Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunum memur olmama engel olur mu?

• Konbuyu başlatan elif77
  • Başlangıç tarihi
E

elif77

arkadaşlar yüzde 40 engelli raporum psikotik ağır depresyondan şu anda antipskotik kullanıyorum diyetisyenlik mezunuyum ve şu anda hem ekpss hem de normal kpss ye çalışıyorum sizce engelli raporum ve hastalığım normal kpss den atandıktan sonra sorun yaratır mı bu konuda çok korkuyorum acaba bilgisi olan var mı emeklerimin boşuna gitmesini istemiyorum bu engelli raporum ve hastalığım sizce memur olmama engel olur mu :confused:

Bende merak ediyorum engelli olup normal kpssyle atanabilirmiyiz

elif77

EKPSS ye gir ve kazan başın ağrımasın(ağrımaz). Mis gibi tertemiz EKPSS.

benim de çok merak ettiğim bir konu acaba nasıl bir yol izleniyor

elif77 atanmanın son aşamasına kadar sorun olmaz ama son aşamada atandığın işi yapmana engel bir rahatsızlığın olmadığına dair doktor raporu istenecek ve doktor engelli raporunu ve kullandığın ilaçları görecek sence doktor çalışabilir raporu verir diyorsan sorun olmaz ama bence o rapor verilmez doktor o riske girmez.

Yani bilmiyorum hiç alan yok mu herkes ekpss ile mi atanıyor ki hiç alan arkadaşlar var mı

elif77
BANA GÖRE BU BÜYÜK BİR SONU FİYASKO OLABİLİR.
Çok uzatmaya hiç gerek yok. "BÜYÜK RİSK RİZİKO"

Bu kadar risk almaya değmez arkadaşın dediği gibi.

(Gölge)

merak edecek hiçbirşey yok ben eğer bu sene bir işe giremezsem şayet normal kpss ye girecem . engelli alımı bitik durumda ben umudu kestim zaten ortada engelli raporu da yoktur...

ayDÜNYAvazo

Engelli alımları ortada ne yapalım her yolu deniyoruz artık
yani burada konuları açıyorum ama hiç yardımcı olan yok illaki bu konuda deneyimi olan vardır ama görmezden geliniyoruz yine de cevabınız için teşekkürler

umarım bi açıklığa kavuşur benim de uzun süredir bu konuda kafa karışıklığım vardı bilirkişi var mı acaba
kazandık diyelim bölümüzü atandık bu adam psikiyatrik engelli diye tak diye atama iptal mi oluyor çok korkuyorum

ozmuşlu

Yanıma gel rapor alalım sana şehir degiştir sizin oralarda adam yok😂

Arkanla alakası yok derdini iyi anlatacaksin

elif77

Selam,

Alo 183'ten mesai saatleri içerisinde bilgi alabilirsiniz. Veya Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı olarak mail atıp cevaplamalarını isteyebilirsiniz?

durum bildirir raporu nedir

Arkadaşlar kafama takılan bir soru var benim yuzde 40 engelim var psikotik depresyondan ve nasip olursa obur sene sınava gireceğim bazı arkadaşlar bu rapor yuzunden ataması iptal olmuş bende de olur mu
bir gönderide gördüm üğretmen adayına atama sırassında öğretmenlik yapar belgesi vermemişler
durum bildiri raporu işe girerken mi isteniyor
ne işe yarıyor sadece atanmamızı sağlıyor
öğretmenlikte atanamama gibi sorun var peki diyetisyenlikte bu durumu yaşayan var mı

iyi günler.ben 24 yıldan beri şizofreni hastasıyım ve 14 yıldan beri tedavi görüyorum.ben e kpssyle 2016 yılında atandım.benim raporumda tedaviyle çalışabilir ibaresi vardı.benim girdiğim yıl 15000 kişi alınmıştı ve sadece 500 ü psikiyatrik engelliydi ve ben 55000 kişi arasından 1700. olarak atanan 500 hastadan biriydim.sorunuza gelecek olursam o dönemde atanan hastalar çok sorun olmaya başladı.aralarında ilaçlarını kullanmayanlar şiddet uygulayanlar.okullarda huzursuzluk yaratanlar vs.o yüzden artık psikiyatrik engellileri almıyorlar diye biliyorum yada alıyorlarsa bile çok sınırlıdır.benim dönemimde bile sadece %3 kontenjan ayırmışlardı.ama engelli raporunuz varsa ilgili doktorunuzla konuşarak tedaviyle çalışabilen olarak değiştirmeniz gerekli eğer doktorunuz uygun görürse size çalışmanız için izin verecektir.ben 8 seneden beri sıkıntısız çalışıyorum ilaçlarımı hiç içmemezlik yapmadım.3 ayda bir iğnem var onu oluyorum trsm de.birde ekstradan aldığım haplar var ve uzun süredir remisyondayım.14 seneden beri hiç atak geçirmedim.şu anda hem çalışıyorum hemde üniversite okuyorum.bitirdiğimde teknisyen olacağım.ayrıca 14 yıllık mutlu bir evliliğim var ama.söylediğim gibi psikiyatrik engelliler kadroya alındıktan sonra çok sıkıntı çıkardılar tabiri caizse insanlara illallah geldi ama durum nasıl bilmiyorum şu anda

Moderatör tarafında düzenlendi:
elif77

Mühim olan atanmak benim mesleğim güvenlik fakat psikolojik engelden dolayı artık yaptırmıyorlar düz memurluk olursa inşallah ne ala sende düz memur olmaya bak niçin inat ediyorsunuz olmuyor sa başka seçenekleri değerlendirin derim

Psikolojik engelli de tedaviye rağmen çalışamaz ise raporun memur olamazsın fakat 40 oranlı rapor çalışabilir dit sen atanana bak düz memurluk yazarsın atanırsın çalışırsın Bi sıkıntı olmaz

Psikiyatriden engelli raporu olanların ekpss veya kpss'den atanmaları hakkında

Değerli dostlar merhabalar, başka benzer forumlardaki değerli arkadaşların da fikir ve düşüncelerini almama rağmen, bu sorun halen açık, net ve doğru ve de kesin bir çözüm bulamadı maalesef.. Psikolojik sorunlarından dolayı rapor alan arkadaşlar, ekpss olsun normal kpss olsun eğer 100 puan alıp Türkiye birincisi bile olsa atanırken problem çıkıcaksa, sıkıntı yaşanacaksa ve bir sürü belgeler istenicekse ( ki bu evraklar nelerdir ? ) ve de atanıp sözleşmeli ya da kadrolu işe başlayıp mesleğimizi icra edemiyeceksek boşu boşuna sınavlara çalışmayalım, umut / ümit etmeyelim. Çevrenizde bu durumda olup devlette / kamuda çalışan var mı ? Örneklerle de destekleyebilirsiniz..

Bu konu hakkında bilgisi ve / veya düşünceleri - fikirleri olan kardeşlerimiz cevaplarsa çok çok sevinir çok çok memnun oluruz..

Benim kardeşim teknisyen olarak bir kuruma atandı.anksiyesi vardı doktor heyet raporuna yazdı fakat bir sorun çıkmadı.ancak bipolar,piskoz gibi rahatsızlıklarda sorun çıkarır mı bilemem.

Psikiyatrik sorunlar devlet memuru olmaya engel mi.
Burada açıklamışlar.
https://www.memurlar.net/haber/9949...igi-bulunan-kisi-memurluga-atanabilir-mi.html
https://www.memurlar.net/haber/907446/psikiyatriste-gitmenin-memuriyete-etkisi-olur-mu.html
https://saglikagi.com/psikolojik-hastaliklar-memurluga-engel-midir

"Kısaca 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesine göre Devlet memuru olarak atanacakların görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması zorunludur. Bu koşulu taşımayan adaylar memur olarak atanamayacak, memuriyette iken bu koşulu kaybedenlerin ise görevlerine son verilebilecektir."

Yani doktorun görevini yapmasında engel yoktur yazısı lazım. Doktoruna bu konuda bir danış bakalım ne diyor.

657 sayılı devlet memurları kanunu
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=657&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

Genel ve özel şartlar:

Madde 48 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/14 md.)

Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.

A) Genel şartlar:

1. Türk Vatandaşı olmak,(1)

2. Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,

3. Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

––––––––––––––––––

(1) Bulgaristan'dan Türkiye'ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlarda bu şartın aranmıyacağı 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı KHK’nin geçici 5 inci maddesi ile hükme bağlanmıştır.

(2) 13/10/2022 tarihli ve 7418 sayılı Kanunun 28 inci maddesiyle; bu fıkraya “Resmi Gazete,” ibaresinden sonra gelmek üzere “internet haber sitesi,” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan “gazetelerden” ibaresi “gazeteler ve Basın İlân Kurumu İlan Portalından” şeklinde değiştirilmiştir.

4199

5. (Değişik: 23/1/2008 - 5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (…)(1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. (1)

6. Askerlik durumu itibariyle;

a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,

b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,

c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (…)(2) akıl hastalığı (…)(2) bulunmamak.

8. (Ek: 3/10/2016 – KHK-676/74 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7070/60 md.) (İptal: Anayasa Mahkemesinin 24/7/2019 tarihli ve E.:2018/73; K.:2019/65 sayılı Kararı ile)

B) Özel şartlar:

1. Hizmet göreceği sınıf için 36 ve 41 nci maddelerde belirtilen öğretim ve eğitim kurumlarının birinden diploma almış olmak,

2. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak.

Sınavlara katılma:

Kobra_

[FONT='inherit']53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (…)[/FONT][SUP](2)[/SUP][FONT='inherit'] akıl hastalığı (…)[/FONT][SUP](2)[/SUP][FONT='inherit'] bulunmamak.

[/FONT]
diyor
memuriyette iken bu koşulu kaybedenlerin ise görevlerine son verilebilecektir."
burasını sizmi uyduruyorsunuz burası yazmıyor
yukarıda yazdıgım sadece yazıyor
53 madde ise engelli olarak atanır engelli muhabbeti var
53 maddede
ekpssyle atanır hiçbir sıkıntı olmaz
ekpss kulavuzunda yazıyor zaten şizofreni pipolar zeka geriligi .v.s atanır
normal kpssyi bilmiyorum

hiçbir sorun olmaz...!! depresyonda olmayan mı var şu şartlarda ??

nice eşşekler ayılar memur oldu bir biz olamadık anasını satım....

Ben ekpss ile atandım
Sosyal haklarımız var merak etme
Müdür bana bi iş vermişti ilk gün bi kaç saat zorluk çekerek yaptm, müdüre söyledim psikolojik olarak kötüleştiğimi, benim yerime baskasini getirip rahat bi iş verdi hemen

Üstlerin de korkar sana zorluk çıkarmaktan dava açsan ayvayı yer mahkemede çünkü engelin var, topallayan engelliye zorla koşacaksın demek gibi bişey bu

Üst Alt