Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik nedenlerle malulen emeklilik süreci..?

ozgurcecall

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba;

ben 3 yıldır psikolojik tedavi görüyorum ve bır ay bakırköy r.sh hastanesnde yattım takipli olduğum toplum ruh sağlığındaki doktor benı heyete yönlendir di ve % 80 atipik psikoz işgöremz devalı raporu aldım daha maşım bağlanmadı fakat 2022 sayılı kanundan yaralanması uygundur yazıo.. sanırım 1150 civarı üç ayda bir rakam alıcam

fakat bu geçimim için yeterli dğil..askerden önce 04.10.2002 tarihinde sigortam var ve 2524 gün prim ödemişliğim var.
izninizle bi kaç sorum var bu 2022 maaşı bağlandıktan sonra tekrar heyete girip malule eekli oılabilir miyim
malulen emeki olursam 1800 gün yeterli imiş fakat askerliği ve aradaki boşlukları doldurursam maşım dahada artar mı ?
eğer 2524 gün primden malulen emkli olursam ve askerlik ve aradaki boşlulkları doldurusam tahmini i rakam telaffuz edebilirmisiniz..

teşekürler.....

Özgür;
Hiç boşa vakit kaybetme,2022 ile falan uğraşma,malulen emeklilik şartların zaten oluşmuş.
Sigorta süren 10 yılı aşmış,3 yıldır tedavi gördüğüne göre ilk sigortalı olduğun tarihte engelin yoktu, 1800 gün primi de aşmışsın.
Tek yapman gereken malulen emeklilik için sgk ya başvurmak.
Sgk sizi Hastaneye sevk eder,raporunuz olumlu bulunduğunda ise maaşınız bağlanır.
Askerlik borçlanmasını düşünmeyin,hem sigorta girişinizden sonra olduğu için uıygun değil,hem de gerek yok zaten.

teşekürler kardeşim bende öyle düşünüyorum ama takıplı oldugum toplum ruh sağlığı merkezi doktoru boyle yonlendırdı boşu boşuna benı yordu bır ıkı maaş aldıktan sonra yapsam dıyorum...proseduru bılıyormusun ssk ya nasılbaşvurulur bağlı olduğum ssk mı herhangı bırıne gıdılır mı bılgın varsa teşekürler....

Bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne gideceksiniz.
Ancak her sgk müdürlüğü maaş bağlama durumlarına bakmayabiliyor,bağlı olduğunuz sgk müdürlüğü emeklilik başvurusu almıyorsa yetkili müdürlüğü söylerler.

Merhaba ufukalp;kardeşim daha önce bahsetmiştim ama tekrar yazayım

ben 04.10.2002 sigorta başlangıcım ve 2524 gün pririmim var
VE 3 YILDIR TEDAVI GORUYORUM BIR YIL ÖZELDE VE BIR AY BAKIRKÖY MAZJHAR OSMANDA YATTIM SONRA KONTROLLER VE TEKIBIMI TRSM DEVAM ETTI PASOM CIKTI VE BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜ KARTI İÇİNDE OLUMLU ONUDA CIAKRTICAM..
2002 ıçın heyete gırdım ve %80 tedavi ile çalışamaz raporu aldım sen bana hiç 2022 ile uğraşma malülen emeklilik şartların oluşmuş demiştin
bunun üzerine sgk dan sevk aldım ve bugun doktora gıttım doktorun bana soyledıği malulen emklılık bıraz zor verılıo 2022 daha kolay dedı ve bu doktor benım heyetımde ıdı zaten sanırım 2022 de olmıycak cunku uzerıme 39 dönüm arazı cıktı bunkllar hacızlı ama bısey farketmıyo saten olsada gecımıme yetnıycek
ama doktor neden bana bunu söyluyo benı heyete gırme bıraz cebın para gorsun 2022 yaptır gıbı bır laf ettı işvereni olan devletı koruma olarak mı acaba ...
perşembeye tekarr randevu aldım ve dıycem hocam 2022 de sıkıntı cıktı malulen emklılık ıcın heyete gırıcem dıye sence olur mu daha bır ay önce bana %80 iş göremez raporu verdı aynı doktor yıne heyetteydı. yasal olarak başka birşey yapılabılır mı eğer malulen emklılık için heyet dusuk bır rapor verırse.
ve takıplı oldugum toplum ruh salıgı merkezındekı doktorda cok ıyı bılmemekle yasın gemnc oldugu ıcın sıkıntı olabılır dedı.bunun yasım la hastalıgımın ne ılgısı var anlamadım.BEN MALULEN EMEKLILIK ŞARTLAARIM OLDU EVET AMA HEYET BU SEFER DUSUK RAAPOR VERIRI MI SENCE.

bıraz karısık oldu ama kusura bakma düşüncen nedir bana bu konuda bılgın varsa soyleyebılırmısın ..

şimdiden teşekurler...

Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip rapor almak lazım. Yani -2022 maaşı için de olsa- bugünden alacağınız rapor malulen emeklilikte bir anlam ifade etmez.

SGK malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmayı şart koşuyor. Durumunuz bu cetvele uyuyor mu?

Bülent, zaten sgk dan sevk alıp gittim hastaneye diyor arkadaş yukarıda, 2022 yi boşver emekliliğe bak deyince sgk dan sevk alıp gitmiş.
Ben bu doktoru hiiç anlamadım,adama % 80 ve devamlı ibareli rapor veriyorlar.İş emekliliğe gelince o zor oluyo 2022 daha kolay sen onu al deniyor,ne demek bu ya.
Cebin para görsünmüş, lafa bak. 2022 dediğin nedir ki genelde en düşük emekli aylığının bile yarısı yoktur.
Arkadaşım,engelin sürekli ve dediğin oranlardaysa ve anlatmadığın başkaca birşey yoksa kimsenin dediğine bakma,sgk seni sevk etmiş, onun görevi seni maluliyet yönünden değerlendirmektir buna mecbur. Ama tabi kafa tutar gibi aksi de konuşma güzellikle nezaketle,yardım rica eder gibi... Maksat işiniz yokuşa sürülmesin.

Kardeşim sevk almışsın yoluna devam et malulen emekli olursun sen %80 rapor ve sürekli, Raporunuzu alın hastane SGK ya yollasın bakalım bekleyip sonucu öğrenin

evet ufukalp aynen öyle sefakoydekı doktor benı 2022 yeyönlendirdi ve heyete gırdım %80 rapor verdıler.fakat 2022 de almam zor gıbı uzerıme memlektte değersiz 39 dönüm arazı cıktı kaymakamlıkta ki memur bilemem ama olmayabılır dıyor bu arzıler hastalnınca borclarımı ödeyemedıgım için hacizli ama benım uzerımde gorunuyor hala.bunun üzerine hem daha ıyı bır gelıre kavuşmak için ufuklap ın de telkınıyle geçen hafta sgk dan sev aldım pazartesi ilk heyet gırdıgım doktora randevu aldım 2022 yı yaptır hem cebın para görsün malulen emklılıgı zor verıyoruz dedi bende sizz bılırsınız hocam dedım.tekrar kaymakalıga gıttım önümdeki iki kişi de uzerlerınde taşınmaz olduğu için red edılmiş 2022 başvuruları bende sordum benım durumum ne olur dıye ılemem ama dedı 39 dönüm arazı gorunuyor uzerinizde dedi .şimdi ben perşembeye tekrar randevu aldım doktora 2022 nın çıkması zormuş hocam diyip malulen emklılık için heyet sokar mı benı acaba yoksa gene telkınlerle yollar mı benı bu doktor anı zamnda heytte de gorev yapıyor.ayrıca 2022 alsam bıle istanbulda yaşam zor bununla maddı ımkansızlıktan memlekette kalıyorum oda zor oluyor gerek ılaç gerek kontrollerım açısından istanbulda yaşamak istiyorum dosyam benı tanıyan doktoralrım burda..bırde daha bır ay önce %80 tedavi ile çalışma olanğı vermeyen rapor veren heyet söz konusu malulen emklılık olunca bunu nasıl reddedebılır yada daha düşük rapor nasıl verebılır verıse bu nasıl izah edılebılr .böyle bir şey olma ohtımalı var mı?çalışabılıcek bı psikoljım olsa saten 5 dk durmıycam bı kaç defa denedım yapmıyorum..nerdeyse çocukluğumdan beri çalışmadan geçen bir gunum olmadı....tekar yazayım sigorta başlangıcım 04.10.2002 prim günüm 2524 hastalık atrıhım bır yıl özelde bakırköy rve s.hastanesine yatışım bır ay 2012 ayrıca takıplı olduğum toplum ruh sağlıgı merkezındekı doktor da genç olduğun için fılan zor gıbı bırşeyler soledı bunun genç ihtıyar olmakla ne alakası var anlamadım...SAYGILAR...

kardeşim anlatmadıgım bişey yok yalnız ufak bı yalan attım

tekıplı oldugumm term den doktor emkelılık şartların oluşmuş onu yap dedı dedim.kafama göre gıtmiş olmamak için..başka hiç biey yok raporu ve sevk kagıdını atayım ıstersen....

kardeşim anlatmadıgım bişey yok yalnız ufak bı yalan attım tekıplı oldugumm term den doktor emkelılık şartların oluşmuş onu yap dedı dedim.kafama göre gıtmiş olmamak için..başka hiç biey yok raporu ve sevk kagıdını atayım ıstersen....rapor 2022 sayılı kanundan yararlanması uygundur dıyo bu raporla ssk ya sanırım gıdememm.malulen emklılık için uygundur olması için tekrar heyete gırmem grekır dıye dusunuyorum..offıcer. ha birde şey dedı doktor görntüm ıyı görunuyomuş..sanırım dilenci klıgında gıdıp soklarda yatıp kalkamamı ıstıyor doktor.HEYET RAPORU DA BU KARDEŞİM...http://i.hizliresim.com/wLWAkJ.jpg

Son düzenleme:
Evet, SGK'dan sevk aldığı gözümden kaçmış. Sevk alındığına göre, işlemlerde bir aksama da olmayacaktır zaten.

İNTERNETTE BÖYLE BİR ŞEYE RASTLADIM KISACA HASTANE %80 RAPOR VERSE BİLE SGK DAKİ SAĞLIK KURULU DÜŞÜK RAPOR VEREBİLİR VEYA REDDEDEBİLİR DİYOR YANI HASTANENIN VERDIGI RAPORUN PEK BIR ÖNEMI YOK GIBI BIR SONUÇ ÇIKIYOR BU NEDEMEK DOGRUMUDUR BU?Hastanelerce düzenlenen sağlık kurulu raporlarındaki oranların malul sayılma açısından pek fazla bir önemi bulunmamaktadır. Sigortalılar arasında yanlış bir kanaat vardır. Hastanenin vermiş olduğu sağlık kurulu raporundaki oran %60 ve üzerinde olduğu taktirde malulen emekli olunacağı yönündedir.
Esas olan Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde oluşturulan sağlık kurullarınca yapılacak değerlendirme sonucunda verilecek maluliyet oranıdır. İlgili sağlık kurumunca %80 olarak tespit edilen oran kurum sağlık kurullarınca %25-30 olarak değerlendirilebiliyor ve malulen emeklilik talepleri uygun görülmeyerek ret edilebiliyor. Hastaneler düzenlemiş oldukları raporlarda maluliyet oranı belirtmemeleri uygulama açısından daha doğrudur.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurullarınca verilen kararlara yine Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde kurulan Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz edilerek dosyanın bir kez de bu kurulca değerlendirilmesi talep edilebilir bu kurulun vermiş olduğu kararlar kesindir.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu veya Yüksek Sağlık Kurullarınca tespit edilen maluliyet oranlarına gerek sigortalı gerekse işverenler tarafından açılarak karara itiraz edilebilir ve dava sonucuna göre maluliyet oranında artma, azalma, düzeltme veya birleştirme yönünde değişiklikler olabilmektedir.

merhaba arkadaşlar ben 1 ay önce %80 tedavi ile sürekli çalışma olanağı vermeyen ATİPİK psikoz raporu aldım 2022 için fakat beni daha sonra maluşen emkliliğe yönlendirdi bi arkadaş sgk dan svk alıp heyete tekrar girdim raporunu sgk dan takip et dediler ..şmdi onu beklıyorum fakat hergün yeni şeyler okuyorum yok başka hastanelere sevk spikriz raporalrı fılan daha önce bu süreci yaşamış arkadaşlar madde madde yazabilirler mi ehliyetim var..süreci madde madde yazabilirmisiniz rica etsem hergün kafam karışıyor...

Malulen emeklilikte son kararı SGK sağlık kurulu verir. Hastanenin verdiği rapor tek başına belirleyici olmaz yani.

AMa bu konuda şimdiden canınızı sıkmayın. Olumlu düşünüp sonucu beklemek lazım...

Not: Malulen emeklilik sürecinde hastane heyeti ya da SGK sağlık kurulu sürücü belgenizin iptali için emniyet'e yazı yazabilir. Bunun olması da kesin değil ama genelde yazarlar...

nasıl bir çelişki anlamadım yanı hem hastaneye yönlendirip hem ssk sağlık kurulu %80 rapora olumsuz yanıt verebilir ki umarım öle olmaz TEŞEKÜRLER verdiğiniz bilgiler için.....

Merhaba arkadaş Değerli arkadaşlar zaten cevap vermişler.

Önceki /80 raporu unut maluliyet için sgk kuruluna şöyle bir rapor gidecek çalışarak hayatını kazanamaz.....

teşekürler 2022 için girdiğim heyetten aldığım %80 ile malulıyet için girdıim heyet arasında 1 ay var zaten görevli malulıyet dedı ve durumunu kurumdan takıp edeceksın dedi bakalım 10 15 gun sonra hastane ssk ya göndercek raporu bu arada ATİPİK PSİKOZ DAN emekli olan arkadaşlar varsa süreci yazabilirler mi?

sgk dan aldığım sevk ile heyete tekrar girdim ve çıkışta görevli maluliyet dedi ve durumunu kurumdan takip ediceksin dedi buna göre sanırım oldu ıkı heyet arasında 1 ay var zaten 2022 için girdiğim ile malulıyet için girdiğim arasında ,peki bundan sonraki süreç nasıl işliyor biliyormusunuz arkadaşalr???teşekürler şimdiden...

sgk seni yönlendirecek zannedersem sgk ya maluliyet dilekçesi verdin sgk seni hastaneye sevketti,hakında malul kararı verilmesi için rapor için sevkedecekler,10 yıl başlangıç yüzde 66 çalışıyorsan eger yüzde 60 rapor yeterli.sgk senle mektupla yazışacak yönlendirecek muhtemelenn 45 gün engeç 3 ayda sonuçlanır.önemli olan hastalıgının ismi ve prim ve başlangıç sonrası yazışma .malluliyet kararı verilirse sonrası kolay.

bipolar şizofreni malul yapıyorlar

umarım olumlu olur hergün ayrı bir stres yaşıyorum zaten hastalığım da inişli çıkışlı evet sevkat 2022 için girdiğim heyet %80 tedavi ile çalışmaz raporu vermişti bır ay sonra malulıyet için tekrar heyete gırdım bugun aradım daha gelmemiş oranıda bılmıyorum 2524 gün prim var ve 04.10.2002 ssk girişim şartlara uyuyorum maluliyet cetvelinede uyuyorum atipik psikoz hastasıyım tek düşündüğüm sgk sağlık kurulu ne dıycek orası düşündürüyor beni..umarım olumlu olur..yardımcı olan mesajlarıma cevap yazan herkese teşekürler ..

selam arkadaşlar

ben %80 rapor aldım ve sgk sağlık kuruluna gitti yetersiz görülüp benden epikriz. ilk yatış ve tanı raporunu ve askerlik belgesini istediler
gönderdim tekrar ara rapor verildi eksik evrak var dediler ve biz bunu hastaneye sevk ettiğimizde veriğimiz kağıtta yazıyor dedıler
doktorda bana daha ne vericez zaten heyete 2 ay önce girmişin bıdaha heyete gerek yok dedıler bunu bağclar sgk ya söyledim..

o hastaneye sevk kağıdında kı cümleyi yazıyorum bılen varsa söylesin hastaneden sgk ya rapor gitmesi lazımmış sadece kronik olup olmadığını yazmadığı için mi tekrar hastaneden rapor beklıyorlar.. cümle şu :

(İSTENİLEN HUSULAR :anamnez muayne bulgularını tanısı aldığı tedavi uygun tedavi sağlandıktan sonra tedaviye cevabı kronik hal alıp almadığı çalışıp çalışamayacağı kanaatini içerir saqğlık kurulu raporu temini)

arkadaşlar kronik hal alıp almadığı haricindeki herşey raporda ve epikriz raporunda yazıyor.. tekrar bunun için heytete mi girmem gerekiyor.. heyet raporunda % 80 tedavi ile çalışma olanğı vermeyen atitipik psikoz haslık ta.. yazıyor..

"tedavi ile çalışma olanğı vermeyen" diye açıkça yazmışlarsa rapora sgk işgüzarlık ediyor demektir. Bu ifade kapı gibi "kronik" demek zaten. Bence bağcılar sgk'da müdüre çıkııp derdinizi anlatın.

teşekrler oturanboğa kardeşim..durum şun bu ..tamamen herşey bıtınce en baştan sonuna kadar tecrübemi yazıcam..bu konu altında çok kişi cevap arıyor ..umarım olumlu sonuç ile buraya yazarım ve bılgı sahıbı olmak ısteyen arkadaşlar faydalanır.. dün doktora tekrar gıttım uzm olmadıgı ıcın başka doktor vardı..3 ay önce de onunla görüşmüştüm..onun işi bilmezliği yuzunden 3 kaybetmişim..sgk bazen daha ayrıntılı rapor istıyormuş dün telefonla uzm doktoru aradı benim ısrarım ile ..bugun de uzm la görüştüm sgk sağlık kurulu bazen daha detaylı istiyor dedı yaşın genç olduğu için problem yapıyorlar dedı gene ön muayne ve şikayetlerimi dinledi..şöyle bişey dedı kısmı iyileşme gıbı bişey ama ben senıde mağdur etmemek ve sgk sağlık kurulunuda ınandırıcı şekılde yapıcam dedı..2 defa heyete gırdım bu 3. olucak.perşembe tekrar heyete gırıcem..ıkı raporda da %80 tedavı ile çalışma olanağı vermeyen dıye açıkça yazıyor ve ayrıca durumu:sürekli yazıyor..sanırım stajyer o doktor işi bilmediği için benı gerı gönderdi..daha ne yapabılırız dedi açıkça sürekli yani kronik yazıyor dıye bendem ısrarım üzerine uznmnı aradı ve işin gerçeğini öğrendi o acemilik yapmasa şimdi maaş için beklıyor olucaktım..neyse geç olsun temiz olsun da..son 6 ayda 2 heyetten de %80 ve sürekli rapor verdiler bu sefer düşürürler mi yani bu kadar kısa bir zamnda??saygıalr..ıyı günler...

bende atipik psikoz hastasıyım bu hastalığa yakalanan % 45 alırmı en düşük arkadaslar verirlermi ben karamsarım

Hadi hayırlısı bakalım! Dediğin gibi, geç olsun ama olsun. Bu sefer süreç tamamlanacak gibi görünüyor. Takipteyiz...

kardeşim daha bellı değil dediğim gibi sgk 3 kez hastaneye sevk etti sgk ve son heyete girdim heyete son girişimde ne oran verdi bılmıyorum aradım ama cevap alamadm hastaneden rapor 20 günde sgk şubesine gıdıyor..orasıda bölge sgk sağlık kuruluna gönderiyor ordan sonuç 2 ayda çıkıyor aralık ayının 15 16 sı gıbı sonuç çıkıcak buraya yazarım..umarım olumlu olur ...

sol kol ampute ve bipolar kanısi konulmuş ve parantez içinde tedavi ile kısmen düzebilir cinsten yazarsa malulen aylığa bağlanılırmı?.............tskler arkadaslar

anlasıldı benim konuya cevap yazacak yok

Üst Alt