Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz başlangıcı teşhisi kondu ve Risperdal başlandı..?

Hayaoo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 1 aydır psikoz başlagıcım var doktorum bana risperdal 1 mg ilacını verdi nasıl bir ilaçtır bu kullanan var mı aranızda benim gibi psikoz başlangıcı olan var mı aranızda ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz.

Hayaoo
Geçmiş olsun.
Ne tür şikayetleriniz var görsel veya işitsel halisinasyon,alınganlık,şüphecilik,takıntılı davranışlar,toplumdan soyutlanma,düşünce bozuklukları gibi buraya konu açabildiğine göre durumun ağır değil sanırım.
Gerçi 1 ay çok kısa bir süre size tam teşhis konmamıştır doktur bir şeylerden şüphelenmiştir umarım psikoz/şizofren değilsinizdir.
Ağır durumlarda hastanın gerçeklik algısı bozulur kendine ait bir dünya oluşturur olmayan ses ve görüntüler duyabilir insanlardan şüphelenip toplumdan soyutlanabilir kişisel temizliğini ihmal eder ilaçlarla bu durum kontrol altına alınmya çalışılır çok uzun süreli bir tedavidir genellikle öbür boyu sürer
En çok kullanılan psikoz ilaçlarından biridir senin yapacak bir şeyin yok.
Doktorunu dinle memnunsan hep aynı doktora git.
Kesinlikle ilaçlarını içmeyi ihmal etme.
İlacını olumlu veya olumsuz etkilerini ve yan etki yapabilir bunu doktorunla paylaş yan etki için ilaç veya ilaç değişimi ,doz ayarlaması yapabilir.

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla risperdalın gelişmiş ilacı var solian adı da

Risperdal cinsel isteği azaltıyor mu ?

Ben kullanıyorum. Benim tanı da atipik psikoz. Rileptid 1mg ve rexapin 10 mg kullanıyorum. Raporum var %45. İş yok güç yok. İlaçlar belirtileri sifirliyor fakat bu defa da dünya işlerine kafa yoruyorsun. Engelli personel alımları yok denecek kadar az. Nasıl olacak bilmiyorum. Ve sokr@t cinsel isteği azaltıyor bu ilaçlar. Ben kendi derdime düştüğüm için doktora söylemedim. Durumlar berbat.

Risperdal consta kullanınca iğne fobisi başladı. Enjektörü çok kalın ve uzun. İnsanın canını yakıyor.

Risperdal kullanan psikoz hastaları

Arkadaşlar herkese merhaba, 3 yıldan fazla oldu bu ilacı kullanalı. En baştan beri değişmeyen tek ilacım. Tedaviye başladıktan sonra kilo artışı oldu, sanırım bu ilaçlar iştahı açıyor. Ama son 1.5 ayda 7 kilo verdim. Spor yapmamın sayesinde. Asıl problem tedaviye başladıktan sonra cinsel istekte inanılmaz bir düşüş oldu. Afedersiniz ayıplı videolara bile bakmıyorum eskiden çok bakardım. Hiç isteğim arzum kalmadı. Rüyamda bile abdestim bozulmuyor. Rüyada karşı cins görüyorum ama ıslaklık 0. Bugünde doktorum risperdalı günlük 8 mg a çıkardı. Sizde durum nasıl risperdal değilde başka psikoz ilaçları kulananlarda yazsın. Cinsel hayat ne durumda ?

Bipolar bozukluk hastası olarak uzun süre risperdal (risperidon) ve formlarını kullandım ; ripesil, rispel gibi. Şu an olfrex (olanzapin) kullanıyorum antipsikotik olarak.

Ben doktorumu değiştirdim. Eller ve bileklere titreme vardı. Zaten 1mg kullanıyorsun, kademeli keselim dedi. Bakalım inşallah tekrar etmezse yeniden vermezler. Bir tek rexapin kalıyor kullandığım.

Risperdal çok berbat Bi ilaç bende intihar düşüncesi yapıyordu iç sıkıntısı huzursuzluk VS hiç tavsiye etmem 100 mg ketya ya değişmem

Bendede kilo yapmıştı risperdal. Aldığım kilolaları henüz veremedim. Şu an sadece iğne var risperdal kullanmıyorum. Doktorunuzun verdiği ilaçları muhakkak aksatmadan kullanın derim tabiki. Raporunuz çıkar ekpss'ye girersiniz

Risperidon etken maddeli ilaçları sakın birden bırakmayın, "doktor" (mesleğini hakkıyla yapan vb etc) kontrolunde-takibinde (eğer bırakacaksanız tabi ya da doz ayarlaması yapılacaksa depo iğne veya tablet formatında) yapın. Teşhislere ve / veya tanılara takılmayın, zaman değişir, onlar da değişir. Psikiyatri, diğer cerrahi/operasyonel dallar gibi rasyonel değil ve de teşhis,tanı koymada çok büyük hatalar yapılabiliyor. İlaçların placebo etkilerini de unutmayın derim. Psikiyatri ölçülebilir tıp dalları gibi değil, örneğin ilacı/ilaçları kullanıyorsunuz ama ve fakat haplar yüzünden mi iyileştiniz veya iyileşmediniz yoksa kendiliğinizden iyileştiniz ya da iyileşmediniz gibi durumları ölçümleyemiyorsunuz. Psikiyatri bana göre bilim değil de hadi yarı bilim diyelim ve 1960'lı yıllara göre de daha da geriye gidiyor. Örneğin barbitüratların kullanımının azalması ve de benzodiazepinlerin kullanımının artması gibi örnekler çoğaltılabilir. Her zaman dediğim gibi dışarıdan normal görünen, aktif çalışma hayatı içinde olan insanların altını çizerek söylüyorum ki psikiyatriste gitseler ne tanılar ne teşhisler alırlar. İnsanlar saklıyorlar, gizliyorlar. Ben ise resmen elime megafon verilmiş de sorunlarımı bütün dünyaya haykırıyorum, manevi destek alabilmek, içimi dökebilmek için.. Sizce hata mı yapıyorum? Yalnız değilsiniz..

Zafer Akıncı bırakın başka birine psikoloğunuza bile söylemeyin diyor.

risperdal bilişsel yetenekler için iyi bir ilaçtır.ben onun aktif metaboliti olan xeplionu kullanıyorum.xeplion cinsel isteksizlik ve sedasyona karşı iyi bir ilaçtır.risoerdale göre daha etkili ve daha az yan etkisi olan bir ilaç.cedrina da seroquelin muadili

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt