Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik engelli olarak ehliyet alıp otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
641
Reaksiyonlar
376
Ehliyet almak istiyorum. Psikiyatrik engelliyim. Ben manuel fideste çok zorlanıyorum? Bunun bir çözümü varmıdır?
Yaş=36 Nerdeyse sıfırdan başladım ehliyet almaya. SINAVI (TESTi) geçmiştim.

[Lütfen bu konuyu başka konularla birleştirmeyin]

Ehliyet raporunu aldın mı kursa yazıldın mı testi geçmiştin dediğin için soruyorum. Kurul karar veriyor ama bildiğim kadarıyla engelli ehliyetinde otomatik vites için sol ayakta engel veya özel tertibatı isteniyor. Ayrıca normal için sadece Otomatik vites ehliyeti de var dı yanlış bilmiyorsam sürücü kursları daha iyi biliyor sormak lazım

Evet kursa yazıldım ve ilk sınav da geçtim. Sınavı TEST i geçtim. B sınıfı ehliyet için. Bu arada sadece psikiyatrik engelliyim. Ne yapmalıyım.

BU KONUDA DENEYİMİ OLAN VARMI?

6 aydan fazla oluyor(TOKAT RUH VE SİNİR HASTANESİ="6 ayda bir kontrol şartıyla sürücü belgesi alabilir" diye sürücü belgesi raporu sonucu bu şekildeydi.

Yanlış bilmiyorsam özel tertibatı veya sol ayağında rahatsızlığı olanlar ötv indirimi için alıyor siz zaten psikolojik rahatsızlığım var demişsiniz ötv indirimli alamazsınız. Bu yüzden tekrar ehliyet almanıza gerek yokki zaten b ehliyeti ile otomatik vitesli araç kullanırsınız benim bildiğim kadarıyla yinede size yanlış bilgi vermeyeyim bi araştırın.

Sen zaten almışsın raporu neden tekrar yeniden başlamak istiyorsun b engelli alman için dediğim gibi ya özel tertibatlı yada sol ayağından engelin olması lazım.

Nerden ne zaman alacağım o zaman ben.

Son düzenleme:
Hocam neyi nerden alacaksın anlamadım. Kursa başladım dedin sınavı ve direksiyon sınavını geçip alırsın ehliyetini

ayDÜNYAvazo

Anlatmak istediğin ÖTV indirimli araç almak ise onu alamazsın zaten zaten b sınıfı ehliyet ile otomatik vites araç kullanabilirsin ayrıyetten bir şey gerekmiyor

Mümin Çelik

ÖTV İNDİRİMİ ile OTOMATİK VİTES olayı aynı değilmidir?

Yani B sınıfı ehliyeti alabiliyorum ama ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALAMIYORUM. Doğrumudur?

ayDÜNYAvazo
Evet ötv indirimi için raporunuz %90 üzeri yada ortopedik engeliniz olmalı b sınıfı ehliyet ile siz normal otomatik vites araç kullanabilirsiniz

ayDÜNYAvazo

Fark etmiyor rapor oranı %90 üzerinde olduktan sonra şart aranmıyor ama tabi 90 üzeri olunca doktorun ehliyet alabilir onayı şart psikiyatri için

Yüzde 90 ve üzerinde rapor olursa ehliyet gitmiyor mu ben mi yanlış biliyorum o zaman kendin kullanamazsın diye biliyorum. Ayrıca sen zaten b ehliyet için başvurmuşsun istesende psikiyatri den ötv indirimli araç alamazsın.

[FONT=SharpGroteskBookburo]90 ve üzeri engel oranına sahip olduğu belirtilen raporun orijinali ve noter tarafından çoğaltılıp “Aslı gibidir” ibaresi eklenmiş iki adet kopyası. Rapor sahibi olan kişi zihinsel engelli ise mahkemeye başvurup vasi kararı çıkarılması ve buna ek olarak mahkemeye araç alım dilekçesi verilip karar çıkarılması gerekir.[/FONT]

Sen işi zora sokmana gerek yok al bi otomatik vitesli araç keyfine bak derim ben

i_brahi_m

Eğer hastanın varise ihtiyacı yoksa gitmez benim arkadaşım %100 engelli ve araç kullanıyor ama psikiyatri hastaları için protokol farklıdır

Aynen hocam hem kurulun vereceği karar önemli ama psikolojik engellilerde vasi kararı istiyor zaten ötv indirimi de alamayacak bu yüzden gerek yok diye düşünüyorum. B ehliyet işini görür şimdi birde ortalığı karıştırmaya gerek yok ehliyet almak üzere zaten.

ÖTV İNDİRİMİ için alınan raporlar 5 YIL SÜRELİ mi olmaktadır? Yoksa duruma göre "SÜREKLİ" de olabilirmi?

ötv indirimi engelli raporunda belirtilir bu sizin aldığınız raporla alakalı raporunuz süresiz ise sorun yok süreli ise engelli raporunu vakti geldiğinde yenilemek zorundasınız

Raporunuz 90 üzerinde olup vasi atamanız varsa tam bilmiyorum araç alınabilir belki ama siz kullanamaya bilirsiniz çünkü sizin için doktor raporu çok önemli araç kullanabilir yada kullanamaz olarak rapor verilir size ama vasi varsa büyük ihtimalle size ehliyet vermeyebilirler yada olanı iptal edebilirler

Yüzde 90 ve üzeri psikolojik engelli raporu alırsan ehliyet gider diye biliyorum dediğim gibi otomatik vitesli araç al geç boşver indirimi falan yoksa hiç alamayacaksın. 6 ay kullan baktın tekrar rapor alırken söylersin ama ötv indirimi alamazsın boşuna uğraşma yada ehliyet iptal olur bu sefer de kendin kullanamazsın. Karar senin bence riske girme 6 ay bir raporu yenile gittiği yere kadar

%45 şizofren engeliyim bana 3 ayda 1 raporu yenilemek şartıyla verildi benim daha önce ehliyetim vardı otomatik vites değil manuel arac kullanıyorum sağlık ocagına ve markete gidip geliyorum

emreden

%90 ve üzeri artı vasi var o yüzden sıkıntı çıkabilir vasi olmasaydı tamamen doktor onayına kalırdı ama vasi işi zora sokar

Ehliyeti varmış değil ehliyet alırken kurul veya doktor koyuyor o şartı

i_brahi_m

Pekala ehliyet aldıktan sonra ise yine 3 ayda bir kontrol şartı olmayacakmıki?

3 ay sonunda neler yapılıyor onu merak ediyorum.

Members
Benim ilk aldığım rapor "6 ayda bir kontrol şartı" vardı. Bu perşembe günü ikincisini almak için RUH VE SİNİR HASTANESİ ne gideceğim.

Ne olacağını bende bilmiyorum.

merhabalar 3 ayın sonunda saglık ocagından sürücü kagıdı alıp psikyatriye gidip ücretli muaneye olup doktor sorular sorup cevap verdikten sonra 3 ayda 1 yenileniyor 55tl ücret devlet hastanesinde

Üst Alt