Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri %45 organik olmayan psikoz yazıldı, heyette bu oran onaylanır mı?

Mcan96

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bugün hastaneye saglik kuruluna gittim engelli raporu almak için psikiyatriye sevk ettiler doktor organik olmayan psikoz %45 yazdı kağıda perşembe günü heyete girecem heyette aksi bir durum çıkma olasilgi var mı? ilaç raporlarını durum bildirir raporunu vs hepsini bıraktım oraya bilgilendirirseniz sevinirim

Mcan96

Doktor neler soruyo sen nasıl cevap veriyosun test falan yapıyor mu farklı bi uygulama varmı anlatabilir misin

Koalaaa Eğer gerçekten rahatsız değilsen dersine çok iyi çalışarak hasta numarası yapabilirsin belkide doktoruda kandırabilirsin ama böyle birşeyide deneyen var mı bilmiyorum. Birde doktorlar çarpraz seri soru sorarlar genelde yüz ifadene mimiklerine bakarlar doğru söyleyip söylemediğini anlayabilirler. Testi psikiyatri değil yönlendirme ile psikolok yapıyor oda not veriyo sana sen göremiyosun direk psikiyatri doktoruna gidiyo sonuç.

chesterrr
Kardeş galiba sende paranoidsin yalandan yapacağımı düşünmen normal😊 ama ben zaten tedaviye giderken teste girdim psikolog sorularını sordu ben sadece heyet raporunda farklı bişey var mı onu merak ettim.

Dokdor oranı yanlış yazmış organik olmayan psikoz 2019yeni yönetmelige göre puanı 100de40tır

Koalaaa inanır mısın ben hasta olduğum halde korkuyodum vermiycekler diye çünkü doktorlarda işin içindeydi :) bende paranoya ile başladı psikozdayım şuan birsürü teşhis var. Senin yalan atıcağını düşünmedim belkide rapor alıcak kadar rahatsız değilsindir diye şüphelendim.

chesterrr

Ben zaten rapor almak istemiyorum ama mecbur kalırsam bilgim olsun diye sordum ayrıca doktorum bana gerçekten hasta olduğumu istersem rapor alabileceğimi söyledi fakat ben hasta olduğumada inanamıyorum bir türlü

Koalaaa eğer maaş veya memuriyet için almıyosan hiç alma derim. Bizim gibi sorunlu insanların çalışması gerekli eğer çalışabiliyosa tabi. Bu ruhun tazelenmesi için gerekli birşey. Ben aldım hiçbirboka yaramadı ztn az kaldı süresi almıycam birdaha. Benim garip bir hastalığım var sürekli değişiyo cinler olduğu için. 2 ay önce sporcu olcam diye hayal kuruyodum. Şimdi beni yakıcaklar diye korkuyorum. İlaç kullanmıyorum hiçbir boka yaramıyo çok ilaç denedim uzunda kullandım yok. inş sağlığımıza kavuşuruz ne diyim.

chesterrr

Maaş dediğin 500 lira neye yarar memurluk dersen ben zaten memur olamıyorum ohalde istifa ettiğim için. Zaten işte bulamıyorum iş bulsamda çalışmak istemiyorum insan görmek istemiyorum herkesin beni ezdiğini düşünüyorum
İlaçlarımıda ailemin baskısıyla kullanıyorum

Koalaaa ben hergün uyandığımda senden nefret ediyorum dünya diye uyanıyorum :) neyse konuyu daha fazla uzatmayalım farklı yere götürdük adamın konusunu.. bakalım zaman ne göstericek keşke geberdiğimde herşey bitse.

rapor almayı neden ıstemıyonuz kı rapor almamanız sızı saglıklımı gosterecek yıne hastasın yıne hastasın en azından raporun faydalarından yararlanabılırsın .

tb2nhf

Yanlışınız var atipik veya adlandırılamayan psikoz %45 olarak geciyor (doktor cetvele bakıp öyle verdi oranı vu arada )

vlla kiminiz iyi benden biz napacaz işim zor anlatsam roman olur küçüklümden beri çekiyorum bu hastaliği yasimda ayama yilan sardi korktum kafama odunla vurdu adam dövdüler karda kafa üstü düştüm dolmus üstümdengeçti hep travma yani gelelim yaşamaikokul özel a sinifinda gecti lise zorla askerde çildirdim alay ettiler zorlukla yaptim iş hayatim çalişiyorum ama bazen kafa basmiyo alinganlik var gecinemiyorum insanlarla sinir var alinganlik var evde kimse olmayinca garip garip hareketler yapiyorum kendi kendime konusuyorum bide biri varmis gibi cevap verme insan içine cikamama sora takintiliyim çok boğazima vuruyom skma sobaya firina el değdirip cekme var babama küfür ediom tartişma .gelelim rapora hiç bizaman doru dürüt tedavi olmadim ilaç yarim yamalak kullanip biraktim rapor işi kendim istedim salak gibi hiçbişe olmadan heyete grdim yüzde sifir verdiler ilaç tedavisi dendi sora devlet hastanesi d depresyon ama gecersiz oldu sora hakem hastane dendi bense ruh sağli hastanesinde yattim kendi isteğimle netleşmesi için kadin doktora anlattim sende kişik nozukluğu var dedi ozaman yat dedi bakalim ne değildir ne nedir diye hastaliklarimi saydim araba sürmiyom kafa basmiyo bazen falan filan 23 gün yattim ciktim atipik psikoz yazmislar ordada doktoruma hakem hastanede heyetim var baska sehirde hocam ddim tekrar anlat dedi anlattim sesler duyuyomusun bişeler dedi ordada hata ettim evet ses felan oluyo gibi halbuki öle bişe yok salklik bizde sorra hakem hastane bakti kararsiz kalip öZüR ORANINA KARAR VERiLEBiLMESi içiN 6 AYDA 1 PSiKiYATRi TEDAViSi UYGUNDUR DENDi AMA YIL2014 Dü 6.YIL OLDU GiTMEDiM Hiç RAPOR DURUYOR HALA işTEN GüçTEN URASMADIM kpss ler vardi gitme memurlukta elenirsin karşina cikar dendi yaşim 33 şimdi napmam lazim hastaneye gidip raporum ne durumda mi demem lazim yada doktora rapor işli var hocam 6 ay sorakarar için demezmi damdan düşer gibi rapor istiyor benden kolay vermiolarmiş napsak ki kendi isteğimlemi 6 ay tedavi görüp heyete girim hakkimiz sonucta evet arkadaslar yardimciolursaniz sevibirim allah razi olsun derim birde ne rahatsizlim var acaba

Egosum397

Senin psikozdan çok sosyal anksiyete gibi geldi bana. Kendini zayıf görme alay edilmede var. Ama zekadan da bahsetmişsin acaba zeka geriliği var mı ordan oran alabilir misin bilmiyorum. Bence ne yap biliyo musun anladığım kadarıyla çok zorlanmıyosun hayatta biraz mücadele etmen lazım performansını en yüksek seviyeye çıkarmalısın. Hayvan beslemeyi önerebilirim imkanın varsa. Online oyun önerebilirim. Kpss ye hazırlanıyosun ama araba kullanmaya kafa basmıyo bazen demekki zekadan değil sende çekingenlik var ne diyim çözemedim.

arkadasim anlatamadim herhalde tam yA OYUN NE OYUNU ya oyun zaten oynuyorum okadarda yazdik kpss girsem nolcak çalişsam bile ders fazla kafa almiyor memur olsam iyimi gececek saniyosun sen yine sorunlar olcak mülakata girdim bikez elim ayam titredi mal gibidim ayni elendim o oldu zaten memuriyette olcan zaman adam soruyo gecmişte bi rahatsizlin varmi sen kalkmis nediyon bana okadar sey yazdik sinir var bende bide sinir şefe komutana biile kafa tuttum ben hey yavrum hey be raporu düşünüyorum 2014 deki elimde onu napacam onu söyleyin diyorum anlatamiyorum bi 6 ayda 1 psikiyatri kontrolüuygundur özür oranina karar verilebilmesi için dendi ama 6 yil gecti gitmedim urasmadim korkudan

dha önce devlet hastan 100 de 40 verdi ama gecersiz oldu cünkü ilk rapor sifirdi sora hakem hastane 6 ayda 1 kontrol dedi tekrar netleşmesi için ama 6 yil gecti onun için napmam lazim

brde askerden önce ünlü bi psikiyatri uzmani vardi adam babama bana şizofrensin sizofreeen dedi bararak biraz askere gitme dedi ama babam git dedi kiz vermezler ben gittime pişman oldum komutan bian bitmesini istedi askerlimin sorunlar yasadim spor eğitiminde hep yanlis yaptim alay ettiler benle güldüler pasaport işleminde yanlis parmaklari gösterdim görevli komutana gerizekalisin olum salaksin dedi anlicaniz çok kalbim kirildi o değilde 6 ayda 1 psikiyatri tedavisi uygundur özür oranina karar verilebilmesi için dendi 6 yil gecti aradan lütfen bunu napicam yazin nolmustur o rapor

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Heyette birşey değişmez, doktor ne yazmışsa orada onaylanır. heyet günü geldiğinde liste asarlar kapıya sıra ile çağırırlar içeriye. İçeri girdiğinde heyet başkanı sesli bir şekilde kuruldaki doktorlara ismini söyler hastalığını söyler o ara psikiyatri doktoru senin verdiğin evrağı inceler (inceliyormuş gibi) yapar. Sana orda soracakları nasılsın olur sormazlar bile. 10 saniye durur çıkarsın (gir-çık) anlamazsın. Sonra derler bi kaç hafta sonra rapor çıkar ararız sizi. Artık ne zaman çıkarsa. %45 rapor alırsınız. Geçmiş olsun.

bazen başarısiz olursam biseyde yada zengin görim lüks hayat yasayan olsun derim ki buyuk deprem olsun hayat son bulsun kötülükler son bulsun herşey bitsn birde iyi kötü insan ayırıyom gozumde anlarım o isten doktora solucem bununeder bilemem .neyse benim icincok önemlw olan raporu solermisinz 6ay kontrol olan lütfen 6 yil gecti napcam bilmiyorum kafaya cok taktım

Ya artı noksan kardeşim.arkadaşlar elimde rapor var onu söyleyin allah aşkına ya 6yıl geçmiş aradan raporda psikiyatri özür oranına karar verilebilmesi için 6 ayda bir psikiyatri tedavisi uygundur dendi ama 6yıl gecti aradan gitmedim napmam lazım şimdi onu diyorum

Artı noksan senin dediğin şey farklı olay yahu tekten girmek gibi bişey ben çoklu girerim kulak psikiyatri troid şeker daha iyi olmazmı öle 10 saniye dur çık neymiş öle o ee hastalığın tanısına mı bakıp oran veriyolar orda sadece

bilen varmı arkadaşlar hakem hastanenin 6ayda 1 psikiyatri tedavisi uygundur demişti ozur oranına karar verilebilmesi için ama 6 yil geçti napmam llazim

yani urasmadim hiç nolmustur acaba raporum

Artı_Noksan
Çok teşekkür ederim cevabınız icin raporu o gün vereceklerini fakat 1 2 saat beklememiz gerektiğini söylediler o konuda şanslıyım

kardeşim banada yardimci olsaniz birde ya benim raporum var 6 yil öncesi hakem hastane 6 ayda 1 psikiyatri tedavisi uygundur demişti özür oranina karar verilmesi için ama ben urasmadim o raporum noilmustur sizce evde raporum 2014 e ait napmam lazim
Mcan96
KRDEş BENiM NASIL OLUR SENCE YA 6 YIL öNCESi RAPORUM VAR 6 AYDA 1 öZüR ORANINA KARAR VERiLEBiLMESi içiN PSiKiYATRi TEDAViSi UYGUNDUR DENDi ORA YAZMIYOR URASMADIM BEN NOLMUSTUR O RAPOR NAPMAM LAZIM URAşMADIM KPSS DE MEMURiYETTE işLERDE KARSINA CIKAR KIZ VERMEZLER DEDiLER AMA HASTALIKTAN HEP SORUN YASIYORUM 6 YIL GECEN RAPOR içiM NE YAPMAM LAZIM NE DURUMDA ACABA

Egosum397
Vallaha ben 2 yıldır ozel hastanede duzenli tedavi oluyorum ve gitmeden önce durum bildirir raporu aldım ilac raporlarini e devletten cikardim kullandigim ilaclarin dokumunu hepsini cikardim (cunku benim bildigim bunlar olmassa psikyatridan kolay kolay oran vermiyorlar) sizde tedavi oluyorsanız hastanede durum bildirir raporu alın 2014 raporu bence bir ise yaramaz çünkü ugrasmadim birdaha diyorsunuz keşke raporu aldıktan 6 ay sonra gitseydiniz tedaviye ve keşke düzenli muayene olsaydiniz

@Mcan96

onu ben öğrenicem dostum hastaneden nasıl olur diye ama merak ettiğim şey özel hastaneden muayene olup rapor nasıl alabiliyosun ki sen devlet veriyor diye biliyorum kaldıki özelde muayene olsanda baska hastaneden rapor verirlermi ki devlette olmamıssınız diye bende mi öle yapsam bilemedim

aslında mantıklı dostum özelde muayene ol baya bi ama baska rahatsızlıkda var troid kulak olsun aslında onlarada özelde bakılıp en son dökümleri çıkarıp devlette heyete giricen .birde merak ettim heyete kaç ayda 1 giriliyor acaba kaç girme hakkı var itiraz etme olsun

Engelli raporunu sadece devlet hastaneleri verebiliyor oyuzden devletten aldim övür sorunlarınızı hiç bilmiyorum

yani özelde muayene olup devletten rapor yani.valla riskliymiş seninki diyebilirlerdi devlette muayene olsaydin oran veremeyiz diyebilirdi başka yerlerde devlette muayene olup devlette rapor olacak diye sikintili.birde ne rahatsizlik var sende kaç verdiler

Peki en az kaç ay tedavi görmem lazım rapor için birde doktorun demesine gerek yok dimi heyete gir diye zaten onlar rapor vermeme gönüllüsü kendimiz çıkalım dimi 6 ay yeterlimi tedavi rapor için MCAN 96 DOSTUM

Üst Alt