Ahmet Alanay'da skolyoz ameliyatı ayrıntılı anlatım.
Kızım Zeynep'e 65 derecelik skolyoz teşhisi konulduktan sonraki ailecek yaşadığımız süreci, dilim döndüğünce ayrıntılı bir şekilde kişisel blogumda yazmaya başladım. Aynı süreci yaşayanlara veya yaşayacaklara umarım bir nebze olsun faydam olur.
SKOLYOZ GEZİSİ 2016 BÖLÜM I ~ Dışa vurum & Yaratım süreci
Nacizane tavsiyem moralinizi yüksek tutun, moral çok ama çok önemli, tedavisi olmayan bir hastalık değil. Skolyoz hakkında bilgilenip , donanım kazanın . Bilgi güçtür. Doktor la görüşmeye gitmeden önce sorularınızı yazın. dersinize iyi çalışın. Hiç utanmayın, her şeyi ama her şeyi araştırın. Yoğun bakımda bir hastaya kaç hemşire düşüyor, normal yatışta bir hastaya kaç hemşire düşüyor. Hangi malzemeleri kullanıyorlar. Herhangibir aksi durumda kan nereden nasıl temin ediliyor. Bir sürü değişken var. Ben hastanelerin kullandıkları temizlik malzemelerine, çektirdiğimiz filmlerde ne kadar radyasyon alınıyora kadar araştırmıştım.
Ümitsizliğe kapılmayın, devlet hastanelerinden özel hastanelere kadar geniş yelpazede çok başarılı hocalarımız var. Allaha Şükür tedavisi olan bir dert. Ne kadar zorlu olsada başaracaksınız. Endişe etmek en kötüsü, enerjinizi tüketir. Enerjinizi soruna çözüm bulmaya harcayın.
Empati kurun. Hocalar cidden çok yoğun, 10 saatlik bir ameliyattan çıkıyorsunuz, sonra yeniden başka bir ameliyat. Arada kongreler, seminerler, toplantılar. Ameliyat yaptığın hastaların kontrolleri. Sonra muayeneye gelen hastaların sorularına defalarca aynı cevapları vermek. Konsantreni kaybetmemen lazım, ameliyattaki en küçük bir hatada , hastanın durumunun riske girmesi. Sonuçta insan hayatı . Bu tempoya her babayiğit dayanamaz.
Ondan yok muayenede şöyle davrandı, diye kafaya takmayın. Dediğim gibi empati kurun kendinizi doktorun yerine koyun. Adamlar yinede oldukça sabırlılar.
Herkese acil şifalar dileğimle.