Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastalarını ilaçsız tedavisi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Frnknstn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56133120 linkteki habere göre Norveç te psikoz hastaları ilaçsız tedavi edilmeye başlanmış

abilify aylık iğne kullanıyorum ama o bile günde 10 saat çalışmama engel olucak kadar yan etki yapıyor eski ilaçları hatırlıyorum hastane de yatarken zorla verirler çıkınca bırakırdım çünkü bitkisel hayattaki insanlar gibi o ilaçları alınca ancak 7/24 tavanı seyredersiniz engelli olduktan sonra temizlik işi bulmam bile 3 ay sürdü garsonluga kadar geldim ama günde 10 saat garsonluk yapmak atipik psikoz ilacı kullananan biri için imkansız 17-18 yaşında sapasağlam gençler bile bu çalışma temposu yüzünden işi bırakıyor siparişleri aklım da tutmak dikkatimi toplayıp odaklanmak bile yan etkiler yüzünden insanüstü bir çaba istiyor
uzun lafın kısası hiç akrabam da yok ilaç kullandığım zaman çalışamıyorum ilacı bırakırsam pöh ler eşliğinde hastaneye yatırılıyorum yaşamak kendimi bildim bileli hep acı verdi ama artık hayatımı iaşe ve idame ettiremeyecek durumdayım Kanada da ağır psikiyatrik rahatsızlığı olanlar ötenazi den faydalanabiliyor hayatımı sürdürmek için çalışmak çalışmak için ilacı bırakmak zorundayım bu da çok tehlikeli şizofreni tanım da var
ekpss den 80 ile atanamadim malum lise mezunları 51 puan ile atandı Norveç teki tedavi yöntemi Türkiye de uygulunmaz ise evde kendi kendime ötenazi uyguluyacagim benimle aynı hastalıktan muzdarip benim gibi düşünen varsa yazsın damdan düşeni damdan düşen anlar

Bende xeplionun kalıcı yan etkisi yüzünden mahvoldum gece yatamıyor gündüz kendimde olamıyorum ,daha birçok sıkıntısı var zaten sağlam olsakta iş yok ya ,ben bunun ilaçsız tedavisinin imkansız olduğunu düşünüyorum bende 2 defa hastaneye yattım polis eşliğinde
Tek mi yaşıyorsun kardeşim?

Son düzenleme:
dogandemirci11

6 yaşın dan beri tek yaşıyorum:) xeplion ben de kullandım çok ağır olduğu için hastaneden taburcu olunca bıraktım ekt tedavisi bile gördüm John Nash diye bir matematik dehası var o da çok çekmiş ama ilaçsız iyileşmiş bence ilaçsız tedavi mümkün ana fikir ataklar geldiğinde maruz kaldığımız halüsinasyon larin ve kuruntularin gerçek olmadığını fark etmek çevremizde ki insanlar da iyi niyetli ve yardımsever davranıp bizi tahrik edici davranmaz ise yani kendimiz yada çevremize bir zarar vermez isek bizi ilaca zorlayamazlar ben bunu sadece Türkiye'de mümkün görmüyorum çünkü insanlar da o iyi niyet yok hem devlet ilaç tedavisi bu kadar az sorumluluk isterken o zahmete girmez ben defalarca ilaç bıraktım her seferinde birileri beni tahrik edip hastalığımi azdırıcı şekilde davrandığı için hastaneye yattım yarın doktora durumumu izah edicem o düzenli olarak dozu düşürmeyi kabul etmezse direk bırakacağım herkese geçmiş olsun

Bende anne babam ölünce ne yapıcağımı çok düşünüyorum
Peki yalnızsan kim polisi çağırıp seni hastaneye yatırıyor?
Ayrıca ötenazi hangi yolla yapılabilirki kendi kendine

Keşke seninle daha fazla konuşma imkanı olsaydı bu hastalık ve işsizlik insanı yalnızlaştırıyor
Psikoza girip çıktıkça iş değiştiriyor olmalısın yine iyi komşuların ilgi gösteriyor benim öyle bir şansımda yok

İlaçsız tedavi diye bir şey %99 kişide imkansızdır. %1 kişide, kişi kendini biliyorsa, etrafında onu güvende tutacak kişiler ve çevre koşulları varsa, ne zaman atak geçireceğinin ayırdındaysa ve böylesi durumda ne yapması gerektiğini bilip yapıyorsa, evet, ilaçsız süreçler mümkün olabilir. Ama ülkemizde kimin hayatı o kadar sakin, kimin çevresinde sığınacak sakin bir liman var, kim şehrin kalabalığından kaçıp sakin kalabiliyor, kimin geçim/yaşam stresi yok ki ilaçsız tedaviye yönlensin.

Bence tüm zihni pelteleştiriyor eleştirilerine rağmen ilaçsız gündelik yaşam mümkün değil. İlaç ve doz ayarlaması doğru yapıldığında yaşam pekala doğru kurgulanabilir.

2019 dan beri aralıksız ilaç kullanıyorum şuan hiçbir semptom göstermiyorum insanlar şizofren olduğumu öğrenince şaşırıyor son işim de 15 dk mola istediğim için kovuldum ama hem bu ilacı kullanıp hem de çalışmak çok zor bazı psikiyatri polikliniklerinde gündüz Hastanesi'nde haftanın 7 günü hastalar bir araya gelip çeşitli etkinlikler yapıyor orada sosyalleşebilirsin işkur yoluyla da bir iş bulabilirsin ama anlayışlı ve iyi niyetli işverenler bulman lazım bundan bahsetmek istemiyordum ama bize hem mücadele etmemiz gereken bir hayat verip hem de bu hastalık ve insanı tamamen pasiflestiren ilaçlar kullanmaya mecbur bırakmak bana göre adil değil doğa da her canlının yaşam mücadelesine göre hayatta kalmak için çeşitli adaptasyonları var ama biz bu durumda başkasına muhtaç olmadan nasıl hayatta kalabiliriz

İlk rahatsızlandigim dönem de tedaviyi kabul etmedim sonra dayanılmaz derecede rahatsız edici sesler duymaya başladım ben de çözümü kamp yapmaya gitmekte buldum orada sadece piknik ve balık tutmaya gelen insanlar ile karşılaştım 7 gün sonra sesler kesildi ve kendimi çok iyi hissetmeye başladım bunu halüsinasyonlar dayanılmaz hal aldığında bir kaç kez daha tekrarladım her seferinde bir hafta sonra ilaç kullanmadan sapasağlam bir şekilde geri döndüm bir alternatif de biraz para kazanıp büyükbabamin köydeki kerpiç evini alıp insanlardan uzak basit bir hayat yaşamayı deneyeceğim benim rahatsızligimi kalabalık ve stres tetikliyor yalnızlık ve doğa ile başbaşa olmak ilaç tan daha iyi etki ediyor forumda sevilen sayılan bir kişisiniz bu konuda ki düşüncenizi öğrenmek isterim

Senin gibi yalnız olan biri için ilaç almamak büyük risk biri müdahale etmezse normale dönemezsin psikozda yaşar gidersin
Ben o hastanedeki boyama resim mesim işlerinden hoşlanmıyorum insan dertleşicek birini arıyor
Peki ev kiramı?

dogandemirci11

O etkinlikler bana göre de sıkıcı ama ancak bu kadar yardımcı olabilirim şimdilik oturan boğa ya yazdığım cevabı bir oku eğer köydeki evi alabilirsem beni ziyaret edebilirsiniz ben evde kitap okuyor spor yapıyor gitar çalışıyorum vakit geçirmek için ilk gitarimi almak için günde 10 saat temizlik yaptım :) senin atak geçirmeni ne tetikliyor önce bunu öğrenmen lazım sonra buna bir çözüm bulabilirsen bence sende ilaçsız yaşayabilirsin :)

Frnknstn

İlacı bırakma hikayeleri hep böyle oluyor inanın. İlacı bırakınca bir süre etkisi sürer ve "ilaç içmiyorum ama iyiyim" dedirtir, sonra kısa bir süre içerisinde yoksunluk başlar ve her şey başa döner... Benim ilaç bırakan bir arkadaşım var mesela, bir sorun yaşamadan devam ediyor. Ama bu o kadar istisna ki... Köyde, bahçede, çocuklarla, sert bir iş ritminden uzak, kafasını dinleyebiliyor... Şehirde bu işler zor. Hele de çalışan biri için çok daha zor.

Herhangi bir şey yok tetikleyen bir birbuçuk yıl arayla ilaç almadığım için giriyorum psikoza sonra polis hastane ilaç baştan başla

OturanBoğa
Hocam cevabınız için teşekkür ederim benim demek istediğim de arkadaşınız gibi bir yaşam sürmek suretiyle ilaçsız yaşamak bahsettiğim kamp olayın da gerçekten halüsinasyonlar geçti denemekten başka çarem yok şimdiki yaşam kalitem psikiyatri koğuşundan daha iyi değil en son Manisa'da yattım başarısız olursam Bakırköy'de yatsam bile sorun değil ama ben kendime güveniyorum zaten ilacı da bu yüzden sevmiyorum insanı pasiflestiriyor potansiyelinizi ortaya çıkaramıyorsunuz bana göre hayat bir mücadele ve ancak cüret edenler kazanır bugün hayatımızı kolaylaştıran çoğu buluş çevresi tarafından deli yaftası yemiş insanlar cüret edip pes etmediği için var benim kendime örnek aldığım kişi John Nash matematik dehası değilim ama ben de hastalığı ilaçsız yenebilecegimi düşünüyorum bu arada arkadaşınızda artık benim idolüm ben de başarırsam John Nash arkadaşınız ve ben diğer psikoz hastaları için umut olabiliriz

yasadıklarınızı cektıgınız sıkıntıları en ıyı sız bılırsınız ama bence hangı durumda olursa ol ölmeyı dusunme, annem babam ölunce ne yapacam deme senı annenden babandan fazla dusunen allah var sana anneyı babayı o verdı bu hastalık sende var ıse ona dayanacak gucunde ıllakı var ama caba gostermen lazım pes etmemen lazım.Ayrıca akıl bagı cok gıdıklerı zaten toplum olarak mıllet olarak ınsanlık olarak asla madur edılmemelı onlara ılgı alaka yakınlık sıcak bır yuva ortamı ıllakı saglanmalı.Ama sen o kadar gıdık degılsın bellıkı ılerde ne yapacam dıye dusunuyon cozumude dusunebılırsın.

tabı bızım gıbı ruhsal duygusal engelı olan bıreylere ınsanların yaklasımlarında dıkketlı olması lazım hayatı daha da zorlastırmamaları lazım.

Selam, bende abilify iğne kullanıyorum ağır yan etkileri var, çalışamıyorum. En can sıkıntısı olanı akatizi yapması. Bende ilaçlardan memnun değilim ama ilaçsız kesinlikle düşünemiyorum, hastanede yatmak zorunda kalmak gerçekten üzücü. İlaçları bırakmayı unut, doktoruna anlat durumu ilaç değişikliği uygulansın bünyene iyi gelen ilaç mutlaka vardır. Sağlıcakla kal..

Born2die xeplionun akatazisi az ama beni uykumdan etti abilifydan değişik formül ,yada invega hapı deneyebilirsin bende invega çok akatazi yapıyor ama sende ne yapar bilemem

White wolf ve born2die desteğiniz için teşekkürler ama doktorlara durumumu defalarca izah ettim en hafif ve en az yan etkili ilaç abilify olduğunu söylediler benim gittiğim doktorlar sadece hastalığın ne hangi ilacı kullanıyorsun ilacın var mı üç tane yazdım ilgisi bu kadar etrafına bir zarar vermediğin sürece nerede nasıl yaşıyorsun geçimini nasıl sağlıyorsun seninle ilgilenen birileri var mı yaşam kaliten ne durumda bunlar seni strese sokuyor mu hiç umursamıyor lar çalışabilmek için bir dönem ritalin dahi kullandım biraz iyi geldi ama oda sadece dikkati anlama ve kavrama yeteneğini artırıyor fiziksel yorgunluğa bir etkisi yok okul okuyanlara kesinlikle öneririm ayrıca bu ilaçların çok önemli bazı hormonların seviyesini düşürdüğünü bizzat doktor söyledi ritalin de zaten o hormonları normal seviyeye çekiyor calisabilmemiz için buna benzer ilaçlar var ama atak geçirme riski de yükseldiğinden bu ilaçları yazma sorumluluğuna çok az hekim giriyor ilacı bırakmadan hem çalışıp hem yaşamak kendi ayaklarımız üstünde durmanın bir yolu da bu hatta kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayacak mutluluk hormonunu normal seviyeye çeken ilaçlar dahi var ama çok az hekim psikoz ilaçlarının mutluluk hormonunu dahi düşük seviyede tuttuğunu bunu duzeltebilecek ilaçlar olduğunu bize açıklıyor atak geçirme riski yüzünden daha azı bu hormonları düzenleyen ilaçları reçete ediyor

Yarın enjeksiyon günüm doktor randevum var ben ilaçsız yaşamaya kesin kararlıyım umarım nasıl desem iyi niyetli ve hümanist bir doktora denk gelirim kimseyi ilacını bırakmaya teşvik etmiyorum ama doğayla tek başıma ilaçsız yaşamaya başladıktan sonra her ay düzenli olarak deneyimlerimi paylaşacağım dogandemirci umarım beni Bakırköy'de değil köydeki evim de ziyarete gelirsin 😅

Umarım kardeş hoş işsizlikten bi yere gidebildiğimiz yokya nerede yaşıyosun şuan ve köy nerede

Bu arada yattığım en kötü koğuş Ankara numune hastanesi idi ama Manisa'da ki koğuş ve personel çok iyiydi 7/24 çıkabildiğimiz kocaman bir bahçesi bile vardı tel örgüyle çevriliydi ama o bahçeye çıkmak beni rahatlatıyor ve stresimi azaltiyordu bir bakıma askerlik gibiydi zaten tel örgünün ardında kışla vardı koğuş arkadaşlarım da kafa dengiydi şu an o zamana göre daha mutsuz ve stresliyim hatta bayanlar koğuşundakikerle birbirimize selam dahi gönderirdik ama tehlikeli kendisi ve etrafındakilere zarar verenlerin koğuşuna düşmek istemezsiniz bu arada born2die ilaçsız yaşanabileceğini kanıtladığım zaman sen de ziyarete gelebilirsin

dogandemirci11

Şu an Antalya'da yim köy Konya da ama ille orası olacak diye bir kaide yok sadece orayı ucuza kapatabilirim bir de kendi köyüm yani köylüler bir sıkıntı çıkarmaz ana fikir doğayla iç içe insanlardan uzak olması çünkü kamp yapmaya gittiğim baraj gölünde yol sormak için köye girdigim de köylüler korkup jandarma yi çağırmıştı etraftaki yerel halkın güvenini kazanıp onlar ile iyi geçinmek çok önemli zaten orada da bir zararım olmadığını anlayınca köylüler özellikle gençler ile çok iyi arkadaş olmuştuk sağolsun onlar da çok iyi niyetli davranıp yardımcı olmuştu

ilacı bırakırsan gene hastanelık olursun, beynımızdeki salgılanmayan hormonu duzenlıyorlar.İlaclar agır gelıyorsa dozajını dusurtcen ben tek hap 10 mg a kadar dustum, ıcmeyı unuttugumda anlıyorum. İlac ıyı gelıyor bana,bendekı en onemlı hastalık uyku hastalıgıymıs onunla ılgılı ılac kullandıgımdan berı bomba gıbıyım. Sen uzman doktora gorun,ilacın dozajı onemlı cok alırsanda sana dokunur az alırsanda.Bıde sana tavsıyem sureklı mesgul ol hobılerın felanda olsun.Insanlardan kacma hastalıgını kabullen.utanılcak bırsey degıl,hırsızlıkmı yaptık, mılletımı dolandırdık. Algını degıstır yanı.Delirmeyı kımse ıstemez ama deli değiliz desekde engel oranımız olcusunde delıyız.

İnsanın ilacı Allah bol bol zikir çekin ne dert kalır ne tasa biznillah.💖💖💖

Niloya inancına saygım sonsuz ilaç almadığım dönem de bir İslam aliminin hayatını öğrendim bende gün de sadece bir zeytin tanesi yiyerek sürekli zikir çekip mushaf okuyup namaz kıldım bir değişiklik olmadı sadece aklıma kampa gitme fikri geldi kamptan döndüğümde sapasağlam idim çektiğim zikirler belki direk etki etmedi ama şifa kaynağını bulmama sebep oldu 😅
white wolf sana da teşekkür ederim bakalım yarın doktor ne diyecek 2 ay kadar önce gittiğim bir doktor da artık iyileştiği mi düzenli olarak ilacı birakabilecegimi herşeyin tamamen bana bağlı olduğunu söyledi son çare bir de o doktora gözükecegim

Bağımsız sinema filmi pi yi bilen varmı sanırım çözüme çok yaklaştım paternleri buldum 😀 evim Antalya da markantalya AVM yakının da bu civarda genellikle işyerleri pansiyon ve oteller var ben de eskiden ofis olarak kullanılan bir yerde kalıyorum çok az kişi yaşıyor daha da azı aileler aklınızda canlanması için örnek veriyorum gündüzleri kapalıyol AVM ve işyerleri sebebiyle sürekli bir insan seli akıyor daha sokağa adım atar atmaz poşetten bali çeken birkaç müptezele devlete millete herşeye söven bir kaç kişi ile karşılaşıyorum bunlar aslında sadece kendisine zarar veren iyi insanlar geceleri ise hiç bir insan evladı kalmıyor sadece tekinsiz bir kaç bar açık biri de tam evimin karşısında zaten yaşayanlar da o barlar ve bu civarda işyeri olanlar bense kira düşük olduğu için mecburen buradayım bir sokak arkası da 100. Yıl denen şehrin en yoğun ana arteri durum itibariyle çok rahat bir şekilde fuhuş dahi yapılıyor başımdan geçen bir olayı aktarayim bir gün gece işten çıkmış eve gidiyorum Vakıfbank durağı denen yerden evimin olduğu sokağa gireceğim mini etekli aşırı makyajlı bir kadın ve devlete ait transit sivil polis aracı gördüm kadın polisin kendisinin zaten bedava ilişki yaşadığı yetmezmiş gibi bir de arkadaşı için ilişki istemesinden şikayet ediyordu geceleri sadece bu kadınlar satıcıları ve daha da tekinsiz pek çok tip sokakta cirit atıyor evime 25m mesafede açık otopark ta ve sokak ortasında rahatça fuhuş yapıyorlar bunlar beni alakadar etmez ama sokaktaki diğer tekinsiz tipler beni rahatsız ediyor

Bu insanların bana zarar vereceği kuruntusu beynimden hiç gitmiyor öyle ki geceleri uyuyamıyorum bu beni strese sokuyor ve çok gerginim bu da atağa sebep oluyor kampa gittiğim zaman halüsinasyonlarin geçmesinin sebebi sanırım etrafim da kuruntu edebileceğim hiç kimsenin olmaması kendimden biraz bahsedeyim 19 yaşındayken bir kıraathane de çalışır akşamları masaları birleştirip üstünde uyurdum ama kendi ilçem idi yani insanları tanıyor ve güveniyordum dolayısıyla hiçbir kuruntum yoktu kampa baraj gölü yakınına ama yinede bir dağ başına gidiyordum tek başıma olmama rağmen bebek gibi uyurdum 50-60 kişilik psikiyatri koğuşunda da bebek gibi uyurdum tanıdığım ve güvendiğim insanlara karşı bana zarar vereceği kuruntusunu hiç yapmadım yani demek istediğim aşırı hassas bir insan da değilim ama bu muhitte geceleri hiç tanımadığım ve gerçekten tekinsiz insanlar cirit atıyor gündüzleri zaten her türlü insanın olduğu bir sel akıp gidiyor ben halüsinasyondan çok kuruntudan muzdaribim bu insanların kim oldukları neler yaptıkları neler yapabilecekleri beynimi sürekli meşgul ediyor

Kısacası ilacı bıraksam da devam etsem de bu muhitten ayrılmak zorundayım ama turizm kenti olması ve yabancılara konut satışı sebebiyle zaten yüksek olan kiralar Ukrayna savaşından sonra ödemek için günde 12 saat çalışmamı gerektirecek kadar yükseldi zaten ilacı bırakmak isteme sebebimde bu kadar çalışacak kadar fiziksel güç ve dayanıklılık kazanmak içindi dağ başına gitmeme gerek yok Kütükçü mahallesi gibi küçük ve herkesin birbirini tanıdığı bir mahalle de de rahat ve huzurlu bir yaşam sürebilirim ama orada bile Araplara özel açılmış uçuk fiyatlı daire ilanları var sadece yemin ederim Manisa'dan çıkıp bu eve taşındığımdan beri 4 senedir uyku ilacı alsam bile bir gün bile rahat ve huzurlu bir uyku çekmedim öyle ki yakında Tyler Durden a dönüşüp fight club ı kurucam zaten yaşadığım ev ve muhitte filmdeki ne benziyor öyle ki üst kat komşuma gürültü yapıyorsunuz dediğim de kaygısızca bisiklet sürüyoruz diye cevap veriyor 🤣

Son olarak sabaha kadar düşündükten sonra sanırım doğru yolu buldum kendi isteğimle hastaneye yatacağım psikiyatri koğuşu bile buradan daha huzurlu Ankara numune hastanesi hariç oraya hapis yatanlar bile dayanamıyor du kaliteli bir kitaplığım var gitarım ve metotlarim var handstand push up v sit ve pistol squat yapmayı öğreniyorum biraz gölge boksu ve muay Thai biliyorum yani üç taneye kadar hasta bakıcının hakkından rahatça gelirim 😅 ama sonra gönderecekleri tehlikeli hastalar koğuşuna dayanamam yani personel ile de iyi gecinecegim kafa dengi koğuş arkadaşlari da bulursam demeyin keyfime herkese geçmiş olsun

Norveç in hastaları ilaçsız psikoterapiyle tedavi ettiğini duymuştum eğer bu böyle olsaydı kaçmak istemezdik ilaçtan antipsikoz lar çok ağır ve yan etkilere yetersiz çözüm sunuyorlar bu açıdan psikoterapiyle tedavi şart ama norveçli hastalar bu tedavi yöntemini mücadeleyle kazandılar bizde öyle yapmalıyız cihange. Org diye bir sayfa var orada kampanya başlatın ben birkaç günlüğüne başlattım ama çok kişisel bilgi olduğundan kapattım siz başlatın kampanya birçok insana ses duyuruluyor ya ve bence işin kolayına kaçıyorlar psikiyatri 10 dakika tedavi ediyor ilaç yazıp bitiriyor bunu bizim yapmamız lazım çözüm yolu varsa deyin frnksn senin gibi bende bir taktik uygulayacağım gideceğim buralardan ilacı ev veriyor vesselam

Vanlı kardeşim eyvallah bahsettiğin siteye bir bakıcam Norveç te zorunlu ilaç tedavisi işkence olarak kabul edildiği için böyle bir yola başvurmuşlar okuduğum kadarıyla da bunu bir bölüm başkanı başlatmış orada insan çok değerli Norveç hapishane deki yaşam koşulları ile de meşhur sadece bir düşünce ama biz de zorunlu ilaç tedavisi nin işkence olduğu savıyla Avrupa insan hakları mahkemesi ne başvurup bir sonuç alabiliriz Vanlı kardeşim bahsettiğim gibi doğayla başbaşa sakın bir ev bulursam beni ziyaret edebilirsin dertlesiriz geçmiş olsun ben şuan sadece dozu düşürdüm ve psikoterapi ye gidiyorum

Kardeşim kampanyayı başlattım linki https://chng.it/SQQDpBq5 sadece ilgi çekici bir görsel bulmak kaldı desteklerinizi bekliyorum

Bu arada kardeş internetim bitmek üzere pek sık giremeyebilirim kalın sağlıcakla

Psikoz hastalarının ilaçsız tedavi kampanyası

Linkteki adres te kampanya mevcut ve bu tedavi yöntemi şuan halihazırda Norveç te uygulanıyor sadece ilgi çekici bir görsel bulmak ve sizlerin desteği kaldı geriye herkese geçmiş olsun https://chng.it/SQQDpBq5. Bu arada şimdiki görseli bana benzediği için espri olsun diye koydum nickim de Mary shellby nin kitabındaki Frankenstein karekterine benzediğim içindir 🤣

Son düzenleme:
İlaçla bile doru düzgün tedavi olamıyoruz ilaçsız nasıl olacak kandırmaca bunlar. Şu ana kadar bilimsel olarak en etkilisi düzenli ilaç kullanımınoda 100 de 100 tedavi edemiyo şu anki ilaçların gelişmişlik düzeyinfen dolayı.

İmza verdim kampanyaya ama resimi değişsen iyi olacak gibi eline sağlık

Eyvallah kardeşim Valla kardeş 2. Atağım da kurul için çekilmiş aynı böyle bir resmin var bir de kendimi resimdeki adam gibi hissediyorum bir link at o resmi koyalım Mehmet EA kardeş bir resim var bir melek öküz gibi sabana koşulmuş onun kanatlarıyla tarlayı sürüyor bir adam şu an kendimi o melek gibi hissediyorum ilacıda meleğe bunu yapan çiftçi gibi görüyorum o saban olan ilaçtan bir kurtulsam öyle şeyler yapacağım ki anlatamam sen de böyle hissediyor musun Norveç te ki ilaçsız tedavinin haber linkinde başlıkta ki ilk gönderi de var hadi geçmiş olsun Mehmet EA bu arada Vanlı ve benim gibi düşünenler için kampanya ya destek olmak ister misin sonuç ta ilaçsız tedavi hastanın kararına bağlı son tahlilde

Psikoz kardeşlerim siz ilaçsız tedaviyi imkansız görseniz bile sonuçta bu tedavi tamamen hastanın rızasına bağlı herkes istediği şekilde tedavi olabilir ama desteğinizi ilaçsız tedavi isteyen kardeslerinizden esirgemeyin sizler bile destek vermezseniz bu kampanya şimdiden yenilgiye mahkum desteklerinizi bekliyoruz bu arada gerçekten birileri halimizi betimleyen bir görsel linki atarsa süper olur

Vanlı kardeşim açtığım her başlık attığım her gönderi siliniyor bu işte bir terslik var ben forumu bırakıyorum change.org da görüşürüz bu arada white wolf spirit i görürsen selam söyle bunu bile silecekler nesi batiyorsa artık

ben ilaç kulanmamayı denedim olmadı resmen insanlar üzerime geliyor gibi hissetim ve strese giriyorum ve ilaç içtiğim halde genede bazı şeyler geçmiyor mesala özgüvenim yok iş yerinde çok pasifsin diyorlar zaten aktif olmadığım için çoğu yerden ayrılmak zorunda kalıyorum bide rutinlere çok bağlıyım hayatımdaki değişikliklere tahmul edemiyorum

araştırdım hatta pisikyatri danışmanımda atipik otizm yada atipik piskoz arasında olduğumu sölüyor bende şaşırdım doğrusu

Üst Alt