Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları, çocukluğunuz nasıldı?

osmangazi

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
219
Benim babam ve rahmetli annem cüceydi. Bana bir çocuk zarar verdiğinde onlara şikayet edemezdim annemle babama zarar verir diye. Yani bir güven ortamı yoktu. İlk öğrenimim boyunca bir çocuk benle uğraştı bogazıma bıçak dayamasından tutun da cebimdeki parayı almasına kadar. Babamla annemle gezemezdik hemen nazar değerdi. Çocuğun boyu babasından uzun derlerdi. Şimdi de eşimle ve çocuğumla dışarı çıkmak istemiyorum. Babamla dışarı çıktiğimizda gören çocuklar yanımıza gelir küçük adam küçük adam diye dalga geçerdi.

kafama darbe almıştım ilk belirtiler hayal kurma görme ile başladı

Sessiz sakindi .çocuktan çok olgun olmalıyım algısıyla büyüdüm

[FONT=comic sans ms]7 yaşına kadar güzeldi 10 yaşından sonra babamdan "yüksek doz" dayak yemeye başladım 17 yaşında şizofren oldum.[/FONT]

Rahmetli annem de çok döverdi. oklavayla.

Sen de epey çile çekmişsin. Belli oluyor

DAYAĞIN acısı zamanla geçer ama 3 kuruş bile değer verilmemenin acısı geçmeyecek

Lise 1 yıllarında kazayla sağ kulağıma darbe almıştım.
(Bu kaza bende DEPREM ETKİSİ BIRAKMIŞTI)
(İçime KORKU ve STRES, DUYGULARI GİRMİŞTİ)

O ZAMAN 15 YAŞINDA ŞİMDİ İSE 38 YAŞINDAYIM.

5 yaşımda babamı kaybetmiştim vefat etti korkak pısırık bir çocukluğum geçti ilk okulda orta okulda sınıftakiler tarafından dayak yedim zorbalanmistim herseyi içime attım birikti birikti sonra patladı bipolar bozukluk teşhisi koyuldu

Alpr3460

1999 da ben de annemi kaybettim. Psikolojim zaten sağlam değildi. 1 sene sonra psikotik depresyon geçirdim.

Akran zorbalığına maruz kaldım cekemediler kıskandiklari için eziklemeye çalıştılar hor gördüler, Dünya hassas kalpler için cehennem sözünü bizzat yaşadım

benim çocukluktan beri psikolojik hastalığım vardı okulu yarıda kestim
medreseyide bıraktım doğru düzgün çalışamadım 2007 de askere gittim
9 aylık askerken psikotik bozuklukla 3 ay artı 3 ay hava değişimi daha
sonra askerden çürük raporu aldım o zamana kadarda bilmiyordum
meğerse hastaymışım askerde anladım 2010 da da %80 ağır engelli şizoaffektif bozukluk
raporu aldım aldığımız parada yetmiyor keşke çalışabilseydim kimseye muhtaç
olmazdım ama çalışamıyorum aldığımız engelli maaşıda yetmiyor bir maaş alıyorum 2 maaş borçlanıyorum...

Çocukluğum çok zor geçmiş benim annem öyle der hep. Her türlü zorluğu yaşamışlar. Sürekli hasta olurmuşum, aşırı sinirliymişim. Babamdan sürekli azar işitirdim, iş yerindeki sıkıntılarını benim üstümden çıkartırdı. Hep asosyaldim. Hiç bir zaman arkadaşım olmadı, akran zorbalığı çok çektim. Daha sonra 18 yaşında kendim doktora gittim meğer bipolarmışım, kişilik bozukluğuda varmış. Üniversiteden atıldım, şimdi af ile geri döndüm ama okula psikotik sorunlardan gidemiyorum. Hastalığımı dedemden genetik almışım, dedemde bipolardı daha sonra şizofreni teşhisi aldı. Allah hepimizi iyileştirir inşallah, bu hastalıklar çok zor çeken bilir.

DAYAĞIN acısı zamanla geçer ama 3 kuruş bile değer verilmemenin acısı geçmeyecek
Sende böylemi oldu ? Şimdi değersizlik duygusu mu yaşıyorsun ?

dreamfail
Üniversite eğitimini tamamlamaya odaklan Nihai hedefin bu olsun. Meslek edinip çalışman ve para kazanman lazım. Emin ol ki bunları başarırsan çok hızlı şekilde iyileşeceksin

dreamfail özel mesaj yollamak istedim ama sende galiba kapalı """Üniversiteden atıldım, şimdi af ile geri döndüm ama okula psikotik sorunlardan gidemiyorum""" diye yazmışsın. Ne gibi psikotik sorunlar yaşıyorsun ?

dreamfail

Ben üniversite okurken okul gruplarından notları toparlamıştım derslere gitmiyordum dekanla görüşmüştüm derslere girmesem olurmu diye olur demişti sadece sınavlara girdim okulu bitirmiştim mühendis olarak böyle birşey yapabilirsin. Ancak bazı proje derslerimiz vardı zorda olsa gitmek zorundaydım hocalarla konuşup derdimi anlatmıştım onlarda yardımcı olmuştu derdini anlatırsan çözüm bulunur gözünde büyütmemek lazım kazanmışın bitirirsin umarım. Geçmiş olsun tekrardan

perseküsyon benim cinlerle derdim var. Ben nereye onlar oraya. Bazen insan boyunda siyah karartılar insan gibi yürüyorlar, bazen ışık hızında ışık gibi akıp, süzülüp gidiyorlar, hareket ediyorlar. Konuşmalarını duyduğumda kulağımda nefesini hissediyorum ve yabancı, anlamlandıramadığım sesler duyuyorum. Bunlar hastalıktan mı gerçek mi bilmiyorum. Tıb bilimine göre hastalık, dini ilimlere göre gaybi gerçek. Bu yüzden inançlı kalmada zorlanıyorum.
Bu arada evet mesajları kapatmışım, farkında değilim. Açtım.

dreamfail

Hocam bence size maneviyatı yüksek bir Doktorun yol göstermesi faydalı olacaktır. Maddi durumunuz iyiyse psikiyatrist prof. Dr. Nevzat tarhana bir kere olsun gidin.

osmangazi tavsiyeniz için teşekkür ederim. Nevzat Tarhana gidemem ama anlattıklarım bu kadarla da sınırlı değil. Ben işini layığıyla yapan İslami bir alime ulaşmaya çalışacağım. Bakalım sonuç ne olacak.

Basara

teşekkür ederim tavsiyenizi dikkate alacağım. Üniversite de 1. sınıftayken bölüm birincisiydim. Labratuvar derslerinde bazı öğrencilerin deney raporları denklik alabilmek için bir yere gönderiliyordu, araştırma görevlisinin dediğine göre benim rapor da gönderilenler arasındaydı. Elektrik elektronik mühendisliği bölümünün en zor hocasından tek seferde geçtim ama şimdi gel gör ki 9uncu seneme girdim ve okulu bitiremiyorum. Hastalık zihnimi çok geriletti. Durup düşünüorumda belki kendimi toparlarsam John Forbes Nash Jr. gibi olabilirim. Soyut matematikte çok iyiyim. Hayal gücüm çok yüksek, zihnimde 3d modelleme ve algoritmik yapılar yapabiliyorum. Bunu kullanmaya çalışacağım

dreamfail

Kur'an-ı Kerim'de cinlerden bahsediliyor ama sendeki olay halusünasyon da olabilir.Senin de belirttiğin üzere, Psikiyatri ve din alimlerinin yorumlaması da ikisinden birisi olabilir. Farklılık arz edebilir... Sana teşhis konuldu mu ? Yazdıkların şizofreniyi çağrıştırıyor. Düzenli ilaç kulanıyor musun ? EKT yaptırırsan fayda görebilirsin Belki o zaman gördüğün cinler kaybolur. Sende sayısal bir alt yapı&birikim var; boşta kalmazsın Hakkında hayırlısı olsun. Geçmiş olsun...

@osmangazi

Prof. Nevzat Tarhan'ın yöneticisi olduğu NPİstanbul hastanesinde yatışım oldu. Evet ; maneviyatı yüksek ve alanında yetkin bir doktor. Ben de Prof. Vehbi Alp Üçok'u tavsiye ederim. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi / Psikiyatri ana bilim dalı başkanı ... Her hastalıktan anlar ama "şizofreni vb psikoz hastalıkları" asıl uzmanlık alanı. Prof. Nevzat Tarhan anlamaz demiyorum ama Prof. Alp Üçok daha iyi anlar.. Ufak bir detay daha yazayım : Prof. Alp Üçok ilk muayeneden sonraki kontrol görüşmeleri için ücret almıyor. Her Prof. böyle değil...

perseküsyon Gittiğim özel klinikte şizoaffektif bozukluk teşhisi konuldu fakat ilaç yazdırmak için gittiğim beni devlet hastanesinde takip eden doktor hayır sen bipolarsın dedi. Her ne kadar mani-debresyon dışında psikotik ataklarımın olduğunu söylesemde beni dinlemedi.
EKT olmadım. 11 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum.

@dreamfail

Şizoaffektif zaten bir tanım. Şizoaffektif dedilerse ya bipolarsın ya da şizofren. Bipolar bozuklukta mani veya depresyona psikotik atak eşlik edebilir. Yani psikotik atak tek başına olmaz. Yanında depresyon veya mani olmalı.

"DSM-5 şizoaffektif bozukluk kriterleri;

1)Kesintisiz bir hastalık sürecinde şizofreni ile eş zamanlı major depresif ya da manik bir dönem bulunması.

2)Duygudurum bozukluğu seyrinde depresif ya da manik bir dönem harici en az iki hafta sanrı ya da varsanılarla seyreden psikotik dönem bulunması.

3)Hastalığın aktif ve rezidüel döneminde toplam sürenin büyük çoğunluğunu oluşturan bir zaman diliminde majör bir duygudurum dönemi tanı ölçütlerinin karşılanması.

4)Bu bozukluğun herhangi bir ilaç ya da madde kullanımı veya başka bir tıbbi durum ile ilgili olmamasıdır. "

Şizoaffektif bozukluk şizofreni ve bipolar bozukluk ara-sındaki boşlukları doldurarak iki bozukluğu birleştirmektedir ve bu sebeple şizoaffektif bozukluğun ayrı bir bozukluk olmadığını düşündürmektedir. Şizoaffektif bozukluk tanısı konan hastalar muhtemelen psikotik bir duygudurum bozukluğundan yakınmaktadır. Şizoaffektif bozukluk tanısı standardın altında bir tedaviye sebep olabileceğinden tanısal isimlendirmeden çıkarılmalıdır.(bkz)

herkes ondan için deli diyordu ismini bilmiyorum benim kafa şişti şimdi bana yeğenim yumurta kafalı diyor

futbol topunu duvara attım oda ordan geçiyordu birden kafamı duvara vurup durdu eğer halüsinasyon değilse

İlkokula giderken 4 ve 5. sınıfta bir grup özel ders alıyorduk. Hocanın evi 3. Kattaydı. Karşısında da yan Ali isimli hasta bir adam vardı. Bizim hoca onun yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyordu adam kendinde değildi. Sürekli bağırarak sokakta gezerdi. Bipolarlar güldürür şizofrenler korkutur derler. Bir gün karlı bir akşam derse gittik. Kapıyı çalıyoruz açan yok sonra yan ali bağırmaya başladı. Korktuk ben ayakkabıları yarım çıkarmıştım. Korkudan ayakkabısız apartmandan dışarı karın içine çoraplarla çıktım. yan ali bazen oğlum diye boşluğu severdi. Acaba ben de şu an kızım diye boşluğu mu seviyorum.

Üst Alt