Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik nedenlerle malulen emeklilik süreci..?

egos45 kardeşim benimde seninle hemen hemen aynı epikriz 2007 den beri mi hastasın?ve hastane yatıştan sonra hiç sigortalı çalıştın mı?ne kadar yattın sadece bir kez mi?bana 2 defa %80 verdiler bende atipik psikoz tanısı ile taburcu oldum ön tanı şizofreni,paranoid şizofreni..bence git sgk ya öğren en son priminin yattığı şubeyiprdan yattığın hastaneye sevk al malulen emeklilik için diye ..ve heyete gir doktordan randevu alıyosun doktor seni heyete çıkarıyor..misal istanbul bakırköy mazhar osman da pazartesi salı ve perşembe günleri heyet günü..başka bır ıldeysen onu öğren..1800 gün ve 10 yıılık sigorta lılık şartlarına uyuyormusun?

kardeş bende iki hastaneden ikisefer calışamazraporu aldım atipik psikoz çalışamaz üniversiteten alamadım ve emekli olamadım en son mahkemede üniversiteye gönderdi şonuç olumsuz emekli olamadım

arkadaşlar ben daha emekli olmadım ama dün itabari ile istanbul bölge sağlık kurulundan olumlu sonuç geldi bilgisini aldım. sıra olduğu gerekçesi ile 10 gün sonra aramamı söylediler bundan sonrası maaş bağlanması işlemleri başlatılıcak..

öncelikle şunları ve prosedürü anlatayım.

hastane de yatışınızın olması emekli olmasnız da büyük etken ve yaşınız biraz genç ise problem yaratıyorlar benim gibi.. sırası ile yaptıkalrımı anlatayım
eğer 1800 gün prim ve 10 yıllık sigortalılık şartalrını taşıyorsanız malulen emkeliliğe başvurun benim toplum ruh sağlığı merkezinde ki doktorum beni öncelikle 2022 ye yönlendirdiği için epey zamn ve gereksiz bir olay peşinde zamn harcadım.. netice de devletin adamı...
ben önce 2022 için heyete girdim % 80 tedavi ile çalışamaz sürekli rapor verdiler netten araştırma yaprken burda bir arkadaşın uyarısı üzerine 2022 olayının peşini bırakıp malulen emeklilik için önce sgk ya gittim (not:en son priminizin yattığı şubeye gidin )maluliyet servisine gidin ve malulen emklilik için başvurmak istediğinizi söyleyin bana sordualr hangi hastaneyi istiyorsunuz diye ... yattığınız ve ya tedavi gördüğünüz hastaneye sevkinizi isteyin.. orda doktordan randevu alıyorsunuz
ben bakırköyde girdiğim içn ordan aldım bakırköy ruh ve sinir hstanesinin heyet günleri pazartesi salı ve perşembe randevunuzu sabah saatlerine alın çünkü sabah işleme koyularlar ve saat birden sonra heyete almaya başlıyorlar..
bundan sonrası önemli ben en az 6 ay kaybettim stajyer doktorun ve bilgi eksikliğinden rapor çıktıktan sonra hastane raporu sgk şubenize gönderiyor ve orası da bölge sağlık kuruluna . rapor hastaneden şubeye 20 günde gidiyor..ve bölge sağlık kurulundan 2 ayda sonuç geliyor..
sonra beim raporumu yeterli görmediler ve ayrıntılı rapor epikriz raporu (ilk yatış ve tanı tedavi) ve askerlik durumunu istediler bunalrı da yattığınız hastane ve tedavi gördüğünüz yerden askerlik terhis ve durum belgesini ise askerlik şubelerinden alabılıyorsunuz.. şim heyete girdiniz % 60 ve üzeri sürekli tedavi ile çalışma olanağı vermeyen aldınız. yuakrıda dediğim gibi yaklaşık 3 ay beklıyorsunuz sonucun gelıp gelmediğini telefonla yada netten evrak takibi diye aratıp tc nizi girdiğinizde çıkıyor..
diyelim geldi sonuç ve ara karar verilebiliyor bende olduğu gibi sizden epikriz raporu (ilk yatış,tanı ve tedavi) ve askerlik belgesini elden istiyorlar ve tekrar heyete giriyorsunuz.. bazı doktorlar bilmiyor bende olduğu gibi geri gönderdiler 3 ay boşu boşuna bekledım sonra araştırmamla ve uzman doktora sordurmamla gerçek ortaya çıktı benim g,b, genç hastaalrda sgk ayrıntılı durum raporu istiyormuş ve ben tekrar heyete girdim rapor oranını bilmiyorum ama sanırım gene aynı oran doktor size bana dedıgı gıbı tekrar biz size zaten sürekli ve yuzde 60 uzeri rapor vermişiz daha heyete girmenize gerek yok derse şunu deyin "hocam bazen sgk ayrıntılı durum ve ön muayne ve tekrar jeyet istiyoruş" dersiniz..
stajyer doktor bakıyor çogu zamn uzman doktor severviste olduğu için yada uzmana sordurun..uzman ise zaten bilir bilmiyor olması zor ama öle dek gelirse uyarın.. doktor şikayetleriniz üstün körü soruyr ve yazıyor.. bana dediği şu idi bizden kaynaklanan birşey yok yaşınız genç olduğu için problem çıkarıyor dedı.. ama ben sizi de mağdur etmeyecek ve sgk yı da ınandırıcak şekılde yazıcam dedı ve heyete girdim .
raporum tekrar şubeye ordan sgk bölge sağlık kuruluna gitti.. ama bu sfer 1 ayda geldi sonuç sanarım yoğunluk azdı..ha bu arada ıkıncı heyet istedıklerınde ıstedikleri epikriz raporu ve askerlik durum belgesini en son priminizin yattığı ve sevk aldığınız şubeye malulıyet servisine elden teslim ediyorsunuz
ayrıca arkadaşlar eğer bu sürece başladı iseniz ve çalışmıyorsanız ücretli hasta statüsünde olduğunuz için muayne ücreti istiyeceklerdir ..bunu vermeyin sgk şubesinden aldığınız sevk in fotokopisini çektirin ve onu gösterin o sevk kağıdında muayn eve diğer giderler sgk kurumu tarafından akrşılanacaktr siye yazıyor... 2013 aralıkta ücretli hasta 15 tl ike 2014 te 54 tl oldu hükümetin bir kazığı benim trsm deki doktorumda şok olmuştu bu fiyat uçurumndan bunu siz sevk kağıdı ile gittiğinniz için öedemyeceksiniz bazı memuralr bılmıyor olabılır sorun yaaşrsanız sevk kagıdındakı o ücret sgk tarafından akrşılanacaktır yazısını gösterin...

ben 10 gun sonra sanırım maaş işlemlerini başlatırım .. uzun oldu ama yaşadığım sorunalrı analttığıım ve bundan faydalancak arkadaşlara ışık olması açısından ayrıntılı oldu kusura bakmayın.. maaş almaya başladığımda geri kalan prosedürüde yazarım..

iyi günler sağlıklı yaşamlar dilerim arkadaşlar...

arkadaşlar benim de sgk sağlık kurulundan malulen emklilik için olumlu sonuç geldi sıra var 10 gün sonra ara dediler ?2524 gün ve 118 bin tl ödenmiş primin var
vergi indirimi nedir ben de yaptırmalı mıyım?

ayrıca primlerim 1500 ile 3000 tl arasında yatmış görünüyor ssk 4a prim sorgulamda aydan aya senelrde..
ve tahminen ne kadar maaş alırım?sgk malulen emkli maaş hesplama da hata veriyor..

bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim...

Sürecin olumlu sonuçlanmasına çok sevindim. Dilerim kısa sürede emekli maaşı da bağlanır ve biter bu eziyet!

2000 senesinden önce ödenen prim gün sayın ve ödenen prim miktarın nedir?

arkadaşlar ben atipik psikoz dan dolayı sgk sağlık kurulundan olumlu sonuç aldım...süreci yakın zamanda atipik psikoz veya şizofreniden emekli olan var mı başlığına yazdım ...bılgı isteyen mesaj atabılır..

ama ben maaş konusunda kafam çok karıştı herkes başka birşey söyluyor mıktarı hakkında ve hesaplanması konusunda...

Sigortalılık 2000 sonrasında olduğu için maaş da düşük olacaktır maalesef. Primler asgari ücret düzeyinde ödenmişse, 650 tl gibi bir aylık bağlanabilir!

Aylık Başlangıç Tarihi: 01.04.2014
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün0
2000 – 2008/10 arası Gün 1323
2008/10 sonrası Gün 1201
Toplam Gün 2524
Göstergesi0
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka Banka Şube

sgk sitesinde durum bu sgk bildigecinde de çalışma durumu:emekli diyor. daha yeni oldu 15 gün filan

bundan sonra ne yapmam gerekiyor 15 gün önce 10 gün sonra ara demişlerdi ama bi türlü çıakramıyorum ne yapmam gerektiğini sormak için kastamonu dan istanbul a gitmem gerekicek mi? yoksa otomatikman artık maaş bağlanıcak mı?
emeklilik maaşı ne zaman birikmeye başlar pek anlayamadım cümle ve maddeler kafamı akrıştırdı ya da uykusuzluktan anlayamadım. yanı benim maaşım yukarıda sgk sitesinde de dediği gibi 01.04.2014 den beri birikiyor mu ?
ve bu duruma göre tahmini ne kadar maaş alırım ?

2524 toplam gün ve 118.00 bin toplam prim ödeme var sadece 1.5 yıl asgariden yattı maaşım ilk sigoratlı olduktan sonra en son maaşım son 5 yılda maaşım 1200 ile 1700 tl arasında yattı ve gerçek maaş üzerinden yattı primlerim..

teşekürler şimdiden ve özellikle oturanboğa bey sizin sayenizde malulen emklilik sürceine başladım yoksa trsm deki doktorun lafı ile hareket etseydım ve bu siteye girip uyarınız olmasa 2022 ye mecbur kalıcaktım...

saygılar...

merhaba bende emekli oldum e-devletten baktım daha maaş tutarı ,birikmiş maaş ve gösterge yazmıyıyor ..2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.00 ve 2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00 yazıyor toplam prim 118.000 tl ve 2524 gün rapor oranım %80 son 5 yılda brüt maaşım 1500 ila 2500 bazı aylar 3000 tl idi..emekli-maaşı.com da 1092.00 tl artı 43.69 tl ek ödeme çıkıyor kafam karıştı epey bazıalrı ordan hesaplamalara yakın diyor..tahmini ne kadar alırım..teşekürler...

nerden rapor aldin kardes

950 tl en dusuk emekli maasi diye biliyorum

Ortalama 2000 tl prim yatmışsa, aylık 900-1000 tl arası emekli maaşı bağlanır tahminen.

oturanboğa bu noktaya sizin tavsiyenizle geldim çok teşekürler eğer siz uarmasaydınız 3 ayda bır 900 lira 2022 maaşı alıcaktım..beni malulen emkliliğe yönlendirdiğiiniz için tekrar tekrar teşekürler..şuan 8 aylık birikmiş tutar var bu ay ile birlikte 9 ay sanırım 9300 tl bırıkmış ek ödeme mıktarını gırmışler sadece sgk ve e devletten baktım postacı 10 ay olucak dedı ama bu ayla, istanbul da olmadığım için maaş kagıdı elıme ulaşmadı.emekli maaşım.com da 1136 tl çıkıyordu ek öedeme ıle bırlıkte hesaplamalarıma ve tahmınıme göre 1162 lira alıcam postacı ya sordum maaş mıktarını 1100 tl gıbı dedı yazmıyormuşş...

arkadaşlar emekli maaşım.com hemen hemen çok yakın olarak hesaplıyor...
evet oturanboğa 2000 öncesı primim yok..zaten 2000-2008 arası 60 2008 sonrası 40 aylık bağlanma oranı..bu yılbaşı zammı ıle tahmınen 1200 tl gıbı alıcam bu benım de bekledıgım ve ıstedığım raam dı yuksek prım ödemlerım 2008 sonrası olduğu ıcın düşük oldu..anlamıyorum bu devletı neye göre farklı oranlar çıkıyor..bırde gss borcu var benım ve devlet geçmişe göre değil şimdki gelire göre geçmişteki gss borcunu hesaplıormuş...!!!!

Üst Alt