Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarının yol açtığı aşırı yorgunluk ve isteksizliğin çözümü var mı?

exice

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, yaşım 20. 4 yıldır Bipolar duygulanım bozukluğu ile takip ediliyorum, Şizofreni (Organik olmayan psikotik bozukluk) diyen doktorlar da oldu. Şikayetim depresifliğim, iş yapmama isteğim ve yorgunluğum. Yorgunluğum öyle ki tüm vücudumun kanı çekiliyor, yataktan kalkamıyorum, vücudumu hissetmiyorum bu yüzden de kımıldayamıyorum. Doktor doktor gezdim, özel muanesi olana da gittim, özel hastaneye de gittim, devlet hastanesine de. Hastalığımdan ve ilaçlarımdan bu durumun kaynaklandığını söylediler, yapacak birşey olmadığını söylediler. Depresifliğim de aslında yorgunluğumdan kaynaklanıyor çünkü yorgun olduğum için birşey yapamıyorum, haliyle bu da beni depresyona sokuyor. Askerden muafım ve %45 Sürekli engelli raporum var. Doktorun birisi Ekt'yi tavsiye etti, fakat olmak istemiyorum çünkü depresyondan olmayabilir de farklı bir sorundan da olabilir. Kan tahlillerimin hepsi normal, omurgamda 2 fıtık var ve sol bacağımda iç Varis var 3.5 mm boyutunda. Türkiye'de mevcut tüm anti psikotikleri, doktor kontrolünde, uygun tedavi edici doza gelinip tedavi edici özelliği gösterme süresine kadar kullandım. Sadece Sertindol kullanmadım bunu da doktorlar uygun görmedi çünkü Aritmi'ye neden oluyormuş.Lamictal, Depakin ve Lityum da kullandım. Çoğu Anti-Psikotik yorgunluğumun şiddetini arttırdı, sadece Xeplion yapmıyor yorgunluk fakat onu da oral yoldan (hapını, iğnesini değil) alırsam yorgunluk yapıyor. Ayrıyetten Hipotiroid hastasıyım, Ritalin (Metilfenidat) veya Modiodal (Modafinil) alırsam yorgunluğum gidiyor ve iş yapma isteği oluyor fakat malasef ki bu iki ilaç bizim hastalığımızda kullanılmıyor, hastalığımızı bir süre sonra alevlendiriyorlar. Ritalin 2 ila 4 hafta içinde alevlendirirken, Modiodal da hemen hemen aynı sürelerde alevlendiriyor ve etkileri geçerken depresyon oluşuyor, zaman içerisinde de tolerans gelişiyor etki etmemeye başlıyorlar. Ginseng (Kore ginseng'i), Sarı Kantaron, Papatya, Melisa, Aloe Vera, Gotu Kola, Ginkgo biloba, Meyan kökü bitkilerini de kullandım fakat malasef ki fayda etmediler. Hacamat, Sülük gibi alternatif tedavi yollarını da denedim, bunlar da fayda etmedi. Lütfen bana yardımcı olun, artık canıma kıyacak noktaya geldim bu yaşta. Sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplarım.
Çok teşekkür ederim.

Kardeş maddi durumun nasıl bence sen bi tatile çık. Bi doğaya toparağa ayağını bas. Ortam değişikligine git. Gezmeye dolaşmaya çalış birinde istemezsen birinde daha iyi hissedersin kendini zorla biraz. Bi uğraş bul Bence . Tahatsızlığın musade edermi bilmyrm ama genede sen denemelisin

Kardesim benim. Benimde bi ara coook uzun donem bole bi sikintim vardi.4yil psikiyatri tedavi gordum aslinda beni bu tedavi goturen ittiren sebebler vardi.onlari cozuncede psikiyatriyi biraktim Ben surekli uyuma ve hicbisey beni mutlu etmiyodu.yaptiklarimida kendimi zorlayarak yapiyodum mecburen.bendeki bu asiri yorgunluk uyuma istegi ve haz alamamam.hpertroid kolestrol ve kansizlik birde midemde asitle ilgili bi sikintim vardi. Ozellikle su an ayda bi tane igne yapiyom bu coook iyi gelmisti.Bence sabret birgun hersey eskisinden daha guzel olcak

exice

durumun benimkine çok yakın..bende şizofreni hastasıyım..çok ama çok yorgunum..hep halsiz ve bitkinim..yorgunluğum hiç geçmiyor..:(

fringe
Benim gibi bu durumu yaşayan biri ile tanışmak hem sevindirici hem de çok üzücü. Aslında Modafinil etken maddeli ilaç bu duruma çok iyi geliyor, fakat bir süre sonra hastalığı alevlendiriyor. Şuan bu riski göze alarak kullanıyorum doktor kontrolünde. Doktor ilk başta yazmayacaktı, çok ısrarcıydı fakat benim durumumu göz önüne aldı, anti psikotik'in dozunu yükseltti ve yazdı. İstersen özelden yaz kardeş, sohbet ederiz iyi olur. İlaçlar da bu duruma neden oluyor fakat genellikle hastalıktan kaynaklı bu yorgunluğumuz. Yan etkisi oldukça az, depo etkili ilaç var. Ayda 1 kere vuruluyorsun 1 ay boyunca ilaç etkili oluyor. Yeni nesil anti psikotik'lerden. İnvega'yı kullanmış mıydın? İnvega'nın depo etkilisi Xeplion'dur. İstersen bu ilacı bir doktoruna sor, uygun görürse ilk İnvega ile başla ve iyi gelirse iğnesine geçersin. Ben Sertindol hariç her anti-psikotiği hemen hemen denedim. Abilify (Aripiprazol), Seroquel (Ketiapin) Zyprexa (Olanzapin) yorgunluğumu kat ve kat arttırdı. En az yorgunluğa neden olan ve iyi gelen İnvega'ydı. Tavsiye ederim İnvega'yı kardeşim ama önce mutlaka doktorunla görüş ve iyi bir doktor bul. Mümkünse araştırmalara meraklı olsun, "Doktor oldum, ne okuyacağım artık!" havasında olmasın. Çoğu öyle çünkü, araştırmalardan geç haberdar oluyorlar ama malasef biz zararlı oluyoruz. Araştırmaya önem veren, makaleler yazan bir doktoru tercih etmen hastalığının Negatif belirtileri üzerinde daha iyi bir etki yapacaktır.

engelliler
Kardeşim içten mesajın için teşekkür ederim, benim hastalığım malasef ki kronik ve genetik. Çevresel etkenler tabii ki var, ayrı eve çıktığımda ve iş düzenimi oturttuğumda az da olsa mutlu olacağımı düşünüyorum. Kendi düzenimin olması, bahçemin olması çok iyi olur. Bahçeyi eker biçerim :).

kaderortaklari
kardeş tatile gidebilmek için param yok, iş yaptığımda ve insanlarla kaynaştığımda daha iyi hissediyorum aslında kendimi. tatil pek bana göre değil, kitap, sigara ve çay benim için biçilmiş kaftan. Köye gitmeyi düşünüyorum, babamın yanına. Bir süre orada kalabilirim ama hastaneler, ilaçlar, ders kitaplarım, sınav giriş yerim herşey Ankara'da. Köyde en fazla 1 hafta durabilirim ki çoğu akraba ziyareti ile geçecek. Ne kadar tatil sayılır bilmem, akrabalarımı da hiç sevmem.

gaziantep27
Önceden denemiştim, işe yaramıyor malasef :(.

Bende ayni durumlardan muzdaripim ayda bir igne vuruluyom xeplion birde selectra aliyorum ustunede seker ilaci kullaniyorum cok yorgunum halsizim yuruyemiyorum merdivenleri zor cikiyorum surekli raporum var yuzde kirkbes calisabilir ama benim hic gücüm olmuyor hicbisey yapamiyorum tedavimi oluyorum ancak depresyonda var boyle yasamak istemiyorum allahim al canimi diyorum

Hep yorgunum

Cedrina 400mg ( akşam 1 adet )
Norodol dekanoat 50 mg/ml (ayda 1 defa-enjeksiyon )
Akineton 2 mg ( sabah,öğlen )
Aripa 30 mg

Bu ilaçları kullanıyorum.Hep uykum var.İşe gidiyorum ama kendimi toparlayamıyorum.Hep yorgunum.

exice Geçmiş olsun

Manik dönemler oluyor mu?
EKT yi doktor istemişse bildiği birşey vardır. Fırsattır bu senin için. Ayağına kadar gelmiş. Mutlaka düşün EKT 'yi Gündeme Al...

Ot çöp bir işe yaramaz. İşe yararsa ondan ilaç geliştirirler zaten. Ama aktarlara sor her hastalığa bi ot var adamlarda :)

Xeplion 100 mg şizofreni
Uyu uyuyamazsin
Uyan uyanamazsın
Yürü yürüyemezsin
Çalış çalışamazsın
Cinsel yaşam desen sıfır
Allahım bu nasıl bir iğne.

Kardeşim bende çok kötüydüm.Menzil Adıyaman'a git.Gör oraları.istersen internetten arastır

Bende bipolar hastasıyım geçen seneye kadar aşırı yorgunluk şikayetim vardı.Doktorum Anafranil yazdı ve yorgunluk problemime iyi geldi.Hala yorgunluk hissediyorum ama rahatsiź edecek boyutta değil.

Concerta ve Wellbutrin 9 aydır psikozu tetiklemedi bende.antipsikotik ile beraber kullanımında tetiklediğine dair kanıt yoktur.

Psikoz hastaları kullandığınız ilaçlar yorgunluk yapıyor mu?

Merhaba arkadaşlar psikoz hastası olupta kullandığı ilaçlar yorgunluk ve ağırlık yapanlar varmı aranızda?

Sabah erken kalkarken biraz zorlanıyorum

Sabahları problem olmuyoda gün içinde oluyor bende seroquel kaynaklı.

uyumak ve psikoz için 600mg cedrina ,10mg rexapin ve akineton alıyorum. Bu ilaçlar sabah uyanmakta çok ama çok zorluyor. Bu ilaçlar dışında başka ilaçlarda kullanıyorum fakat onlar bir yan etki yapmıyor.
Ahmet T bende de tükürük çok fazla üretiliyor.

ilacın üstüne 2-3 kadeh rakı çok iyi geliyor.(Abizol 20mg) :D yorgunluk falan kalmıyor bir mutluluk bir mutluluk sorma.

velhasıl08

hangi ilaçları kullanıyon?

bugün ben ilaç içmedim 3 kadeh rakı içtim onun yerine.

Bende sürekli içe biri değilim 6 ay da bir.

Psikoz hastası değilim ama risperdal baya yapıyordu bayıltıyordu hatta ama şuan invega yapmıyor

ben 2 seneye yakındır hapları bıraktım çok rahatım ayda bir xeplion 150mg iğnemi vurduruyorum o kadar ama mikiletto küçületto

Üst Alt