİ)

Kusura bakmayın lütfen konu biraz karışık ancak bu şekilde anlatabiliyorum :) Bu konudaki görüşünüz nedir

bimere şikayet et olmadı mahkemeye ver amiri de ver doktoru da

onurcansiz

S.aleykum devrem son durum hakkinda bilgi verme sansin var mi

Bende ayni durumdayimda cok kafama takildi

Arkadaşlar hastahanede n öğrendim D dilimi ve yıl sonunda kontrol uygun yazmışlar, bnm durum ne olacak gih mi olcam yoksa bir yıl sonra kontrolden sonramı gih.olcam, heyete bir kere girdim böle şey oldu

Ne olacak benm durum yardım lütfen

Devrem ayni durumdayiz son durum hakkinda bilgi verirmisin

Sana ne yazmışlar kardeş

Rahatsızlığıma psikotik bozukluk yazmışlar.

Daha bana tebliğ gelmedi hastahaneden öğrendim

Devrem bana yasadigim adli bi olaydan sonra emniyetin sefk etmesiyle d dilimi verdi doktor ortalama bi 5 dakika gorustum.6 ay tedavi de di ama saglik daire beklendi sgk ya gondermisler evraklari. Nevrotik bozukluk demis doktr.madem beklenmiyor sureci niye veriyorlar anlamadim.

Kardeş bana psikotik /kronikleşme eğiliminde depresif bozukluk+ansisosyal bordlenine ön planda kişilik örüntüsü yazmışlar aşırı bunaldım birine zarar vermekten korkuyorum 6 ayda 3 kere yerimi değiştirdiler,şimdide 10 gün depresif nöbet tanısıyla raporluyum gih e geçmek istyorum. Geçirirlermi acaba hastahane D dilimi verdi bana

E dilimine hangi rahatsızlıklar giriyor bilgisi olan var mı ?

Sokrates, emekli oldumu e dilimi şizofrenler,D diliminde çalışamayacaklara veriyorlar,emekli oldunmu,?

D diliminde çalışmayanlara veriyorlar, şizofrenlere mesela,emekli oldunmu?

Üst Alt