Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlıklardan süreli rapor alanların süresize çevrilmesi..?

tekliyorum

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Anksiyete, depresyon, okb vb rahatsızlıklardan mesela 1 yıl ya da 2 yıl süreli raporu olanların oranı nasıl yükseliyor ya da süresize çevriliyor?
Mesela %40 ve 2 yıl süreli okb raporu olanların oranı %60'a ve süresize çevrildiği oldu mu. ve neler oldu, yani hastaneye falan yattığı için mi oran yükseldi yoksa hastaneye yatış olmamakla birlikte iyileşmediği için %60'a çıkan da oldu mu vs.. Bilgisi ya da deneyimi olanlar yazabilir mi?

Psikiyatriden ilk seferde çoğu zaman süreli veriyorlar sanırım? Tekrar ne zaman başvurabiliyoruz süresiz için ?

Evet genelde süreli. Yenilenmesi için sürenin bitimine yakın başvurulabilir. Ama eğer oran sadece psikiyatriden ise kolay kolay süresiz vermiyorlar. Diğer hastalıklar da varsa o zaman süresize çevrilme ihtimali daha yüksek. Fakat yine de bu tür şeyler yukarda bir arkadaşın dediği gibi sanırım heyetin elinde...

@tekliyorum,
Ben yıllar evvel ilk engelli raporumu almaya gittiğimde yaklaşık 10 yıllık bir süredir ilaç kullanma geçmişim vardı.Doktor bana kaç yıldır ilaç kullandığımı sormuştu raporu vermeden önce.Sonra da sürekli olarak düzenlemişti raporumu.
Zannedersem uzun yıllar ilaç kullanma geçmişi olanlara sürekli rapor veriyorlar.

Süresiz diye bir şey kalmamış. 2012 tarihli süresiz raporum artık bir halta yaramıyor yenisini aldırtmak istiyorlar.

Üst Alt