Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastası olup yakınlarda ehliyet alan var mı?

perseküsyon

Sizin şizofren rapor oranınız yüzde kaç ? Benimki %80, özel hastaneden (Sürücü Olur) raporu alırsam rapor oranım düşer mi ?

bende pskiyatri hastasıyım rapor çıkarmadan önce değiştirmiştim ehliyetimi.2026 ya kadar süresi var.raporum süreli.bakalım ne olacak.durum neyi gösterecek.

VAAS

Rapor oranım %45 ama diğer sorunuzun cevabını bilmiyorum

Bende ses görüntü koku yok.%45 engelim var .Doktor sizce bana sürücü olur belgesini verir mi

perseküsyon

Raporunuz %45 olduğu için vermiş olabilirler. Çünkü %80 raporda tedaviye rağmen çalışma imkanı olmayan yazıyor. Sizin raporunuzda tedavi ile işlevselliği düzelen yazıyordur.

Raporu %80 olupta özel hastaneden (sürücü olur) raporu alan var mı ?

Birkaç yıl daha çalışıp nasipse emekli olmayı düşünüyorum emekli olurken ehliyet gidebilir korkusu yüzünden arabamı yenilemiyorum ancak emekli olduktan sonra tabii ehliyet gitmezse değiştiririm.

Psikiyatri geçmişim var sürücü olur sağlık raporu alabilir miyim

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba benim psikiyatrik geçmişim var fakat ilacı bırakalı 7 ay oldu ve ilaçların raporu bitti aile hekimi sevk verdi psikiyatri ve göz bölümüne.Sağlık raporu alabilir miyim ehliyet için ?

yusufokten01

Devlet hastanesinde sistemden psikiyatrik tedavi geçmişini görebilirler. 6 ayda 1 kontrol gibi şartlarla rapor verebilirler.

Members

Bende de ses,görüntü,koku v.s. yok . 6 ayda bir yenilemeli rapor verdiler.
10 gün önce direksiyon sınavını geçtim.
1 saat önce İl nüfus Müdürlüğünden ehliyet başvuru yaptım.
1 haftaya kadar ehliyetiniz adresinize posta yolu ile gelir dediler.

Bende 2022 Eylül ayında ehliyetimi yeniliycem.Şu an bilgi topluyorum

merhabalar, bende ön görüşmeleri yapıyorum ne yazıkki psikiyatri hekimi "3 ayda bir" kontrol şartı koyabileceğini ya ima etti yada beyan etti.
bunu kabul edemeyeceğimi söylemeye hazırlanıyorum. çünkü değil 3 ay 6 ay bile çok kısa.
ah ah inşallah 5 yıl veya 10 yılda bir kontrol şartı isterler.

ULAN NE olacak bu engellilerin ehliyet yenileme çilesi arkadaş bekle bekle bekle nereye kadar kardeşim ulan bir işimiz de kolay olsun bir işimiz de yolunda gitsin batsın bu dünya beee Allah kahretsin beee....

kar&yağmur

Devlet hastanesindeki doktoramı göründünüz .??? Açıkcası ben özelden almayı düşünüyorum.Bir yıla razıyım

Members
evet.. ya abim diyor ki , her sürücü kursunun anlaşmalı olduğu bir hastane olur ...seni oraya gönderirler diyor yani hangi kursa kaydolursan .

bende şöyle dedim o zaman devlet hastanesindeki doktoruma danışırım , hangi kurs beni oraya yönlendirebilecekse oraya kaydolayım dedim ama ne kadar doğru bir karar yada düşünce emin olmıyorum.

yani ama kendi doktorum ben sana veririm orasını merk etmede ama psikiyatri hekimi onay vermeyede bilir (özgürdür) gibi bir açıklama yaptı.

Yeterince bilgi depoladım.Bundan sonra bekleyip harekete geçmek zamanı sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum.Hoşçakalın

çok acill

engeli raporu ile ehliyet alma işlemi nasıl oluyor

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesiyle ilgili bir şey soracaktım size, bilgi veya tecrübesi olan varsa cevaplarsa memnun olurum. Engelli raporumda Psikiyatri branşından Anksiyete Bozukluğu (İşlevselliği Kısmen Düzelen) 'ndan %25 oranım var. Paxera 10,20 ve 40 Mg kullandım. Sosyal fobi sebebiyle yazmıştı doktorum. Ehliyetimi yenilerken bu tanı sorun olur mu? Yoksa bu tanı ehliyet yenilemede sorun olmuyor mu? ve aile hekimi sağlam raporu verebilir mi bunun için? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt