Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastası olup yakınlarda ehliyet alan var mı?

furkan-)

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
0
Psikiyatri hastaları olupda ehliyeti olan varmı

ben almasdım ama doktorum 1-3 yılda kontrol şartı ile alabilirsin dedii ben bekliyorum vakti geçsin de raporun öyle almak istiyorum pişman oldum biraz rapor aldığıma da..hayırlısı

ahmet22

Elinde mevcut ehliyeti olanlar psikiyatri den ENGELLİ RAPORU aldığında ehliyeti iptal mi oluyor? Yada durumu ne oluyor ? @OturanBoğa

Ben elimde ehliyetim varken tuttum engelli raporu aldım sıkıntı olur mu ?

Şizofren hastasıyım Ehliyetimi yeniledim. 2027'ye kadar geçerli...

psikotik

bişi yapmasan sorun olmuyor diye biliyorum ,ancak ehliyeti yenilemek istediğin zaman sağlık raporu istenir bu yüzden kayıtlarda bu görüldüğü takdirde ehliyete duruma göre kontrol şartı konur veya el konabilir.
perseküsyon

hımm biraz anlatsana bize nasıl oluyor yüzde kaç idi engel raporunuz (varsa) ,hangi ilaçları kullanmakta idiniz, sağlık raporu istendi mi yenilerken biraz bahse debilir misiniz?

teşekkürler

@ahmet22 Engelli raporum süreli rapor bitiminde yine sıkıntı olur mu?

@perseküsyon peki engelli raporunuz var mıydı varsa doktordan rapor alırken belliki özel hastaneden aldığınız sistemden gözüktü mü veya doktor herhangi bir şey sordu mu gerçi ben de geçen geldi yeni ilettim ehliyet yenilerken özelden rapor aldım ozamanlar engelli raporum yoktu fakat şimdi var merak ettiğim bir sonraki yenilemede bana sıkıntı olup olmayacağı ?
Nasıl yenilediniz yardımcı olabilir misiniz ? Engelli raporunuz var mı ?

merhaba @psikotik , şahsi kanaatimi sorarsanız psikiyatriden engel raporu almak çok da avantajlı değildir . yinede eğer başka bir ümidiniz kalmadıysa (ki her zaman ümit vardır :)) alabilirsiniz yada gönlünüze sindiyse alınız.

işte yukarıda belirtilen tasnifte veya buna benzer birtakım sıkıntıları oluyor..neyse almışsınız ama onun için...

raporunuzu genellikle 2 yılda bir yenilemeniz mümkün ama oran düşeblir veya yükselebilir ... genellikle düşmesinden şikayetçi oluyorlar ama bana kalırsa bu iyi bişey çünkü genelde %45 veriliyor sorunuzu detaylandırırsanız daha iyi bir şekilde yardımcı olmamız mümkün olur.

ahmet22 Ahmet bey benim sormak istediğim şu benim elimde halihazırda ehliyetin mevcut. Ayrıca hali hazırda bir engelli raporum da mevcut. Bu engelli raporum iki yıllık bir engelli raporu ve psikiyatriden alınmış. Benim sormak istediğim şu ben eğer herhangi bir nedenle ehliyetimi yenilemek istediğimde bana aldıracak olan rapor eğer özel hastaneden alırsam eğer özel hastaneden alırsam sistemde yine de gözükürmü? Elimdeki engelli raporunun oranı %45 ve teşhis organik olmayan psikotik bozukluk ve raporun süresi iki yıllık eğer ehliyette sıkıntı olacaksa iki yıl sonunda yeniden yenileme mem lazım değil mi ?

psikotik

ehliyetinize el konulacağını düşünmüyorum. ancak kontrol şartı gelebilir buda 1-3 veya 5 yılda bir olur. engelli raporunuzu yenileyip yenilememe tercihi size aittir. bu arada eğer emekli olma şansınız varsa (kesin emekli olabilecekseniz ...) o zaman raporunuzu yenilemeniz belki mantıklı olabilir ama yine tercih taamamen size aittir.

Psikotik , özel hastaneye gittim. Önceki şizofren raporları falan engel olmadı. Normal rutin bir muayene ve göz muayenesi yaptılar. O raporu alıp trafik müdürlüğüne verdim. Hiçbir sorun yaşamadan 15-20 gün içinde yeni ehliyetimi aldım.

emperor007

:D Elimde 2027 ye kadar geçerli ehliyet var. Bir durum değişseydi şimdiye çoktan olurdu.

ne gibi sıkıntı olur ehliyete psikiyatri raporunun

Psikiyatri hastası olupda eski ehliyetini yeni ehliyetle degiştiren varmı varsa emniyete raporu nerden aldınız

Psikiyatrik ilaç kullanan Ehliyet alabilir mi?

Abilify maintena
Dideral
akineton kullaniyorum
Ehliyet verirler mi bana? Bu hastalıktan dolayı askerlik yapamadım. muaf oldum

CemKarakan2

Kullandığın Akineton ilacı,
Psikotrop ilaç listesinde ve Yeşil reçeteli olduğu için ehliyet alman çok zor uzman doktorun kararına kalmış bir durum.
Sürücü yönetmeliğinin Madde 4 ve 2. Fıkrasında bahsediliyor bahsettiğim Psikotrop ilaç (Akineton dahil) kullanımı.

Sürücü yönetmeliği ni okuyabilirsin istersen.

Anksiyete bozukluğu ,araç alımında sorunlar vardı ,psikiyatrik değerlendirme istediler ,doktor onay verdi,sonrası problem çözüldü ve araç ta alındı?

Emeklilik

Herkese iyi bayramlar bi sorum olcaktı vergi indiriminden emekli olan bi kişi ehliyeti varsa ikinci el araç üzerine alıp binebilir mi yani kullanabilirmi tabiki ehliyette hiç bir kısıtlama yokken

Şizofren

Şizofrenlerin otomobil Ehliyetleri varmı

perseküsyon

Perseküsyon neden böyle bir şeye gerek duydunuz, başka bir forumda atak geçirdiğiniz yazmışsınız trafikte iken atak gelirse ne olacak???

ekonomist79

Dörtlüleri yakıp uygun yere parkederim. Atak geçene kadar da beklerim. Üstteki yorumuna bakılırsa galiba senin ehliyetin yok.

perseküsyon

Dörtlüleri yakıp parketmen atağın geldiğinin farkında olmanı gerektirir ki çoğu zaman bu mümkün değildir. Ayrıca uzun yoldaysan ne olacak?
Evet ehliyetim yok almak için çabalamaya da hiç mi hiç niyetim yok.

Alo 199 aradım bana 31 aralık 2020 ehliyet yenilemenin son günü olduğunu söyledi Clonex 350 kullanıyorum.İnşallah ehliyeti alırız

Members
Evet senin yazdığın gibi 31 Aralık 2020 son yenileme tarihi. Özelden rapor alıp ayarlarsın :) Rahat ol kafana takma

DissFlex
Ehliyet verirler. Ben de muaf olmuştum Gerçi askerlikten önce ehliyet almıştım ama o zaman da rahatsızlığım vardı.

Üst Alt