Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşlar, size ilk tanı kaç ay sonra konuldu?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Ben şehir ve hastane değişikliği yapacağım için doktorumda değişecek haliyle. Tanı konulması vs kaç ay sürer? Size kaç ay içinde tanı konuldu?

Bana daha ilk göŕüşmede majör depresyon tanısı konmuştu ama asıl tanım olan iki uçlu duygu durum bozukluği tanısını yaklaşık 5 yıl sonra aldım.

Bana İlk olarak depresyon teşhisi konuldu. 3 yıl sonra 5 yıl sonra unipolar, 3 yıl bipolar, 2 aydır da şizoaffektif teşhisim var. Tam teşhis konulması neredeyse 9 yıl buldu.

CrazyLady
geçmiş olsun bana da psikotik bozukluk sonra kronik şizofreni sonra da paranoid şizofreni dendi

Eski raporun kullandığın ilaç reçeten yatışın falan yok mu neden sıfırdan tanı konsun ki ?

sokrates Daha önce hastanede hiç yatmadım ki. Doktora farklı şehire gideceğimi söylesem, tedavime orada devam edeceğimi söylesem, durum bildirir raporu istesem verir mi? Durum bildirir raporu ile beraber birde son 1 senedir kullandığım ilaçların listesini eczaneden çıkarsam yanımda götürsem diyorum.

@CrazyLady tabii il değiştireceğini de söyle doktora ilaç reçetesi doktor tanısı hastane kaydı hastalığın ile ilgili kayıt yazı falan alabileceğin ne varsa al tedavi gördüğün hastaneden .

CrazyLady
Sizin amac sadece "engelli raporu"almak zannediyorum.

Hekim depresyon diyorsa depresyondur,anlamayacak kadar okumamış olmaları olanaksız,özellikle psikiyatrist kac yıl sürünüyor üniversitelerde, bulunduğu konuma gelmek kolay değil.

Hastalık belirtilerini insanlardan kopya alıp kendine uyarlayıp rapor alacağını zannediyorsan bu düşüncenden vaz geç,

Belki yanılıyorum,özür dilerim .fakat böyle bir düşünce hasıl oldu bende.

Bir kac tane kullanıcı adın var sanıyorum,yabancı gelmiyorsun hiç...

Duygu Durum Bozuklukları 10 gün
Organik olmayan psikoz 1 gün
F20.8 şizofreni 20 gün

oğuzhan Evet depresyon diyen okumuş, ama bana bipolar tanısı koyan doktor aptal, o torpille doktor olmuş. Şimdiye kadar 3 ayrı tanı aldım arkadaşım. İlk aldığım tanı bipolar, sonra ki tanı borderline, bir diğer tanı tek uçlu depresyon. Benim amacım herşeyden önce tedavi olmak. Sen beni ne kadar tanıyorsun ki böyle ahkam kesiyorsun bana hayırdır? Kimsin sen anlamadım? Diğer hesabımın şifresini unuttum, yenileyemedim o yüzden yeni hesap açmak zorunda kaldım. 3-5 satır yazı okuyup sizin amaç sadece "engelli raporu almak" demek kolayınıza geliyor herhalde. İstediğim soruyu sorarım buna kimse müdahale 3demez tamam mı. Dün çok güzel bir profil çizdiniz. Ne kadar iyi birisi yardımsever birisi dedim burada özelden konuştuğum bir arkadaşa sizinle ilgili. Sizle ilgili söylediğim her güzel sözden pişmanım. Ne olduğumu bilmek ve evet engelli raporu alabilme imkanım varsa almak istiyorum. Buna kimse karışamaz benide yargılayamaz!! Neler yaşadığımı ailem biliyor, çevrem biliyor, ben biliyorum. Bu satırları bile gözyaşlarıyla yazıyorum zaten iyi durumda değilim benim psikolojimi bozmaya hakkınız yok sizin. Önyargılı davranmak yerine önce insanları anlamaya çalışın. Neler yaşıyorum görüyor kusun? Benimle mi yaşıyorsun? Sırf utancımdan neler yaşadığımı buraya tam anlamıyla yazamıyorum. Depresyon, bipolar, borderline, şizofreni her ne olursa olsun bir rahatsızlığım var kendimce. Sorunlarım var kendimce. Bilmeden etmeden gelip burada böyle konuşmaya hakkınız yok sizin.

On beş gün içinde bipolar teşhisi konuldu ilaçlara başladım ama kabullenmedim alanında iyi bir doktora gittim beni sıfırdan alın dedim iki yıl sonra verdiği cevap bipolar bozukluk . Önceki hekim doğru teshis koymuş dedi. Bazı doktorlar bipolar olamazsın da dedi ama ben öyle bir sarıldım ki hastaliga kabul edip ilaçlarımı birakma azaltma konusunda müthiş korku yaşadım . Çok düşünüp de depresyona girmek istemiyorum açıkçası

Beyni açıp doktorlar bakamadigi için ve bazı hastalıkların alt basamakları olduğundan veya kullanılan bazı ilaçlar o hastalığı baskiladigindan doktorlar da göremiyor. O alanında uzmanlık yapmış yetkin biri lazım bence. Evet hepsi hastalıkları tanıyor ama bazı hekimler bipolarda uzmanlaşmış .. bazıları depresyon veya travma sonrası stres bozukluğu ilaçlarla duygudurumu da bozuyorlar . İlaçla nasılsın bilmiyorum ama iyi bir psikolog bulursan eksik etme hayatindan

Belki yanılıyorum diye ekledim,
Herkes gibi düşünceler özgür,

Elimizden geldiği kadar bilgimiz olduğu alanda herkese yardımcı olmaya çalıştım,,olmayada devam edeceğim.

Özellikle size diye yazmadım,etiketlemiş olsakta genel bir yorumdu,bu tarz insanlar var maalesef,hastanelerde çokca rastlanan bir şey.

Devlet hastaneleri dışında özel hastanelere itibar etmiyorum.

Profilim herzaman güzeldir,bilen bilir bizi,

Aynı soruları başka bir kullanıcı adıyla başka bir başlıkta gördüm sanıyorum ve o yüzden Bir an öyle bir izlenime kapıldım,bu tarz şeyler oluyor malesef. Belki yanılıyorum diye ekledim,yanılgı insana özgü bir şey.

Burada hiç kimse bir birini tanımıyor,dolayısıyla bazen ön yargılar olabilir,olabiliyor.başıma çok geldi.

Hiç bir insanı,hiç bir canlıyı ve kalbi bilerek ne kırar ne inçiltirim.
Farkına vardıysam özür dilemesini de bilirim.
Sizide kırdıysak özür dileriz....
CrazyLady

Valla herkesin derdi kendine yaşayan biliyor keşke diyorum daha sağlıklı biri olsaydım da engelli raporu ile öğretmen olmasaydım

OğuzHan112 Bende sizden özür dilerim. Şimdi biraz daha iyiyim yazdıklarımı okudum biraz fazla çıkışmışım. Ruh halim değişiyor sürekli. Bazen çok pozitif biriyken bazen kendimi sebepsizce kötü hissediyorum. Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. Hakkınızı helal edin.

Tomris_Hatunn Çok geçmiş olsun canım. Rabbim hepimize şifa versin. İnşallah bu yolun sonunda daha iyi olacağız. Ölümlü dünya herşey yalan. Mutlu olmak için çok sebep var aslında. Bende sağlıklı bir birey olmak isterdim. Toplum biraz acımasız. Benim çevremde ki insanlar da öyle. Buda hastalığımı tetikliyor mesela benim. Özellikle ruh hastası mısın, dengesiz misin, 1 hafta iyisin 3 hafta kötüsün, sen normal değilsin tarzında cümleler duyuyorum sürekli. Bazen doktorumunda beni anlamadığını düşünüyorum. Mesela ben üniversite sınavına girmiştim. Üniversite okuyacağım, sonra şöyle yapacağım böyle yapacağım diye kararlar aldım. Ondan sonra üniversite için alışveriş yaptım bir dünya kıyafet aldım. 2 gün sonra tam tersi bir karar alarak ben üniversite okumak istemiyorum dedim. Bunu doktora anlattığımda neden böyle bir şey yaptın ki dedi. Bu soru mesela bana tuhaf geldi. Tamam saygı duyuyorum okumuş doktor olmuş ama bu soruyu benim ona sormam gerekir mesela. Neden ani kararlar alıyorum, neden sürekli ruh halim değişiyor diye. Birde 3 farklı tanı alınca benim hastalığım ne diye kuşkuya düşüyor insan. Doktorlara da hak veriyorum. Bir çok hastalık birbirine çok benziyor. Belirtileri birbirine çok benziyor. Yapılan bir araştırmaya göre psikolojik rahatsızlığı olan insanların %70'i ilk etapta yanlış tanı altında tedavi görüyormuş. Ve yine yapılan bir araştırmaya göre doğru tanı konulana kadar hastalar 3 hekim değişiyormuş. Rabbim darda olan herkese şifa versin inşallah

sleeping beauty Yok ben biraz kendimi kötü hissediyordum o an, daha doğrusu 5 dakika öncesinde atak geçirdim ara ara öfke atakları geçiriyorum tam onun üzerine denk geldi bende o anki ruh halimle yazdım. Zaten özür diledim Oğuzhan beyden. Kimseyi kırmak istemiyorum buna hakkım yok çünkü. Özellikle sitede genel anlamda menfaat gözetmeksizin bir çok insana yardım eden birini hiç kırmak istemem. Çünkü sitede sadece kendi sorularımda değil, genel olarak Oğuzhan beyin yorumlarını görüyorum. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Yazdıklarını biraz kişisel algıladım. Şuan olsa yukarıda verdiğim tepkiyi göstermezdim. Bazen sağlıklı düşünemiyorum. İstemsizce insanları kırabiliyorum. Tekrardan özür diliyorum

sleeping beauty

Ben kendimi düşünüyorum . Evren insana kalbi kadar değer veriyor veren insanları çıkarıyor . Dışarıda alem benden apayrı bir dünya o yüzden doktoruma da söyledim ben özel biriyim hassas bir ruhum vücudum bu gelgitleri dışarıdaki insanların kıvrak düşüncelerini kurnazliklarini kaldiramiyorum. Hassas insan dünyada var tek değilim . Böyle yaratmış Allah diyip kendimi ve bu bir engel ise evet engelliyim. Topluma göre azinliktayiz

sleeping beauty Her iki tanıyıda aldım daha önce. Bunların yanında hilperaktive ve dikkat eksikliği, öfke dürtü bozukluğu sorunlarım olduğu da söylendi. Borderline tanısı koyan doktorda aileme demiş ki kızınıza uygun tanı koyamadım, bipolar ile borderline arasında bir problem var. Duygu durum bozukluğu mu, kişilik bozukluğumu bilmiyorum ilerleyen zamanda daha doğru tanı koyabiliriz demiş. İnşallah iyileşicem umudum var. Bu arada neden yanarak ölmek ister bir insan demişsiniz. Boğularak ölmek mesela daha kötü. Bilmiyorum bana yanarak ölmek veya ilaç içip ölmek daha mantıklı gibi geldi. Suya karşı fobim var belki ondan. Sonuçta bu bir seçim. Benimde seçimim bu yönde. Bana mantıklı gelen bu.

@CrazyLady şuan dışarda kimse sağlıklı dusunemiyor bence kendini etiketleme . Hastalığa da yapışma . Bugün böyleyim iyi değilim de atak kelimesini bile kullanma. Kelimelerin gücüne inanırım . Kendinle daha da barışık ol (emin ol yazdıklarını ince ince okudum hepsi benim başıma da geldi anlam az yükle ) hastalık dediğin şey ONA YUKLEDİGİN ANLAM çoğu vakit aynı olayı üç kişiye sorsak herkes kendi algısina göre konuşur. Doktor öyle dediyse de evet o bir otorite ondan seni anlamasını bekliyorsun HAYİR anlamaz seni anlayabilecek insan sen gibiler ben gibiler bazen o bile anlayamaz anlamasinlar zaten. Anlarsa senin gibi olur. Mümkünse hissetsin seni..bu da yorucudue bu koşturmaca dünyasında kimse kimseyi hissetmek istemem herkes kendi savaşında . Ama bulursa böyle insanlar da onlara da sarıl yorma boğma pozitif elektrik üstünüzde olsun arada dertlen o luksundur ama arada hep değil.. biraz önce seman ve bilişsel çarpıtma yaptığın için öfkelendin. Öfkenin altında anlasilmama veya engellenme yatar . Nutuk atmıyorum istersen bireysel konuşalım bu yollardan farklı şekilde geçtik ve yolculuktayiz ve yolda benzer şeyleri görüyoruz . Bazılarımız daha çok şey gördü diğer yolculara anlatiyor gibi düşün . Umarım yanlış anlaşılma olmaz. 😇 Sevgiyle kal

Aklıma gelmişken üniversiteye gitmek istememisin olabilir geçen gün ince ince planladigimiz arkadaşla yapacağım yedi günlük tatilimi iptal ettim onlar şuan tatildeler anlık oldu. Bunu anlatamazsin gerekte yok ama ben yakın arkadasima iyi değilim dedim bitti. Disardan tutarsız diyenlere de selam çak boşver . Mizacin fıtratın bu . Bana da aynısını hoca arkadaşlar dedi bilmiyor değiller benim bipolar olduğumu kulaktan kulağa okulda öğrendiler ne yapım sonuçta ben karakteri bozuk , dedikoducu ,fesatci, kötü bir öğretmen değilim medeni güler yuzlu adabı muaşeret sahibi kibar ama çizgisine konulduğunda kaplan olan mizacı fıtratı böyle olan insanim özüm bence çok güzel keşke benim gibi olsa herkes ama herkesin güzel bir yönü var tabi .. tutarsız değil hassasım ve bazen çok yoğun üzüntü yaşıyorum arada da aşırı insancıl oluyorum siz ona mani diyin😁 (kelimelerin gücü güzelliği ve kendi algım) ve 12 yıldır sorunsuz olarak mesleğimi yapıyorum, yatıs hiç olmadı , hayatın üstesinden gelmişim tek başına koca şehirde yaşıyorum yalnızım (bazen köpekler kadar yalnız) ama çıkıp da kafayı yiyecek şeylerde yapmiyorum kötü aliskanligim yok .. daha iyi olmayı isterdim ama elimden gelen bu ve kimse de mükemmel değil

Çevremde ki çoğu insan pskiyatriye gittiğimi bile bilmiyor kimseye ilaç kullandığımı anlatmıyorum çünkü anlatırsam beni bununla vuracaklarını biliyorum. Ama burası sosyal medya gibi. Anonim kimliğimle içimi rahat dökebiliyorum. Kendimi etiketlemekten ziyade birini neden kırdığımı anlatmaya çalışıyorum. Hani kırdım belki, fazla çıkıştım ama şu yüzden yaptım gibi. Adamın biri damdan aşağı düşmüş. Bağırmış ve demiş ki bana damdan düşen birini getirin. Neden demişler. Demiş benim halimden bir o anlar. Evet anlamıyorlar bizi. Ben yıllarımı verdim ama anlatamadım. Hislerimiyi, yaşadıklarımı, düşüncelerimi anlattım ama boş. Bazen olmayınca olmuyor. Artık kimseye kendimi anlatmak için çabalamayacağım. Nasıl olsa anlamayacaklar. Onlar yargılamaya devam edecekler.

Kalp kırma kişiden kişiye değişir bazısı basar küfrü bazısı ortalığı yıkar ben laf sokarım ama hakaret etmem kelimeleri güzel kullanarak.kendimk.ifade ederim ve cizgimi çekerim ki insanlarda yanaşmaz o çizgilere. Bir de insanlara çok değer vermemek lazım çok alıngan olmamak lazım müdürle bile tartissam kafaya çok takmam kapasitesi belli . Beni sevdiğim insam kırar sadece .

CrazyLady ilk muayenede doktor tanıyı koyar.Daga önce psikiyatri ye gittiysen sistemdeki ilac raporlarına göre aynı tanı üzerinden ilac yazar gönderir Ama sen kullandığın ilaçlardan fayda girmediğini ve şikayetlerini anlatırsan detaylı daha önceki verilmiş tanı ile örtülmesi doktor tanıyı değiştirir farklı ilac da yaza bilir bu doktorun insiyatifinde olan durum.Senin şikayetlerinin ile daha önceki konulmuş olan tanı örtüşmezse sikayeyleri ne göre değiştire bilir.Bu senin anlatmana baglı durum

CrazyLady
İnsanlar anlaşılmak insan ONAY ister bir bizim cocuklugumuzdan kalan aslında kirintidir. Özellikle biz gibi sağlıklı bireyselleşmemis mahalle baskısı bir ulkedeysek her gittiğimiz yerde kendimizi anlatmaya çalışırız. İnsan neden anlatır onay-ikna- anlaşılmak -kabul gormek. Bireyselleşmis kişiler bunu düşünmek kendinden emindir. Sen bence zayıf dediğin yerlerini gör ve güçlendir . Sana hasta denilmesi etiketlenmek bu en zayıf noktam belkide doktora gittiğini soylemek (bir de beni düşün öğretmenim 😁) öncelikle ; hastalığın sana özel herkesle paylaşmak zorunda değilsin yeni tanistigim kimseyle paylasma ortalama bir yıl gibi süre geçsin seni tanısin ve kabul etsin ondan sonra meraklı kesim değilse ki onları ben eliyorum başında zaten anlatırsın . Doktor olayı seni ilgilendirir. Sonuçta sen bulastirici bir hastalik tasimiyorsun. Bazı iş yerleri sorabilir iş öncesi bunu da amirine sadece söyler ve gizlilik istersin yapmazsa suç işlemiş olur o kısma da çok takılma ( misal benim okul müdürü he tamam dedi ne bilim birinden sizmis benim özel durumum bizzat sordum yok dedi ama beden dili onu demedi amannn dedim geçtim okulda normalini gösterin bana dedim Allah'tan okulumdakilerin çoğu sıkıntılı 😁 patolojik vaka ama Dr gitmemis birbirlerini yiyorlar içerde yetişkin insan gibi de değil o yüzden onları referans almıyorum ) son yazdıkların seni. Temennilerin ama bunun için ciddi radikal karar ve bir süreç lazım kolay bir aşama değil malum toplum ve bizde içinde bir varligiz .. tırtılın kelebek halı gibi

sleeping beauty
Bu hastalık değil ki hayat tecrübesi bence .. olgunlaştıkça ders cikardikca bazı raylar yerine oturur . Kendine 48 saat kuralı koy. Duygu yogunlugu olduğunda kendini kapa en az 48 saat olmasada 24 saa.sonra.ofken duygun değişecek ... Duyguların hiçbiri kalıcı değildir aksini iddia eden var mı sürekli değişir duygu .. aşık bile olsan bir anda da çizersin bir hatasıyla veya zamanla azalır saygı varsa öyle devam eder. Bence duygu ustundd değil değer üstünde düşünün bazı şeyleri. Özür dilemek ve dilememek de bir tercih seninle empati yapmak zorunda da değil . Yani haklısınız ama sunka yuzlesin biz hastayız bizle empati yapın yok öyle bişi . Hatta bazı insanlar buna da sığınıyor arkadaşın biri erkek arkadaşını sürekli başka erkeklerle aldatıyor ve ben bipolarim hastaydım o sırada diyor ... Adamdan empati istiyor velevki doğru atak anların da yapıyor ama bir yerde de karakter meselesi bu ben niye aldatmjyorum ilişkim uzun ve tektir.

fenerliyizz Tanı değişmese bile daha iyi ilaçlar verilmeli. Ben devlet hastanesine gidiyor olabilirim diye ilgisizlik kabul edilemez. Her türlü haksızlığa karşıyım. Herkes görevini yapmak zorunda. İlaçlar fayda etmiyor diyorum doz yükseltim diyor. Doz yükseldi parmaklarımla bişey tutamadım, doz düştü ilac etki etmemeye başladı. Direkt farklı ilaca geçsene kardeşim niye aynı ilaçlardan devam ediyorsun. Demek ki uygun değil benim için o ilaç. Anlamıyor mu anlamamazlıktan mı geliyor bilmiyorum. Surat zaten 5 karış. Morali olan insanın morali bozulur o doktorun karşısında. Nasıl hissediyorsun diyor, anlatmaya başlıyorum sürekli sözümü kesiyor en nefret ettiğim şeydir. Sonra bitti mi diyor anlatacakların evet diyorum tamam çıkabilirsin diyor. Özele gittiğimde harika ilgi alaka. En az 20 dk konuşuyordum. Devlete geçtim 3 dakika. Bide sürekli süzüp durmaları acıyor gibi bakış atmaları vs sinir ediyor bu doktorun. Arkadaşlarıma anlattım jest ve mimiklerine bakıyordur diyorlar. Benim şikayetim şu. Birincisi sürekli sözümü kesiyor. İkincisi çok fazla zaman yok hemen sıradaki hasta gelsin kafasında. Yada kendi içinden mesai bitsede gitsek kafasına giriyor olabilir.

Doğru ama isini daha özenli yapanda var. İlk yillarda ben de buna takiliyordum özel veya devlet meselesi de değil. En iyi hekimim devletteydi ama özelde de hiç alaka görmedim . Doktor araştırması yap bence yolun basindasin ve yol uzun. Kendi hastaliginin doktoru sen oluyorsun . İlaclarda atak donemlerinde yüzde yüzde iyi yapmıyor kısmen iyi yapıyor zaten o kafayla gidiyorsun ben doktora beynimi susturun demiştim o da bana her gelen bunu istiyor dedi düşündüm evet herkes istiyor ama o beyin sen kontagi kapatmazsa susmuyor ilaçtan çok medet umma artı yan etkisi çok. Psikolojik hastalığı olan kişi kendine hobi bulmalı spor yapmalı vücudu o yönde yormali yoksa zihin seni yoruyor

Umarım faydası olmuştur... Çok uzunca yazdım aksam aksam... Telefonun şarjı bile bitti .. umarım okuyanlara ucundan da olsa bir katkım olduysa ne mutlu .. onun için bu kadar yoğun yazdım

Spor yapıyorum sonra bırakıyorum yapasım gelmiyor. Yeni hobiler ediniyorum sonra bırakıyorum. En önemlisi çalışmak istiyorum işe başlıyorum devam ettiremiyorum. Bundan 2 ay önce bir iş buldum. 11 gün çalıştım. Herşey gayet iyi giderken bir süre sonra sıkıntıya girdim. Strese girdim. İşe gitmek, çalışmak istemedim. Şimdi bazı insanlara göre tembelim o yüzden. Doktora anlattım sonra bu durumu. Az daha dişini sıksaydın keşke dedi. İşte elimde değil. Yarın spora başlıyorum 10 güm gün 15 gün sonra ne sporu ya spor filan yapamam diyorum bir bakıyorum ki ortada spor filan kalmamış bırakmışım bile hahahaha. Üniversite sınavına hazırlanırkende bunları yaşadım. Kazanırım, yaparım, başarırım diye başladım. Sonra kitapları çöpe attım. Sonra aynı kitapları yeniden aldım, sonra üniversite okumak boş deyip tekrar çöpe attım. Sınava girene kadar o ders çalışma sürecinde 6 defa 7 defa kitap aldım durdum. O motivasyon varya hani o bi geliyor bi gidiyor. Sonra ailemle kötü oldum biraz. Niye sürekli bi başlayıp bir bırakıyorsun herşeyi vs dediler. İşte bunun cevabını bende bilmiyorum. Çok düşünüyorum ya niye böyleyim yada neden böyle oldum diye. Çocukken babamdan çok şiddet gördüm. Kafama kafama vururdu acaba ondanmı böyle oldum. Bilmiyorum ki neden böyleyim

İstikrar yok crazy , yarım bıraktığın şeylerden dolayinda kendine olan guvenin ve inancın hep azalıyor . Özgüven eksikliği ve iç motivasyonun düşük . Değişim içte başlar . Eğer dayakta ciddi bir darbe almadiysan ki o an zaten hastanelik olurdun (tecrübem çok ben de şiddet içinde büyüdüm ) ama direniyorum. Kabul etmelisin ve sırtını kimseye yaslamadan yurumelisin ailen daha sonra daha konuşur çünkü yaşla birlikte sorumluluk daha da alman beklenir senin özel durumuna tolerans göstermezler . İş hatayinda da kendini mecbur hissetmiyorsundur emin ol mecburiyetlerin olsa o iş öyle kolay kolay birakilmaz. İyi kötü harcligin ve kaldığın bir evin var ama tahminim yaşın şuan çok genç on yıl sonrasını düşün o evde o şartlarda.

Üst Alt