Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle ilaç kullanmaktan korkuyorum!?

@Egosum397, Hep mış muş öyle duydum!!

Burada hayatının çoğunluğunu ilaç kullanarak geçirmiş yani eşşekten düşmüş insanlar sana şu an ki şartlarda ciddi pisikiyatrik rahatsızlıklar ilaçsız kontrol altına alınamaz ilave destek tedavileri fayda görülürse destek olarak uygulanabilir.

Ama en küçük rahatsızlıklardada ilaca başvurulmamalıdır diyor.

Daha iyi kim bilebilir meraklı mı insanlar ilaç içmeye herkes duyguları körelttiğini, algıyı yavaşlattığını, cinselliği etkilediğinin farkında ama ilaç kullanmayınca ne olduğununda defalarca yaşayarak tecrübe etmiş.

Seçim senin sen kullanmak istemiyorsan kullanma ama binlerce kişinin faydalandığı forumda kahve muhabbeti tarzında desteksiz şeyleri yazman yanlış.

Bugüne kadar hep ilaçlarla yaşama döndüm öbür türlüsü hastalık baş gösteriyor. Hastalıkta yaşam kalitesini düşürüyor.

@kara duman, bende kullandım ilaç ruh gibi yaptı beni sonra bıraktım ilacı düzeldim ben demiyorum tamam mı sağlıklı yaşıyoruz sayfası karşı mesela ilaçlara alternatif tıp araştır ben demiyorum tamam mı kardeş sadece söylenenleri söylüyorum sağlıklı beslenme ile beyin sağlığı iyileşiyor denildi bilimsel hadi saygılar

@mvagusta, kardeş ben demiyorum kahvehane felan değil Instagram da alternatif tıp uzmanları diyor kullanan kullansın Nedim zamanında bende kullandım beni ruh gibi yapmıştı sağlıklı yaşam uzmanları diyor tamam mı ben demiyorum sağlıklı yaşam ile beyin sağlığının iyileştiğini söylüyorlar sağlıklı beslenme ile şekeri hayatından çıkardığında

Son düzenleme:
@Egosum397,

Alternatif tıp uzmanı nedir? Hangi tıp okulunu bitirmişler haberiniz var mı? Hayır dedigin madem doğru, çıkart şekeri hayatından çöz sorunlarını. İnstagramdan tiktoktan öğrendiğiniz sözde bilgilere, doktordan, ilaç firmalarından daha çok güvenmeniz trajikomik.

Bir doktor, acı çeken birine ilaç vermemek acımasızlıktır diyor. İlaçtan sonra sosyalleşme çok önemli; bir fareye düzenek kuruyorlar. fare bastıkça uyuşturucu alıyor, en sonunda o kadar basıyor ki fare uyuşturucudan ölüyor. Sonra başka bir fareyi bağımlı yapıyorlar ve doğal ortamına bırakıyorlar,diğer farelerin yanına ,fare uyuşturucu bağımlılığını aramıyor. Uyuşturucu bağımlılığını bir nevi sosyalleşmeyle yeniyor.

@osmangazi, yani üstad ne çıkarmak gerekir bundan

@mvagusta, ilk sayfaya bak birisi psikiyatri ilaçları intihara yönlendiriyor yazmış bu adam niye böyle yazmış hangi sebeple ayrıca yanlış söyledim fonksiyonel tıp olacak David perlmutter araştır beyin ve tahıl adlı kitabı var Türkiye'de ise bir çok fizyoloji doktoru tıp doktoru bu işi yapıyor tabiki birisi hastalandığında ilaç kullanacak ben dahil biz sadece tehlikeli, intihar, birine zarar verme yaptırması dan korkuyoruz, bende de psikolojik rahatsızlıklar var ilaç kullanmıyorum ama idare ediyorum haberlerde çok gördüm psikolojik rahatsızlığı bulunan şu kişi şunu öldürdü veya intihar etti v.s v.s bizim sadece korkumuz vardı ilaç illa kullanılmayacak demiyorum doktora söylersin hocam ağır ilaç yazma diye yada kullanamazsınız gitmeyip bu kadar basit saygılar

Sosyalleşmenin ilaç kadar etkili olduğunu yazmak istedim.

madde 1 - nasıl şeker ve tansıyon hastası varsa ve omur boyu ılac kullanıyorsa psikolojik rahatsızlıgı olan kişide omur boyu ılac kullanabılır bunda anormal ve heyecan yaapcak bır durum yok

madde 2 - eger ilaç seni uyusturuyor,uyutuyor, sersemletiyor ve hayatına engel oluyorsa bunu doktorunla konusmalısın. doktorunda sana uygun ılacı verecektır. her ilaç herkesde aynı etkiyi göstermez senın karnını agrıtan bende hıc mı yan etkı gostermeyebılır. yada bır baskasında bas donmesı yapabılır. bu kısıden kısıye degısır bu yuzden google amcaya bu ılac nasıl dıye sormak cok yanlıs bısey

madde 3 - ilaçların etkisini göstermesi için zaman gerekli oyle 1 hafta 1 ayda tam uyum saglayamıyor vucut. bu yuzden bıraz sure vermenız gerek. ondan sonra doktorunuza belırtınız

madde 4 - herseyın ılacı zamandır sabırlı olmak lazım. malesefki bizler biraz deney faresi gibiyiz dogru ılacları bulmak ıcın bazı sıkıntılar yasayacagız. ben senelerdir hastayım ancak son 3 senedir baya iyiyim bana uyan ilaçları bulabildik.

herkese şifa dilerim

@Slynmaster, çok teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun birde şunları soracağım az önce yine cinayet işlenmiş çok korktum ve üzüldüm yapan kişi iki kızı öldürmüş psikolojik rahatsızlıkları olan birisi ama madde bağımlısıymış bu kişi haberlerde görüyoruz ya şu kişi psikolojik rahatsızlığı olan şahıs böle yaptı şöyle yaptı bunlar madde bağımlısı olan kişiler dimi birde diğer sorum kardeşim doktora gidince ilaç tedavisi aldıktan sonra iyi olsak dahi ilaca devam edince rapor için özür oranı alabilirmiyiz

@addison789,

hocam bu soruna cok net bı cevap veremem cunku psikoloji uzerıne egıtım almadım. madde konusunda soyle bısey var kısı beynının kontrolunu kaybedebılıyor ne olucagı bellı olmaz yanı. pek yorum yapmam dogru degıl.

rapor ıcın bıldıklerım sunlar

iyi bi devlet hastanesıne gıdıyorsun ama sureklı gıdıyorsun bakıcaksın orada kayıt falan tutuyorlarmı
mısal gıttın kardesın dedıkı ıste basım agrıyor adam agrı kesıcıyı yazıyor falan o asamada doktora sor yada bakarak anlamaya calıs adam senın kaydını nasıl tutuyor

ben mesela gıttım hastaneye ılk defa bana dosya actılar orada benım son 10 sene mesel kayıtlı bı sıkıntı olunca acıp bakıyorlar gecmıse ıse mesela gecen sene kaygı bozuklugu varmıs falan bu sene ıyısın vs tarzı konusuyorlar

neyse sureyı bılmıyorum sallıyorum 1 sene gıttın sonra basvurdun dedın ben engellı raporu vs alıcam. adamlar senın tum dosyana bakıyorlar aaa tmm bu adam harbiden hasta misal diye
senı bashekım gıbı bısı var o gelıyor haftanın 1 gunu sana capraz sorular soruyor kolpacı mısın amacın beles engellı kartına mı konmak falan adam senı tartıyor.

uygun olursa hersey heyet ıcın gun verıyorlar. bı kac ay sonra gırıp doktor heyetıne cıkıyorsun odada boyle 10-15 doktor var daıre olusturmus karsılarına cıkacaksın.

dipnot bunlar benım rapor alma seruvenım. google amcadan alıntı degıldır. "all rights reserved"

İlaçların yan etkisi var ama tıpta genelde kar-zarar hesabı yapılır. Eğer kullanman senin için gerçekten faydalı olacaksa ve oluyorsa tedavini aksatmaman çok önemli. Ben şahsen alternatif tıp adı altında bazı şarlatanlara karşıyım. Yok bitkisel tedavi falan boş işler bunlar.

Üst Alt