Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psiko sosyal engelliler tek kişilik salonda sınava girmesi!?

bir

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,

Ruhsal/duygusal engelli olup tek kişilik salonda sınava giren var mı? Avantajları, dezavantajları nelerdir? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Şizoaffektif bozukluk

sınav kaydını yapan memur önce ruhsalı işaretledi kabul etmedi sistem mecburen zihinsel olarak yaptı

huysuzihtiyar

Siz tek kişilik sınıfta sınava girmek istediğiniz için mi öyle bir problem oldu?

bizim raporda IQ 65 hafif derecede mental reterdasyon yazıyor. bu ibare sınava girmemize engel teşkil edermi

büyüğüm

Bir bilgim yok bu konuda.
6 Şubatta başvurular başlıyor, o zaman net bir şekilde öğrenirsiniz bence.

raporun bi yerinde ruhsal yazıyordu memur ona bakarak işaretledi ama onu sistem kabul etmedi ...tek kişilik sınıf gibi bi isteğim olmadı öyle bi şey sormadılar da

şizoekffektif genelden girecek kulavuzda yazıyor nasıl kabul etmemiş sistem bunca kişilerkini kabul ediyor

hayır hatta memur önce genel yaptı sonra düzeltti fırça bile attı bana :)

büyüğüm

Engel teşkil etmez.
Aksine zihinsel kategorisinden sınava girmeniz gerekir.
Size avantaj sağlar.

Başka bir hastalığınız var mıydı?
Engelli rapor oranınız kaçtı?
Teşekkürler iyi geceler.

bu tek kişilik salonda sınava girer kısmı 2016 engel bilgi formunda * Sınav Salon Tercihi kısmında yalnızca Özel Durumlar kısmında işaretleme yapan adaylar dolduracaktır diyor özel durumlardada Yaygın Gelişimsel Bozukluk Özgül Ögrenme Güçlügü CP Hastası Ruhsal ve Duygusal ilkögretime Başlama Yaşı Öncesi işitme Engelli Edinmiş diye sıralanıyor kulavuz sadece ruhsal olanlar demiyor tek kişilik salonda sınava girer diye acaba bunların hepsi tek kişilik salonda sınava girme hakkı varmı bilen bir arkadaş varsa cvp verirse sevinirim

hayır hatta memur önce genel yaptı sonra düzeltti fırça bile attı bana :)
devlet onu bilmez eger bi araştırma olursa mesuliyet sana ait kulavuzda herşey apacık yazıyor kulavuza göre hareket etmemiz lazım kulavuz bütün sorumluluk adaya aittir diyor bu işler kulavuza göre olur

sen okula giderken taahhütnameyi alıp aile ve sosyalden sonradan okula gittiginde kayıt için ENGEL BİLGİ FORMU VAR onu doldurdunmu kulavuza göre linkini veriyorum

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/EKPSS/EKPSS_ABF22022016.pdf

aday başvuru formuda var onuda doldurup okula gitceksin kulavuza göre bütün sorumluluk sana ait aç kulavuzu oku

Sizce tek kişilik salonda sınava girmek avantaj mı, dezavantaj mı? Ben halen karar veremedim, tek kişi mi girsem, kalabalık sınıfta mı girsem diye?

Şimdiye kadar hiçbir sınava tek kişilik salonda girmediğim için yadırgar mıyım acaba diyorum?

Bir de salonda, başımda 2 gözetmen, ikisinin de gözü benim üzerimde olacak, tuhaf hisseder miyim acaba?

%96 engel oranı ve tekerlekli sandalyedeyim zihinsel %50 gözüküyor

Ruhsal duygusal durumu olanlar sınavda tek kişilik salonda mi girecek

Üst Alt