Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik engelli olarak ehliyet alıp otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?

Aynen bende bilemiyorum. Bakalım yarından sonra gideceğim hastaneye.

Sıfırdan başlayacağım rapor işine sağlık ocağından.

i_brahi_m

Göz
Dahiliye ve
Ruh Hastalıkları vardı ilk aldığım raporda. İl Sağlık Müdürlüğüne gittim hepsini iptal etti "sıfırdan başla" dedi.

Sınavı falan geçmişken neden her şeyi baştan başladın onu anlamadım itiraz ettiyseniz iptal etmiştir.

ayDÜNYAvazo
Kötü tabi her şeye baştan başlayacaksın hem para kaybı hem vakit kaldı ki ötv indirimi de alamayacaksın neden baştan başlatın ki sana söyledik hepimiz. Yine aynı raporu verecekler veya komple alamazsan ne olacak her şey boşamı gidecek

Arkadaşlar sağlıklı bilgi nerden alabiliriz.Aranızca tecrübesi olan biri var mı

Members

Bulunduğun il veya ilçe sağlık müdürlüğünden veya hastanelerin sağlık kurullarından olabilir başka da bilen olmaz sanırım.

Benim öğrenmek istediğim doktor ilk seferde 6 ay muayene koşuluyla sürücü olur belgesi verdi.Süre bitiminde .İkinci seferde hangi adımlardan geçiyorsunuz.Sağlık ocağınamı tekrar gidiliyor ne yapılıyor.

i_brahi_m
Bulunduğun İl'deki "İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ" sürücü raporu ile ilgili herşeyi ordan öğrenebilirsin.

Members
Tecrübesi olan yok sanırım.

"1.Grup sürücü olur" raporumu verildi sana?(ilk raporun)

Bana psikiyatri'den "103,02 Altı ayda bir sağlık kontrolü" verilmişti ilk raporum.

Ben daha bir şey almadım.6 ay sonunda ne yapacaksın hangi adımları uygulayacaksın

Psikiyatrik hastalıklarda "6 ayda bir kontrol şartı" tam olarak ne anlama gelmektedir

İLK DEFA EHLİYET ALMAK İÇİN BAŞVURANLAR:

Psikiyatrik hastalıklarda "SÜRÜCÜ" olmak için alınan "6 ayda bir kontrol şartı" tam olarak ne anlama gelmektedir?
Members sana yardımcı olur inşallah bu konu.

Göz=2.Grup Sürücü olur.
Dahiliye=2.Grup Sürücü olur.
Ruh Sağlığı=1.Grup Sürücü olur.

SONUÇ=1.GRUP SÜRÜCÜ OLUR. (6 AYDA BİR KONTROL ŞARTI İLE)

merhabalar , peki daha uzun süre ile kontrol seçeneği var mı?

mesela 1 yıl 2 yıl 3 yıl 5 yıl veya daha uzun..

6 ay da bir kim gider hastaneye yapmayın etmeyin aynı hekim olacak mı olmayacak mı o bile belli değil..

Benim sonuç bugün böyle çıktı.

Göz=2.Grup Sürücü olur.
Dahiliye=2.Grup Sürücü olur.
Ruh Sağlığı=1.Grup Sürücü olur.

SONUÇ=1.GRUP SÜRÜCÜ OLUR. (6 AYDA BİR KONTROL ŞARTI İLE)

Var
103.*Sağlık raporu yenileme süreleri
103.01* Üç ayda bir sağlık kontrolü
103.02* Altı ayda bir sağlık kontrolü
103.03* Yılda bir sağlık kontrolü
103.04* Üç yılda bir sağlık kontrolü
103.05* Beş yılda bir sağlık kontrolü

ALINTIDIR.

hımm bu menü fena görünmüyor da :) peki sistem nasıl işliyor mesela hangi hekime gidileceğine kim nasıl karar veriyor ?

bir de sizin raporda yazan ibare ile ilgili kodlar arasında direkt bir bağlantı göremedim (?)

İlk olarak bağlı olduğun aile hekimine gidiyorsun. O seni muayene ediyor gözlük falan ilaç vs kullanıyorsa hangi branşa sevk edeceğini evrak a yazıyor. (Dahiliye, Göz ve Ruh Hastalıkları)

Gözlük kullanılması + 6 ayda bir kontrol şartları var.

ayDÜNYAvazo aktardığınız bilgiler için çok müteşekkirim , peki şu konudada bilgi alabildiniz mi aceba :

karar sağlık kurulu ndan mı çıkıyor yoks tek hekim kararı yeterli mi ?

(yani sonraki süreç nasıl olacak, mesela 6 ay sonra siz ne yapacaksınız?)

Orasını bilmiyorum ama rapor elektronik imzalı. E devlette E nabızda sonuç PDF olarak görüntüleniyor.

6 ay sonrasını bende bilemiyorum.

ayDÜNYAvazo

TAMAM ,ok.

diğer tarafını rapor alırken belki sorarım yada önceden sorup bilgi alanlar olursa burada iletişime devam ederiz.

teşekkürler.

ayDÜNYAvazo

rica ederim, sizin aktardığınız bilgiler bizlere daha fazla yardımcı oldu. diğer merak eden arkadaslarım adına da teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

Members

"Otomatik vitesi kullanır" ibaresi nerde ve ne zaman rapora eklenmektedir?

Üst Alt