Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastası emekli olursa ehliyeti iptal edilir mi?

şazi

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
psikitrik rahatsız bi hasta % 40 özürlü raporuyla erken emekli olursa ehliyetine el konulurmu? bilen arkadaşlardan cvp bekliyorummm

bu soruya gelecek cevap bana da lazım...

Eskiden ehliyet iptal ediliyordu, sonra bu uygulama kaldırıldı ve "iptal edilmeyecek" diye düzenleme yapıldı. Ama ondan 2-3 ay sonra yeniden eskiye dönüldü ve psikiyatri nedeniyle malulen emekli olanların ehliyetine el konmaya başlandı. SGK konuyu emniyet'e yazıyır, emniyet de ehliyeti iptal ediyor.

Maalesef durum bu.

Detaylı bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-belgesi-ile-ilgili-bildirimde-bulunacak.html

teşekkürler...bülent bey,ama bizimki % 40 erken emeklilik olduğuna göre bu yasaya dahil degil heralde?öylemi?? dün tekrar bagkura gittik.ilgili bir memura yönlendirdiler o bile tam bilmiyorum dedi bizi trafik şubeye yönlendirdi.orada bilmiyomuş emniyet müd.e sorun dediler..bugun oraya soracaz..ama siz herkezden bilgilisiniz.. bizimki bu yasaya dahilmi? değil mi? cvbınızı bekliyoruz...

öncelikle herkese günaydın bu konu önemli biz engelliler için en azından sorunuzun cevabını bende merakla bekliyorum bülent beyden en azından net olarak yüzde kaç üzerine uygulanıyor ve hastalıkta özel bi gurubu teşkil ediyormu

bülent bey cevabınıza ihtiyacımız var..yarın ona göre başvuru yapcaz..bizim % 40 oranla erken emeklilikte ehliyetimizi alırlarnı? yoksa o kanun malulen emekliler için mi? yani % 60 ve yukarı özür oranı olanlar için mi? acil cvp lütfenn..

Bunun yanıtını net olarak vermem mümkün değil. Bu düzenlemeyi yapan kişiler hastalığı/sakatlığı nedeniyle emeklilik başvurusunda bulunan kişilerin sürücü belgesi alamayacaklarına kanaatt getirdiklerinde bunu emniyete bildirmeyi amaçlamışlar. Maluliyete dair düzenleme içinde yer alsa da, bu yönde bir tasarrufta bulunabilirler...

anladım..
bağkurda kurulda bir bayan var o bile tam bilmiyo..ama % 40 la çok mantıksız..malulen emeklilikte zaten %60 la emeklisin.bipolarda %60 demek tedaviye cevap vermeyen demek.zaten onların ehliyeti alınsın kendisi içinde başkaları içinde trafiğe çıkması tehlikeli...bunu sizin öğreneceginiz bir kaynak yokmu?

ya bu haksızlık ama bülent bey.emekli etmemek için ellerinden geleni yapıyolar..tehlikeliyse şimdi alsınlar ehliyeti..özür oranı kağıda yazılıncamı tehlike arzediyo..böyle anlamsız bi durum görmedim..bütün hayallerimiz suya düştü..başka yolumuz yok heralde..

psikolojik rahatsızlıklarda kullanılan ilaçlar kişide belilir dikkat kayıplarına hezeyanlara veya halüsülasyonlara sebep oldugundan veya olabiliceğinden ehliyet iptal ediliyor olabilir baskalarının hayatı söz konusu oldugu için

Konuyla alakası yok ama bir kaç cümle yazmak istiyorum :
Bende raporumu yukseltmek için psikolojiye girmiştim aldımda, Türkiyede bazı şeyler yavaş işliyor, benim ameliyattan sonra ayak bileklerimi kullanamıyorum şu durumda önceden sağlıklıyken aldığım b sınıfı ehliyetim iptal olması lazım, psikolojiden rapor aldım tapu alım satımlarında hiç bir şey sormuyorlar genç olduğum için herhalde böle bir rahatsızlık olduğunu kestiremiyorlar halbuki 65 yaşını geçtinmi tapu alım satımlarında gunluk aklı başı yerindemi diye devlet hastanesinden rapor istenir.Söyleyeceğim şu ki devlet benim tc numaramdan neyim var neyim yok göremiyormu farzetki ben kötü niyetliyim bu durumda trafiğe cıktım kaza yaptım , taş gibi b sınıfı ehliyetim var.

faruk bey dogru yazdıklarınız ama biz emekliliğe başvurunca onlarda emekli edip emniyete bildiriyolarmış..malulende böyleymiş.bizimki erken emeklilik ama korktuk yinede..sizin bi bilginiz varmı bu konuda?koca sitede yazan olmadı.sgknın bile haberi yok..az rastlanınan bir durum..size geçmiş olsun..sagolun..

bülent bey,hala başvuramadık korkumuzdan siz olsanız ne yapardınız..bugun 170 e sorduk.2 gün içinde haber gelcek...

Ben erken emeliyim ana rahatsızlığım ayaklarımdan, sağlıklıyken aldığım b sınıfı ehliyetim hala duruyor ,ehliyeti h sınıfına çevirmek için tebligat falan gelse gam yememde elimden alıp iptal ederlerse kötü ,ehliyeti alırken verdiğimiz parada yanmış olur.Şazi ehliyet iptal olsaydı forumdaki diğer arkadaşlarında iptal olurdu çünkü herkez araba kullanabilmeleri için h sınıfına gecmekte.söylediğiniz kanun yeni cıkmış olabilir, avrupa birliği yasaları işte.

ıyı geceler sayın şazi psıkrıyatrı olan kısıler yasal olarak h sınıfı alması zor olur psıkrıyatrı olan kısının hastalık gurubu onemlıdır ornegın psıkoz olan bırıne epilepsi olan kısıye h sınıfı ehlıyet alabılırmı ve alırsa ne olur gunumuzde okadar trfık kazası oluyorkı bu hasta gurubundakı kısıler nasıl sursun hastane her h sınıfı ehlıyet alıcagını soyledıgınde vermeye kalkıyor bende hastanede rapor almaya kalkan bırıne rastladım rapor bolumundekı memur alınması sakıncalı oldugunu soyledı cunku beyın olarak psıkrıyatrı hastaların kaza yapma rıskı normallere gore P0 bana sorasan şazi benım gorusumde mantık kabul etmıyor psıkrıyatrı hastasının arac surmesı h sınıfı alsa bıle bırde sunuda sorgulamak lazım %40 zıhınsel engelı olanda h sınıfı alabılırmı alırsa ne tur tehlıkesı olur

faruk bey her engelı olanlara h sınıfı ehlıyet verılemez sartla ra gore fızıksel engelı olan %90 a kadar olanları devlet verıyor ama sana mantıklı gelıyormu psıkrıyatrı hastasının bırısı mesala ılerı derecede depıresıf bozuklugu olan ve %40 rapor alan bırı h sınıfı ehlıyet aldıgında ne olur bu hastalık grubu sınırsel hasta demek alsa ne olur dusune bılırmısın bu tur kısıler trafıkde canlı bomdadır dımı bılmem katılırmısın bızım memlekette sıstemler cokyanlıs

sagolun cevabınız için...ama bizim konuyu anlamamışınız..bizde ehliyet var ..hastalık bipolar ama tedavi edilebilen..eğer emekli olursak elimizden alınırmı?cevabını aradığım soru bu??psikiyatrı hastalıkları çok çeşitli..tedavisi mümkün var mümkün olmayan var..dedikleriniz doğru bi bakıma...

anladığım kadarıla Şazi hanımın eşi bipolar ama ağır değil araç kullanabilir yanlış anlamadıysam erken emeklilik için uğraştıkları için kötü ihtimali düşünüyorlar tabiki ağır psikolojik sorunları olanlar ehliyet almasın normal insan bile büyük şehir trafiğinde zıvanadan cıkıyor.Benim bir arkadaşım vardı vergi indirimi alayım diye psikolojiye girdi aklı yerindeydi nasıl yaptıysa bu raporu aldı bu seferde işyerinde problem yaşadı attılar bunu gün tamamlanmadan neyine senin indirim ,şimdi gercekten psikoloji hastası olacak kontrol muayenesine gidinceye kadar bekliyecek.aklı başına şimdiden geldi anlıyacağınız.

anladım sagolun faruk bey,sizden almamaları çok ilginç aslında..devletin çalışan her bölümü birbiriyle bağlantısız..sizi emniyete haber verecekde emniyet tespit edip h sınıfına çevir diycekde..bide her psikiyatr hastasının elinden alsalar kendilerine büyük iş çıkar..lustral kullanmayan kimse yok..herkez depresif...ama bizimki daha ağır tabi.hastalık atak yaparsa tehlikeli kullanmaması lazım..ama ilaçlarla kontrol halinde..bi problem yok..170i aradım buğun yarın haber gelir sizede bildiririm...ilginiz için sağolun..sizdemi erken emeklisiniz??5510/28 e göre dimi...

Normal ssk dan vergi indiriminden 4 a ya göre emekli oldum.Burdaki işleyiş rapor alındığı zaman işleme geçmeli, hatta raporunda yazmalı araba kullanamaz, ehliyet alamaz, ehliyet iptal olur vb. Benim aldığım raporda bile araç kullanabilir ibaresi boş bırakılmış gevşeklik var.Sizin aldığınız raporda araç kullanabilir ibaresi varmı ?

yok öyle bişey..% 40 heyet raporu var..sgk daki bilirkişiler bile tam bilmiyolar...erken emekli olduğumuz an sigorta emniyete bu adam psikiyatrik hasta ve emeemekli oldu diye bildirirmiş güya..hiç mantıklı değilki.malulen olsak tamamda ozaman %60 ve üstü raporun olması lazım..alsınlar zaten..170 ne diycek bekliyorum..bülent beyde tam cevap veremedi oladabilir olmayadabilir dedi.sizce napıyım?

şazi hanım bıloar hastalırı tedavı edılebılen bır hastalık ama %100 tedavı edılırse ıyı sonuc alırsınız bu hastalıgın ne oldugunu ıyı bılıyorum ve %40 la h sınıfı ehlıyet almanız cok zor h sınıfı ehlıyetı olupdu erken emeklı olan kısının normal sartlarda h sınıfı ıptal olmaz fakat ıs psıkrıyatrı olunca ıs degısır şazı hanım ıyı bır psıkrıyatrı uzmanından destek alın bende bu saglık kuruluna gıren sakatlık raporları veren uzman psıkrıyatrıden yardım alın sız nereye gıtsenız ısınız cok karısır ordan oraya suruklerler sıze

faruk bey h sınıfı ehlıyetle erken emeklılıgı bagdasdırmayın ıkısı ayrı sey şazı hanımın kafası karısır bıploar hastaları cok hata yaparlar normal ınsana gore %200 asırı olupsuz reaksıyon gosterırler asırı alıngandırlar hataları kabullenmezler bırde trafıkde sofor oldugunu dusun bende ısterım olsun alsın ama cok zor be sevgılı şazi kardesım umarım bıran evel emeklı olursunuz once sonra h sınıfına dusunun

fulya hanım h sınıfı ehliyet almak istemiyoruzki? elimizdekini emekli olunca vermek istemiyoruz..el koymaları saçma ama % 40 rapor (tedavi edilebilen) demek..yani tedavi altında olduğuna göre elinden almalarına ehliyeti ne gerek var?düz mantık bu ama devletin hiç bir işi düz mantıkla ilerlemiyo masallah..bakalım 170 den cvp gelsin ona göre basvurucaz emekliliğe...sagolun ilginiz için...

şazi hanım duz mantık gıbı gorunuyor ama tedavı edılebılen bır hastalık ama ortada anlamadıgınız bır olgu var esınız kronık yanı omur boyu bu hastalıga cekecek olması emeklı olunca el konulmaz nezaman trafıge cıkdı kazaya karıstı ozaman sorgulandıgında kımlık bılgılerı basınız ozaman derde gırer yapıcagınız tek sey var elınızde rapor halınde bulundurun psıkrıyatrı doktorunda soforluk yapmasında sakınca yoktur dıye remı bır evrak alırsanız sızın ıcın daha ıyı olur

doktor zaten binmesinde sakınca yok dedi..şu an hastalığımız ilaçla tedavi altında...ama doktor rapordan sonra bişey yapamaz..erken emekli olduğumuz an sgk emniyete bildirirmiş..o zaman alabilirlermiş..kesin değil ama biz yinede tam öğrenip basvuralım istedik..sagolun..sizin hastalığınız ne acaba sakıncası yoksa?

benımkı cocuk felcı cok degıl ama doktor sakınca gormemısse onu resmılestırın sız %40 la emeklı olursanır ehlıyetınız ıptal olmaz kım demısse yanlıs soylemıs b sınıfı ehlıyetlerı h sınıfına donusur okadar o konuda ıcınız rahat olsun doktorunuzun bu soylemıne resmı olarak alın elınızde blunsun %60 ve uzerı olsaydı ozaman sakınca olurdu sınız emeklılıgınız erken emeklı yasası onun ıcın sakın korkmayın

sagolun ama yinede korkuyoruz..eşimin arabaya karşi aşırı bi tutkusu var..normalde yazdığınız gibi olması lazım ama oturan boğa alabilirler diiyince korktum..170 den yarın cvp gelcek onlar araştırıp cvp veriyolarmış..yarın sonucu bildiririm..sizede çok geçmiş olsun..bazen hayat çok acımasız diyorum bazende çok şükür diyorum sizinkide öyle bi durum..siz kendinizden bahsedermisiniz..

ben emeklıyım ınsan kaynaklarından şazi benım oyle kotu olmadı okadar ıptal olur dedıgı olay soyle b sınıfı ehlıyetının h sınıfı donusmesı konusunda demıstır eger arabaya karsı tutkusu varsa h sınıfına donusur mecburen bırde h sınıfına alırken psıkrıyatrı doktoru ona kullanmasında sakınca yok demesı gerekıyo ayrıca b suremez yanlız h sınıfına donusur sazı okadar ıptalolur demek bır daha arac suremez anlamına gelır

çok teşekkürler..yarın sizede sonucu bildircem...

tesekur ederım şazi umarım hayırlı sonuc alır bızde sevınırız

hastane her h sınıfı ehlıyet alıcagını soyledıgınde vermeye kalkıyor

Ben öyle her önüne gelene ehliyet verdiklerine şahit olmadım.
Psikolojik sorunum olmamasına rağmen o zamanlar MPI testi denilen bir teste sokmuştu beni Psikiyatrist kadın.
Psikiyatre baktığım zaman ben bu kadın deli demiştim. Öyle bir suratı vardı ki inanın bu mu doktor. Gelenlermi hasta odaya birini soksanız hiç terettüdsüz DR. u hasta sanırlar. Tabi gözü olupda görebilenler.:)

Psikiyatr dr. u sizi engelli görür görmez bunun psikolojisi de bozuktur. Deyip normal insandan daha çok irdeleyecektir. Rapor alımında.
O bakımdan ben inanmıyorum. Her engelliye zorluk çıkarmadan rapor verdiklerine!

Üst Alt