Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığı olanlar evde bakım maaşı alabilir mi?

annemi ikna edemedim. Yine başta yazdığım gibi diyor. Annem yeşilyurt devlet hastesinde sağlık kuruluna abimin raporunu göstermiş onlarda bakmış ve başvurduğunla kalırsın demişler onu mahane edip duruyor. Sonra istenilen şartlardaki durumu söyledim hani a b d seçeneklerini yapamaz demiştim annem a seçeneğini isterse yapar, b seçeneğini de yapar işte d seçeneğini yapamaz bi onda hemfikiriz. c seçeneğini de zaten yapıyor. Olmazsa 183'ü arayıp annemle görüştürcem. inşallah faydası olur...

Ablacım siz başvurun bu konuda zaten son kararı Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti verecektir. Burada psikolojik hastalık oldugu işin açıkçası aile bilgisine göre karar vermek zor olur. Bana göre çelişkili ifadeler bunlar. Kafamın rahat etmesi açısından ben başvurmanız taraftarıyım. Sen başvur, olumsuz çıkarsa çıksın kaybedeceğiniz bişi yok. Sen git abin için başvur.

@Kalem

Abla abimin ve benim sağlık kurulu raporumuzda şöyle bir yazı dikkatimi çekti:

Tanı : Psikotik Bozukluk
Ağır Özürlü : Hayır
Süreklidir : X

Sizce bu evde bakım aylığı almamıza engel mi? Evde bakım için ayrıyeten veya yeniden sağlık kurulu raporu mu çıkarmamız gerekiyor. İyi günler...

evde bakım aylığı için raporun ağır özürlüdür diye olması gerekiyor: bakıma muhtaçlık

bakım maaşı almak için ağır engelli raporu gerekiyor bildiğim kadarıyla.bu raporda ise rahatsızlık sürekli değil yani tedavi edilebilir olarak gösterilmiş engel durumu ise ağır olarak kabul edilmemiş.bu durumda bakım maaşı için ayrı bir rapor çıkartmanız gerekli bildiğim kadarıyla.

Benim anlamadığım 401 lira geliri olan bu aylığı alamıyor!.
Gelirle bakımın alakası nedir?
Adı üstünde ağır engelliye bakım ücreti!

Sonuçta bu insanlar aynı evde yaşıyor. Bakanda ya anası, ya kardeşi..
Mademki bi bakım ücreti var ya herkeze verilmeli, yada böyle adaletsizlik yapılmamalı?

Bu parayı fakir ailelere yardım adı altında verseniz eyvallah!
Belki bende istiyorum. Kendime bir bakıcı tutmak! 401 tl kişi başı aile gelirim var diye bu haktan mahrumum.
Böyle zırvalıkmı olurmuş? 1000 tl gelirin olsa ne olur?
Bu durumda olan bir hasta cebinden para veripde bakıcı tutabilirmi?
Bu 400 tl şartıda neyin nesidir?
Tekrar ediyorum. Fakir ailelere yardım ayrı bir şeydir.
Ağır engelliye bakım parası ayrı bir şeydir.
İkisi ayrı ayrı amaçlardır. O amaç altında başka amaca para ödemek usulsüzlüktür.

bağlanması için 7 ay uğraştım bağlandıktan sonra 3 ay maaş aldım emekli maaşım sınırı 10 lira geçti diye bakım maaşı bloke oldu kesildi ocak 2012 de maaşım sınırın altında kalması için dua etmekten başka çare yokki tekrar bağlansın eskiden emekli maaşıma zam gelsin diye dua ederdim şimdi bakım maaşı sınırı altında kalsın diye dua ediyorum işini bilen ne yapıp edip bakım maaşını bağlatıyor kısmet ne diyelim

Loris, ablam ilk mesajımda yazmıştım bu ayrıntıyı zaten. Evet, "ağır özürlü" ibaresi şart. Elindeki raporla işlem yapmazlar. BU durumda yeni rapor gerekiyor. Abin için bu raporu eskilerde aldıysanız ve abinin durumunun ağırlaştıgını düşünüyyorsanız rapor için ugraşın. BUnun için istersen şu forumu incele ya da sor:Sağlık Raporları
Abinin durumu hakkında çelişkili ifadeler oldugu için burada sana ne "yorul" ne de "yorulma" diyebiliyorum. Karar senin. "Ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu oldugunda bakım aylıgı için başvurma hakkınız saklı yani...Ama başta da dediğim gibi bakıma muhtaç bulunmazsa aylık alamaz. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uyması şart. Sadece "agır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu yetmiyor yani.

Saww ve bilgeadam, evde bakım aylıgının gelirden bagımsız olarak devreye konulması için çalışmalar yapılıyor. Konuyla alakalı olarak:http://www.engelliler.biz/forum/evd...riterler-degistirilecekmis-guzel-vaatler.html
Ayrıca bu durum eylem planında da belirtilmiş:http://www.engelliler.biz/forum/evd...ri-stratejisi-ve-eylem-plani-2011-2013-a.html
Çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bakalım nasıl bir uygulama olacak göreceğiz hep birlikte. Dilerim hepimizin menfaatine uygun bişi çıkar.

Üst Alt