Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik yürüme bozukluğu olan var mı?

sezery

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
psikolojik(anksiyete, okb, sosyal fobi vb.) rahatsızlığı olupta yürüme bozukluğu yaşayan varmı?

yürüyüş ve denge bozukluğu psikolojik olabilirmi kendimi bildim bileli var ve psikolojik tedavi görüyorum. Tıpta yapılabilcek bütün testleri defalarca yaptım ve en çok hastaneye gitme rekoru bende. Bütün çeşit emg ler beyin mrı ve tomografisi vb bütün testler temiz. Emgye rağmen kas ve sinir hastalığı olabilirmi arkadaşlar? Prof tarafından nörolojik muayenemde temiz ortopedik muayenemde. Tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim teşekkürler.

Artık biri cevap versin çıldırıcam !

Kendimi bildim bileli yürüyüş ve denge bozukluğu yaşıyorum. Eminimki en çok doktora gitme rekoru bendedir. Hatta guinnesse başvurucam. Neyse bu zamana kadar hiçbi rahatsızlığım çıkmadı Anksiyete, Okb, Sosyal Fobi, Hastalık Hastalığı, Panik Atak ve Kişilik Bozukluğu dendi psikolojik tedavi görüyorum %100 olmasada rahatlıyorum. Beyin Mr, Beyin Tomografisi, Skolyoz Grafisi(Tüm omurgayı gösteren), Bel Mr, Boyun Mr, Kalça Röntgeni, Sağ-Sol Diz Mr, Ekg, Solunum Fonksiyon Testi, Çok Ayrıntılı Göz Muayenesi daha birçok kan tahlili ve tetkikler hepsi normal ve en önemliside 1 yıl arayla çektirdiğim çok kapsamlı bütün çeşit EMG ler oda normal. Prof tarafından yapılan nörolojik muayenemde normal. Abilerim ablalarım nolur bi yardımcı olun özellikle kas-sinir motor-nöron hastası olanlar eğer gerçekten nörolojik bi rahatsızlığım olsaydı Ataksi, Nöropati vb mutlaka yaptırdığım testlerde çıkarmıydı ve nörolojik muayenemde? Ek test yaptırmama gerek varmı? Doktorum ısrarla birşeyin yok psikolojik diyor ve doktorum 9 eylül ünv nör. anabilim dalı başkanı prof. Psikolojik rahatsızlıklar yaşayıpta yürüyüş bozukluğu yaşayan varmı? Beni gören çok sağlıklısın diyor ama benim içim bir türlü rahat etmiyor. Yardım edin nolur sanki yürüyüşüm bozuk belkde bana öyle geliyor? Gerçekten o tarz hastalıklara tanı nasıl konuyor ve neler yaşıyo hasta yardımcı olun artık lütfen !

merhaba

geçmiş olsun önce. denge problemi olma ihtimali aklınıza geldimi kulakdaki yarım daire kanallarıyla ilgili bi inceleme yapıldımı?

cevap evetse durumunuz hastalık hastalığını düşündürüyor..

Merhaba daha önce defalarca kbbye gittim ama özellikle dengeyle ilgili bi muayene edin demedim. Rutin kulaktan ve burundan baktı ekranda kulagımın içini gördü. Bahsettiginiz şey olsaydı görürdü sanırım? Yada ekstradan bi filmmi çekiliyor onun için?

sezery

Var kardeşim sanirim psikolojik aynı durum bendede mevcut sirf bu sorun yüzünden ortopedi bolumune gidip ayaklarda bi anormallik vs. Bir sorun olup olmadığına baktirdim her sey temiz çıktı. Sanirim sosyal fobik bir durum özgüvensizlikten Kaynaklaniyor kalabalik ortamlarda gerilme ve yürüyüşlerde anormal,kasılarak yürüyorum okulda ilk defa (Liseye yeni gitmisken) birisi dalga gecti yürüyüşümle o andan itibaren insan içine bile çıkmaya utandım bir türlü yenemedim bu lanet illeti sankı bir kilit var o kilidi kıramıyoruz gibi bir his oluyor bu durumdan çok ama çok rahatsızım ilk okul 7.Sinifta başladi bu durum suan lise sonda olucaktimki malesef bu olaylar yüzünden okulumdanda oldum bir çözüm var aslinda bana göre Body(Fitness) çalişmak , Pilates yapmak ve sosyal faaliyetler göstermek bunlari yapabilirsek sanirim bu illetten kurtulup özgüveni kazanıp yürüyüşümüzü düzelteceğimizi umuyorum ama malesef suan tek başıma hiç bir yere gidemiyorum illa birisi olacak yanımda hic bir işi tek yapacağıma güvenemiyorum korkuyorum ya rezil v,s olursam bilmiyorum nasil bir illettir bu şekil yaşamak çok acı veriyor keşke ailem anlasa beni anlatmaya çekiniyorum intihari düşünmeye başladım o derece ... ooof of -_-

@sezery

Kardeşim merhaba aynı şikayetler bendede uzun zamandır var ve tıpkı senin gibi herhangi birşey bulunamadı bende anksiyete bozukluğu tedavisi görüyorum, iletişime geçelim

Sezery ve lordofme arkadaşlarım oralardamısınız konuşalım bu konuyu

Oralar damısın arkadaşım

Bende de var,ben kendimdekinin şizofreniden kaynaklandığını düşünüyorum,kas gevşetici ilaçlar etki eder mi bilmiyorum.Ayrıca,uykumda farkında olmadan dişimi sıkıyorum ve çene etrafım ağrılar içinde uyanıyorum.

kesinlikle psikolojik olamaz...norologların gözden kaçırdıkları mutlaka birşeyler olmalı...

sezery

merhaba,,geçmiş olsun,,,sorununuzu çözebildiniz mi acaba? size sormak istediğim birşey var....her çeşit EMG yapıldı demişiniz,,,bu EMG çeşitlerinden kastınız nedir? iğne emg benim bildiğim tek çeşit....aydınlatırsanız sevinirim...ne tür EMG sel tetkikler bunlar? teşk

Merhaba sorunu çözemedim hala ama gitmedigim nörolog kalmadı nörolojik muayenem tahlillerim temiz kesinlikle fizyolojik birşey yok diyolar zaten psikolojik sorunlarımda var onlarda psikolojik oldugunu düşünüyo. Sizce gözden kaçan nedir ? Ne yapmamı önerirsiniz ?

Doktor ilaç yazmadı mı?
İlaçla birlikte psikoterapi görürseniz rahatsızlığınız tedavi olur..sonuçta tedavisi olmayan bir rahatsızlık değil..Bu kadar üzüldüğünüzde rahatsızlığınızın derecesi daha çok artar...

Cerkess26gkhn

Kardeşim bahsettiğin şeyler yüzde 90 bende var bu kadar olabilir görünce şaşırdım sana nasıl ulaşabilirim

Çerkez biraderim senden bahsediyorum, forumuda kullanmayı pek bilmiyorum kusura bakmayın.

Mutlaka ailenle görüşmelisin bu konuyu anlatmalısın ailende bir psikologla birlikte senin tedavine başlanmalı bu konuda aile çok önemli eğer istersen bende bir anne olarak bunları yaşamış biri olarak ailenle görüşebilirim istersen tabiki içine atma içinde biriktirme yüklerini elinden geldiğince mücadele et doktora git hiç birimizin yüzü birbirimize benzemez huylarımız farklıdır konuşmamız farklıdır ses tonumuz farklıdır yürüşümüz farklıdır boyumuz farkldır insanlar birbirlerinden farklıdırlar benim yürüşüm bana özeldir seninki de sana özeldir bunları kafandan at demiyorum atmak zor bunuda biliyorum hala bunun mücadelesini veren bir anne olarak sana şunu diyebilirimki spormu git spor yap parklardaki spor aletleri ücretsiz kendini mutlu hissetircek her şeyi yap dışarı çıktığında kulağına kulaklık tak bir şeylar yap ama mücadeleni bırakma sakın

Psikolojik olarak bende de denge bozukluğu var bende senin gibi noroloji kbb beyin ve sinr cerrahi hepsine muayene oldum sterese bağlı kulak içinde denge sisteminde birşeyler oluyor sanırım bana kulağıma sıcak su ve sıcak hava verdiler denge problemim için birde ister istemez ilaçların etkisi ile biraz daha rahat salınarak türüyoruz sanırım ama ben yürüşümde bir şey olduğunu düşünmüyorum bazen dengesi,zlikler oluyor ama mühim olan lütfen mücadelenizi bırakmayın doktor doktor gidip bir şey çıkmadı ise illaki bir şeyler çıkarmak için uğrşmayın unutmayınki steres ve üzüntü ek hastalıkların habercisidir. Senin çektiklerini bende çeken biriyim ilaç kullanıyorum ama bunun yanında yine psikoljik sorunu olan bir delikanlınında annesiyim. Hem kendimle hem çocuğumla mücadele veriyorum bu mücadelemin yaınında fiziksel mücedelede veriyorum geçirdiğim kaza ile yıprandım bittim derken her defasında ayağa kalktım kalkmak zorunda idim önceliklerim var ailem var sorumluklarım var emekli oldum hala çalışıyorum 44 yaşında girdiğim yeni işimle ilgili hiç bir konyu bilmezken işe başladığımın 3 gününde öğrenmeye başladım işim uğraşım oldu evimde işim çok ailemle işim çok ama kendinizi bırakırsanız bıraktığınız anda daha çok hasta olursunuz namazını kıl allaha dua et uğraş bul kendine yaşın kaç bilmiyorum kitap oku çalışmıyorsan çalışmak için çapa sarf et hiç bir ilaç senin kendine vereceğin güvenden ve moralden daha etkili değildir.hepimiz ölümlüyüz günü gelince bu dünyadan çekip gideceğiz bunun için yok yere kendinizi perişan etmeyin sağlıklı çıkmışsın daha fazla zorlama yönünü değiştir kendini sterese soktukça yürümen ile ilgili bunun düşündüğkçe yürümeni bozmuş olabilirsin bırak senin yürümen sana özel kalsın denge ise bu problem hemen hemen bir çoğumuzda var

Arkadaşlar bu denge kaybı, yürüyüş bozukluğu sorunları için sorunu yaşayan herkes yıllarını hastanede geçirmiş ancak kesin bir hastalık bulunmadığından psikolojik teşhis konmuş. Evet psikolojik sorun yok değil ancak yürüyüş bozukluğu ve denge kaybı yaşatan mutlaka başka etkenler de var. yıllarca uğraşan arkadaşlar gibi ben de 10 yıl boyunca bu rahatsızlığım için birçok branşa başvurdum ancak sürekli psikolojik dendi. Ta ki 2014 yılında sağ elimde uyuşma başlayıncaya kadar. 20 gün süren uyuşma sonunda nihayet bir nöroloji doktoruna gittim ve beyin mr istendi. Sonunda ms tanısıyla tedaviye başladım. MS hastalığının nedeni ve %100 tedavisi henüz bilinmiyor. Şu anki tedaviler de sadece ilerlemesini önleme amaçlı. Doktorlar önce can sonra canan deyip kendini en başta düşün ve kafana hiçbir şey takma diyor. Ben de şu an biliyorum ki hangi gün yoğun değilsem, stres yoksa, kavga gürültü patırtı yoksa, kafamda karışıklık, takıntı yoksa o gün yürüyüşüm de daha iyi. Demem o ki kendi iyiliğiniz için kendinize çok dikkat edin

Ben de genellikle dışarıda kendimi kasarak yürüyordum. Ortaokulda ve lisede arkadaşlarım benimle dalga geçerdi yürüyüşüm bozuk olduğu için. Robot gibi yürüyorsun derlerdi bana. Psikiyatri ilaçları işe yaradı sayılır ama hastalık nüks etti ve şimdi yine kendimi kasarak yürüyorum. Profesöre gidiyorum ama yine de tam çözüm olmadı. Bilmiyorum doktorumu arasam mı?

Aynı zamanda bipolar duygulanım bozukluğu hastasıyım. Daha önce de yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi konmuştu.

Eğer herhangi bir rahatsızlık sonucunda gerekli tetkikler yapılmış ise ve görünürde bir sebep bulunamadıysa konversiyon bozukluğu olabilir. Tabi ki buna biz karar veremeyiz. Bir psikiyatriste gitmenizde fayda var. Konversiyon bozukluğunda kişi sebepsiz şekilde bayılabilir, sebepsiz yere birden bacakları tutmayabilir, işitme kaybı olabilir vs. Fakat sebepsiz görünen bozukluk psikolojik kökenlidir. Psikiyatri kliniğine bu şekilde çok sayıda hasta geliyor. Psikolojik olamaz diyen arkadaş neye dayanarak demiş anlamadım. Herhalde psikolojik dendiği zaman sanıyor ki "Kişi keyfi olarak uyduruyor" diyoruz. Böyle bir şey yok. Psikolojik bozukluklar da diğer hastalıklar kadar ciddidir. Terapinin işe yarayacağını düşünüyorum. Geçmiş olsun size.

çok kötü bı durum gerçekten bu nasıl bi illet anlamadım anlatmak insanı daha çok tedirgın eder anlatıgın zman karşındakı kendınce gurulanıyor bende yok sonra başlıyo havalanmaya çok kötü bı drum ne zman geçecek bilmıyorum heralde hiç geçmeyecek ecelimiz gelse iyi olur

sezery

ben askeri hastane psikiyatri servisinde yatarken,asker bir hasta getirmişlerdi.Yürüyemiyordu,ama fizyolojik hiç birşeyi yoktu.adım dahi atamıyordu.1 ay kadar yattı oda benimle birlikte.yani bizimle birlikte..epey kalabalıktı çünkü..sonra yürüdü...

kadir demir

tamam işte onunkide psikolojikti..psikolojik sorun yüzünden yürüyemiyordu..hatta hiç bir sorunu olmayıp askerde konuşmayan,ağzını dahi açmayan bir çocukta vardı,onuda getirmişlerdi.Psikoloji ne kadar tuhaf birşey,düşündümde :)

tam olarak bundan 6 sene önce bıtane ayakabı aldım ve ayakabı çok dardı ayagımı çok sıkıyordu hep yamuk yumuk basıyodum yere ayagım incilmesin diye ve sonra insanlar öle yamuk yürüdgümü görmesin diye başka sokaklardan geçiyordum hep kaçıyodum insanlardan sonra takıntı halıne geldi sürekli ayagımı düşünuyorum şurdan geçmıyım benı görüp gulerler dıye alay ederler die hep yolumu degiştiryorum tamamen takıntı kafamdan silemıyorum nasıl bişey 6 senedşr benı maf etti inalr bakıp gülüyolar utanıyorum kendimden şu ayagımı kafamdan atamadım düşünükçeçe daha kötü yuruyorum kendımı bundan alıkoyamıyorum 3 kere psikıtarıye gitim farklı farklı ilaçlar yazdı ama ayaramadı sadece iştahımı kesti ve sakinleştırdı bıraz başkada hiç bişeye yaramadı bu hastalık için ne yapmam gerekiyor hangı doktara gitmem gerekiyor lütfen yardım edin özürlü falan degilim tamamen psikolojık ama kendımı bundan alıkoyarmıyorum yokmu bunun bı çaresı bı ömür böle geçmezz neyaptımsa işe yaramadı bı çözümü olmalı bunun özürlü gibi yurüyorum llütfennn bu hastalıgın adını söleyın yaşamak çok acı veriyor

fringe.
ewet haklısın psikolık çok tuhaf şey ama bu yureyeme aşırı derecede kötü düşünsene ayagın kıtlenıp kalıyo bırbırne dolanıyoo

durmadan ayaklarınımı düşünüyosun aklından hiç çıkmıyormu sıkıntın bumu

nasıl yürüyüşüüz aklınızdan hiç çıkmıyormu rezil mı oluyorsunnız nasıl başladı bi anlatırmısınz

Merhaba sorunumuzu çözebiliniz mi eğer cözduyseniz banada yardımcı olur musunuz

Bence bu hastalıktan öte geçmiş.. Takıntı haline dönüşmüş, youtube de arasanız vesvese, takıntı adında çok video var.

Not: Bende bazen yolumu değiştiriyorum. Kendimi iyi hissetmek için ama yine o yoldan geçtiğim oluyor. Kendimi kötü hissetmekten se..

Sorunumuzu cozebildiniz mi eğer cozduyseniz banada bilgi verir misiniz

Yürüme bozukluğu dediğiniz tam olarak nedir? Topalliyor musunuz?

Bende insanların önünden geçerken (durak, cadde, vs) dizlerim boşalacak gibi oluyor

"Bilişsel davranışçı terapi" çalışan bir psikoloğa gitmenizi öneririm. Mutlaka faydası olacaktır.

Üst Alt