Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri teşhisinizi ne kadar süre sonra koydu? Sonradan tanınız değişti mi?

7 kez hastane yatışım oldu

Çok fazla olmuş, kısa dönemde mi oldu bu yatışlar bende 2 defa yattım çok kısa süreler

Birincide ne olduğunu bile anlamamıştık acile gitmiştim. Tedavim bile olmadan ailemin isteği üzerine çıkarılmıştım.

İş durumunu nasıl hallettin hiç anlayışlı olmadılar işimden oldum. İş yerindekiler hasta olduğumu anlamalarına ve aileme haber vermelerine rağmen sözleşmemi yenilemediler.

xdedahii

hocam kadrolu memurdum hiç sıkıntı olmadı yaklasık 7 8 ayım hastanelerde geçti bir o kadardan fazla raporlu günüm vardır. müdür hep aradı sordu nasılsın noldu iyimisin diye. bazen iyi niyetli insanlara denk gelmek önemli. sizin amiriniz hiç anlayış göstermemiş üzücü gerçekten

neron+

Tam kadroya geçeceğim zaman sonlandırıldı. 26 gün daha çalışsam kadrolu oluyordum.

Benim iş yerinde insan ilişkilerim bozuldu. Zaten stres ve baskıdan rahatsızlandım. İş yerinde yer değiştirme ve görevden almak istedikleri kişiler vardı. Zorunlu istifa eden ve görevden alınanlar vardı. Çalkantılı bir dönemdi. Zaten çalıştırmak istemiyorlardı. Tamda böyle bir dönemde rahatsızlanınca sözleşmem yenilenmedi. Kimsede idare etmedi. Bir çok kişi böyle yer değiştirdi o dönem

Benim bipolar bozukluk tanısı almam 3 seneyi buldu. Başlarda hep anksiyete-depresyon falan dediler.

Merhaba doktor organik olmayan psikoz tanısını şizofreni olarak değiştirmiş, bu tanıyı eskisi gibi organik olmayan psikoz yapabilir miyiz?
Bu şekilde işe girmem imkasıza yakın olur.

@xdedahii,

Yok be abicim, kimse aradaki farkı bilmez bile. Önemli olan ilaçla çalışmana olanak verecek düzeyde hastalığının olması. İlaçla iyiysen, işini yapabiliyorsan, sosyal ilişkilerini sürdürebiliyorsan, tanı önemli değil.

@OturanBoğa, Abi çoğu kurumsal iş yerlerinde artık ilaç raporu istiyorlar ve iş yeri hekimi soruyor. Benim bu sebeple olumsuz sonuçlanan birkaç iş başvurum oldu. Sen iyi misin kötü müsün diye bakmıyorlar bile. Misal benim kullandığım bir ilaç yüzünden direkt almadılar.

Bir şirket çıkacak olan heyet raporunu bekliyor

Ben de tekrar 0 dan baslayacam umarim dogru teshis konur da doğru ilaci bulurum

@smurf,

Maalesef öyle! Ama teşhisin şu-bu olması çok da fark ettirmiyor. Adam bakıyor psikiyatri raporu, bakıyor bedensel kısıtlılığı çok, hemen red ediyor! Onun için, işinizde çok çok başarılı değilseniz, öncelik EKPSS olmalı.

@OturanBoğa, şimdi iyileştim. Rapor düzgün çıkar ise eski işime dönmek için dava açmayı düşünüyorum. İyi bir avukat halleder dediler

@OturanBoğa, Ben de aynen öyle düşünüyorum abi. Engelli bireyler için en uygunu kamu mevcut şartlarda. Keşke daha farklı projeler olsa engellilerin çalışma ve sosyal hayata katılabilmesi için.

@smurf, benim durumumu ben söylemeden kimse anlayamaz, böyle bir teşhis tanı vermesini anlayamadım doktorun

Üst Alt