Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçları bırakmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Demir60

3 aylık iğneler var travectia zeplion ignesinden daha az yan etkisi var bende kullandım zeplion iğne vurluduktan sonra 3 gün boyunca felç ediyor

@tapapsya aynen o yüzden yazdığı ilaçları iptal etmiş artık ne düşündüyse teşekkür ederim bu arada

Ben bırakmadım ama azalttım doktor kontrolünde.Şuan 10 mg anti psikotik,20 mg anti depresan ve uyku ilacı kullanıyorum.

2 yıl uzun bir süre, hastanede de yatmışsınız. Psikiyatri ilaçları birden kesilmez siz Dr.konuşun buna Dr. kendi karar vermesi gerekir.

benkım
Bırakırsa yarın bir gün ne olur bir adli vakaya karışırsa 1. ye 2. ye cezai ehliyeti yok derler 3. ye bu tedaviyi red ediyor derler hapse tıkarlar hassas konular stres kontrolü kolay değil türlü türlü insanlar var dünyada.

RssCip

Hocam benim raporumda çalışabilir yazıyor, cezai ehliyetimin olduğunu söyledi kurumdaki uzman. Zannedersem onlara da benim doktorum söylemiş.

Cezai ehliyet konusu farklı bir konu arkadaş bilip bilmeden yorum yazmış cezai ehliyet kişinin suç işlediğinde algılama ve yönlendirme yeteneklerine göre değerlendirilir. Suç işledikten sonra uzman hekim bu yeteneklerini test eder eğer sen suçu bilinçli olarak işlediysen ceza alırsın. Psikotik bozukluğu olan hastalarda ise atak geçirdiğinde bu durum değerlendirilir bu yeteneklerinde sorun varsa bu hasta ceza almaz ancak hastaneye yatırılır ve uzun bir tedavi görür 1 yıl 2 yıl gibi belki daha fazla yani tedaviyi red ediyor diye bir durum yok mahkeme kararıyla yatarsın o hastanede ya seve seve ya s s anladın.Ordada sana 2 3 günde bir NAL diye bilinen norodol akineton largatil karışımını dayarlar mal gibi olursun böyle bir durumda sana yapacakları sınırsızdır.

Arkadaşım bırak artık ilaçlarını da biz de kurtulalım bu muhabetten

Ginerk
Canım kardeşim muhabbet sarmadıysa elinde mause veya telefon mu kullanıyorsun bilmiyorum tıklamazsın girmezsin konuya bu kadar basit.

Demir60
Adam yata kalka ilaçları bıraktığında başına gelecekleri bilir buna rağmen Dr onayı izni bilgisi olmadan kendi kafasına göre yine bırakırsa devletinde bir sabır tahammül sınırı vardır. Yasalar kanunlar yönetmelikler vardır; ama maalesef esnektir bazı konular.

En basit örneği: İzinsiz telefon görüşmesi kaydı veya ortam ses kaydı yaptığınızda yasa gereği delil olarak kullanılamaz. Ben demiyorum yasa diyor; ama gel gör ki mahkeme başka bir şekilde suçu,olayı ispatlama imkanı bulunmadığı için gibi bir gerekçe sunarak savcı,mahkeme kararı/izni olmadan bizzat şahsın yapmış olduğu kaydı delil olarak kabul edebiliyor.

Sürekli olarak ilaçlarını kendi başına bırakan bir şahsı savunacak bir doktoru olmaz bu 1. si; sürekli olarak kendi başına ilaçları bırakan kişi de kısmen iyileşip ilaçlarını bıraktığı süre zarfı içerisinde az buçuk sıkıntılı süreçlere girip toplumda istemsiz suç teşkil edecek v.b. eylemlere karışacağını/karışabileceğini anlar; buna rağmen kendi başına ilaçlarını bırakması ile durumların tekrarlaması sonucuyla tedaviye müteakiben hapishanede kendisini bulabilir.

Devlet direk cezai ehliyeti yoktur deyip geçmiyor o kadar basit değil bu mevzular. Tedavi olduğu Doktor ve Doktorlardan görüş alıyor bir de ayrı Adli Tıp heyeti inceliyor. Buna rağmen bir kişide bu konuda kesin kanıya/hükme varmak için 1-2 yıl dahi takip edebiliyor (her şey de kanunlarda yazmaz bazı şeyleri yaşamak lazım.)...

Ben ilaçları zamanında bırakmak için çok uğraştım, ama ailem ve doktorlar izin vermedi, tadına bakmadığım kimyasal kalmadı, sizi anlıyorum, ilaçların yan tesirleri çok kötü ve insanı üzüyor ve yoruyor, bu ilaçları içerken ölsemde şu ilaçları içmesem dediğim oluyordu, eğer sizi doktor ve aileniz ilaç kullanmaya zorluyorsa siz de ozaprin kullanıp ilaçların kötü etkisinden kurtulabilirsiniz, ozaprin'in hiçbir yan tesiri yok, bazen ailem ile konuşurken bu ilaç aspirin gibi verin hepsini içiyim diyorum, espiri konusu oluyor :cool:

valla ben 15 senedir dermansız depresyon hastasıyım antidepresan içiyorum henüz bırakamadım hayatım düzene girmeden brakacağımı düşünmüyorum....

Arkadaşlar Bu Psikiyatrist uzman doktorların psikiyatrik ilaç yazma yetkisi var.Peki bu yetki karşısında sorumlulukları var mı?Yani hastaya hatalı tanı koyma ya da hatalı ilaç reçete etmeleri durumunda bir yaptırımı veya cezası varmı? Çok merak ediyorum.

Geçen gün doktorla görüştüm sonuç olumlu xeplion 50 mg düştü serequal bıraktım doktor iyileymişsin dedi ve hastalığının tekrarlamayacağı anlamına gelmez dedi 5 yıldan önce bırakmanı tavsiye etmiyorum dedi ve ilaçların etki mekanizmasını anlattı .şuan 50 lik vurundum şimdilik iyiyim yazmak istedim.

özellikle bipolar olan arkadaşlar sakın ilaçlarınızı bırakmayın ben bi kez bıraktım o kadar kötü hasta oldum ki çok ağır ilaçlar bile etki etmedi ilaçlara direnç kazandı hastalığım intihar edecektim 7 seans damarımdan ketamin verildi ancak o zaman biraz düzeldim hala tamamen düzelmiş değilim hayatın renkleri yok hala...herşey siyah...

Kesinlikle ilaçlar bırakılmamalı daha kötü oluyor sonradan.ama doz ayarlaması yapılabilir eğer doktor uygun görürse

Bana ömür boyu ilaç kullanacaksın deniyor, ilaçları bıraksam doktora da gitmesem sağlığım dışında bana bir yaptırım ceza gibi bişey olur mu nedersiniz?

Born2die sakın öyle yapma bunlar direk beyindeki dopamin serotonin gibi hormonları baskılayan ilaçlar aniden bırakırsan emin ol çok kötü olursun o yüzden beyinin o maddeyi eksikliğini en az hissedecek şekilde doktor kontrolünde doz azaltarak bırakmalısın tabi doktorun uygun görürse.

İlaç kullanmayı neden gurur meselesi yapıyorsunuz ? Ayıp mıdır ; günah mıdır Yan etkilerden şikayetin varsa doktorunla konuşursun. Arcalion, nootropil veya modiwake gibi bir sürü takviye ilaçlar var. Ağır uyku ve sersemlik hali vs. gibi durumlarda etkili.. Ha şuna hak veririm; kişide major depresyon vardır. Benim teyze kızı eşini kaybedince yaklaşık 1,5 sene cipralex kullandı. İyileştikten sonra bıraktı. Şimdi ilaçsız yaşıyor Ama PSİKOZ dediğimiz durumda ilacı sürekli kullanmak lazım Bunu hemen hepimiz biliyoruz. Stabil hale gelip de iyileştim artık diyip ve doktora danışmadan bırakmak olmaz.

perseküsyon hocam gurur meselesi değilde ben ileriki yaşamımı düşünüyorum bu ilaçlar beyinde %10 %11 küçülme yapıyor yorgunluk halsizlik onlar onun yanında hiç kalır hele birde erkeksen şeyin bile kalkmıyor o yüzden ha size iyi geliyordur orasını bilmem ama eskiden ilaç diye birşey yoktu. Hani o beyinin dengesini uzun süre bozulduğunda geriye dönüş zor oluyor o yüzden ilaçları bırakıldığı zaman hastalık tekrarladı diye tekrar ilaca başlanıyor.1950 lerde lobotomi diye bir ameliyat vardı psikiyatri hastalarını tedavi etmek için beyinin ön kısmını keserlerdi ve tedavi ettik diye hastaları robot gibi ot gibi yaşayan kısacası mal gibi yaparlardı.günümüzde de insanı psikiyatri kliniği adı altında ekt gibi çeşitli işkenceler yatağa bağlama damardan ilaç verme gibi kısacası tedavi adı altında insana işkence ediyorlar bumu kardeşim tedavi ya neyse bu yazdıklarımı okuyup ilaç bırakmayın sakın iyi geliyorsa heleki yolunuzu bulmuşsanız devamkee

Kullandığınız ilaçlar ikinci nesil antipsikotik ilaçlar,bu ilaçlar beynin psikoza neden olan süreçlerine oldukça karmaşık bir süreç içerisinde etki ederek ,psikozların özellikle pozitif etkilierini baskılıyor.Düzenli ve önerilen dozda ilaç kullanan bir psikoz hastasında hastalığın nüksetme olasılığı çok azdır.
Bu ilaçlar doğası gereği uzun sürede etki eden mekanizmalara sahiptir ve etki süreleri kişiden kişiye değişir.
Bir kere başlandıktan sonra bırakılmasının tartışılması bile çok abestir.Psikiyatrlar çok iyi bilir ki kendilerine ben iyiyim ilaçları bırakmak istiyorum diyen hastaların pek çoğu atak yada alevlenme dönemi işaretleri taşıyan psikoz hastalardır,bu nedenle ilaçların bırakılmasına razı gelmezler.
İlacı bir şekilde bırakan hasta en fazla bir kaç içinde kan serum düzeylerinden ilaç eksilmeye başladığı anda psikoza girerek gerek kendisi gerek ailesi için büyük sorunlara yol açar.
Unutulmamalıdır ki ilaçları bıraktıktan sonra yaşanan alevlenme ve pozitif psikoz belirtileri beyinde geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir.
Sizlerden ricam burası gibi ortamlarda lütfen şahsi fikirlerinizde olsa ilaçlarını bırakmasını hiçbir psikiyatrik ilaç kullanan ,tedavi gören hastaya önermemenizdir.
Burada yazılanlara göre ilaç bırakmak isteyenler olacaktır bunun vebali de çok büyüktür,bu ilaçlar dr gözetiminde azaltılmalıdır başka türlüsü büyük yıkımlara neden olur.

Demir60

Bende de cinsel sorunlar var ama bu olayın sebebini psikolojik olarak görüyorum. Zira bir zamanlar evliydim ve aynı ilaçları kullandığım halde hiç sorun yaşamıyordum. 1950'lerde yapılan lobotomi hakkında pek bilgim yok ama EKT yaptırdım. İyi geldi diyebilirim Şimdi uzun zamandır stabil olduğum için tedavi şeklini ve ilaçları değiştirmeyi düşünmüyorum Zaten böyle bir niyetim olsa mutlaka doktoruma danışarak yaparım. Gece yatarken 600 mg clozapin ve 25 mg seroquel alıyorum. Sabah mis gibi uyanıyorum. Herkese geçmiş olsun

Şuan tamda bunu yapmak istiyorum. Artık dayanılmıyor

Bir profösör doktorum vardi 5 yıl düzenli ilaç kullanan şizofrenden kurtulur diyordu ne kadar doğru bilemiyorum

(Gölge)
Keşke dediğin gibi olsa ama 5 yıl dayanamam. Nasıl olacak bilmiyorum. Artık doktora söylemeden bırakacağım.

Çünkü yan etkiler çok fazla yataktan çıkamıyorum. Bu durumda ne özbakım yapacak halim var nede çalışacak halim oluyor.

Üst Alt