Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik tedavi, Hidradenitis, düz taban nedeniyle engelli raporu alabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bu soruyu gören abilerime ablalarıma selam ve saygılarımı sunuyorum. Adım Berkin, yaşım 25. Lütfen bu konuyu gördüysen ve bir fikrin varsa okuyup bana destek olur musun. Belki de yazacağın 2 satırlık yazı, bir kaç dakika da hazırlayacağın metinde ki tavsiye benim hayatımda bir yol oluşturmama katkı sağlayacak, belki de hayatıma dokunacaksın.

Bir kaç gün sonra engelli raporu almak için sağlık kuruluna gideceğim. Psikolojik tedavi görüyorum 5-6 yıldır. Ama düzenli değil, bir kaç defa ara verdim kendi kafamdan. Borderline dediler özelde ki doktorlar, devlet hastanesinde ki doktorlar bişey demediler.

İleri derece düz tabanım, ayak taban kemiklerimden ameliyat oldum daha beter ettiler. Sonra da yapacak bişey yok, ayak yapın bozuk dediler. Yalın ayak gezemiyorum, sürekli ayağımda spor ayakkabı ile geziyorum evin içinde. Doktorun dediğine göre sürekli giymek zorundaymışım. Parmaklar deseniz, 2. Ve 3. Parmaklar yere basmıyor, ameliyat sonra sabit kaldı havada duruyor. Yürürken de ağrı yapıyor hem ayak taban tarak kemiğim, hem parmaklar. Ameliyat oldum 3 defa, hepsini aynı doktor yaptı. Daha kötü oldu ayağım.

Hidradenitis isimli bir haslığım var. 20 yaşında tanıştık kendisiyle. Köpek memesi diye geçiyor halk tabirinde. Koltuk altlarında, ensede, kasık da, kalçada apse tarzı şişlikler iltihaplanmalar yapıyor. Özellikle koltuk altında ki apseler aşırı kötü koku yapıyor, apse patlamadığı zaman hareket kısıtlığı oluyor. Ne sebebi belli, ne tedavisi var.

Engelli raporu alır mıyım, almaz mıyım onu da bilmiyorum ama 10 yıldır çalışmıyorum. Uzun süre ayakta duramıyorum, durduğum zaman ertesi gün yürüyemez hale geliyorum ayaklarım mahvoluyor. Gece acısından uyuyamıyorum. Masa başı iş deseniz oda yok, lise mezunuyum.

Anne baba olayına gelirsek babam ayyaşın teki. Eve bile gelmiyor bazen. Tek yaptığı şey bize küfür etmek, hakaret etmek. Annem desem babam yüzünden psikolojisi alt üst olmuş, sinir hastası olmuş, tedavi görüyor bir yandan da evlere temizliğe gidiyor. Bende annem yokken engelli kardeşime bakıyorum evde (otizm ileri seviye).

Tek isteğim bir işimin olması. Memur olmak, çalışmak, iş sahibi olmak. Yaşım 25 şuan. Eğer rapor alırsam nasıl bir yol izlemem lazım. Memur olma durumum varmı? Bir memura danıştım, imkansız gibi bişey dedi bana. Hizmetli olarak atansamda olur onada razıyım. Ne yapmam lazım abilerim ablalarım. Lütfen bana bir yol gösterir misiniz?

Selam Berkin, yaşın çok genç ve emin ol buradaki çoğu kişiden engel durumuna göre daha avantajlısın, o yüzden kendini kötü hissetme.Öncelikle engelli raporunu çıkar.Sonrasında bu raporla iş başvuruları yap, lise mezunu olman avantaj.Çok düzgün bir yazı yazmışsın demek ki bilgisayar konusunda tecrübelisin, çok rahat masa başı iş bulacağına eminim. Moralini bozma mücadele etmeye hazırla kendini.

deco53

Çok teşekkür ederim hocam. Telefondan yazdım, bilgisayarım hiç olmadı desem belki komik gelir ama maalesef. 😂🤦🏽*♂️

Kadrolu memur olmak istiyorum yada hizmetli olmak istiyorum atanıp. Gelecek kaygım var. Babam dediğim gibi var ama yok. Anne desem yaşlı, 40 hastalıkla uğraşıyor. Ne abim var, ne kardeşim var. Tutunacak dalım yok annem dışında. Bende iş sahibi olmak istiyorum. İleride geleceğim güzel olsun, evleneyim, yuva kurayım, aileme bakayım onları kimseye muhtaç etmeyeyim istiyorum. Topluma, halkıma, vatanıma hayırlı olmak istiyorum. İşinde gücümde olayım istiyorum böyle abiciğim. Yaşamak istiyorum kısaca.

İnşallah senin gibi duyarlı abi ve ablalarımız bu konuya görüş paylaşır değerli zamanını ayırıp. Memur olmam mümkün mü bilmiyorum ama temel hedefim bu. Memur yada hizmetli olmak. Öncelikli isteğim memur olmak. Engelli raporu alırsam elimden gelen gayreti gösteririm ben sıfırdan oturur çalışırım sınava. Temelden tek tek öğrenerek ilerlerim.

Ama bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum önce. Kpss atamalarına baktım hiç bir şey anlamadım. Direkt memur olan görmedim listede ortaöğretimden. Sınavların zorluk derecesi, memur yada hizmetli olmanın zorluğu kolaylığı vs gibi temel konularda fikir, bilgi almak istiyorum.

Şimdiden güzel yürekli tüm abilerime, ablalarıma, kardeşlerime çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizlerden

DijitalPortakal telefondan bu kadar iyi yazabileni daha önce görmemiştim :) , bence bu da ayrı bir yetenek helal olsun :), İnşallah her şey gönlüne göre olur, burada konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorumlarla sana fikir vereceklerdir.

Kardeşim selamlar. Öncelikle yapman gereken engelli raporu almak. Engelli raporunun en az yüzde 40 olması lazım. Bazı şehirlerdeki hastaneler engelin ileri derecede olsa bile rapor vermezler. Ama engelli çocuğu yada bir yaşlı üzerinden araba almak isteyenlere şakırt diye raporu verirler. Bu yüzden pes etme. Başka şehirden deneyebilirsin. Raporunu aldıktan sonra ekpss diye bir sınav var engellilerin memur ve öğretmen olarak atanabildiği bir sınav. Lise mezunuysan en az 85-90 ve üzeri almalısın çünkü lise mezunu çok. Benim tavsiyem hem ekpss hem de iki yıllık bir bölüm okuman (dört yıllık da olabilir.) Neden diyecek olursan lise mezunu engelli sayısı çok var. Atama da yanlış bilmiyorsam yılda bir kere yada seçim varsa en fazla iki kere oluyor. Evde olduğun için bu puanları alman imkansız değil kardeşim. İnternetin sınırsızsa youtube da ders anlatım videoları var. Hatta ekpss ile ilgili bilgilendirme videosu yapanlar var. İnşallah Rabbim gönlünde olanı ve hakkında hayırlı olanı nasip eder kardeşim.

@deco53

Çok teşekkür ederim güzel insan. Allah senden razı olsun 🤲
Yüreğine sağlık

makounichi

Abiciğim öncelikle zamanını ayırıp okuduğun için, görüşünü paylaştığın için teşekkür ederim kalemine sağlık. Eğer ortaöğretim kpss sınavına müracaat eden kişi sayısı fazla ise ben önlisans aöf okumalıyım. Tabi onun için ayrı bir araştırma yapmam lazım. Ataması olmayan, devletin ekpss'de kontenjan açmadığı bir bölümü okumam çok saçma olur.

İnşallah engelli raporu alabilirim. Hiç bir şeyi olmayan, eli ayağı sağlam olan, hayatı boyunca diş ağrısından bile doktora gitmemiş insanlar bu ülkede engelli raporu alabiliyorken, bir çok insanın hakkına giriyorken, benim alamamam saçma olur. Ama tabi ki ben rapor almak için gereken gayreti göstereceğim.

85-90 puanları almak zor mu yada kolay mı bilmiyorum. Hiç soru tiplerine de bakmadım açıkçası. İnternetim veya bilgisayarım yok. Hiç bir zaman da olmadı. Samsung J7 marka/model bir telefonum var yalnızca. Oda kırık dökük. Ama benim arkadaşım tıp mezunu, acilde görev yapıyor. O bana belki matematik de yardımcı olabilir. Çünkü matematiğim çarpım tablosundan ibaret, ötesi malesef yok.

Hizmetli olarak atandıktan sonra eğer üniversite okunursa direkt memurluğa geçiş oluyor demişler ismini vermek istemediğim bir sitede. Doğru mu bilmiyorum tabi ki. Çok eskiden açılmış bir konuydu. Uzun yıllar önce açılmış. Eğer doğruysa benim hizmetli olup göreve başladıktan sonra okumam gereken bölümden aöf diploması alıp memurluğa yükselmem daha mantıklı olmaz mı?

evet kardeşim kurumlarda görevde yükselme sınavı oluyor, onlara girersin. Lise mezunu olarak girersen sınav biraz daha kolay oluyor ekpss kitapları var ondan alıp çalışabilirsin, doktor olan tanıdığından yardım alabilirsin. Soru tiplerine de alacağın ekpss geçmiş yıllar soruları var onları alarak az çok soru tiplerini anlarsın. İnşallah yaparsın. Yapılamayacak bir yanı yok azmetmen yeter.

dostum moralini bozma emin ol şuna birçok insan senle aynı durumda ...
bende 32 yaşındayım iş yok eş yok aş yok para yok nereye varacak sonumuz belli değil....
EKPSS diye bir sınav çıkarttılar paso mlleti uyutup duruyorlar ... piyango kime vurursa o memur oluyor batsın bu dünya beee....

Teşekkür ederim abiciğim. Başka çarem yok. Başarmak zorundayım geleceğim için. Çok teşekkür ederim. Vaktini ayırdın hakkını helal et abim
POWER_

Nolacak sonumuz acaba. Siz atanamadınız mı hocam?

DijitalPortakal

ben 10 senedir atama bekliyrum batsın bu düya olmaz olsun böyle sınav bizi dert sahibi ettiler....

Yarın heyete gireceğim, psikolojim bozuk. Rapor verilir mi?

Merhaba, yaşım 25. Ortalama olarak 6 senedir ilaç tedavisi görüyorum. Belli dönemler kendi kafamdan ilaçları kullanmayı bıraktım, kontrole gitmeyi bıraktım ben. O dönemler de psikologa gittim çünkü aşırı kilo yaptı ilaçlar psikolojim daha kötü oldu. Birde dönem dönem özelde ki pskiyatrilere gittim. Onların da biri borderline olduğumu söyledi. Diğeri bipolar dedi. Devlet hastanrsinde ki doktorlara neyim var deyince de ııııı bişeyin yok ya dediler alay eder gibi. Sürekli ruh halim değişiyor evde sağlam eşya bırakmadım. İş hayatım hiç olmadı çalışmadım bir yerde. Sürekli 4 DUVAR ARASINDA oturuyorum ölüyorum burda. Yarın sağlık kuruluna randevum var. Bana oran verirler mi. Lütfen sorumu gören abiler ablalar banada yardımcı olabilir mi? Çok rica ediyorum sizden. Ben yanımda kullandığım tüm psikoloji ilaçlarının çıktısını alıp götürücem. Sorum şudur sadece. Ben rapor alır mıyım yoksa beni geri mi yollarlar. Rapor filan vermeden hastaneden çıkartırlar mı? Bana yardımcı olabilir misiniz lütfen?

DijitalPortakal

merhabalar kesin olmamakla beraber psikilojiden rapor alabilimeniz için en kurula girmeden önceki 6 ay boyunca psikoloğa gittinizi belgelemeniz gerekir.

Kotan
Artı rapor verilse de süreli ve kontrollü veriliyor.

Bugün bir kardeşimiz heyet için doktorları dolaştı. Yaklaşık 12 senedir tedavi görüyordu . Depresif epizodlar , unupolar depresyon vs epikriz raporlsrı mevcuttu. En sson Bakırköy de depresyon tanısı konuldu ve düzenli tedavi görüyor. Bugün psikiyatri bundan bişey çıkmaz demiş. Oranda vermemiş.

Sizce raporum süreli mi olur?

Selamun aleyküm abilerim, ablalarım.

Ben dün heyete girdim. İsmim okundu, içeri çağırdılar. İçeride heyet başkanı tam baş köşeye oturmuştu.

Ortopedik çekiç parmak ve pes planus var sende, doğru mudur dedi.
Evet hocam dedim.

Hidradenitis isimli cilt hastalığı var, doğru mudur dedi.
Evet hocam dedim.

Anksiyete rahatsızlığı var psikolojik, aynı zamanda depresif nöbet var doğru mudur dedi.
Evet hocam dedim

Tamam, dışarı çık oğlum dedi. Çıkarken de bakar mısın dedi. Buyrun dedim doktora. Psikolojik rahatsızlığın için düzenli doktoruna kontrollere gitmeyi ihmal etmeyeceksin anlaştık mı dedi, tamam dedim çıktım.

Sizce bana verilecek olan rapor süreli mi olur, süresiz mi olur? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Doktorun düzenli pskiyatriye kontrollere git, ihmal etme demiş olması raporun sürekli olmadığı anlamına mı gelir?

Hocam yazılarını okudum, bence sen raporu hakediyosun tam oranları bilmesemde... Doktorun demek istediği sanırım psikiyatrik tedaviyi bırakma demek istemiş olmalı. Çünkü psikiyatriden özellikle anksiyete depresif nöbetten süresiz rapor vermiyolar. Sanada psikiyatri oranı ekliycekleri için ilaçlarını kullanmayı ve doktora gitmeyi bırakma demiş olmalı.

Psikiyatri ilaçları bazen yararsız veya kilo aldırıcı gözükebilir ama az yediren ilaçlar var onlardan yazdırırsın. Birde raporu alırsan biraz daha moralin düzelir. İlaçları kullanmayı bırakma düşük dozda olsa uzun dönemde faydasını görürsün. Zaten engelli memur olursanda kimse sana iyileştin psikolojin düzeldi diyip işten çıkaramaz. Zaten seni düzelten memurluk olucak onun verdiği teselli olucak...

Limooon

Teşekkür ederim hocam cvp verdiğiniz için. Benim ilaç raporlarında unipolar depresyon ve depresif nöbet yazıyor. 2 ayrı tanı var. 2017 den beri değişme yok durumumda. Kesin süreli mi vermişlerdir diyorsunuz

DijitalPortakal

Evet süreli veriyolar . Sizin diğer hastalıklara bağlı depresif nöbet olucağı için düşük bi ihtimal süresiz verirler. Ama bence süreli vericekler... Depresif nöbet dediğimiz şey tek başına bile %40 rapor alınan bir hastalık... Memur olursanız düzeldin diyip raporu elinizden alma ihtimalleri %1 gibi düşük bi olasılık bence... Sıkmayın canınızı süreli ile idare edin şimdilik...

2 farklı sonuç buldum tamda bilmiyorum ama araştırıcam...

Son düzenleme:
Artı_Noksan
valla bende hastanede yattım ama sımdıkı doktor oranımı dusurdu yuzde kırk bıle vermek ıstemıyor .

Limooon
asalet önemli asaleti geri almazlar ki normal kadrodan devam ederız dıye bılıyom ben cunku bı ara doktorda kafamı karıstırmıstı engellıden cıkınca atılcammı dıye cok arastırmıstım sormustum burda .

Engelli raporunun süresi biterse ekpss ye giremiyoruz. Bitmezse yerleşirsek ve rapor oranı düşerse normal memur olarak devam ediyoruz. Böyle sonuçlar buldum. Ama her hastanın devam etmesi ilginç geldi bana. % 40 organik olmayan psikoz , depresif nöbet , bipolar raporlu birisi tamamen düzeldiğinde normal memurluktan mı devam edicekmiş şaşırdım yani...

Bu sonuçlara göre DijitalPortakal sizin memurluğunuzun geri alınma ihtimali %1 bile değil iyileşenler bile devam edebiliyomuş. Ancak engelli haklarınızdan yararlanamazsınız vergi indirimi vs...

Sizosalgun

Ben faydasından zararından yazmadım usta. Tamamen düzelirse %100 düzelmeden bahsediyorum. Garip olabilirdi... Ama onlara bile devam hakkı tanınıyomuş sorun yok ben yeni öğrendim... Arkadaşın konuyu fazla uzatmayalım gerekli bilgileri yazabildik zorda olsa... Arkadaşın duruma gelirsek zaten kalıcı rahatsızlıklar var. Onun memurluğunun alınması ise çokçok daha zormuş bunuda gördük...

Limooon

Bende lise mezunuyum. Ekpss ortaöğretim sınavına hazırlanayım bari. İnşallah hizmetli olarak yada memur olarak atanırım. İnşallah raporum da süresiz çıkar sürekli yenilemek için uğraşmam. Teşekkür ederim Allah razı olsun

DijitalPortakal

Hazırlan usta inşallah başarılı olursun ama sende o azmi gördüm sen geleceğin memurusun inşallah.. Bende süreli olucak diye çok stres yapmıştım insanın canını sıkıyo evet. Ama ben memurluğun geri alınamıycağını bilmiyordum bile. Gerçi sonradan çok şey değişti yeni hastalıklar çıktı bende evlilik işi vs yattı memurluğada gerek duymadım kaldı öyle... Geçmiş olsun tekrardan ...

arkadaslar personel sube mudurlugunden bılgı aldım engellı memurla normal memujr arasındakı fark engellı memur engellılık haklarından yararlanabılıyor engellıden cıkarsa bunu kurumuna bıldırmek ve engellı haklarından faydalanmakdan vazgecmek durumunda ve normal memur olarak devam etmekteymıs.

Sizosalgun memurken rapor süresi biter yada bir sebepten dolayı %40 ın altına düşerse normal statüde memurluğa devam edersiniz. Geçmiş olsun

Pazartesi engelli raporu verilir mi?

Arkadaşlar sizlere bir şey danışıcam. Ben heyet sonucunu bugün e devletren öğremdim. Cilt hastalığıma %10 oran verilmiş.

Beni kurulda muayene eden doktor rahatsızlığımın şiddetli olduğunu, %40 vereceğini söylemişti ama bugün sonuç açıklandı %10 yazıyordu.

Hastaneye gidip doktoru buldum, hani %40 dı dedim.. Doktor dedi ki heyet de başka bir doktor vardı, oda bilmeden etmeden 10 puan vermiş dedi pazartesi gel dedi tekrar.

Pazartesi düzeltilebilir mi hemen bu rapor?

Üst Alt