Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunlardan dolayı okulu bırakan var mı?

wolf123

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
ben 15 yaşında liseyi bıraktım bazı piskolojik sorunlardan dolayı okulda baya zorlanmıştım hiç arkadaşim olmadı ordakı çocukların zorbağınaına maruz kaldım ve ordaki kalabalıktan dolayı kendimi kasıyordum ve kimseyle konuşmaya çekiniyordum hata okuldan kaçıyordum ara sıra baktı olmadı annemde durumun farkına vardı okuldan kaydımı sildi yaşım şimdi 22 ama liseyi okumadığıma biraz pişmanım şimdi özel güvenlik kartımı lise diplomam olmadığı için silahlıya çeviremıyorum. sizinde boyle durum başınıza geldimi

Liseyi dışarıdan okuyup bitirebilirsiniz.

AÖL dediğimiz açık öğretim lisesine başvurarak tekrar 1 . sınıftan başlayarak 4 yılda tamamlarsanız . Azim ve hırs yapıp kredi notlarını yüksek tutarsan 2 yılda bitirme imkanın var .

Bende 15 yaşında okulu bıraktım :rolleyes: Üstün zekalı çocuklara özel sınıfta okutulmam gerekiyordu ama maalesef o zamanlar böyle şeyler yoktu .

Benim davranışlarım çevreye , çevrenin davranışları da bana tuhaf geliyordu .

.Çok zor günlerdi .

30 sene önce lise 2'den psikolojik rahatsızlıktan dolayı okulu bıraktım. o zamanlar sağlık sektörü bugünkü gibi daha iyi düzeyde olmadığı için adam akıllı bir tedavi görmedim. 2005'de özel meslek kursu alıp bilgisayar operatörü oldum. azim iyidir hastalık bahane olmasın kimseye tabi şiddetli psikolojik rahatsızlığı olup akli melekesi yerinde olamayanları ayrı yere koyuyorum.

Ben önce Kıbrıs'ta yakın doğu üniversitesi hukuk fakültesini bıraktım,sonra da Muğla üniversitesi iktisadi kazandım,ama orayı da bırakmak zorunda kaldım.Açıköğretim işletmeyi bitirdim engelli kadrosundan memur oldum.

Aynı şeyleri anaokulundan üniversite'ye kadar yaşadım.

Son basladigim üniversiteyi (lisans-muhendislik) bitiremedim,bıraktim:(

psikolojik rahatsızlıktan ötürü kocaeli işletmeyi bıraktım.sonra açıktan önce insan kaynakları önlisans daha sonra dikey geçişle açıktan çekoyu bitirdim.sonra yine açıktan ısparta çeko tezsiz yüksek lisansı bitirdim. en son atamada ekpss den meb vhki olarak atandım. tavsiyem açık bile olsa lisedir üniversitedir bitir.faydasını görürsün.hem psikolojik olarak kendine güvenin artar hem diploma sahibi olursun iş hayatında vs önünü açar.

volkan6778

Anksiyete gerçekten çok zor bir hastalık .

İnsan üstüste olumsuzluklar yaşayınca her şeyin kötü gideceğini düşünmeye başlıyor .

Çok geçmiş olsun arkadaşım

SERAFİM

Allah razı olsun, tesekkurler.Geriye ahlamalar vahlamalar kaldı şöyle ki; gencligimin baharinda mahvoldum, son ve en gerekli olan muhendisligi bitiremedim, yas 30 oldu iyi bir işe giremedim, evlenemedim, aileme torun sevdiremedim vs :(

2 yillik( ön lisans- elektrik) ve aöf (lisans-isletme )mezunuyum.

volkan6778

Boşver , iyi ki evlenmemişsin . Ya da çocuk yapmamışsın . Bekarlık krallıktır . Bu devirde aile kavramı kalmamış boşanan boşanana .

Umarım bir gün güzel bir işin olur .

3 yılda 3 kez bıraktım dışardan da okuyamadım şizofreniyim ilacı bir bıraktım bir başladım en son bıraktığımda daha kötü oldum

SERAFİM
Umarım.Çok tesekkur ederim. Evet evlilik olayının maalesef o boyutu da var.Hayirlisini istiyorum.Ama insan disari,akranlarina falan bakinca garipsiyor

volkan6778

Hiç garipseme , bu hayat çok kısa , göz açıp kapayıncaya dek ömür bitiyor , ne geçmişte ne de gelecekte yaşamak yerine

sadece anı yaşa kardeşim . Hiç bir şeyin anlamı yok .

çok haklısınız murat bey.Volkan kardeşim ben de 38 yaşındayım ve bekarım.İnanın en güzeli.

SERAFİM

hislerime tercüman olmuşsunuz.bu arada ben de izmir'de yaşıyorum

ekremarda.35

Merhaba , teşekkür ederim , İzmir hangi semt sizin , ben Buca'da oturuyorum

ekremarda.35
İki gün önce Hatay üçyol metronun oradaydım .

Orada arkadaşımın evi var , bira filan içmiştik

wolf123

Tüm zorbalıklara ve hakaretlere rağmen liseyi tamamladım ve kimseyi bir daha hiç aramadım, şu anda ekonomi doktoruyum. Lisede sabredemeyip vazgeçseydim belki orta okul mezunu kalacaktım. Sabırlı sıçan (fare) taşı delermiş.

Ben sosyal fobili olarak ,sıkıntılara zorbalıkla rağmen okullarımı bitirdim. Ancak is hayatı nda böyle olmadı tam tersine sıkıntılara dayanamayıp her seferinde işi bıraktım malesef yas 34

sizofreni ya da organik olmayan psikozum. hastaligim mulakat sonrasi nuksettigi icin kazandigim burslu yurt disi yuksek lisansini biraktim. 15 bin lira geri odedi ailem mebe yarida kestigim icin programi. kotu gercekten ama bugune de sukur.

şuan calisiyorum kamu kurumunda hastaligimdan once kazandigim kpss puanimla atandim. ama cok zorlaniyorum. sehir disindayim. basimda ignelenmeler var erime hissi gibi baska psikoz veya sizofren hasta arkadaslardada oluyor mu bu durum. zeka geriligi de var 4 islem zor yapiyorum. baslikla alakali degil bunlar ama yazdim iste belki okuyan olur diye. kusura bakmayin. bu ara risperdal 4 mg 4 ay. risperdal 3 mg 1.5 aydir kullaniyorum. noroloji doktorumda doppler testi sonucuna gore notropill ve depakin verdi. ilaclardan once mr cekildim bir sey cikmadi. ama ignelenmeler gecmedi.sizofrenilerde ya da organik olmayan psikoz hastalarinda bastaki bu ignelenme ne zamana kadar gecer.sonra hangi asamaya evrilir. mmpi testini cozdum 3 gunde 2 ser saatte zor bitirdim. bazi sorular vucudumda etki yapti. mesela bir soru vardi bunlari okurken yuzun sik kızarmaz diye. mesela benim suratim gercekten kizariyordu. bir de bir soru vardi. bunlari okurken yuzun sıkı bir cember icinden gecer diye. benim yuzum basim sanki sikiliyormus gibi bir cemberin icinden gecti. baska mmpi testini cozen var mi?

17 yaşında hem lisans bölümü kazandım Hem de şizofreni teşhisi koyuldu. Ağır ilaçlara rağmen 4 senede mezun oldum.

Bu arada ben de engelli kadrosundan maliyeye gireli 4 sene oldu.Beni adam yerine koymayanlar şimdi beni kıskanıyor.

Üst Alt