Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriden hastane takibimi bırakırsam ne gibi sonuçlar doğurur?

@Şamil676767, Ayın sekizindeki randevuma gideceğim zaten öyle bi karar aldım. Doktora ilaçları bırakmak istediğimi söyleyeceğim

@Ahmet T,

İlaçsız 1 adım İLERİ
5 adım ise GERİ

Bunun AKSİNİ KİMSE İDDAA ETMİYOR.

Ben 1 yıl ilaçları bırakmıştım hiçbir şeyim yoktu sonradan strese girdim ses atağı oldu hiçbir zaman sanrı atağı falan olmuyor . Eğer strese girmeseydim belki hala da ilaçsızdım iyiydim stres bu hastalığı alevlendiren yegane bir problem.

@Tyler D.,

Evet biz yaşadık bu sorunu. Kovid zamanı ilaçlar raporlarının süresini sgk uzatmıştı. 1 sene boyunca Raporlu ilaçları psikiyatri polkliniginde değilde aile hekimliğinde yazdırdığımızdan dolayı kontrol muayenesinde 1 senedir psikiyatriye girişiniz yok diyerek 6-7 ay boyunca takip ettiler. Sonrasında emekli maaşımız ilaçlarını düzenli kullandığı halde kesildi. Psikiyatri muayenelerinizi ve ilaçlarınızı aksatmamalısınız.

Psikiyatrik hastalıklarda tek çıkış yolu var oda EXİT.

İLAÇLARI KULLANMAK TEK ÇARE BU.

@Tyler D.,

Psikiyatr değilim ama 26 senedir ilaç kullanıyorum Benim de uzun yıllar önce ilaçları bırakma girişimim oldu. Kendi yaşadıklarımı yazarsam önce uyku düzenin bozulur Gece geç saatlerde yatıp kalkmaya başlarsın. Ondan sonra pozitif semptomlarda alevlenme olur. Hezeyan ve paranoyaların (((varsa))) şiddetlenir. Zihinsel işlevselliğin yavaşlar. Giderek kendi içine kapanmaya başlarsın. Gerçek yaşamdan soyutlanırsın. İnşallah, sen de ilaçları bırakınca böyle durumlara maruz kalmazsın. Dikkatli düşün...

Son düzenleme:
@aydünyavaz, normalde kimin ne yaptığıyla ilgilenmem. Herkes kendi hayatını yaşar ama @Tyler D., ile aramızda sanal da olsa bir muhabbet bağı var. O sebeple yazdım. Psikoz olup da ilaçları bırakmak çok riskli bir karar..

@Tyler D.,

Malulen emekli olmuştu. Kurumlar arası yazışmalarda bize bilgi verilmedi. 2 yıl sonra kontrol muayenesinde 1 yıl psikiyatride girişiniz yok dediler ilaçlarını düzenli içmesine rağmen üniversite hastanesi kontrol takiplerini uzattı. Sonrasında da maaş kesildi. Bu sene yeni mart ayında süreniz %65 devlet hastanesinden engelli raporu aldık. Engelli emekliligine başvuru yaptık. Tekrar üniversite hastanesine sevk edildik maluliyet tespiti için yine uzun süredir ilaç değişikliği ile kontrollere her ay çağriliyor.

Şu lanet hastane prosedüründen bıktım. Engelli raporu için takip ettiriyorum. Yani bazı gevşek doktorlar, kullandığım ilaçlardan benim bipolar olduğumu düşünmüyormuş. Çokta şeyim de afedersiniz, ben de çok meraklıyım onların sıfatını görmeye. Ya valla tek derdim böyle sakin sessiz düzgün işim olsun kalabalık gürültüden uzak memuriyet hayatı yaşamak istiyorum. Yani birinden tavsiye aldım, açıkçası bu prosedürler resmen işkence. Lamictal zaten nefesimi kestiği yetmiyor gibi, gürültüye maruz kalınca hem takıntım hem stresim coşuyor. Yani almaya uğraşmam ama malum işte çalışırken stresten sinir krizleri geçiriyorum. Çözüm olarakta kendin çöz demeleri zıvanadan çıkarıyor. Allah bu duruma hele böyle gevşek insanların eline düşürmesin. Zihnim çok bulanık, en sonunda isyan edip ortalığı yakıp yıkasım geliyor. Ama ailem var. Ne dost ne arkadaş ne de biriyle iletişim istiyorum sadece annem babam mutlu olsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

bir şey olmuyor galiba bende bıraktım sayılır ilaçları sağlık ocağında yazdırıyorum raporum olduğu için pek gitmiyorum tedaviye

Üst Alt