Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz genetikte yoksa kaç ay/yıl antipsikotik kullanılmalı?

Aldehit00

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Doktor genetiğimde psikoz olmadığını söyledi. 7 aydır aralıksız Xeplion 100 mg kullanıyorum. Daha ne kadar kullanmam lazım? Dayanılmaz yan etkileri var bırakmak istiyorum artık. Tekrar atak geçirmemem tamamen iyileşmem için daha ne kadar kullanmalıyım?

Ben bir yıl kullandım. Uyurken salya akması, özgüven kaybı yapıyordu. Tüm yan etkilerine rağmen beni iyileştiren xeplion oldu. Diğer ilaçlar kar etmedi. Kesinlikle kendi kafanıza göre ilacı bırakmayın. Şikayetlerinizi doktorunuz ile paylaşın, sizi iyi görürse ilacı değiştirebilir. Allah şifa versin.

2 yıl olacak xeplion devam ke

(Gölge)

Psikolojik ilaçlar ağır Allah herkezin yardımcısı olsun

Şamil67

EVET doğru diyorsun aşırı yorgunluk ve uyku yapıyor bu ilaçların çoğunluğu. (%90 ı diyelim)

Ama şöyle 1 gerçek var psikozu 100% yenen bir kişi dünyada yok.

bende bir süre kullanıp bırakıcam zannetmiştim

ayDÜNYAvazo

Var doğru lakin bu hastalık rahatı seviyor strese bunalıma gelmiyor bence kendi işi veya devlet memurluğu gibi iş yükü hafif işler daha uygun olabilir.özel sektörde şizofrenler e is vermiyorlar.kendimde çok denedim ise girmek için.devlet şizofrenler in mağdur olmaması için en az asgari ücret verse çalışmak isteyen gene çalışır mağdur olanlar geçimini temin eder.şizofreni zor hastalık atak vs geldimi kafadan 3 ay düzelme evresi sürüyor ufak tefek sıkıntıları saymıyorum.

Şamil67

Şizofreni "KIRMIZI" kategoride yani önlenemeyen bir hastalık sayılabilir diyorsun anladım.

Psikozda yıllar süren tedavi sonucu iyileştim diyebilirim

yıllar süren tedavi sonucu iyileştim diyebilirim. artık geleceğe güvenle bakabiliyorum ilaçlarımı düzenli alıyorum ve semptomlar neredeyse sıfıra indi. yıllardır çalışabiliyorum. çevremle uyum içindeyim. hayata olumlu bakıyorum. diğerlerine tavsiyem Allah tan asla ümitlerini kesmesinler hep dua etsinler ve sabırlı olsunlar. hayatta her şey sınav ve biz bu sınavı verebiliriz.

ben ilacın tam fayda edeceği vakit bırakıyorum dün yine bırakmaya meyilliydim bırakmadım içtim bırakmadım içtim haplarımı iyiki de kesmemişim şeytan tam ilaçların fayda edeceği zamanı biliyor sanırsam

Ahmet T

Kardesim ilaçlara alışma zaman alıyor lütfen bırakmayın ağır geliyorsa doktordan rica edin mg düşürsun bende annem sayesinde alıştım 2 sene olcak psikoz belirtileri yok artık ilaçlar etkili

Bipolar olabilir miyim?

Ben psikoz hastasıyım xeplion concerta ve duxet kullanıyorum ama çok mutsuzum sürekli geçmişe kafayı takıyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor kaç tane antidepresan denedim hiçbiri fayda etmedi ben bipolar olabilir miyim ?o hastalıkta da depresif ve manik dönemler oluyormuş.

Bende ancak 7 ay dayanabildim. Değiştiren yada bırakan var mı ?

hiç bir doktor öyle bişey demez.çünkü daha şizofreniye neden olan genler bile tam olarak bilinmiyor.öyle bile olsa şu anda insanların genetik dizilimini çözümleyecek teknolojiler pratik kullanıma uygun değil.iki olasılık var ya ilacı bırakmayı kendiniz istiyorsunuz ve bunun için doktorun ağzından konuşuyorsunuz.yada doktorunuz bayağı bir kafayı yemiş.söyledikleriniz doğruysa bence ilk fırsatta doktorunuzu değiştirin derim

faux

bu arada ben de ilk atağımı yaşadığım için doktor sanırım bende de sanrı atağı dedi ama ilacın iyi geldiğini biliyor ona rağmen şu anda ilacı kesicek kendisi doçent bu arada söylediği şey de yaşımın 23 olması eğer 35 yaşlarında biri olsaydın ilaçları ömür boyu kullanman gerekicek diyebilirdim dedi sanırım rastgeldiği farklı deneyimler var psikotik olmayıp depresyonla ilişkili bir atak geçirmiş olabileceğimi düşündüğünü zannediyorum net bilgiyi haftaya veririm.

Xeplion bende de dayanılmaz yan etkiler yapmıştı sabır ederek 8 ay kullandım ve yan etkilerine rağmen beni iyileştiren Xeplion olmuştu.

selinpelin

tamam siz yanlış tanı konmasından bahsediyorsunuz.anladım.yanlış tanı konmuş olabilir.ama söyle de bişey var.kullandığınız antipsikotikler reseptörlerinizi geri dönüşümsüz bozuyor.ilacı bırakırsanız normalde tanınız depresyonsa bile şizofreni belirtileri gösterirsiniz.yani bunun ilk tanı konduğunda çözüme kavuşturulması lazımdı.doğru tanı koymaları lazımdı.bu ilaçlar dünyadaki en tehlikeli ilaçlar statüsünde.reseptörleri geri dönüşümsüz bozar.ilacı bıraktığınızda şizofreni belirtileri göstermeniz kesine yakın bişey.hem pozitif hemde negatif belirtiler ilacı bıraktıktan 3 ay en geç 6 ay içinde ortaya çıkacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gerçek mi bu cidden doktor hiç böyle bahsetmiyor kime inanıcaz ki gerçekten şaşırıyorum artık

xdedahii
dostum bu konuyu senle uzunca konuşmuştuk.şu anda kullandığın ilaç teknolojinin son harikası.biraz zaman ver negatif belirtiler ortadan kalkacaktır.bende de aynı belirtiler olmuştu.hepsi geçiyor.zaman ver.öteki ilaçlar kardiyovasküler olarak daha kötü geri dönüşümleri olan ilaçlar.bu ilaçlar sürekli değiştirilecek oyun oynanacak ilaçlar değil.ilaçları bırakmanın değiştirmenin yarıda kesmenin çok tehlikeli sonuçları olur senin için

Gerçek mi bu cidden doktor hiç böyle bahsetmiyor kime inanıcaz ki gerçekten şaşırıyorum artık

bu ilaçlar beyini etkiliyorlar.biraz akıl yürütürseniz beynin vücuttaki en kritik organ olduğundan dolayı bu ilaçların ciddi ilaçlar olduğunu anlarsınız.yani bu ilaçları bırakmanın kullandığınız doza göre çok ciddi psikotik yan etkileri olur.bazı doktorlar 9 ayda reseptörlerin kendini yenilediğini söylüyor ama bence doğru değil.reseptörler kendini yenilese bile psikotik belirtiler devamlı kalıyor.bazı ilacı bırakmış arkadaşlar var tanıdığım onlar her geçen gün kötüye gidiyorlar.size tavsiyem ilacınızın şu anki haliyle barışık olun.bırakmaya çalışmayın.yanlış anlamayın sizi korkutmak gibi bir amacım yok ama ben bir kere bıraktım.bırakan çok arkadaşım oldu. ama bıraktıktan en geç 3 ay içinde alevlenme yaşayıp akıl hastanesine kapatıldık.doktorunuz bıraktırıyorsa bilemem ama ben sadece deneyimlerimden ilaçları bırakmanın hiçte iyi birşey olmadığını söyleyebilirim.

faux

Gerçekten de öyle dayanılmaz yan etkileri var. Hiç kımıldayamıyorum evden çıkamıyorum.

Banada ilk tanı koyduktan sonra tanının ne olduğunu bile bilmiyordum. Biraz hastanede misafir edip tanıyı koydular.

Sonra belli bir süre ilaçları kullandım. İyileşince bıraktım. Uzunca süre 2-3 yıl bişe olmadı. Sonradan bir anda psikoz belirtileri ortaya çıktı.

Ben bu ilaçları böyle antidepresan gibi birşey sanıyordum. Hiç bilinçli değildim. Hastalığın ne olduğunu bile bilmiyordum.

Bir anda bıraktım ve hayatımın hatasını yaptığımı 1-2 yıl içinde anlamış oldum. Belirtiler yavaş yavaş geldi ama ben ilaç kullanmayı reddettim. Çünkü hastalığı psikoterapi gibi yöntemlerle çözüleceğini düşünüyordum.

Psikiyatri görünümlü psikologların tavsiyeleri geliyordu aklıma ilaçsız çözeriz. Sonra anladım ki bu hastalık ilaçsız çözülecek bir hastalık değil. Tamamen beyin kimyasallarının bozulmasıyla biyolojik olarak ortaya çıkan bir hastalık olduğunu anladım.

Bunları anladım ama herşey için çok geç oldu.

faux

bir konu daha açtım bu konu ile alakalı orda da bir arkadaş yazmış ilacı bırakıp bir daha hiç rahatsızlanmayan kişiler de varmış gerçekten yani ben tabi kim ne derse desin gene de doktorun çizdiği yoldan şaşmamaya çalışıcam

bir de benim içtiğim ilaç rileptid 1mg baya düşük bir doz hatta bazı günler ilacı içmediğim bile oldu ara ara aksattım

bir de bu ilaç geri dönüşülemez bir hasar bıraktığını düşünmüyorum çünkü risperidon tarzı antipsikotik ilacı öfke kontrolü olmayanlara da veriyorlar benim teyzem mesela rexapin içiyor sinirli olduğu için yani tamamen reseptörü bozarsa herkesi şizofreniye çevirmesi lazım değil mi

uyku sorunu olanlara vs de yazıyorlar yani böyle ciddi bi etkisi olsa kimse ilaç içmezdi diye düşünüyorum

olayı biraz tersten anlıyorsunuz.teyzeniz rexapin içtiği için şizofren olur demiyorum.rexapin ilacını bırakırsa şizofreni belirtileri gösterir diyorum.ayrı şeyler.ben şizofrenim ama ilaç kullandığım sürece değilim çünkü semptomlarını göstermiyorum.1 mg risperidon çok fazla bir doz değil.bence bu dozda devam edin .bırakmayı düşünmeyin.bıraktıktan sonra alevlenme yaşarsanız o dozun 2 3 katını reçete edeceklerini unutmayın.yada ben çok ukalalık yaptım.siz doktorunuzu dinleyin.şimdi bir kaç şey okuyorum bıraktırılabiliyormuş sorunsuz.benim tam bir bilgim yok bu konuda.doktorunuz daha iyisini bilir

faux

Tamam aslında ben de ondan bahsediyorum bir insan sırf öfkelenme sinir problemi var diye ki abartılı değil yani normalden biraz fazla sadece hayatını etkilemiyen düzeyde doktor böyle bir riski göze alarak bu kadar ciddi bi ilacı yazar mıydı rexapini ömür boyu kullansın diye yazmadı sonuçta geçici bi dönem için yazdı çünkü bırakacağını düşünerek madem şizofreni belirtileri çıkıcak yazması riskli değil mi onu demek istiyorum.

doktorunuzun yaptığı muhtemelen doğrudur onlar 12 yıl eğitim alıyorlar sonuçta bu konuyla ilgili

TungaTunga

Benide iyileştirdi ama yan etkilere dayanamıyorum yerimden kımıldayamıyorum.

Allah sabır versin kardeşim.Maalesef ağır yan etkileri var , bende aşırı can sıkıntısı,yerimde duramama yapmıştı.
İçimde zerre kadar yaşama sevinci bırakmamıştı.
Seni çok iyi anlıyorum.
Hatta dayanamıyorum tarzında bir başlık ile forumda konu açmıştım

Ama bunlara rağmen beni iyileştirdi.

Ben Xeplionu bıraktıktan sonra Rispedral Consta'ya geçmiştim.Rispedral çok daha az yan etki yaptı.
Doktorun belki zamanla Xeplion yerine başka iğneye geçiş yaptırır.

TungaTunga

İnşallah ama artık dayanılacak gibi değil 7 ay oldu. Sürekli yatağımın içindeyim. Halsizlikten, hiçbişe yapmama isteksizliğinden duramıyorum artık.

TungaTunga

Söyleyeceğim, hiçbir işimi yapamıyorum diye yerimden kalkamıyorum. Nasıl bir çözüm bulalım diye bakalım ne diyecek. Israrlı olacağım.

Dedem 1968 senesinde , daha 28 yaşındayken vefat etmiş. İntihar etmemiş ama hiç kimse nasıl öldüğünü açıklayamıyor. Adam birden çevrimdışı hale gelip ahirete intikal etmiş. Şizofrenim ve dedemin genleri bana geçti diye düşünüyorum DNA , genetik bilimi diye bir şey var...

Dedem 1968 senesinde , daha 28 yaşındayken vefat etmiş. İntihar etmemiş ama hiç kimse nasıl öldüğünü açıklayamıyor. Adam birden çevrimdışı hale gelip ahirete intikal etmiş. Şizofrenim ve dedemin genleri bana geçti diye düşünüyorum DNA , genetik bilimi diye bir şey var...

Allah rahmet eylesin bizim de sülalede hiç böyle bir örnek yok olsa gam yemicem garip bi durum gerçekten.

Üst Alt