Zoraki
Hangi uzmana branş doktoruna yönlendirdi sizi aile hekimi. Orayı anlayamadım ben.
SAĞLIK RAPORUNDA GRUPLAR NEDİR? 1. ve 2. Grup
Eğer örnek raporu incelediyseniz üzerin de yer alan bazı bilinmedik terimler var. Mesela 1.Grup sürücü olur, 2.grup sürücü olur gibi.*Bu kısım da oldukça önemli bir detay lütfen dikkatlice okuyunuz.*
1. grup için sağlık raporları aşağıda ki ehliyet sınıfları için geçerlidir;
M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F *( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri 10 *yılda bir olduğu için 1.gruptadırlar. Grubun özelliği ise hafif araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. )
2. grup için sağlık raporları ise aşağıda ki ehliyet sınıfları için geçerlidir ;
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G ( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri ise 5 yılda bir gerçekleştiği için 2.gruptadırlar. Bu grubun özelliği ise ağır ve ticari araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. )
*Sağlık raporu almanız için gereken püf noktalar şöyledir ;
Raporu alacağınız yere gittiniz.( Özel hastane veya devlet fark etmez. )İlgili hekim tarafından muayeneniz yapıldıktan sonra eğer formda â Sürücü olabilir â yazan yer işaretlendi ise raporunuz tamamlanmıştır. Hangi gruptan ehliyet alacaksanız ona göre başvuru yapabilirsiniz.Fakat 2. adımda ki işlem gerçekleşmemiş yani ilgili yer işaretlenmemiş ve hekiminiz sizi bir üst hekime yönlendirdiyse ona muayene olursunuz ve bu sefer ilgili yer, örneğin çok büyük bir kusurunuz var ise ve ağır araç kullanmanızı engelleyecekse, 1.grup kısmı işaretlenir. Fakat yoksa her iki grupta işaretlenerek rapor tamamlanır.Diğer bir husus ise 2. adım da direk â sürücü olabilir â bölgesi işaretlendi ise yine sürücü adayı istediği grup için başvuru yapabilir.
"BU Yazı internetten alıntıdır"
BENDE SENİN GİBİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM.