Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilacı kullanıyorum. Hangi oranda rapor verilir?

alieren43

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Tek kulağımda total işitme kaybı var ve iki aydır uyku hapı ve antidepresan kullanıyorum lustrall 50 mg kurula girsem yüzde kaç engel alırım kulağımdan yüzde 15 veriliyor psikiyatrik rahatsızlığmdan iki kaç engel alırım

psikiyatride konulan teşhis önemli ve kaç yıldır ilaç kullanıyorsan o da önemli antipsikotik ilaç olması puan almanda önemli rol oynuyor

Bu bana verdikleri ilaç öyle bir ilaçmı ben ne tanımı biliyorum ne de ilacın ne işe yaradığını pek etki de görmedim zaten uyku hapından sadece biraz fayda gördüm

2 aylık tedaviden belirli oran alman çok güç. en az 1 yıl takipli hasta olmalısın ve konulan teşhiste çok önemli.

Yani bana daha teşhiş konmadı heralde e nabızda muayene tanısı yazıyor sadece

Birde takipli hasta olup olmadığımı nasıl anlarım bana ilaç yazıyor kontrole gel diyor aydan aya

Sağlık kurulu raporu

İki aydır psikiyatri ye gidiyorum uyku hapı ve lustrall 50 mg verildi tanı teşhis de karışık anksiyete ve depresif bozukluk yazıyor ve tek kulağımda total işitme kaybı var ne kadar oran alabilirim

alieren43

%30 ile %40 arası alabilirmisiniz bilmiyorum ama %40 altında ise işinize yaramaz rapor. Burada tedaviniz daha yeni olabilir diye şimdi engelli raporu verirlermi bilemiyorum veya verirlerse süreli rapor vermeleri %100 bana göre.(SADECE PSİKİYATRİK HASTALIĞINIZ İLE İLGİLİ CEVAP VERDİM)

alieren43

Ben kulağınızı hesap etmedim. Kulak konusundan hiç bilgi sahibi değilim.

İşitme kaybım var 15 veriliyor ona rağmen de mi alamam

Benim düşüncem zor!
Hele son zamanlarda oranların düştüğü söyleniyor!
Kılı kırk yarar dr lar, öyle kolay deil engelli raporu almak..

lustral hafif bir antidepresan. Örnek vermek gerekirse deneysel verilerle alınacak en yüksek dozdan fazla dozda ilaç alıyorum. Sabah 4 akşam 6 hap alıyorum. Bu gibi ağır ilaç alıyorsan bipolar, şizoaffektif, unipolar, şizofrenik bozukluk gibi hastalıklardan rahat %40 üstü oran alırsınız ama daha teşhisinizi bile yeni öğrenmişsiniz daha yolun başındasınız. Çok bir beklentiye girmeyin ama yinede heyete çıkın sonuçta birşey kaybetmezsiniz

Engelli raporu

İyi günler dilerim herkese tek kulağımda total işitme kaybı var yüzde 12 engel teşkil ediyor ve 3 Aydır psikiyatri tedavisi oluyorum ilk iki ay lustrall 50 mg tek toz kullandım bu ay ise lustrall 100 mg sabah akşam 2 doz şeklinde kullanıyorum kurula girsem yüzde toplam kaç oran alırım ve bana verilen rapor sürekli mi olur yoksa süreli mi olur rahatsızlığım karışık depresif anksiyete rahatsız ettim yardımcı olabilen varsa şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler dilerim

Merhabalar
Bugün hangi psikiyatriye giderseniz antideprasyan yazıp gönderiyor.kullansiginiz ilaç antidepresan.yanina herhangi bir ilaç yazılmamış rapor almanız oldukça güç tahminimce verilmez.

Birde uyku ilacı yazıldı destroy mu neydi adı

Destroy diye birde uyku hapı verildi ve herhangi bir ilaçtan kastınız ne onu anlamadım abi

IMG_4930.jpg

İnternette alınabileceği söyleniyor o yüzden dedim abi birçok video var

Tamam abi ben bana yazılanı söyledim bu konu hakkında bilgi almak istiyorum verilir mi verilmez mi diye illaki daha farklı dozlar vardır

Sizin dediğiniz ilaç şizofreni için kullanılır yazıyor benim hastalığım şizofreni değil karışık anksiyeteye depresif bozukluk yazıyor abi 200 mg lustrall 50 mg destroy dediğim ilacı kullanıyorum yani verilir mi verilmez mi diye sordum kulağım duymadığı için psikiyatriden tedavi oluyorum benim iş hayatımı da kendi psikolojimi de 4 5 senedir çok etkiledi abi
Ahmet T
Abi ben kulağım duymuyor fabrika da çalışıyordum iş kazası geçirdim kolumu kırdım iş bulamıyorum kulağım yüzünden üniversite çoğu bölümlerini bile tercih yapamıyorum 4 5 senedir hayatım mahvoldu yaşım da genç bir sürü mesleği olamıyorum kulağım yüzünden askerlikten muaf ettiler bir çok zararı dokunuyor kulağımın bana ben bu sebeble kullanıyorum daha yaşadığım bir kaç olay daha var ama ana sebebi bu dediğim gibi abi

alieren43

İş kazası geçirdiyseniz iş kazası maaşina başvurdunuzmu

Sen rapora başvur buraya yazılanlara bakma olumsuz yazilanlara
Benim tahminim 20. Verirler umarım yüksek alirsin

2 aylık tedaviden belirli oran alman çok güç. en az 1 yıl takipli hasta olmalısın ve konulan teşhiste çok önemli.

En az 11/12 yıldır takip ediliyorum, özel ve devlet hastanesinde. Halen ilaç kullanıyorum 2 farklı çeşit ilacı günde 3 kez kullanıyorum. 2. Kez askerlik muayenesine gireceğim. Normal muayene esnasında doktorum dedi ki askerlik muayenesine mutlaka ailenden birisi gelsin, sana nihai kararı verebilmek için uzun bi test yapacağız ayrıca bu yılda erteleme alırsın dedi. Çok strese girdim hastalığıma inanmazlar diye korkuyorum. Hayatım çürüdü bu hastalıktan dreamfail

(Gölge)
Tamamdır abi çok teşekkür ederim

buraksah
Ben kulağım yüzünden muaf oldum psikiyatrik rahatsızlık askerliğe engel mi hiç bir bilgim yok maalesef

İlaçlar ve engelli raporu

Lustrall 100 mg günde iki defa olfrex 2.5 günde bir defa desyrel 50 mg günde bir defa 4 Aydır devam eden psikiyatrik rahatsızlığım var bu ay bunlar yazıldı hiç zerre de bir fayda görmüyorum biraz titreme yapıyor sadece bu normal mi ve etki etmediğini hissettikçe daha da agresif sinirli oluyorum ne yapmam lazım birde Salı günü kurula giricem tek kulak işitme kaybım var ve diğer kulağımda az şekilde işitme kaybı başlangıcı var 16 kulaktan rapor veriliyor psikiyatriden yüzde kaç engel alırım

Valla hocam, bu kullandığın ilaçlar siktir boktan ilaclar. Birşey bekleme psikiyatriden..
Yinede şansın acık olsun.

Yani birşey bekleme derken kaç verilir abi sence tahminini söylesen

%40 aşağısında alsan bile hiç bir işine yaramaz. %40 ve üzeri alman lazım. Tahminimce alamazsın.

Psikiyatri engel oranı

Tek kulağımda Total işitme kaybı var /15 oran veriliyor 6 aydır psikiyatrik tedavi görüyorum karışık anksiyete ve depresif bozukluk tanısı kondu ilaçlar bir fayda etmiyor Şuan secita 20 mg be destrey 50 mg uyku hapı kullanıyorum acaba kurula girsem /40 oran alabilirmiyim

Üst Alt