Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarının genel amacı unutturmak mıdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
705
Reaksiyonlar
598
Psikiyatri ilaçlarının genel amacı birçokşeyi unutturmakmıdır?

İlaçlar aynı şeyler aklına gelse bile sakinleştiriyor, yatıştırıyor daha az üzülüyor ya da kızıyorsun böylece daha az acı çekmiş oluyorsun .

@sokr@t, Yani kısaca aptal insanların doğuştan sahip olduğu özellik için (düşünmemek ve sorgulamamak) diğer insanların ilaç kullanması gerekiyor.

Son düzenleme:
@berke26,biz diğer insanlar mı oluyoruz bu durumda .:)

Son düzenleme:
Unutturmak değil ama yanında unutturmayı da getiriyor tabi...

Unutturmasa bile daha az düşünmeni sağlıyor .

Unutkanlıktan ziyade daha çok kilo aldırıyor gibi herkesde aynı şeyden şikayetçi

@aydünyavaz, Doğrudur bende düzenli 1 yıldır kullanıyorum doktor kontrolü olmadan bundan sonra bırakmayı düşünmüyorum ayarim değişiyor sonra.

@sokr@t, Aptal insanlar düşünmediği ve sorgulamadığı için bizim gibi beynini uyuşturmaya ihtiyacı yok demek istedim.

@sokr@t, Yazım hatasını şimdi fark ettim, düzelttim.

@berke26, Ok(y) .Aptallık tabii düşünmemeyi de gerektirir de bizim gibi otu boku çok fazla kafaya takmakta aptallık değil mi ?
Hiç bir şeyi takmamak dalgana bakmak varken neden bir insan hasta eder ki kendini akıllıca bir davranış olmasa gerek hastayız o kadar.

EKT aşırı unutkanlığa sebep oluyor. Yaptıran varsa bilir.

EKT iki defa ikisinde de 8 er 9 er seans tam hatırlamıyorum yaptılar bana yaramadı .

Tedavi insanı uyuşturuyor.Benim merak ettiğim o uyuşuklukla nası sağlıklı bir hayat süreceğiz?İntihara meyilli biri olsam dicem ölmekten iyidir.Tedavi gerekli kazanç kayıp olarak.Normal adam ülkede yaşayamıyor terapi gören biri nasıl yaşayacak?

@NewDay, terapi de göremiyoruz ki terapi görsek keşke ne mutlu bize :) Terapi görebilsem belki çoktan iyileşecektim terapi yapan doktor yok ki bana denk gelmedi özelde bile denk gelmedi anlat anlat dinlesin yahu terapi karşılıklı konuşma gibi olması gerekmiyor mu?

@sokr@t,

Psikiyatrik tedavinin yumuşak söylenişi diyebiliriz.Hiç mi denk gelmediniz hastahane yatışında veya normal aylık kontrollerde?

@NewDay,
Psikilatrik sıkıntılarım ilk başladığında özele gitmiştim sadece o konuştu anladı anlattı bana bir şeyler daha da öyle denk gelmedi konuşan
Üniversite hastane yatışında zaten asistanlar mı artık neyse soruyordu anlatıyordum ama ben sorduğumda dinliyordu anlıyordur mutlaka da anlattıkları bir şey yoktu zaten Manisa da falan da yattım kimse konuşmaz yatarsın konuşulacak kafada yoktu zaten psikozdaydım.

@sokr@t,
Ben hiç konuşmadım.O kadar sene içinde 10 tane önemli konu boşlukta kaldı.Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum bu konuların.Çoğu dönemimde de vardı bu.Kasti olarak yüz kişi toplanıp bunu yapıyor.Herkesinde işine geliyor.Eşcinseli otu püsürü zorluyor.

@sokr@t, manisadaki akıl hastanesinde staj yapacaktım, psikozum diye yaptırmadılar staj yerim değişti. Sorunsuz bir şekilde bitirdim, bugün maaşımın yattığını gördüm mutlu oldum. Bi an hiç yatırmayacaklar sanmıştım.
2 kez manisa akıl hastanesinin aciline başvurdum. Birinde akineton vuruldum gözlerim yukarı kayıyordu, bazı yerlerimde kasılmalar vardı.

@Pickle,
Maaşın hayırlı olsun güle güle harca :) neden yatırmayacaklar sandın maaşını ?
Manisa nın aciline neden başvurdun Manisa da mısın sen onu tam anlamadım ?

@sokr@t, şikayet sitelerinde stajyer maaşım aylardır yatmadı diye çok şikayet vardı ondan.
Manisadayım

İlaçlar Bi boka yaramıyor
Faydasını görür gibi oluyorum ümit ediyorum ama nafile
Paranoya her daim var, geçmiyor
Üstüne üstlük dikkatimde dağıldı işyerinde geriye dönüşü olmayan hatalar yapıyorum
O gün olması gereken işi ya yanliş yapıyorum ya da hiç yapmiyor unutuyorum. Yazarak hatırlamayı denedim o da olmuyor
Rahat değilim

Hastayı uyuşturmak gerekirse uyutmak ve kontrol altında tutmak başka amacı yok.

Unutturmaktan ziyade algılamayı azaltmak,duyguları donuklaştırmak oluyor. bu yan etkiler doktorların umrunda değil. hasta intihar etmesin,çevresine zarar vermesin. özel hayatı nasıl olursa olsun takmıyorlar. bir taraftan hak veriyorum ama yan etkileri yaşarken de empati kurmuyorlar diye sinirleniyorum

hocalar sakinleşeceğin ilaçlar vercez demişti bende iyi edecek ilaçlar verin demiştim

İyi edecek ilaç mı ? o_O İcat edilse bile piyasaya sürerler mi hakikatten şüpheliyim o konuda . :unsure:Neyse bunlar derin konular bizi aşar .🙃

Valla etkisini hissetmiyorum diyodum bu ilaçların. 3 gün bırakınca yoksunluk oluştu. Sanırım etkisi biraz vurdumduymazlık yapması

Üst Alt