Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik teşhis olması öğretmen olarak atanmama engel olur mu?

benbadee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben engel durumum ruhsal ve duygusa,engel oranım yüzde 45 ikinci üniversitem olan Çocuk Gelişimi bitirmek üzereyim.Yani bitmesine cok az kaldı.Ücretli öğretmen olabilir miyim ekpss ile atanılıyor mu (ücretli öğretmenlik için sertifikam da var) NOT: bir cok tekstil fabrikasında calıstım ve en son ofis ortamında da çalıştım çalışabiliyorum...

@benbadee, normal KPSS (eğitim bilimleri) ile öğretmenliğe atanmanda sıkıntı doğurabilir.

Sicil kaydın vs herşeyi inceliyorlar KPSS'den yüksek puan alsan da mülakatta elenmene "mazeret" sayılabilir.

NOT: diyerek belirttiklerin de iş deneyimi. Ama öğretmenlik, çok daha farklı bir meslek. Aralarında ilişki yok

E-KPSS ile öğretmenliğe atanma sürecini bilmiyorum Belki buradan size bir imkan çıkabilir.

Son düzenleme:
Benim bildiğim bunun için "Öğretmen olabilir." şeklinde bir durum bildirir raporu istiyorlar. Rahatsızlığına göre bunu alabilenler de var, alamayanlar da. Yakın zamanda bipolar olarak öğretmenliğe atananları da duydum, aynı durumdan dolayı elenenleri de. Ama bence siz en iyisi bunu doktorunuza sorun.

@berke26, 2010'da geri hizmete alındıktan 1 sene sonra yukarıda bahsettiğin "öğretmen olabilir" şeklindeki heyet raporunu aldım. En son görev aldığım okul idaresine verdim. Bu rapora rağmen bana yeniden sınıf vermediler. Bu, çok zoruma gitmişti. 1 kere mimlendik ondan sonra öyle kaldı. @benbadee, hocamız inşallah atanır ama MEB son zamanlarda bu konularda işi sıkı tutuyor

@benbadee,

Psikiyatrik geçmiş, öğretmen olarak atanma sürecinde değerlendirilebilir. Ancak, genel olarak ciddi bir ruhsal hastalık öyküsü (örneğin şizofreni gibi) olmadığı sürece öğretmenlik için bir engel teşkil etmez. Devlet memurları için 657 sayılı kanunda "görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak" şartı yer almaktadır. Bu nedenle, teşhisin türü ve sağlık raporundaki değerlendirme önemlidir. Atanma sürecinden hemen önce "Öğretmen olabilir." şeklinde bir durum bildirir raporu almanız yeterlidir.

@benbadee, EKPSS ile öğretmen olabilirsin, örneği var @Ben_Claudius , kendisi öğretmen ve bildiğim kadarıyla şizofreni, hatta kanalı var youtube da. yani kötü bir sicilin yoksa EKPSS ile atanabilirsin. 2026 Nisan da olacak sınava hazırlanabilirsin şimdiden, çünkü yüksek puan almak için çok çalışmak şart artık eskisi gibi kolay değil atanmak hem rakip çoğaldı hem rakipler de artık çok çalışıyor.

@benbadee, merhaba hocam.
ben öğretmen olabilir raporu alırken psikiyatri bölümü baya bir zorladı. heyet 2 kere değerlendirme için geri gönderdi. 3 psikiyatır ayrı ayrı gördü 1 psikologda 50 soruluk bir anket yaptı sorular sordu.
hezeyanlarımı anlattım tabi biraz yumuşatarak. daha sonra heyete çıktım ve öğretmen olabilir raporu verdiler. raporun altında yıl sonu değerlendirme anketi yapılabilir şerhi koydular. ancak okul sıkıntı görmedi ve öyle bir değerlendirme de yapılmadı. o dönem engelli öğretmenler telegram grubumuz vardı benim gibi 1 hocamız daha vardı oda çok zorlandım demişti ancak raporu almıştı.
yeni dönemde yeni sistemde neler olur bilemem. hakkınız da hayırlısı olsun

Ekpss soruları basit oluyor.Atama puanları yüksek mi düşük mü hatırlamıyorum.Engelli öğretmen sayısı az.On dört bin civarı olması lazım.Üniversite bölümü seçmeden önce ruhsal hastalığa dikkat etmek lazım.Heyet raporu almak için gitme fırsatım olmadı.Şizofreni hastalığı olanların öğretmen olmasına pek sıcak bakılmıyor.İnternette bunlar dolaşıyor.

3 ayrı doktora göründüm imam olabilirsin dediler . Psikoz hastasıyım.

Ama 6 yıldır remisyondayım herhalde iyileştim artık.

Hastalıktan ötürü değilde atanacağın zaman iyi misin değil misin ona bakıyorlar iyiysen kolaylık sağlıyorlar.

Üst Alt