Merhaba arkadaşlar, yaşım 20. 4 yıldır Bipolar duygulanım bozukluğu ile takip ediliyorum, Şizofreni (Organik olmayan psikotik bozukluk) diyen doktorlar da oldu. Şikayetim depresifliğim, iş yapmama isteğim ve yorgunluğum. Yorgunluğum öyle ki tüm vücudumun kanı çekiliyor, yataktan kalkamıyorum, vücudumu hissetmiyorum bu yüzden de kımıldayamıyorum. Doktor doktor gezdim, özel muanesi olana da gittim, özel hastaneye de gittim, devlet hastanesine de. Hastalığımdan ve ilaçlarımdan bu durumun kaynaklandığını söylediler, yapacak birşey olmadığını söylediler. Depresifliğim de aslında yorgunluğumdan kaynaklanıyor çünkü yorgun olduğum için birşey yapamıyorum, haliyle bu da beni depresyona sokuyor. Askerden muafım ve %45 Sürekli engelli raporum var. Doktorun birisi Ekt'yi tavsiye etti, fakat olmak istemiyorum çünkü depresyondan olmayabilir de farklı bir sorundan da olabilir. Kan tahlillerimin hepsi normal, omurgamda 2 fıtık var ve sol bacağımda iç Varis var 3.5 mm boyutunda. Türkiye'de mevcut tüm anti psikotikleri, doktor kontrolünde, uygun tedavi edici doza gelinip tedavi edici özelliği gösterme süresine kadar kullandım. Sadece Sertindol kullanmadım bunu da doktorlar uygun görmedi çünkü Aritmi'ye neden oluyormuş.Lamictal, Depakin ve Lityum da kullandım. Çoğu Anti-Psikotik yorgunluğumun şiddetini arttırdı, sadece Xeplion yapmıyor yorgunluk fakat onu da oral yoldan (hapını, iğnesini değil) alırsam yorgunluk yapıyor. Ayrıyetten Hipotiroid hastasıyım, Ritalin (Metilfenidat) veya Modiodal (Modafinil) alırsam yorgunluğum gidiyor ve iş yapma isteği oluyor fakat malasef ki bu iki ilaç bizim hastalığımızda kullanılmıyor, hastalığımızı bir süre sonra alevlendiriyorlar. Ritalin 2 ila 4 hafta içinde alevlendirirken, Modiodal da hemen hemen aynı sürelerde alevlendiriyor ve etkileri geçerken depresyon oluşuyor, zaman içerisinde de tolerans gelişiyor etki etmemeye başlıyorlar. Ginseng (Kore ginseng'i), Sarı Kantaron, Papatya, Melisa, Aloe Vera, Gotu Kola, Ginkgo biloba, Meyan kökü bitkilerini de kullandım fakat malasef ki fayda etmediler. Hacamat, Sülük gibi alternatif tedavi yollarını da denedim, bunlar da fayda etmedi. Lütfen bana yardımcı olun, artık canıma kıyacak noktaya geldim bu yaşta. Sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplarım.
Çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim.