Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlığınız tembelliğe sebep oluyor mu?

@Lilith76,

O eli kolu sağlam çalışmıyor diyen zır cahillere Aker Kartal hocam çok güzel söylemiş. “Hayatınızın bir gününü dahi yaşamamış insanların söylediklerine kulak asmayın hayatı da kendinize zehretmeyin”. Ben de şuan çalışamıyorum. Bi kaç ay öncesine kadar dışarı çıkamıyordum kalp krizi geçiririm diye. O benim yaşadığım korkuyu 5dk yaşamış olsalar beyinleri 180 derece dönerdi

@Beylane,
Zır cahillere aldırmamaya çalışıyorum ben de ama yine de çok üzülüyorum o cahilce sözleri duyduğumda.İnsan cahil de olabilir ama biraz karşısındaki insanın duygusunu hissetmeye çalışır,anlamaya çalışır.Moralim bozuluyor böyle tavırlı insanlara rastlayınca.
Her insan ayrı bir dünya adeta.Herkesin durumu birbirinden farklı oluyor.Genel olarak hepimize psikoz hastası deniyor ama detaylara bakınca,her birimizin hastalığı arasında birçok farklılıklar bulunabiliyor.
Bazen insanlar bu tür ayrıntıları kavrayamayabiliyor ve düz mantıkla sonuca varıyor.Çalışan ya da remisyonda olan psikoz hastaları olduğu için her psikoz hastası çalışabilir gibi düşüncelere sahip oluyor.İnce düşünce sorunu var genelde bizim insanlarımızda.

@KırıkZihin,

"""aynen eve bakacak bir tek ben varım tembellik yapma lüksüm yok , sürünerek de olsa ekmek paramızı kazanmalıyız."""

Diye yazmışsınız. Aynen öyle katılıyorum. Erken emeklilik hakkı kazansam da gücüm yettiği kadar devam edeceğim.

Kardeşim Allah'tan sadece remisyonda olduğumuzu söyledik bizi cahil ve anlayışsız yaptınız ne yani bunu demek ahlaksız olan ve etik olmayan birşey mi?

@Descartes, hocam neden birileri bu forumda bir işte çalıştığını söylediğinde birileri bundan rahatsızlık duyuyor ben anlamış değilim.

Son düzenleme:
Kardeşim Allah'tan sadece remisyonda olduğumuzu söyledik bizi cahil ve anlayışsız yaptınız ne yani bunu demek ahlaksız olan ve etik olmayan birşey mi?
Yukarıdaki mesajlarımda cahil ve anlayışsız kelimelerini kullanmış olduğumdan,yazdığınızı üstüme alındım.
Yazınız da kasttettiğiniz kişi ben isem bir yanlış anlaşılma olmuş demektir.Çünkü ben cahil ve anlayışsız kelimelerini, eli,kolu var çalışsın diyerek psikozlu hastalara anlayışsızlık eden,cahiller için yazmıştım.
Siz ve Descartes için yazmadım o yorumu.
Descartes ve sizin için de yorum yazdım.Sizler için yorumum ise çalışamayan arkadaşlara tembel imasında bulunduğunuz idi.Çalışamayan arkadaşlara tembel demenize üzüldüm.Bu tavrınızın moral bozucu ve olumsuz olduğunu yazdım sadece.

Son düzenleme:
@Probiotic,
Aynen katılıyorum kardeşim.A tipik psikoz hastasıyım.Epeyce eskiden çok yoğundu bende anhedoni ama şimdi toparladım sayılır.

@Probiotic,
Bir ara bende de negatif belirtiler baskındı.O zamanlar ailemle bile iletişim kuramıyordum.Sürekli düşüncelere dalıyordum ve hep üzgün hissediyordum.
Doktorum bana negatif belirtiler için depresyon ilacı yazdı.O zamandan beri daha iyiyim.
Siz doktorunuza bahsettiniz mi durumunuzu.Belki depresyon ilacı size de faydalı olur.Doktorunuza danışın bu konuda.Bel ki de çare olur.

@Lilith76,

3 ayrı antipsikotik 2 ayrı antidepresan kullanmama rağmen düzelmiyor,ben çok dirençliyim tedaviye karşı ama umudumu kaybetmeyeceğim yine de düzelme ihtimali var.

@Probiotic,
Bir zamanlar çok ağır hastaydım.Hiç umut yok gibiydi ama zaman neler getirecek bilinmiyor.Can tende durdukça daima umut vardır.Ne olmaz denilenler oluyor.Hayat mucizelerle dolu :)

Üst Alt