Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalığı olan biri olarak en çok neyiniz anlaşılmıyor?

mavi_kalem

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
13
Merhaba psikiyatrik rahatsızlığı olan biri olarak toplumda bazı şeylerin yeterince anlaşılmadığını düşünüyorum dışarıdan bakınca her şey normal gibi görülebiliyor ama iç dünyada yaşananlar farklı olabiliyor sizce en çok hangi konuda yanlış anlaşılıyoruz

Bu aralar bende sürekli stres halindeyim , bir sorun var ve yaklasık 1 haftadır bir kac saat uyuyorum sonra uyuyamıyorum ve ise gidiyorum. Anksiyete mi olacagım

@mavi_kalem,

Selam,

Bence bizler -ruhsal/duygusal engelliler- en çok fiziksel bir engelimiz olmayışından ötürü diğer engellilerden ayrışıyoruz.

Özellikle bizim gibi okumuş/aydınlanmışlık oranı düşük milletlerde ''elin ayağın tutuyor, sağlamsın denmesi'' bizleri zorluyor.

Bir iş bulurken sorumluluk vermek istemiyorlar biz gibi ruhsal/duygusal engellilere veya da askerlik konusunda durumumuzu anlayamıyorlar bence.

Sağlık bir bütün olarak değerlendirilmeli ve Ruhsal/Fiziksel sağlık engelleri birbirleri ile mukayese edilmemeli.

@mavi_kalem,

Bana duygularımı kontrol etmelisin diyorlar ama anlatamadım bir türlü insanlara.

İstemsiz hareketlerim beni çok zorluyor. Herkes gibi umursamaz ve takmamaya çalışıyorum olmuyor. Bana kendin halletmen gerekiyor deseler de bir türlü aşamadım. Hergün sinir krizleri ve etrafa verdiğim zararların bazıları istem dışı.

Korkutucu olmak istemiyorum ama gerçekten beni o çıldırtan insanları öldüresim geliyor. Akla gelecek her türlü pisliği o an kafamda seri bir şekilde geçiyor. Elimde baltayla adama doğru koşuyordum son kavgamda. 5-6 kişi üstüme çullandı durmam için. Böyle olmayı hiç istemiyorum. Günlerce uykusuz ve sinirli olmak istemiyorum. Tek istediğim aileme ve kendime zarar vermemek. Başka hiçbir dileğim yok.

@friends,

Kesinlikle ama suistimal de ediliyor ruhsal zihinsel engeller maalesef en çok da askerlik ve ekpss de.

Ben de ruhsal olarak engelliyim ama raporum yok engelliyim derken sıkıntılarım yüzünden rahat edemiyorum ama elim ayağım var diye insanlar tembel vb diyor bu çok acı. Ha askerlik de öyle yaparsın ya da diyorlar ki muaf olamazsın

@Operadaki Hayalet,

Ortopedik engellilerede engellerini bahane edip isten kacıyor diyorlar bu yüzden bunları kafana takma ,raporunu al, birseyleri kendin basarabilirsin mesela rapor almak gibi cünkü kimse senden üstün degil , özelliklede sana tembel diyen ‘asıl tembeller’

Psikiyatrik tedavi gördüğüm pek anlaşılmıyor. Neden ilaç kullanıyorsun ? diye soranlara "uyku bozukluğum var" diyorum.

İnsan ilişkilerim kötü tüm girdiğim işlerden kovuluyorum insanlar hastalığa karşı bilinçsiz ve anlamıyor bazı yerlerde hastalığın var diye iş vermiyor verenlerde kovuyor

Genelde ilgi alanlarından dolaylı anlaşılmakta zorluk çekiyorum. Sadece STEM ve abstract şeyler genel insan ilişkileri konusunda merakım az. Buda beni başkaları tarafından anlaşılmayı güçleştiriyor. Asperger olma ihtimalim yüksek.

@Operadaki Hayalet, sen ilac kullanıyor musun , belki sende depresyondasındır cünkü bu aralar ben öyleyim ama berbat birseymis bunu cok yogun yasadım. Dedim bir Psikiatrist’e randevu al git sonra vazgectim ,kendi huysuz engelim bana yetiyor birde bunla ugrasmayayım diye vazgectim.

Üst Alt