Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatristler, psikologlar neden şizofreni, bipolar vb olmazlar?

Konu akışına uygun olan ama mantığını çözemediğim bir durum var

:unsure: Psikiyatristler, kendileri yaşamasa da şizofreni vs. hastaların halusünasyon görüp gaipten ses duyduklarını nasıl anlayabiliyor ?

@Descartes, anlatılan şeylere göre. O yüzden %100 güvenilmemesi gereken bir branş.
Ben hasta olduğumda doktora belirtileri söylemiyordum çünkü belirti olarak görmüyordum. Annem söyledi, ona göre ilaç düzenlemesi yapıldı.

@[NirvaNa],

Bende anksiyete var. Ben doktorları sevmiyorum çünkü genelde rahatsızlığımı kendim yenmeyi tercih ederim. Ama bazen mecburen doktora gidip ilaç yazdırdığım oluyor.

Ama benim tam tersim; doktorlar bana ilaç yazmak için peşimden koşuyorlar.

Kısacası; anksiyeteyi de nevrotik sayarsak bende tam tersi işliyor.

Doktor olmak icin uzuun egitim sureci ortalamanin ustunde zeka hatiri sayilir sabir gerekli
Tip fakultelerini kazananlar hep yuksek puanli caliskan ogrenciler
Egitim sureci neredeyse 30u gecebiliyor doktor olmak icin
30 yasina kadar bu saydigi iz hastaliklar hastayi egitimden koparabiliyor
Geceyi gunduze katarak egitim alanlar epeyi sabirli
Buna ragmen doktorlardada oldugunu biliyorum bu hastaligin
Takdir edersinizki doktor olarakk oraya kadar gelebilmis meslegini surdurebilmis hasta hafif hastalardan odugundan kimse farkedemiyor

Kay Redfield Jamison örneğine bakabilirsiniz, psikoloji profesörü ve psikotik bipolar. Kitaplarını da şiddetle tavsiye ederim, çok faydalı olur hastalara.

@berke26,
Sen psikotik bir hastasin benim de hastalık kısmında nevrozlarim var lakin bu benim nevrotik olduğumu gostermez

@[NirvaNa],
Benim psikoz tanım yok. Atipik otizm ve yaygın anksiyete bozukluğu tanım var. Otizm için zaten ilaç tedavisi uygulanmaz. Sadece anksiyete için hiçbir doktorun alternatif bir tedavi yöntemi sunmadan ilaçları bağımlı etmeye çalışması hoşuma gitmiyor.

@[NirvaNa],

Bence gayet normal. Çünkü adamlar sattıkları ilaç başına para kazanıyorlar. Bu sadece psikiyatrik rahatsızlıklar için geçerli değil. Zamanında çıkan haberlerde doktorların ilaç firmaları ile yaptıkları anlaşmalar karşılığında çıktıkları lükse tatilleri falan unutmadım.

Bu arada psikoz olduğumu düşünüyorsanız en son kullandığı ilaçları yazayım:

• Buspon
• Citoles 20 mg
• Dideral (El titremesi ve kalp çarpıntısı gibi belirtiler için)
• Rexapin 2,5 mg (Her ne kadar antipsikotik olarak geçse de uyku sorunum için yazdırmıştım ve doktorum bana kaygıya da iyi geldiğini söyledi.

Yine de psikoz olmadığıma inanıyorsanız ilaç raporumu (karışık depresif ve anksiyete bozuklukları) ya da engelli raporumu (sadece atipik otizm tanısı var) özelden atabilirim.

Konu başlığı beni bayağı güldür dü 🤣..

Tanıdığım sonradan şizofreni olan hekim arkadaşım var.. neden insanlar hep yüzeysel düşünür? Neticede herkes et kemik insan

@berke26,

Hocam benim burda size verdiğim cevaplar size konulan tanı veya tıppi bir yardım değil kafanızı karıştırmak istemem tabiki muane olduğunuz Dr daha iyi bilir durunumuzu

@berke26, rexapin 2,5 mg uyutuyor mu?
Ben 10 mg kullanıyorum, akşam saat 7'de içiyorum. 9 gibi uykum geliyor. Geç içsem, saati değiştirsem acaba 12'ye kadar dayanır mıyım aklıma takıldı.

@Pickle Geç içerisine uykunuzu geç getirir. Biraz da bu ilaç bünye ile alakalı. Mesela arkadaşımın ninesi demans 3 ve şizofren hastasıydı. Rexapin 50 mg kullanmasına rağmen hiç uyuyamazdı. Ben 2,5 mg ile yarım saate yığılıyorum. Muhtemelen 50 mg kullansam (benim kullandığımın 20 katı eder) şu ana kadar cenazem hazırlanmıştı.

Ağır tramvasız biri seni asla anlayamaz oyuzden onla bizden daha hasarlı

Üst Alt