Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik tedavi görenler gece uykunuz nasıl?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;
Şİzofreni tedavisi görüyorum invega 3+9 , seroquel xr 400 mg kullanıyorum gecede 4-5 defa uyanıyorum gece uykum bölünüyor ilaçlardan dolayımıdır nedir deliksiz bir gece uykusunu özledim .Sizlerin durumu nedir sizinde gece uykunuz bölünüyormu.?

Aynı hastalıga sahibim 4mğ risperdal 200mg serquel alıyorum gece 1
2yada3kez uyanıyorum ama 5dk falan tam tersine ialaclar deliksiz uyku yapıyor sorun yok şükür uzun süreli uykusuz kalıyorsanız sorun ama herkes gece uykuda 3kez falan uyanır bu normaldir

ben yaklaşık 10 yıl oluyor rahatsızlanalı seroquel 900 mg ye kadar çıkmıştım uyku bölünmeleri bir türlü geçmedi bende gece 5 - 6 sefer kalkıyorum birde üstüne şimdi uyku apnesi rahatsızlığım eklendi nefessiz kalıp ta uyanıyorum onun üstüne

Hastalığım 'ın ilk zamanlarında çok uykusuz kaldım işe girdim typ kapsamında işe girdikten sonra geceleri rahat uyumaya başladım

gece bende kalkıyorum ağzımda tükürük birikiyor yastık ıslanıyor ben rahatsız oluyorum

200 mg cedrina ve 1 mg xanax ile deliksiz gece uykusu aliyorum

Günde 800 mg gyrex ve 200 mg largactil ile uyuyamıyorum teşhisim duygu durum bozukluğu ve bipolar bozukluk ilacı alınca yerlerde sürünüyorum ama uyku yok bende bıraktım geceleri en az 3 defa uyanıyorum

Bu durum kullandığınız ilaçtan dolayı olanilir. Klozopin leponex ilacının yan etkisi tükürük ile ilgili sıkıntı oluşturabiliyor. Bu yan etkiyi doktoruna söyle ek olarak bu yan etkinin tedaviside var. Bu yan etki içinde leponexle beraber bi tane daha ilaç kullanıcaksın.

Ben 300 clonex kullanıyorum.Tükürük bezlerim aşırı çalışıyor.Sabah kalktığımda yastığım yaş oluyor.Abartılı biçimde

Gece birkaç defa uyanıyorsanız sorun değil. Çünkü en azından gece uyuyorsunuz, ya benim gibi gündüz uykusu da oluyorsa durum vahim. Çalışıyorum, işte uyukluyorum çoğu zaman, bazen gündüz uykusundan uyanınca vücudumda ağrılar hissediyorum... <İlaçlarım 8 mg Rixper, 2 adet Zedprex, Cedrina ve Akineton.>

Peri1995

Leponex kullanmıyorum invega kullanıyorum salya olayı bendede oluyor sadece leponexe özel bir durum değil salya olayı bence.

Anladım. Yalnız bu salya olayını doktoruna bi anlat bence. Belki anlatmışsındır o ne söyledi bilmiyorum ama benim doktorum bu yan etkininde tedavisi oluyor dedi. Bence bu tür salya akıtan bütün ilaçlar için geçerli tedavi diye düşünüyorum. Tabi uzmanı değilim.

ben günde ortalama 6 saat civarı uyuyorum ve kulandığım tek bi ilaç var

abilify maintena :)

tercüman olarak çalışıyorum,bu vesileyle de yorulduğumdan uyku problemi olmuyor gibi.

[FONT=sans-serif]merhaba benim ablamın takıntıları var 1 yıldır görüşmüyordum ama olmuyor gene basladık görüşmeye elimizden hiç bir şey almıyor, hiçbir şey yemiyor içmiyor onun bildikleri dogru. bende psikolojik olarak iyi değilim nereye kadar onu pofpoflayacagım dişlerimi çenemi sıkıyorum bir öneriniz varmı[/FONT]

amicable

Ablanızı en kısa zamana bir psikiyatri uzmanına götürün gün geçtikçe işler dahada kötüye gider iyiye gitmez.Hem iyi olma şansıda azalır bir uzmandan yardım alın zaman kaybetmeden.

velhasıl08

teşekkür ederim bu hastalığın adı nedir biliyormusunuz yıllarca kapı kollarını sildi şimdide cep telefonuna taktı sinir oluyor onunlayken cep telefonu açıp bakamıyorum

amicable

bendede sese karşı bir şey oluştu buzdolabı sesine tahammulum yok kuşların sesleri bile rahatsız ediyor

amicable

Bir iki belirtiyle teşhis koyamayızki bunu en iyi bir psikiyatri uzmanı yapar hastanın öyküsünü alarak.

velhasıl08 Eskiden bi aralar 400 mg Seroquel XR (hem de XR içiyordum) şu an doktor 50 mg a kadar düşürdü, ama yine uyku problemi var; sizler bana göre daha gençsiniz, ben 25 yıldır tedavi oluyorum, ilaç kullanırken gittiğim askeriyede uykusuzluğa zor da olsa katlanabiliyordum tabii ki genç olduğum zamanlardı...

ketya serequel cedrina. Bu ilaçların hepsi aynı. Ben de günde 50mg xr'dan 2 tane atıyorum ( yatmadan 3 saat civarı önce ) uykumu getiriyor.
Doktor bu ilaçlardan duruma göre 8 tane bile içebilirsin demişti.
İçmediğim zaman ise kabus gibi.
48 saat uyuyamıyorum. Buna rağmen inanılmaz enerjik oluyorum.
Uyku ilacı önemli arkadaşlar :)

@adamo ben ilk başlarda 25 mg kullanıyordum sonra 100 çıktı şu anda seroquel xr 400 mg kullanıyorum .Ama dediğim gibi gece 3-4 defa uyanıyorum.
@P_A_L_A haklısın uyku ilacı önemli bende ilacı içmeyince uyuyamıyorum.

Normalde uyandığımda rüya gördüğümü bile hatırlamıyorum. Görmedigimi düşünüyordum.
Rexapin kullanmaya başladım. Bütün rüyaları canlı canlı hatırlıyorum uyandıgımda..

uyku ve ilaç kullanımının düzensizliği nedeni ile son atak geçirdiğimde secuıd(intihar) girişiminde bulunmuştum. ancak zaten vücudun alışık olduğu ilçları kullandığım için başarılı olamamıştım, bu tür durumlarda bunların tekrarlanabileceği ve sonunda başarılı olunabileceği de söylendi..:)

o zamana kadar hastalığımı da çok kabullenememiştim. Emekli olduğum için home office türü çalışmam nedeniyle düzenli bir işim de yoktu, yalnız yaşıyordum.

Lithurili uzun süre kullanmanın sonucu böbreklerimde sorun çıktığı nerdeyse son anda farkedildi, ve bu yzden anjiyo yaptıramıyorum aksi halde diyalize bağlanma riski olduğu söylendi, bakalım hangisi nereye kadar gidecek..

şiMdi depakin chrono 400 ve seraquel 25 kullanıyorum, ancak sabah kendimi bitkin hissediyorum. bunun için akşam erken saatte ilaç almam önerildi. ben de akşam keyfi yapmadan yatmayı istemiyorum, rüyalarımı da genellikle hatırlıyorum, bunlar bazan iz bırakan durumlar bazan da gündelik kaygılara ilişkin olabiliyor.

doktor kontrollarını ve önerilerini önemsemeniz gerekiyor, yapacak bir şey yok.
Kendinizi soyutlamayın yeteneklerinize uygun hobilerinizle ilgilenin ve doğru ilişkiler kurmaya çalışın.

Bende herhangi bir rahatsızlık yok, ancak ben de nerden bakarsanız gecede 4-5 defa uyanıyorum. Bir ara uyku ilacı aldım yine uyanıyordum, gündüzleri de inanılmaz bir ağırlık çöküyordu üzerime. Bıraktım ilacı, uyanarak uyumaya devam ediyorum.

bende özellikle yazın 4 5 kere uyanıyorum her uyandımda da sigara içiyorum
kışın durum farklı 12 de bi yatıyom yorganın altında sıcacık 8 9 a kadar hiç uyanmıyom
15 miligram olanzapin kullanıyodum 5 sene önce 20 miligram a çıkardı uyku için

yazın sıcaktan stres sıkıntı fazla oluyo doktorum öyle dedi

gerçi bi klima olsa durum değişir evde maadi sıkıntımız olmasa

doğanım bende çok rüya görüyom fakat 1 tanesini falan hatırlıyom

Rexapin yazmıştı doktor 1 kutu bitince evde kalan 3 kutu ketya 25 mg var ona devam edeceğim. Bir şeyi kafaya taktığım zaman uykuda haram oluyor. Gündüz düşünüp gece yatamıyorum.

Bipolardan şikayetim olduğu için senelerdir invega 3 mg kullanırım. Ama son 25 gündür cedrina 25 mg ile uyuyorum. Hapı ikiye kırıp atıyorum. Üçe böldüğüm de oldu. İşe gidiyorum ama sabahları cedrina sayesinde dayak yemiş gibi uyanıyorum. Zor oluyor. Bu uyuyamama sadece bahar aylarında olurdu, o da bir hafta kadar sürerdi. Bana ne oldu anlamıyorum. Mevsimden mi? Her gece deniyorum kendimi. Kendimi yorup yatıyorum yine de yatakta saatlerce döndükten sonra kalkıp cedrina atıyorum. Zihnim yüksekken olduğu gibi hareketli ve yoğun değil. Bir yandan Ekpss'ye çalıştığım için yatakta kendimi dakikalarca bir soruyu çözmeye çalışırken buluyorum. Ya da iş yerinde evrak hazırlarken. Bunu cedrina yaptı sanırım. İş yerindekilere söyledim ilaçlarını düzenli al diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

E.HİLAL

yeniden dr.la bu durumu görüşebilir ya da bir başka dr ile görüşebilirsin, belki ilaçlarında düzenleme yapılabilir. ayrıca takip kontrollarının da önemli olduğunu unutma..depakin/lityum vb. kullananlarının da ilaç düzeyini takip etmeleri gerektiğini zaten biliyorlardır.

bazan kendimi aşırı duygu yüklü, sebepli sebepsiz ağlamaklı hissettiğim olduğunu anlattığımda anti depresan önerebileceğini ancak bunun atak konusunda olumsuz etkisi olabileceğini söylediğinde kabul etmedim. depakin düzeyi arttırıldı bu da unutkanlık ve dikkat dağınıklığı-odaklanma sorunlarını beraberinde getiriyor

uyku düzenleyici ilaçların gerektiğinde kişinin duruma göre arttırabileceği söyleniyor, ancak bu da sabah uyanma durumunu ve zinde başlamayı zorlaştırıyor, bunun içinde mümkün olan erken zamanda alınması öneriliyor

Üst Alt