Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçları bırakmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Demir60

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım lisans öğrencisiyim organik olmayan psikoz tanısı ile 2 yıldır tedavi görüyorum 1 kez yatışım oldu ilaçları bırakmak istiyorum. doktorla nasıl konuşmalıyım sonuçta nasıl başlattılarsa öyle bıraktırmak zorundalar biliyorsunuz psikiyatri doktorları biraz cins nasıl bir yol izlemeliyim bu arada. Kullandığım ilaçlar xeplion 75mg sequa 25mg

Son düzenleme:
Psikiyatrik ilaclari kesinlikle doktorunuza sormadan bırakmayın. Doktorunuzla.konuşun, uygun gorurlerse biraktirirlar. Icmeniz gerekiyorsa da icin, kafaniza göre bırakmayın ya da doz degisimi yapmayın.

Eğer kendine güveniyorsan ilaçları usulca bırak ve oradan uzaklaş. Şaka bir yana psikoz tanısı var ise ve gerçeklikten kopuyorsan bu ilaçları Dr bırak demeden bırakmamalısin tekrar psikoza girmeme garantin yok ömür boyu kullanmak zorunda kalabilirsin. Şahsi önerim usule uygun şekilde bırak gençliğini ziyan etme bı daha Dr fln gitme, ben o yaşta olsaydım öyle yapardım. Sen beni yine de dinleme iyisimi 😄

Kardeş ben 13 yıldır içiyorum. Bırakamadım. Sen yolunu bulabilirsen bana da haber et bir zahmet. Ben de bıktım günde 9 tane ilaç içmekten.

gul2011
Klasik bir cevap olmuş😊
Born2die bir kere gerçeklikle bağımız kopmuş olabilir hep kopacak değildir herhalde son 1 senedir iyiyim ne testi yaparlar sa yapsınlar ellerinde bir belge yok hani ayağın kırık olur röntgen çekerler bak bu kemik kırılmış derler psikiyatride öyle birşey yok saçma bir bilim sanki
P_A_L_A tamam dayı bırakınca haber ederim sen şeker niyetine ilaç içiyon herhalde 😁

Bence sizin benim yorumumu klasik olarak algilamaniz bile sagliksiz
Size doktor bir teşhis koymuş
Ilac vermis
Siz doktor musunuz? Neyi ne kadar kullanmaniz gerektiğine karar verecek yetide misiniz?
O doktorlar bu isin uzmaniysa, size bir tedavi uyguluyorlarsa, sizin iyiliğiniz icin.
O ilaçlari azaltmaniz ya da kesmeniz gerekiyorsa durumunuzu değerlendirip karar verirler zaten.
Klasik cevap deyip gülücük koymanız bile sagligi hafife aldığınızı ve rasyonel.dusunemediginizi gosterir.
Isterseniz birakin deneyin görün ama birakinca psikolojinizin birden düzelmesi mümkün olmayacağı icin, kendinizi riske atmış olacaksiniz.
Born2die
Buradaki yorumumu gördünüz galiba ki arkadaslik istegi gondermissiniz, direkt reddettim.onune gelene istek gonderdiginiz aşikar ben tanımadığım ve hic muhabbetim olmayan kimseyi eklemem.

gul2011 tamamdır bu yorumu dikkate alacam.Doktor değilim ama emin ol psikoloji konusunda o doktorlardan daha çok bilgim var ama ne yapacaksın işte hayat ilaçları da doz azaltarak bırakmam gerektiğini biliyorum sadece fikir almak için açtım konuyu 😊 Bu kadar sağlıksız konuşmana gerek yok bence

Bipolar olarak şunu söyleyebilirim, ilaçlar motor yağı gibidir eksikliğinde motoru yakarsın. Her hastanın kafasına göre bıraktığı bir dönem olmuştur hayatında bende bıraktım 2 kez. Fakat daha ağır durumda tekrar başlamak zorunda kaldım. Lütfen bırakma.

güzel kardeşim ilaçların zaten minimumda doktor ilerde sequali keser sadece zeplion iğne kalır zeplionun yerine 3 aylık iğneler var sonrasında 3 ayda bir iğne vurulmaya başlayabilirsin doktorunla konuş benim bu şekilde ilaç kullanan arkadaşlarım var bu arda geçmiş olsun diyorum

Demir60

Doktor değilseniz sizin yazdiklariniz sağlıksız beyefendi tip.diplomaniz yoksa teshis koyamaz ve kendi kafaniza göre tedavi uygulayamazsiniz
Ben gayet sağlıklı biri olarak saglikli yorum yaptım. Sagliksiz olan sizin dusunceniz. Birine ilaclari doktora sorarak kullan demek gayet saglik cercevesinde bir uyaridir. Bir doktordan daha bilgili olamazsiniz. Ilaclarin birbiri ile etkilesimini, o ilacin sizin bunyenizde ne etki ettiğini, farmakolojik cozulmelerini ileri seviye kimya bilgisine sahip bir kimyager/kimya muhendisi/eczaci değilseniz bilemezsiniz. Benim.sahsi fikrim de o ilaclari kullanmaya devam etmeniz olurdu, sizi tanimam etmem. Ama yazdiklarinizi bir doktor okusa cok da saglikli olmadığınızi anlar. Burada insanlara ilacimi bırakmak istiyorum diye konu acmak da cok dogru bir yaklasim.degil.zaten.

ilacı bırakmamalısın normal ınsanlar gıbı olmak ıstememız gayet dogal ama hastalık varsa yapacak bırsey yok sen o ılacları bırakırsan bellı zaman sonra gene kendını kaybedıp yatış yaparsın diyim sana.

ben psikotik özellikli bipolar hastası olarak geride bıraktığım 19 senede her ilaç bırakma girişimimde yandım . sen yanma

Bir BİPOLAR olaraktan sana şöyle deyeyim klasik bir cevap olcak belki ama sakın bırakma sen o ilaçlara zaten alıştın bünyen bıraktığında tepkime vericek biz burda doktor değiliz arkadaşım ama doktoruna konuş zaten doktorlar bile doz düşürür birden bıraktırma söz konusu su değil geçmiş olsun bu arada..

xeplion bende kullanmıştım bence ilaçlarını bırakma dostum fayda etmiyor olsa bile ne yapacan içecez işte

rahatsızlığınız nedir ve neden ilaçları bırakmak istiyorsunuz ?

atlantis6 1 gün önce depo iğne yapıldı beni daha kötü yaptı depo iğne formundan ilaca geçen varmı deneyimi olan var mı ?

Doktorlar rahatsızlığın geçici olup olmadığını görmek için doz azaltılarak belli bir süre içinde kesin teşhis için riskli bir tedaviyi önerebilirler. İlaçlar tamamen kesildikten sonra yeniden atak baş gösterirse ilacın ömür boyu kullanılması gerekebilir ya da kullanmaya gerek olmadığı da anlaşılabilir. Bunu doktorunla konuşman gerekli,

Bipolar atakların grip gibi ilaçla 1 hafta ilaçsız 7 günde falan geçtiği söylenir. Ataklarını ilaç kullanmadığın zaman nasıl yaşadığın(kendine ve çevreye etkisi) da önemli tabi..

Tekrar atak/ataklar yaşamak durumunda renkli bir hayat(!) yaşamak istersen tercih sana kalmış.

doğanm 2 gün sonra doktorla konuşacam risk alırız bi sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum ama hayırlısı.hayatım zaten bok gibi biraz renk katmak lazım

Demir60

Ben bırakmamanızı öneririm. Benim de teşhisim organik olmayan psikoz ve doktor ilk atak geçirdiğimde ilaçları bir yıl sonra bırakabilirsin demişti. Bir yıl geçti ve bıraktım 8 ay sonra tekrarladı böyle illet bir hastalık. Şimdiyse düşüncem tekrarlanmasındansa ömür boyu kullanmayı tercih ederim. Her doktorun dediği de doğru olmuyor bazıları ömür boyu kullanacaksın diyor bazıları bırakabilirsin diyor...

İlaç ile tamamen düzelen tam olarak açılımı ne oluyor bir soruda ben sorayım dedim Bir yıldır Anksiyete bozukluğu ile tedavi görüyorum halen ilaç raporkarim var bir ay önce engelli raporu mu yenilettim %48 olarak.psikiyatti dokturu heyetteki ilaç ile tamamen düzelen demiş puanlama yapmamış 🤔 psikiyatri nin vereceği orana ihtiyaç duymadıgim için itiraz etmedim ama bu ilaç ile tamamen düzelen dediğinde benim tedavinin bitmesi gerekmiyormu.Tedavim bitmedi aksine kullandığım ilaç sayısı bir idi ikiye çıktı cevabınız için şimdiden teşekkürler.Psikiyatriden heyette puan alan üye arkadaş lar presudur nasıl daha iyi bilirler.

ezel14
bence seninkini doktor farklı teşşiz koymuştur ondan öyle demiştir 6 ay süren psikoz vakalarıda var

[FONT='inherit']KISA PSİKOTİK BOZUKLUK[/FONT]
[FONT='inherit'][FONT=Calibri]Kısa Psikotik Bozukluk’un temel özelliği; bir ayı geçmeyen, ancak bir günden de az olmayan sanrı, varsanı, dezorganize konuşma ve davranış gibi psikotik belirtilerin varlığıdır.[/FONT][/FONT]
[FONT='inherit']ŞİZOFRENİFORM BOZUKLUK[/FONT]
[FONT='inherit'][FONT=Calibri]Psikoz alt tiplerinden olan şizofreniform bozukluk semptomları, şizofreninin semptomları ile çok benzer, ancak en az 1 ay en fazla 6 ay sürer. Bu bozukluk düzeldikten sonra önceki işlevsellik düzeylerine geri dönerler.[/FONT][/FONT]

Atipik Psikoz, şizofren, bipolar, paranoid bozukluk, şizofreniform bozukluk, şizoaffektif bozukluk ya da kısa reaktif psikoz gibi herhangi bir psikolojik tanı konulamayan, herhangi bir hastalık grubuna dahil edilemeyen, kendine özgü bazı özellikleri olan psikoz vakalara verilen addır. Yani özetle tipik özellikler sergilemeyen psikolojik bir tablodur.

Doktor illede bırakmayalım dozunu düşelim veya şu süre kadar sonra tekrar durumu değerlendirelim der ise dr' unuzun dediğini dikkate alın derim ben vakti zamanında 3-4 yıl antidepresan kullanıyordum her seferinde kendim bıraktım sonucunda yine antidepresana başladım derken bipolar bozukluk olmuşum belki kontrollü ilaç tedavim olsaydı sıkıntı olmayacaktı. İlaçları bırakırsanız ileride daha yüksek dozlarda kullanmanızı gerektiren durumlar olabilir; Doktorunuzla karşılıklı diyalog ve anlayış ile Doktorunuz karar versin bu duruma bir süre sonra ilaç yan etkileri azalıyor ilaç bünyeye alışıyor çünkü...

ben bıraktım bipolar hastasıyım calısamıyorum yaaa bıraktım ben bole daha ıyım hızlı ve yorulmadan calısabılıyorum uykumda gelmıyo gecelerı cok ıyım doktorlar ılac satıcak yer arıyor sakın kullanma bırak kendı ayakların uzerınde dur bence kullanma

Evet sonuç yine hüsran biraz sert yapınca benimle böyle konuşamazsın dedi ve kafasına göre 2 ilaç daha yazdı halbuki ağzımdan hakaret içeren bir söz çıkmadı eğer 1 hafta içinde düzelmezse gelin hastaneye yatıralım dedi 😂
yeni başlayacak arkadaşlara söylüyorum psikiyatriye hiç bulaşmayın 😊

İyileştiğinize siz değil doktor karar verir. Bende yıllar önce bıraktım ilaçları iyiyim sanıyordum ama hastalık tekrardan nüksetti ve daha beter bir şekilde. Bu yüzden bu kararı siz değil doktor versin.

Herhangi bi test tanı yöntemi yok neye göre iyleştiğimizi anlıyor kafasına göre

Bazı tavır ve davranışlarına göre, sen farkında olmayabilirsin ama bazı hocalar hastanın göz bebeğine bakarak anlar çoğu şeyi. Sen iyiyim dersin ama senin o ay iyi olduğun birkaç ay sonra kötü olacağın anlamına gelmez. Kısaca ilacı bırakmak istesen bile bunu çok uzun süre takiple bırakabilirsin. Bence de takiple bırak.

Göz içlerine ses tonuna el hareketlerine konuşmana motor hareketlerine diksiyonuna herşeyine kısaca bakar sen anlamazsın bile arkadaşım.. ☺️🙏Geçmiş olsun tekrardan

Üst Alt