Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalığım vardı. Ehliyet alabilir miyim?

Gkhnnll

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ruhsal duygusal engelli raporu olan ehliyet alabilir mi 2016 yılında başvurdum aile hekimi vermedi bu ilaçlara veremem dedi ve 2019 yılına kadar iğneli ilaç kullandım sonra hap kullandım şimdi iyiyim Allah'a şükür elim ayağım tutuyor görünüşte biseyim yok ehliyet alabilir miyim

Gkhnnll

Gene Aile hekimin bilir. Bende 2020 nin 8.ayında başvurmuştum kurs yerine ilkkez. (Beni aile hekimi GÖZ, DAHİLİYE ve PSİKİYATRİ ye sevk etti ve "6 ayda bir kontrol" şartıyla "1. Grup Sürücü olur" diye karar çıkmıştı) Bende ehliyet almaya çalışıyorum bu arada. Yazılı testi geçtim 72 puanla. Şimdi sırada direksiyon dersi ve direksiyon sınavı var inşallah. B sınıfı ehliyet almak için başvurdum ben.

Asperger Sendromu
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Atipik Psikoz

Lustral 100+100 mg
Ozaprin 20 mg
Abizol 30 mg kullanmaktayım ben.

ayDÜNYAvazo
2016 yılında başvurdum vermedi ozaman iğne vuruluyordum sakinleatiriyodu bu ilacı kullanana vermeyiz dedi 2019 temmuzda bıraktım ozamandan bu zamana hap kullanıyorum şimdi verir mi bilmiyorum görünüşte biseyim yok Allah'a şükür sicilim iyi inşallah verir gitcem

Gkhnnll

Sen önce AİLE HEKİMİ ne git. Orası sana yol gösterecektir. Bu arada bende bu konuda bir örneğim sana. NEDEN OLMASIN de.

Doğrusu HERŞEY SENİN ELİNDE. ✋😁😁👍

Ben de ruhsal duygusal engelliyim. Ehliyet için başvurmuştum. Paikiyatri doktoruna sevk etti. Doktor 6 ayda bir kontrol şartı ile 2. Grup sürücü olur dedi. Kursu da başarıyla tamamladım. Şuan ehliyetim var.

Şizoafektif hastasıyım ama yeni ehliyete de sahibim.

@Members

Aile hekimim "6 ay sonra bana geleceksiniz" demişti bana. Gerisini bilmiyorum işte.

Devlet hastanesindeki doktorlar daha bilgili benim ehliyeti yenilememe 1 sene var o zamana kadar bekliycem.

Ehliyet yenilemek için cuma günü Aile Hekiminden sevk kağıdı aldım. Uzman doktora yönlendirdi. Uzman doktora gittiğimde kağıda baktı ve 1 yıl sonra yine geleceksin dedi. Şimdi yarın nereye gitmem gerekiyor. Uzman doktor bana herhangi bir kağıt vermedi. Sizden ricam şimdi ne gibi yerlere gitmem gerekiyor? Lütfen söyler misiniz? Teşekkürler.

dereli_47

2.grup sürücü olur nedemek ????

benimde 11 senelik ehliyetim var epilepsi benzeri hastalığım var ehliyeti nasıl yenileyecez bilmiyorum ....
engellinin her işi zor sıkıtı arkadaş atanmak sıkıntı ehliyet almak yenilemek sıkıntı anasını satım kolay iş bulmaz ki bizi....

Zoraki

Hangi uzmana branş doktoruna yönlendirdi sizi aile hekimi. Orayı anlayamadım ben.

SAĞLIK RAPORUNDA GRUPLAR NEDİR? 1. ve 2. Grup

Eğer örnek raporu incelediyseniz üzerin de yer alan bazı bilinmedik terimler var. Mesela 1.Grup sürücü olur, 2.grup sürücü olur gibi.*Bu kısım da oldukça önemli bir detay lütfen dikkatlice okuyunuz.*

1. grup için sağlık raporları aşağıda ki ehliyet sınıfları için geçerlidir;

M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F *( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri 10 *yılda bir olduğu için 1.gruptadırlar. Grubun özelliği ise hafif araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. )

2. grup için sağlık raporları ise aşağıda ki ehliyet sınıfları için geçerlidir ;

C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G ( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri ise 5 yılda bir gerçekleştiği için 2.gruptadırlar. Bu grubun özelliği ise ağır ve ticari araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. )

*Sağlık raporu almanız için gereken püf noktalar şöyledir ;

Raporu alacağınız yere gittiniz.( Özel hastane veya devlet fark etmez. )İlgili hekim tarafından muayeneniz yapıldıktan sonra eğer formda ” Sürücü olabilir ” yazan yer işaretlendi ise raporunuz tamamlanmıştır. Hangi gruptan ehliyet alacaksanız ona göre başvuru yapabilirsiniz.Fakat 2. adımda ki işlem gerçekleşmemiş yani ilgili yer işaretlenmemiş ve hekiminiz sizi bir üst hekime yönlendirdiyse ona muayene olursunuz ve bu sefer ilgili yer, örneğin çok büyük bir kusurunuz var ise ve ağır araç kullanmanızı engelleyecekse, 1.grup kısmı işaretlenir. Fakat yoksa her iki grupta işaretlenerek rapor tamamlanır.Diğer bir husus ise 2. adım da direk ” sürücü olabilir ” bölgesi işaretlendi ise yine sürücü adayı istediği grup için başvuru yapabilir.

"BU Yazı internetten alıntıdır"

BENDE SENİN GİBİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM.

ayDÜNYAvazo

iyide bu 2. grubun için de binek otomobil sınıfı yok adam nasıl araba kullanacak ???

ayDunyavazo, hocam, aile hekimliği psikiyatri uzmanına yönlendirdi. Aile hekiminden aldığım belge ile gittim. Psikiyatri uzmanına kağıdı gösterdim. Bir şeyler yaptı bilgisayarinda ve 1 yıl sonra tekrar geleceksin dedi. Ama bana herhangi bir evrak vermedi. Trafik şubeyi arayacaktım bugün ama inşaata gitmiştim çalışmaya. Saat geç oldu diye yarına kaldı aramam. Acaba uzman doktor işlem yaptı mıki? Yarin psikiyatri uzmanına mi gideyim trafik şubeye mi?
Teşekkürler.

POWER_

3 ayda bir ilaç yazdırmaya git
3 ayda bir kontrole git
yılda bir ilaç raporları yenile
yılda bir engelli raporu çıkar
her yıl ehliyet yeniden onaylattır
vergi inidirimi başvurusu yap

işimiz uzun hep prosedür. Ehliyet alınabilir ama aile hekimleri etkin faktör burada sanırım.

RssCip

Ulan ne çetrefilli iş arkadaş engellinin bir işide kolay olmaz mı ???
özel hastanede bu işin prosedürü nasıl işliyor acaba belk orası daha kolaydırr....

bu eski ehliyetlerin son kullanma tarhi ne zaman ???

arkadaslar selamlar..
yaf ... şu soruya cevap arıyorum : acaba yenilemede yani hani 3 ay ila 5 yıl arası bir kontrol şartı konuluyor ya, bu süre bitip kontrol zamanı gelince nasıl oluyor o işlem bir bilgi alabilen oldu mu?

ben ..doktoruma sordum tamam bir daha geldiğinde öğrenmiş olurum ve bunu sana söylerim gibi bişey dedi ama.. aceba benden önce öğrenen olduysa dedim.

birde arkadaslar bence gönlünüzü ferah tutun, demem o ki illa ki bişeyi istiyorsanız tahminimce o imkansız değil. Allah a bol bol dua edelim.
emşn değilim ama sanırım pilot olanlarda var. Bunu nerden biliyorum önceki çalıştığım işyerinde ingilizce konuştuğum yabancı bir pilottan duydum ..

yani kendinizi kasmayın o kadar istedikten sonra inşallah diyip dua edelim , gerekeni de yapalım inşallah olacaktır.

Dediğiniz gibiymiş. İşlenmiş system e. Randevu aldım yarın, yenileme işlemi için.

Randevu, Ehliyet yenileme işlemi için nüfus müdürlüğüne aldım. Gereken evrakları tam hatırlamıyorum ama Ehliyet yenileme diye Google yaparsanız daha temiz olur.

Umarım ilerde banada sürücü olur raporu verirler.Bir yıla razıyım

Merhaba, bugün Ehliyet yenileme için nüfus müdürlüğüne gittim. Yaklaşık 10 dakika parmak izi işlemi sürdü. Ama uzman doktorun bana eksik evrak vermesinden dolayı işlemim iptal edildi. Halbuki uzman doktor direkt git bir sorun çıkmaz demişti. Yarın gidip gereken evrakı alacağım ve tekrar randevu alacağım. Bugün yevmiye boşa gitti ona ayrı bir üzüldüm...

Üst Alt