Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Primer esansiyel tansiyon ve kaygı bozukluğu panik atak ile askerlik durumum ne olur?

Panik atak aşırı kaygı ve korku nöbetidir,
Nöbet anında ölüm korkusu ve kalp krizi geçiriyorum kaygısı tavan yapar,genelde 10-15 dakika içinde kendiliğinden geçer.
Diğerlerini saymayalım baskın olan bunlardır.

Nöbet geliyormu gelmiyor mu bilmiyorum.
Sık sık geliyorsa,veya tekrar gelecek kaygısı ve beklentisi oluyorsa, muafiyet sağlar.

Tabi bunları hekim size sormuş ve ona göre bir karar almıştır .

Ama şunu biliyorum, birliğine gitsende hava değişimleri sonrası muafiyet verilecektir...
İsterseniz şube ile görüşün,tekrar değerlendirilmen için hastaneye sevk verebilir...
Falansif

oguzhan112 abi 2016 dan beri ilac kullaniyorum düzenli olarak hic bi sekilde geçmedi ve ben kronikleniklestigini düşünüyorum b d dilimine gorede tsknin maddelerinde muaf veriliyor

Askerlik elverislidir verildi karara itiraz ettim !

Arkadaşlar öncelikle merhaba karara itiraz ettim başka bi hastaneye sevk verildi tekrar muayene olucam ama bu muayeneden sonrada elverislidir kararı verilirse ne kadar sürede gitmem gerekir ve heyet ile alakalı ilk önce görüstügüm doktorlar sen muafsın demesine rağmen cıktığım piskytri heyetinde elverislidir kararı verildi kullandığım ilaçlar günde 2 adet zanax ripesil 2 mg ve 60 mg paxera sizce ne gibi şeylerle karşılasırım ?

Kimi gitmek için can atıyor kimi gitmemek için kimine çürük verilmesine rağmen itiraz ediyor gitmek için

Dostum ne demek istiyosun anlamadım ama benim yaşadığımı sen bilmeden bence yorum yapman yargılaman sacma

Size demedim sadece olanı söyledim tabi en mantiklisi gitmemek umarım dilediğiniz gibi olur

Sevgili kardeşim öncelikle Allah şifa versin ve işini de rast getirsin. Askere gidecek olursan kullanmış olduğun ilaçları nizamiyeden ilk girişte hemen ilgililere bildirip zapta aldırmanı öneririm. Zira köpek ile koğuşlarda arama yapıldığında köpek bu tür ilaçlara tepki veriyor, ilacın muhafaza edildiği yerin önünde yatıyor veya tırmalıyor. Yanlış anlaşılmamak için bunu yap lütfen.
Selametle.

Şu şekilde benim yapabilcek bi durumum yok 2 tane zanax kullanıyorum ruh gibi oluyorum Ama bazı doktlrlar karşıdan bazı şeyleri nasıl görüyolar anlamak güç 2016 beri ben bu kaygı bozukluğu ile uğraşıyorum

İlaç raporlarinizin çıktısinı alin heyette gösterin eczaneden alin 2016 beri hepsini faydasi olur

Doktorun muaf görüşü sunuyor ama heyet elverişlidir diyor. Keşke doktorun görüşünü fotokopi çekebilseydin.

Daha önce iki kez yanıt vermişim farklı zamanlarda. İlkinde vermeliler ama garanti değil doktor kararı demişim. İkincisinde raporları sormuşum. Panik Ataktan muafiyet diğer cevaplarda olduğu gibi zor. Fakat hipertansiyon da varsa oradan gidilirdi ama anladığım kadarıyla Psikiyatriden sevksin.

İtiraz edip de haklı çıkarsan hakeme çıkarsın yani üçüncü hastane. Eğer burası da elverişli derse okul vs. kaynaklı tecil yoksa en yakın zamanda birliğe gidersin. Askerliğe başlarsın. Şunu söyleyeyim birlikte mutlaka gönderirler ama o da sana duruma göre 6-9 ay kaybettirebilir.

1 ay içinde itiraz etmelisin aksi taktirde rapor kesinleşir.

Arkadaşlar merhaba itiraz etmiştim muaf kararı verdi doktor 3 ekimde heyete cıkıcam daha sonrasında hakem heyetinin kararı sizce ne olur b1 maddesinden aldım ama tanı olarak nevrotik tekrarlayan birşey dendi

16B1 F1 vermiş

B Diliminden muafiyet. Direkt şu olur yorumu yapamam. Elverişliye itiraz sonuç muafiyet, üçüncü hastane muaf derse muaf, demezse sınıflandırma ve sevk. Mahkeme yolu açık olmak üzere.

eskiyim_ben bugun heyete cıktım abi 3 gün sonra sonuc cıkıcak sence ne olur

Falansif
heyet doktoru B diliminden muaf verdiyse heyet bu kararı onaylar. eğer heyet onaylamazsa (çok düşük bir ihtimal bu) askere gittiğin zaman tekrar muaf olmak için komutanlarına bu durumu anlatırsın. tekrar hastaneye sevk edilirsin.

Kaan0 eskiyim_ben elverisli degildir kararı cıktı sizce hakem heyetinde ne olur abiler kardeşler

Kaan0 eskiyim_ben 3 hakem heyeti icin geldigim doktor 16f kararnda askerli elverislidir dedi heyette karar degisirmi yoksa doktorun kararımı önemsenir bide muayene olurken ne mmfi testi ne de scl 90 testi istendi bide her iki hastanedede sosyal hizmetler birimi sosyal arastırma istendi ama hakem heyeti icin geldigim hastanede beni muayene eden doktor hic birini istemedi ve hic bi öykümü dinlemeden bana böyle bi karar verdi lütfen yardımcı olurmusunuz isimden oldum3 aydır evden cıkamıyorum gidicek durumda degilim hastaneye zanax icerek gidebildim kaygılarım hat satsafada lütfen destek olurmusunuz doktorla tartısıp isleme sokmadım suan ki raporu kagıt alıp epikrislermi getirmek istediğimi söyledim o da daha sonrasında kabul etti ve yazıyı yazdı epikrizleri alp gelicem ailemle ve arksdaşımla gitsem eski is yerinden bi faydası olurmu lütfen acil destek kaygılarım hatsafada

++++++
OğuzHan112

Yardımcı olcak akıl vericekler birileri varmı arkadaşlar sinir krizi geçirdim hastanedeyim

Kısa bir özet geçin, daha önce konuşmuştuk seninle?
Ne gibi destek olmamızı istiyorsun?
Hakem heyet böyle bir karar vermişse yapacak pek bir şey yok!
Falansif

3 üncüye gittigim doktor verdi bu kararı daha heyete çıkmadım ama doktorun kararını önemsiyolar diye biliyorum . Gittiğim doktor bana hic bi sekilde test yapmadı abi gittigim her iki hastanede scl 90 mpfi ve sosyolog araması yapıldı bunları yapması lazım degil mi sence ?
16 f maddesi yazmıs ben kararı kabul etmedigimi söyledim ve epikrizlerimi alıp yarın tekrar gidicem doktora ailemde gelicek sence sonuc degisirmi
OğuzHan112

Ön görüşmede verilen karar,genelde değişmez,

Üst Alt