Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrı ilaçları kilo aldırır mı?

@Kobra_,

Valla ben normalde yürümeyi seven bir insanımdır. Toplu taşıma bedava olsa bile birçok yere yürümeyi tercih ederim. Bunun dışında geçen hafta kilo almak için tavsiye üzerine vücut geliştirmeye başladım. Zaten oradaki hoca da bana karbonhidrat ağırlıklı beslenmemi önerdi.

Daha önce 2 kere diyetisyene gittim. 5 öğünlük yemek listesi verdi. Bunun için para sıkıntı ve zaman sıkıntı (Son 1 yıldır işte çalışmamama rağmen listeyi uygulamaktan EKPSS'ye ve açıköğretim derslerime çalışmaya zaman ayıramadım. Ayrıca evde babamla ikimiz yaşadığımız için sürekli yemek hazırlayacak bir kadın da yok. Bu yüzden çok zamanımı yedi.) oldu. Ayrıca normalde iştahı bol biri olmama rağmen listeyi uygulamak için kendimi zorlamak zamanla iştahımı kesti ve daha kötü yaptı. Tam diyet saatinde yemek yemeye çalışmak da özellikle dışarıdayken işlerimi zorlaştırıyor.

İşin komik kısmı da 1 ay bu diyeti uygulamama rağmen sadece yarım kilo almış olmam (51,3 ten 51,8'e çıkmışım.). Paradan, zamandan ve günlük hayatımdan istifade ediyorum ve sadece yarım kilo 🥲. En sonunda 1 ay daha geçtikten sonra EKPSS'ye hazırlanmak için siyeti bırakmak zorunda kaldım.

bundan 12 yıl öncesinde bipolar bozukluk tanısıyla tedavi görmeden önce 45kg"dım. Şimdi 90kg kütlesine sahibim. Benimle aynı zamanda spora (fitness) başladığım arkadaşım ilaç kullanmadığı için bu kadar kilo almadı ve şu an zeus heykeli gibi, ben ise 1+1 balkonlu ev gibiyim. Neyseki simamdan kaynaklı yaşımı göstermiyorum. Keşke hastalanmasaydımda spordan fayda görseydim. İlaçlar çok hantallaştırdı, inanılmaz iştah açtı. Yemek yemeye engel olamıyorum. Şu an kontrol altına aldım, günde tek öğün yiyorum ama kiloda veremiyorum.
Senin yerinde olsam zaten vücut kitle indexinde az yağ oranına sahipsin. Güzel bir spor salonuna yazıl ve fitness a başla. İlk 2 ay vücudun alışır, bu süre zarfında supplament kullanmana gerek yok. 6 ay sonra vücut şekil almaya başlar. O zaman ek besinlere başlarsın. Sabret, sağlam antrenman yap, iyi beslen; 1,5-2 yılın sonunda plaj vücudu yaparsın.

@Kobra_ @dreamfail Peki yemek konusunda bir diyete bağlı kalmamı mı önerirsiniz, yoksa kafama göre beslenmemi mi? Çünkü bir diyete bağlı olduğumda kendimi yemeye zorladığım için zamanla yemeden soğuyorum.

Herkese selam şu an paxera 40mg kullanıyorum ama çok kilo aldım ve şikayetlerimde devam ediyor acaba kilo yapmayan anksiyete ve takıntıya iyi gelen antidepresanlar mevcut mudur doktora danışacam da soruyum dedim?
@OğuzHan112 sizede danışmak istedim

@Anonim_1, bildigim kadarıyla bütün antidepresanlar kilo aldırıyor ben lustral kulaniyorum kulanmadan önce 72 kiloydum şimdi 91 oldum

@Anonim_1,

Var GYREX (ketiapin) bide rexapin var benzodiazepin özelliği var ama rexapin olanzapin iştah açar.ketiapin olanzapin kadar iştah açmaz gece alirsiniz.

20mg rexapin ile 40kg dan 93kg a çıktım ben

@Anonim_1, lütfen bu soruyu doktorunuza sorunuz. Psikiyatrik ilaçlar ağrı kesici değildir, tavsiye üzerine alınmaz. Her özellik her insanda aynı etkiyi göstermez.

:) Herkeste biliyor ki bu ilaçlar zararlı. Ama sistem kullanmaya dayatıyor. Neden acaba ?

@Anonim_1,

Hastalığın ne tam olarak antidepresan kullanmakta ısrarci olduğuna göre ya anksiyete yada okb var sende biz doktor değiliz.sunu kullan bunu kullan diyemeyiz.burasi bir süper market değil ki?

En yakın zamanda doktoruna danış kardesim burda kim ne derse desin seni tatmin edemez.saglikli günler dilerim.

@Anonim_1, Bunların cevabını ısrarla burada.
n araman yanlış.

Bir çok kişi ilaçlar herkeste aynı etkiyi göstermez demiş ama ikna olmuyorsunuz.
Birinde iştah açan ilaç sizde açmayabilir veya tam tersi olabilir.

Önemli olan ilaçtan fayda görmeniz fayda gördükten sonra fayda zarar oranına bakar doktor faydası yan etkisinden fazlaysa kullanılır aşırı bir yan etki olursa doktorunuza söylersiniz durumu değerlendirir.

İyi akşamlar cümleten doktoruma iştah açmayan takıntı ve anksiyeteye iyi gelen antipsikotik ilaç istemiştim bugün risperdal 2mg yazdı acaba bu ilaç nasıldır iştah açar mı yan etkisi çok varmıdır iyi gelir mi ?
@OğuzHan112 sizede danışmak istedim

@Anonim_1 bu ilaç panik atakta verilmez diye biliyorum ama doktorun daha iyi bilir tabiki

Doktordan ilaç istemek doğru değil..neyi uygun görürse onu yazsın.

Risperdal direkt olarak kaygı bozukluklarında reçete edilmez..sizin anladığım kadar farklı semptomlar da var,o yüzden risperdal yazılmasında sakınca yok.

İlaçları sorgulamak yerine doktor nasıl bir tedavi planlamışsa o şekilde tedaviye devam etmek gerekir.

@Anonim_1,

@Anonim_1,

Doktorun gayet de doğru ilaç yazmış kardeşim. Takıntın ve anksiyeten olduğunu buradaki yazılarından da anlamak mümkün. Bence ilaçlarını doğru şekşlde kullan, göreceksin ki her şey daha bir yoluna girecek. Sabır. Maalesef bu tür rahatsızlıklar ancak düzenli ve sistemli ilaç kullanım8 ile mümkün olabiliyor. On7n için de zaman gerek…

İyi gelir mi yani şikayetlerime iştah açar mı hocam

Açsa da diyet yap, spor yap, ekmekten, şekerden ve hamurdan uzak dur. Tam bi konsantrasyonla baş edersin bu zorluklarla. Motivasyon, azim, sabır, ilaç. Formül bu

Sana bir profesör gelse ve kilo aldırmaz desede ikna olmayacak bir yapıdasın. Artık sorgulama ve ilaçlarını kullanıp tedavi olmaya başlamalısın. Tedavin bittikten sonra çok güçlü bir halde olacaksın ve eskiye nazaran daha iyi olacaksın. Biraz sabır. 13 yıldır tedavi görüyorum ve son 1 yılda hiç yanetki görmeden remisyondayım. 4 yıl daha bu şekilde devam edersem ilaçlarım kesilecek. Yani 17 yıl ilaç almış olacağım. Biraz sabret. Bu süreçte 40kg dan 93kg a ulaştım. Şu an sporla vücudumu şekillendiriyorum. Kilo alsan bile, hayatta herşeyin sonu senin elinde. Bunu kendi aleyhine çevirebilirsin.

Herkese selam kilo yapmayan anksiyeteye iyi gelen antipsikotik önerisi olan varmı acaba?

arkadaşlar bipolar bozukluk hastasıyım evet ilaçlarımız iştah açtığı için yemek isteği geldiği için kilo aldırıyor lakin sporla dengeleyebilirsiniz.İlacı bir gün içeyim iyileşeyim beklentisiyle de içmeyin ilaç uzun vadede işe yarar ve kesinlikle doktor kontrolünde alınması,bırakılması gerekir.

@Anonim_1,
yok malesef benim buradan tavsiye etmem yanlış olur en iyi gelecek ilacı doktor belirler ve bu tarz ilaçlar tavsiye üzerine alınmaz,doktor kontrolünde içilmelidir.

@mehmet985,
Hocam peki ben psikiyatri ilaçları kullanıyorum bu durumda ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir miyim acaba örnek karayolları olsun?

Üst Alt