Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşlar, size ilk tanı kaç ay sonra konuldu?
Hayır tam tersi hiç harçlığım yok öyle aileden para isteyen biri değilim. Bu sadece iş konusunda değil genel olarak hayatın her alanında böyle. Herşeyin farkındayım ben. Bilincim açık yaptığım hataları, yaşadıklarımı biliyorum. Ama bazen bilincim kapanıyor sanki. Mesela bugün siyahı çok seviyorum diyorum 1 ay sonra ben siyahdan nefret ediyorum diyorum. Tam anlatamadım aslında anlatmak istediklerimi hislerimi. Ama nefes alıyorsak umut hep vardır diyorum. Birgün çok daha iyi olacak herşey belki bu foruma girip bu yazdıklarımı okuduğumda ben başardım diyeceğim. Tomris_Hatunn
Aileden harçlık almiyorsan nasıl geciniyorsun ? Modern hayattayiz cep telefonu faturası ,dışarda yol parası otobüse bindiğinde , arkadaşlarınla bir yerde oturdun cafe parası , pazara gittin bir kıyafeti sevdin almak istedin veya makyaj malzemesi aldın saçını kestirdin kuaför parası bunları veren yok mu ? Evde yaşayan müzmin bir bir kadın bile olsan mutlaka bir şeyler alıyorsun ?anlamaya çalışıyorum bu noktayı ... Hayatını harcliksiz ,çalışmadan veya birisi /birileri sana yardım etmeden idame ettirmen imkansız gibi.
Evet anlıyorum . Bipolar bozukluğun farklı basamakları var o yüzden herkes bir değil bence . Mesela ben 37 yaşındayım ilk yakinlasmam Eylül ayında oldu. Düzgün bir cinselliğim yoktur erkeklerden uzak dururum cinsellik bana korkutucu bile gelir istemem karşı tarafın vücudunu . Ama varlığı ona sarılmak çok güzel birşey ☺ çok doktorda buna takıldı . Bazi duygular diğer duyguları bastırıyor belkide . Bir erkeği yoğun olarak arzulamiyorum ve birlikte de olmak istemiyorum.
Seninki aldatma sayılır mı bilemedim. Ama sadakatsizlik zihnen başlıyor bunu yapmisin illa birliktelik şart değil . Aldatma ise bunu erkek arkadaşına çarpıtarak anlatman veya yalan söylemendir
Hertürlü Haksızlığa bende karşıyım ve herkes görevini en iyi şekilde yapmalı. Yazınızın buradan sonrası kişisel ve saçma bir bakış açısı düşüncelerinizden ibaret.
Doktora kızabilirsin. Doktora kızmışsın tipini beğenmeyip karşısında uzun uzadıya derdini anlatamamaktan bahsetmişsin.
Doktorlar uzun uzun dert dinlemez ve senin 5 saat birşeyler anlatman senin durumunu düzeltmez.
Ona lazım olan problemi anlamak ve teşhis bu tedavi bu demek. Gerisi doktorun işi değil. Dert ortağın mı elin adamı.
Teşhis olayında sıkıntılar olur gecikmeler olabilir. Psikiyatride hastayı hastalığı bir dönem takibetmek esastır. İlk günden hıı sen şizofrensin demek çok zor bir durumdur.
Psikiyatride doktor ve ilaç değiştirmek başlı başına sıkıntılı bir durumdur. Doğru teşhis ve tedavi zannedilenin çok ötesinde olabiliyor.
Doktorları sözümü kesiyor diye şu kafada bu kafada diye hakir göremezsin. Beğenmediysen başka doktora git. Ama doktorlarla ilgili küçümseyici aşağılayıcı ithamlarda bulunma. Ayıp.
Ben de size katılıyorum . Arkadaşımızin gençliğine ve tecrübesizligine veriyorum . Biz burda onu kendisini anlattığı kadarını dinliyoruz ve biliyoruz. Hekimleri de kendimi de cozdugum için herkes kendi yettiğince yardımcı olabiliyor. Seçenek var o doktora gitmezsin bir daha hatta e nabizda doktor değerlendirmesi yaparsın çok çok itici geldiyse. Türkiye'de hekim kalmadı olanlarda beş dk arayla insan bakıyor yoğun yerlerde. Hastalık kronik ve düzenli kontrol istediği için öncelik doktorunuzu sabitlemek olmalı aslında. Ben şuan görev yaptığım yerde özele gittim verim alamadım ikinci özele gittim yine verim alamadım devlete gittim doktorlar sürekli değişiyor beklentimi yüksek tutmadım . Psikologa gittim verim aldım ve kaldım ondan .. artık çok şeye hakimim sucu dışarı atarsak yol katedemeyiz halen de doktor arayışı icindeyim enerjimin uyacağı ....yol uzun çünkü