Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarını kullanmaya korkuyorum!?

addison789

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
3
rahatsızlıklarım çocukluktan bu yana travmadan çok sinirlenince elim ayağım titriyor rahatlamak için saçı başı yolup eğğ beeğ yapıp rahatlıom bazen içten gelen bi huy var gıcıklanma gibi gıdıklayıcı ne olduğunu bilmiyorum eğğ beğ yaptırıyor aslında normal biriyim ama hastalık içerde kendi kendine konusuom cevap veriom karşımda biri varmış gibi takıntı dürtü var prize dönen yere sıcak yere el değdirip çekme yıllardır kolumdaki kılları emip kokluyorum kalabalık ortamı sevmem genelde yanlız olmayı bunlar var ne var bende bilmiyorum iş hayatında askerlikte okulda zaman zaman zorluklar da oldu askerli Zor yaptım asıl sorum korkularım şu şeker ve tiroid hapı kullanıyorum glifor ve euthyrox ve psikiyatri ilaçları yorgunluk,halsizlik yapıyor diyor buradkiler uyku hali bitkin bu yüzden yıllardır gitmiyorum psikiyatri ilaçları Zarar verir diye yan etkileri çünkü yan etki yaparsa işe girdiğim de işten atarlar diye idare ediyorum bu şekilde ama bazen zorluyor hastalık beni takıntılar heleki

arkadaşlara garip sesler atıyorum sesli gaz sesi acayip seslenme abuk subuk video yüz ifadesi bazıları gitti benden yakın arkadaşlarım duruyor öyle araç felan süremiom orta hafif belirti var iyiyim yani ama sürekli hastalık var böle ama ne olduğunu bilmiyorum psikiyatri ilaçları yorgunluk bitkinlik uyku sersemlik kilo bu yüzden gerek yok diyorum daha kötü olmamak için

Evet psikiyatri ilaçlarının kimisi uyku hali yapabilir yorgunluk hissi yaratabilir ama bunlar kullandıkca geçiyor emin olabilirsin.

bende öyle çok uzun süredir kullanıyorum ama hala yoğun bir şekilde uyku hali ve ağırlık yapıyor.

Antipsikotikler bağımlılık yapıyor seni kısmen iyileştiyor sonra bırakmaya çalıştığında hastalıkta alevlenme yaşıyorsun bu sefer yine başlamak zorunda kalıyorsun bunu Amerikan profları makalede söylüyordu geri dönüşü olmayan bir bataklık bu ilaçlar . Mecbur kalmadıkça kullanma derim . Ben kullanıyorum ama bırakamıyorum da. Şizofren değilsen bile sende psikoz belirtileri yapabilir

Psikiyatrinin belirli haklı tarafı var ama onun alanı olmayan durumlarada psikolojik vaka diyebiliyor mesela vesvese gibi okb denir buna bu tamamen şeytandan gelen telkinlerdir, tedavisi manevidir. Şimdi kendini bilmezin biri çıkarda okb psikolojiktir der ama gel gör ki psikiyatrik hastaların hastalıkları % 80 iyileşebiliyor hastalığı, peki akla bu soru geliyor madem psikiyatrinin ilacı var neden hastalar iyileşemiyor burada bir sömürü olduğununda işareti var insanlar ömür boyu bu zehir ilaçlara mahkum bırakılıyor bu tamamen bir oyun öyle bir mekanizma kurmuşlar ki kendi ürettikleri ilaçları bırakınca tekrar kullanmak zorunda kalıyorsun bi nevi seni ömür boyu müşterisi yapıyor. Gerçeği bu söylediklerim ilaçların psikozdaki sanrıları geçici olarak geçirdiği gerçeğini değiştirmez ama tamamen değil .

Antidepresanların maniye soktuğunu okumuştum. Antipsikotikler ise sağlıklı insanı psikoz yapıyor.

@Pickle, bu tamamen saçma bence niye şeker hapı içen sağlıklı birey şeker hastası mı oluyor ben inanmıyorum sağlam insanın psikoz olduğuna nice hastalar da iyileşmiş yan etkiler yapar herkeste farklı ama zamanla yan etkiler geçer

@Üzümlükekim, hocam ilaç kullanımı olmazsa tamam korkuyoruz almaya ama ilaç kullanmadan psikiyatri oranı nasıl alacaz işte mümkün değil, benim ortapedi, dahiliye,gözde de sorunlar var e ilaç kullanmadan psikiyatri ye gir sen kimsin hocam bende bu bu var da engel oranı verir misiniz ne diyorsun olum sen kimsin der ilaç kullandın mı der işin gerçeği bende muhtemelen kişilik bozukluğu veya anksiyete olduğunu seziyorum bunların da ilacı şizofren ve psikoza göre hafif olur

sanırım çare ilacı bıraktıktan sonra dayanıp direnmekte üzümlükekin dediği durumu birebir yaşıyorum. ilacı içsem ağırlık yapıyor içmesem daha kötü oluyorum ve berbat hissediyorum bu sürekli tekrarlayan bir durumdu ve her seferinde sıkıntıya dayanamayıp ilaca dönüyordum şuan ise tekrar bıraktım bu tür ilaçları evet daha kötü hissediyorum ama ilacı içip ikilemde kalmaktansa o ağırlığı ruh gibi sarhoş gibi etrafta dolanma halini çekmektense ilacı içmemenin verdiği geçici sıkıntıya katlanıp kurtulmayı tercih ediyorum artık.

@addison789,
"There is evidence that withdrawal syndrome of antipsychotics can result in psychosis. This has occurred in patients who had previously no history of psychosis, but were taking antipsychotics for another reason. "

"Antipsikotiklerin yoksunluk sendromunun psikozla sonuçlanabileceğine dair kanıtlar vardır. Bu, daha önce psikoz öyküsü olmayan ancak başka bir nedenden dolayı antipsikotik alan hastalarda meydana geldi."

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0447.2006.00787.x

Ben yaşadım bunu. Psikoz değildim ama antipsikotik kullanıp bırakınca psikoz oldum. Tamamen gerçeklikten koptum.

@Shamrain, dozu düşürt doktora ve uygun bir ilaç iste hafif olan olsun de veya yarım atabilirmiyim diye sor herşeyin çaresi var ama doktoruna Danışarak yap kardeşim

@addison789,
Gerçekten her şey rapor mu ? Eminim inşallah başka yerimde sorun çıkarda raporu yükseltirim diye içinden geçiren vardır 🤣🤣

@Pickle, hocam ben bunu psikiyatri ye sordum öyle birşey yok dedi geçici bir etki yapıyor sadece zamanla geçiyor dedi kişiden kişiye yan etki yapıyor ben bunu yaşadım bizzat 10 yıl önce yanlış teşhis bana atipik psikoz koydular hocam aslında bende anksiyete gibi okb gibi hafif belirtiler var hafif hani ama hastaneye gittiğimde uykusuz dalgın hâliyle doktor sordu anladım anlamadım evet hayır bana ilaçları yazdı iğne de yazdı demek istediğim 20 gün hastanede yattım haftada bir iğne yaptılar bana hapta vardı ben nasıl oldum bilionmu ruh gibi konuşmam bile boğuk ağız açık yarı çıktım hastaneden noldu sana bea dediler işte vakit geçirmek için birşeyler yapıon zamanın çabuk geçmesini istiyon uyuyom arada sonra düzeldi durum ilaçlar bitince bırakınca kendim düzeldim eski hali yani geçici blr durum yani kısaca toplarsak hocam psikotik ilaçlar eğer sağlamken veya farklı rahatsızlın varsa gecici süre belli belirti yapabiliyor ama bırakınca geçiyor öle kalıcı bir durum değil kendim yaşadım bizzat ve doktora gidip uygun ilaç uygun dozda istemeli kişi herşeyin çaresi var sağlıcakla

@Üzümlükekim, herşey rapor değil iyileşmek tabiki ama birden çok rahatsızlığı olanlar için geçerli bu durum orpedi, nöroloji,göz,KBB, psikiyatri v.b gibi ve kronikleşmiş kalıcı durumlar varsa rapora dönüyor bu çünkü bir hak elbette ilk amaç iyileşmek sağlıcakla 🙋‍♂️

Bende korkuyorum. Mesela; ben, "Depakin", "Solian" ve "Rileptid" kullanıyorum. Kendim bırakmasına bırakırım da sonra sinir patlamaları yaşıyorum.

Xeplion iğnesini bu ay olmadım bakalım. Bi fark yok gibi. Bir şeyi merak ediyorum. Süresiz engelli raporum var. Hastane takibini bıraksam bu farkedilse engelli raporum elimden alınır mı ?

@Tyler D.,

Hayır elinden alınmaz. Bende bıraktım hastane işlerini ve elimden alınmadı raporum. Sadece sağlık ocağından ilaç yazdırıyorum o kadar..

Üst Alt