Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik engellilerin istihdamı için düzenleme yapılabilir mi?

şimdi düz memurluktan emekli olup 1200 tl ile nasıl geçinirim onu düşünüyorum.

merhabalar,

neden 1200 tl ile gecineceksiniz ekonomist?
çünkü en düşük memur emeklisinin maaşının 2 bin altı olmayacağı bilgisi var. tabi resmi prosedürleri okumadım bu konuda ancak mantığa da uygun geliyor bu.

ki benim babam ne memur ne de birşey aldığı emekli maaşı şu an 1400 altı değil (onun bile) hal böyleyken siz, neden siz 1200 tl gibi çok komik bir rakamı zikrediyorsunuz?

diğer taraftan acaba nasıl düşünüyorsunuz fikrinizi öğrenebilir miyiz?

mesela sizce şu an evlilik sizin için imkansız mı ki. (not: erkek ve kadınlar farklıdır. temel bir bilgi olarak çok sağlam olmasada şunu biliyoruz şu an için. bayanlar 42 ila 45 yaşları arasında menopoz dönemine girerler ve bir daha asla çocuk sahibi olamazlar. 40 -45 yaşları arasındaki bir bayanın çocuk sahibi olması da risklidir.çocuğun özürlü doğma ihtimali bildiğim kadarıyla oldukça yüksektir. (ilave bilgi için bkz. down ve mongolizm sendromları) ancak erkek vücudu böyle değildir. erkek sağlıklı bir erkek ise , 70 yaşındada bir çocuk sahibi olabilmektedir.(bu bilginin bir tıp doktoru tarafından doğrlanması önerilir. (tercihen üroloji uzmanı)

sadece sizin fikrinizi öğrenmek istedim. (?)

sizin yaşlarınızı dikkate alıyorum ve "ekonomist" iseniz ,mühendis olma ihtimaliniz neredeyse sıfır...

çünkü eşit ağırlıktaydınız ve hemen hemen (bir mühendise göre) hiç fen bilimleri görmemiştiniz.

..

dolayısyla acaba bunlar hep çocukluk hayalleri veya çocuklara sorduğumuz "büyüyünce ne olacaksın" nevinden sorulara verilmiş cevaplar olabilir mi(?)

merak ettiğim bir diğer konu : neden dr.öğretim üyesi kadrolarına başvurmadğınız. (tanıdığınız veya size iyi bir referans verebilecek kimseniz olmadığını varsayıyorum ve yinede neden başvurmadığınızı merak ettim)

...

kötü düşünmeyinn bende bipolarım hayattta birsürü olumsuzluk yaşadım ama halen ayakta durmaya çalışıyorum

hakanyildiz evt dostum aynen öyle ,yani tünelin ucunda küçük bi ışıklık işte hayırlısı bakalım ...

Allah , darda kalan herkesin yardımcısı olsun.

eleniyorum mülakatlarda normal kadrodan bir işe girdim ondada başarılı olamadım ayrılmak zorunda kaldım

İstanbul'da 2-3 defa işkurun toplu iş görüşmelerine katıldım. Çevre mühendisiyim. Oradan tanıştığım kurumsal bir firmada pazartesi işe başlıyorum kısmetse. e-kpss'yi beklemek istemiyorum. Ben engelli görüşmelerinin faydalı oldugunu düşünüyorum. Birebir firmalarla görüşebiliyorsunuz. Ve benim görüştüğüm tüm firmalar anlayışlı idiler şansıma. Umarım iş arayan tüm arkadaslar gönüllerince iş bulurlar..

bipo8787

Ortopedik engelliyim, sağ kol.

Manuel araç kullanamıyorum, ağır taşıyamıyorum, sağ kol ya da 2 kol çalışmayı gerektirecek işlerde çalışamıyorum.

bipo8787

Tabi, zaten en çok onu sordular. Bipolar ve uyku apnesi var ben de. Bipoları bilmiyolardı en ince ayrıntısına kadar sordular, bunaldım bir ara. çalışırken kendini kötü hissedersen bize mutlaka söyle o gün izin veririz dediler.

allah yardımcın olsun kardeşim birde sorum olacak sen bu öneri hazırlıyorum falan demiştin neresi için hazırlıyosun nasıl bir çalışma bu ? .. StratoS

yanlış anlama yani billiyorlarmı senin bipolar olduğunu ? ssometimes

anladım ve çok sevindim ...inşallah işinde başarılı olursun

yani benim çekincelerim var bende bipolarım iş konusunda biraz korkuyorum tepkilerden onun için sordum yanlış anlama:)@ssometimes

Üst Alt