Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlığım var ve Allah inancı ile sorunum var!?

ben yeni bir ilaca başladım;
Allah korkusu, bana büyü yapılması, cehennemde yanma korkusu, kendimi günahkâr hissetme
bunları yaşamaya başladım.

@BayKukla,
Sınav adil değil. O bebeğin ailesi dünyada cehennemi yaşıyor.

peki nasıl kurtulacağım bundan. sürekli kafamda kurup kurup içime atıyorum, bir gün çok fena patlamayacağımdan korkuyorum.

@alfa,
Vücudumuzdaki kanı kalp yönetir. Allah insanları canı sıkılmışta mı yaratmış ? Sebepsiz mi yaratmış ?

Sultan Alparslan Anadolu'nun kapılarını İslami daha ileri yaymak için açmış, Fatih Sultan Mehmet Han Konstantinopolisi Peygamber sav mujdesine nail olmak için fethetmiş, şimdi İslâm ile yoğurulan bu topraklarda bu kadar abuk sabuk inanışların çoğalması çok üzücü...

Ama şunu asla kimse unutmasın
Kim ne derse desin Allah'ın cc dediği olacak...

Biz Müslümanların zayıf olması kâfirlere ve içimizdeki münafıklara zaafiyet gibi görünse de Yüce Allah cc nurunu tamamlayacaktır keza biz olsak ta olmamakta...

@Micro123,

Zaman zaman kendimi özel hissediyordum bunları düşünerek. Bunları ben de düşündüm. Allah'tan korkanın, cehenneme gitmekten korkanının günah işlememeye gayret göstermesi, iyi bir insan olmaya çalışması, haram yiyip içmemesi , ibadetlerini aksatmaması gerek mantık olarak. Kendini günahkar gören biri kibirli egoist olmaz. Kendine büyü yapıldığını düşünen sürekli Allah'a ve ayetlerine sarılır. İbadetlerini aksatmaz. Bunlar kötü şeyler değil tek başına, Allah'a yaklaştıran şeyler ama psikoza ve depresyona kayıyorum bana da bir ilaç değişikliği yapıyorlar bakıyorum sabah namazını kılmıyorum yada yatsıyı kılmak zor geliyor.

Nasılsın sorusuna iyi demek için iyimser düşünmek şart
Sinir şiddet kavga kötülük
Allah uzak etsin artık benden

@ahmt17,

Peki kalbi kim yönetiyor pil yok, elektrik yok, sadece bir et parçası. Allah ete kemiğe ruhu vermiş. Ruh bedenden ayrılınca ölüyor.

@alfa,
Ruh diye bir şeyin olduğu kesin değil. O zaman Allah nasıl oluştu ? Allah hep vardı deme şimdi

@friends,
Evet haklısınız, insan rahatsız olmasa bile inanmayabilir/başka dine mensup olabilir ama bendeki çok ilerisi hocam. Hani nefret besleme düzeyinde, bunun şizofreni ile alakası olduğunu düşünüyorum.

@kuloglu 52,
Şu an insanlar milliyet kavramı üzerinden gruplanıyor, din üzerinden değil. O devir eskide kaldı.

Allah sonradan oluşmuş olsa zamana bağlı bir varlık olurdu. Tanrı zamandan aşkındır. Ezeli ve ebedidir.
"Allah hep vardı" bile diyemeyiz. İncil'de demek istediğim şeyi karşılayan çok güzel bir ifade var. "İbrahim doğmadan önce ben varım"

@Micro123,

Vallahi öyle. Gün içinde sebepsiz yere kuruluyorum, sadece dini değil normal hayattaki şeylere de. Çok kötü bir şey.

@Samarra,
Buna dair bilimsel bir açıklama yok. Bilimin açıklayamadığı soyut şeylere zaman ayırmak saçmalık

@neverbackdown,

Tarihte Musa diye biri yaşamadı. O denizin ikiye yarılması vs. Hiçbiri yaşanmadı. Okuma yazma bilmediğinin veya bildiğinin bir kanıtı yok. Bir insan kitap yazarak ve kendisinin ilahi bir güç olduğuna inandırarak kitleleri yönetebilir.

@ahmt17,

Yüzyıllar önce bunu yapanı ilahi zat olarak görüp hala kuyusunda taş arıyorlar, ama iş sana gelince "allah şifa versin" diyorlar. :)

@BayKukla,

Aynen. Benim asıl amacım tartışmak değil, sadece dine düşmanlık neden oluyor bunu nasıl önleyebilirim diye yardım almaktı. Adamlar din tartışıyor benimle, benim gibi bi şizofreniyi ikna edemezsin, hem ahirette biz sorgudan muafız bize bir şey olmaz 😂

@ahmt17,

Maruz kaldığın şeye karşı bir tepki vermen doğal bence. Yani tabii takıntı veya düşmanlık boyutuna varması doğru değil ama üstüne boca edilen şeye karşı olman gayet insani bir tepki.

Ateistlerin de dini var. (Batıl)

İlahları akıldır.
Dinleri Darvinizm dinidir.
Kitapları Darvinizm kitabıdır.
Peygamberleri darvindir.

Tevbe estağfırullah böyle başlıklar yüzünden dinden çakacağız ya. Kardeşim derdini doktora anlat bizide günaha sokma ya :(

böyle başlıklar yüzünden dinden çakacağız ya
Bu başlıkta yazılanları okuyunca inanan biri dinden çıkar mı ki? Ya da günahkar mı olur mesela? Dinsiz birinin sözlerini işitmek imanlı birini imansız yapabilir mi? Bunları duyunca ya "ben de benzer düşünüyorum" dersiniz ya da "çok şükür böyle düşünmüyorum" dersiniz, öyle değil mi?

@ahmt17 arkadaşımız neyi, nasıl ve neden düşündüğünü yazmış.

Arkadaşlar Allah'a inanırsınız inanmazsınız müslüman bir ulkedeyiz.bu konuyu özellikle Türkiye'de tartışması bile olmaz.Rabbim herkese akıl zihin versin kimseyi kötü yola düşürmesin .sizlere şunu sormak istiyorum.neden canınız yandiginizda Allah'ım yardım et diyorsunuz ayrıca bizler nasıl dünyaya geldik .Rabbim nasıl isterse öyle yapar dağları denizlere denizleri çöllere.colleri okyonusa çevirir.sizlerden istediğim lütfen bu konuyu kapatınız

Laiklik nereden gelmiştir.islam dininde ayrım yapılmaz İslam dininde zulüm yapılmaz İslam dininde.merhamet vardir.islam dininde saygı sevgi vardır.birakin şimdi saçma konuları.

birakin şimdi saçma konuları.
İslam bu konuyu saçma bulmamış. Üzerine Kur'an'ın ayeti var. Bakın ne diyor Yunus 99:
(Elmalılı'dan)
Eğer rabbın dilese idi yeryüzünde kim varsa hepsi topyekûn iyman ederlerdi, o halde insanları hep mü´min olsunlar diye sen mi ikrah edeceksin?
O yüzden herkesin inancı, imanı veya imansızlığı kendinedir. Kimin ne diyeceğine kimse karar vermesin. Konuyu saçma bulan okumama özgürlüğüne sahip. Varsa aksi yönde deliliniz, lafınız söyleyin. İlimde cimrilik olmaz.

Dine düşmanlık eğer aklın bir oyunuysa bunda günah yoktur irade dışıdır
Yoksa her ayakta bir günah işleseydik allah bilir neler yapıyor hastalar hepsi günah olurdu
Çok fazla sorusu olan arkadaşlar bir uzmandan yardım alsın bence psikolog olur ha imama gidip anlatmayın önce psikoloğa anlatın ki şifa bulun sonra imama falan anlatın veya dindar lara çünkü bizim toplumda hastalık dinlemiyorlar hemen ciddiye alıyorlar atak nedir az bilen var

Çok şükür ki Müslümanım ve imanlı şekilde ölmek isterim. Fakat bazı tanıdıklarım beni nurcu yapmaya çalıştı ben de istemedim araştırdım nurculuğun İslama aykırı olduğunu düşünmeye başladım ve nurculara karşı biraz öfke duymaya başladım. Kitapta kendini övüyor başka bir şey yaptığı yok sizide İslama karşı olduğunuz halde İslam dinine inandırmak mı istediler ? ondan dolayı mı İslam dinine öfkeli siniz?

@MadResister,
Milli değerlere saygım ve sevgim var. Bence birleşmemiz gereken nokta bu noktadır.

@-ARAGORN-,
Yok ama hissiyat var, yani kimse gelip kulağıma bir şey söylemiyor ama hissediyorum.

@erola,
Evet, ama tek sebebi bu değil bir sürü var.

@-ARAGORN-,
Evet hocam. Atak nedir kimse bilmiyor herkes zihinsel engelin olmadığı sürece seni akıllı kabul ediyor, lise yıllarımda öğretmenlerle vs. Çok sorun yaşamıştım.

@furkander33,
Kalben inanıyorsan dinden çıkmazsın, daha kendine güvenin yok. Benim kimseyi ikna etme amacım da yok.

@alfa,
Din ile bunlar aynı şeyler değil kardeşim.

Üst Alt