Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalar neden ilaç kullanmak istemiyorsunuz?

xdedahii

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
196
Arkadaşlar bir hasta neden ilaç kullanmayı bırakıyor ?
Bunlardan en temel nedenleri ilaçların çok yan etkisi olması.

Zihinsel olarak yavaşlatıyor.
Fiziksel olarak halsizlik ve yorgunluk yapıyor.
İlk başlarda yürüş bozukluğu ve konuşma bozukluğu yapıyor.

Bu yukarda yazdığım 3 şey zamanla kaybolmasa bile azalıyor.

En önemlisi insan ne için yaşar. Doğar büyür sever evlenir çocuk sahibi olur yaşlanır.

Psikiyatri ilaçlarının bir çoğu sizi cinsiyetsiz ve duygusuz bir yaşama mahkum ediyor.

İktidarsız, aşksız, duygusuz ve heyecansız bir hayat sunuyor.

Evlilik olayını bitiriyor. Çünkü hiçbirşey hissetmiyorsunuz ne duygusal nede libido şeklinde fiziksel olarakta çocuk yapmanızı engelliyor.

Doğal olarak ilaçları kullanırsanız. Özellikle gençseniz evlilik gibi düşünceleriniz hayalden öteye gitmiyor.

Bu yüzden ilaçtan biran önce kurtulmak istiyoruz. Ancak kullanmazsak ve Atak geçirme ihtimalimiz yüksekse OT GİBİ YAŞAM sunuyor bize.

Hayal bile kuramadığımız hiçbirşeyden zevk almayarak yaşıyoruz.

Ben 2012 TEMMUZ dan beri düzenli tedavim var.
Zorda olsa tedaviye devam etmek zorundayız.
ŞU VAR ŞİMDİLİK ENİYİSİ BU DEMEKTEYİM.

Maalesef tedaviye devam etmek zorunda kalıyoruz. Yüzde 80-90 iyileşme sağlansa bile böyle bir etkisi kalıyor.

Zaten bun yan etkiler olmasa 100 de 100 iyileşmiş olacağız.

Bu yüzden insanlar normale dönünce ilaçlarını bırakmak istiyorlar.

İnsan gibi yaşayıp duyguların farkına varmak istiyorlar

Belkide hiç atak geçirmeyecek bir daha ama 5 yıl 10 yıl bu büyük bir risk

Tekrar atak geçirmemek için ilaçlara devam ediyoruz ama bu seferde böyle bir yaşantı yaşamamız gerekiyor.

Evet yan etkileri çok kötü ama uzun kullanımda çoğu yan etki azalıyor. Tedavi ilerisinde ilaçlar da azalıyor. Benim her atağımda beyin hücrelerim ölüyor ve bunlar yenilenmiyor. İlaçları bırakmayı göze alamam. Bırakırsam tekrar hastalanacağım tekrar yüksek dozda başlayacağı.

[FONT=comic sans ms]Hastalığını inkar ederek ilaç kullanmak istemeyenler oluyor. Bunlar genellikle psikozun en dibinde yaşayan kişilerdir.[/FONT]

Özellikle genç yaşlarda ilaca yeni başlayanlarda oluyor bu durum, ya iyileştim deyip ilacı bırakıyorlar yada yan etkilerden muzdaripler. Zamanında ilaçları düzenli kullanmadım hatta reddettiğim anlar oldu sonuç başıma gelmeyen kalmadı. Bir ilaca yeni başlayınca yan etkiler muhakkak oluyor ben haftalarca kalp çarpıntısı terleme akatizi çektim fakat bünye alışıyor. Dediğin doğru bir sürü yan etki var fakat ilaç kullanmadan başına geleceklerin yanında inan maliyeti daha az ilaçların..

perseküsyon

Evet birde bu var. Hastalığın farkında olup, bilinçsizce psikolojik olduğunu düşünüp geçeceğini düşünenler ancak anladım ki psikoz ilaçsız geçmiyor. Hastalık tamamen kimyasalsız geçmiyor.

İnsanları yanlış yönlendirmekten kaynaklı.

Born2die

Tamda dediğin gibi oluyor. Bu yan etkiler bütün hayatımızı etkiliyor. Bıraktığınızda geçirdiğiniz atağı toparlamanız imkansıza yakın oluyor. Herşey altüst olmuş oluyor.

ŞİMDİYE KADAR BU HASTALIKLARIN TEK ÇARESİ VAR O DA: İLAÇLAR İLAÇLAR İLAÇLAR

Benim yaşım 38 olduğuna göre 27 yaşımdan beri ben ne yapmaktayım: İLAÇLARA BAĞLI OLARAK YAŞAMAKTAYIM

Bana bir doktorun dediği şuydu; " Yan etki yoksa etki de yoktur "

Ayrıca sadece psikiyatri ilaçları değil, bütün ilaçların yan etkisi var

Yapacak bişey yok ben zaten bu yan etkiler yüzünden çoğu hayalimden vazgeçtim.

Herşey zehirdir mühim olan dozdur

Born2die

Arkadaşlar böyle diyorsunuz ama ben de psikoz geçirdim eğer bu kadar ciddi ve kesin yargı olsaydı doktor neden bıraktırtmayı deniyecek olsun ki bana ve bu kişi doçent yani uzmanlığında üstünde biri çok genç ve yurt dışına da eğitime gidip gelmiş yetkin biri ama bıraktırmayı denicek ben forumlarda okuduklarımı söylediğimde ya sen bırak şimdi onları dedi ve yaşın çok genç eğer sen 33 35 yaşlarında olsaydın belki dediğin doğru olabilirdi dedi.

selinpelin

[FONT=comic sans ms]Sen psikoz değil misin ? Doktor sana ilaçları mı bıraktıracak ? [/FONT]

perseküsyon
Doktorlar bunu yapıyor. Sanırım moral olsun diye. Biri çıkıyor 3 yıl hastalanmassan ilaç bırakma denemesi yapılır diyor tv'de. Doktor'un yanına gidiyorsun 2ci defadan sonra hiç hastalanmassan bırakılabilir diyor tabi benim 5 10 kere atak geçirdiğimi biliyor. Bir kere atak geçirdinse ömür boyu ilaç kullanacaksın diyen var ama moral çok önemli.

perseküsyon

evet bu başlıkta yazılanları gördüğüm için demin size cevap verdiğim konuyu açtım burdan da cevap vereyim psikoz demedi sanrı atağı demişti ama o deminki konuda açıkladığım şekilde yaş dolayısı ile bunun devam etmeyebileceğinin üzerinde durdu ve doktora güvencem tam benim elbette o da diyor ilaçsız yapamayabilirsen düşük dozda devam edicez dedi ama neleri geliyor dedi beyin öyle bir şey ki dedi daha çözülmemiş onlarca şeyi var dedi

osmangazi

Yazdıklarına hak veriyorum Misal şimdi stabilim ama ilaçları 1 ay bıraksam hastanelik olurum.
selinpelin

Psikoz yerine sanrı (hezeyan) atağı dediyse ilaçsız iyileşme ihtimalin olabilir. Atak söner ve düzelirsin..

perseküsyon

Heh sonunda ortak kanıya vardık galiba tam olarak o bana tam tanı konulmadığı için sanrı hezeyan dan dolayı bırakabileceğimi düşündü inşallah öyle olur benim de tek bir hezeyanım var çocukken yaptığım mesajlaşmaların insanlara yayılmasını düşündürttü ve bunu yapan kişinin de kuzenim olduğunu düşündüm ona zarar vermeyi düşündüm ama kanıtlayabilseydim o anda bile ondan şüphe de duysam kanıtım yok diye mantığımla durmasını bildim kendimi ve ailem benim durumumu görünce üzülmekten başka bir şey yapmadım sinirli storyler atıyordum sadece kimseye zararım olmadı allaha şükür

1. yan etkiler
2. kendimi cin zannediyorum bu ilaçlar bana göre değil diyiyorum

perseküsyon

Benim ataklarım böyle oluyor, hastalık alevleniyor sonra ilaç direk etki ediyor ve normale dönünce ilaçları bırakmak istiyorum. Çok uzun sürede hastalık alevlenmiyor.

Aslında ilk defa bu kadar anlaşılır. Hissettim. Son yaşadıklarımda.

Ahmet T ne demek istediğinizi anlamadım. Tekrar sorar mısınız ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Psikiyatrik hastalar neden ilaç kullanmak İstemiyorsunuz?

Yok tarz sesler falan olmuyordu. Ben içmeden sarhoş gibi oluyordum. İnsan kafası iyi olur herşeyi dalgaya alır öyle cevap verir anlamsız konuşur ya öyle oluyordum.

Sarhoş gibi oluyordum. İlaçları alınca sarhoş etkisinden çıktım.

Bende böyle oluyordu. Çok rahat oluyordum. Olacak o kadardaki Levent kırcanın taklidi gibi oluyordum.

Orda oyandığı sarhoş karakteri gibi

Atak dönemi böyle olmuştu. Herşeyi dalgaya alır gibi ama ciddi söylüyordum.

https://youtu.be/Nz70G_iRf1s?si=f4-674JN_ASVUurU

Tam böyle değil ama benzer buna yakın.

Doktor zaten ehilse tablo seyrine göre bazı ilaçları zamanla kesiyor yok eğer hastanın durumu ağır devamlı ilaç kullanmayı gerektiriyorsa o zaman maalesef ki ilaç kullanımı süreklilik gerektiriyor.

Şuan tüm belirtiler sıfırlandı. Hastalığın alevlenmesi geçti.

Halsizlikten,yorgunluktan ve ilaçların diğer yan etkilerinden çok şikayetçiyim.

Hayattan hiç zevk almıyorum. Bir anda bütün hayatım tepe taklak oldu.

Sadece evde yatıyorum. Hastalıktan dolayı arkadaşlarımda uzaklaştı. Ne arayan ne soran var.

Ailem olmasa tamamen asosyal oldum. Konuşacak kimsemde yok.

Sanrisal bozukluk diye bir hastalıkta var bu olabilirmi bu hastalıkta şizodan farklı bir hastalik

(Gölge)

Baktım şimdi belirtiler aynı bana ilaç yazarken atipik psikoz denmiş.

Ne farkeder dediğim gibi hepsi aynı aşağı yukarı belirtiler. Ayrımları sadece doktorlar biliyor.

Bu yan etkilere bir çare bulmalıyım. Böyle bir ömür geçmez. Sürekli evde telefon başındayım.

Telefonda forumda olmasa hiç uğraşım yok. Forumdan eski yazılanlara bakıyorum. Çare arıyorum.

17 yaşında antipsikotik kullanmaya başladığımda bu durumu kabullenememiştim. Birkaç sene kullanırım ; geçer diyordum. Öyle böyle derken zaman geçti. 41 yaşına geldim ve 24 senedir ilaç kullanıyorum. Ama artık kanıksadım. Stabilim ve remisyondayım. Bunun için şükrediyorum. Psikoz olan arkadaşlar; "iyileştim ben artık" yanılgısına düşüp ilaçları kesinlikle bırakmayın. Allah, cümlemize şifa versin...

@persekusyon

Herşey üstü üste geldi. Hastalık, işten çıkmam, vasi atanması, hastalığın verdiği yorgunluk, halsizlik, ekonomik sıkıntılar gibi
Tekrar iş aramada sıkıntı çekiyorum. Bütün olumsuzlukları yaşadım. Bir tek nefes aldığıma şükrediyorum.

Tekrar hayata tutunabilmek için çalışmam gerekiyor ama bu yan etkilerde belirtilerle çalışmam mümkün değil.

Kımıldamadan sürekli olarak evde yatıyorum. 70 yaşındaki biri gibi halsizliğim var. Hareketlerim öyle yavaş.

O yüzden ya ilaçları bırakmak yada değiştirmek istiyorum.

xeplion 75 e düştü. Birde fulsac antideprasan

Üst Alt