Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastalarını ilaçsız tedavisi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Demekki doğru bildim
sizi görmeden sesinizi duymadan davranışınızı görmeden böyle tahmin ettiğim ünlüler var şu otizmli diyorum yüzde yüz çıkıyor nereden mi biliyorum bende de asperger var oradan biliyorum. :)

bende abilify maintena iğnesini 2019 yılından beri kullanıyorum. Bendede yerinde duramama var ve uyku yapıyor. Ekpss ile yeni memur oldum bilmiyorum ne olacak. kampanyayı imzaladım fotoğraf olmamış ama korktum umarım faydası olur hepimiz için.

Hastalığıma verin detayları tam hatırlamıyorum ama bir araştırmaya göre strese girdiğimizde uyarıcı yada uyuşturucu bir madde almaz isek bir süre sonra doğal yollarla stres seviyemiz düşer ama bir sigara yakarsak anında stres seviyemiz düşer ama bize açıklanmayan aslında sigaradaki etken maddelerin bu düşüşten bir süre sonra stres seviyemizi anormal bir şekilde yükselttiğidir biz de bunun farkında olmadan bir sigara daha yakarız ve rahatlariz sonra aynı şey yine olur bu kısır döngü bir kez başladı mı sonuç tiryakiliktir bulamadığın zaman düşmandan dahi istersin sözü meşhur dur aslında ilk strese girdiğimizde hiç sigara yakmasak stres seviyemiz bir süre sonra düşecek ve doğal şekilde çalışacak vücudumuz sakinleşmenin bir uyarıcı yada uyuşturucu olmadan türlü yolu var ben en çok birileriyle sohbet etmeyi tercih ederim psikoterapi de buna benzer asıl geleceğim nokta şizofren tanısı ilk konulduğunda sadece ekt tedavisi ve psikoterapi uygulansa idi yani Norveç benzeri bir tedavi yöntemi kullanılsa acaba ilaca yine ihtiyaç duyarmiydik bana göre sigara örneğin deki gibi ilaçlar etkisi geçene kadar şizofreni belirtelirini örtüyor tabi bunu dayanılmaz yan etkileri ile gerçekleştiriyor yine sigara örneğin de olduğu gibi etkisi geçince olması gereken den daha fazla şizofreni semptomlarına sebep oluyor siz de bir sigara daha yakiyorsunuz yani bir doz daha ilaç alıyorsunuz sigaradaki gibi ilaçsız yapamayacağınız düşünüyor ilaç olmayınca yoksunluk çekiyorsunuz ama insanların yoğun psikolojik danışmanlık ile sigarayı bıraktığı gibi siz de ilacı bırakabilirsiniz bu acımasız yöntem sigara ve ilaç tekellerinin ana silahıdır ama o kadar nüfuz sahibidirler ki bunları çok az kişi bilir daha azı da açıklamaya cesaret eder hala ilaç tedavisini savunan bir kişi dahi varsa kampanyayı kapatacağım eğer ikna olduysanizda destekleyin beni😅

Uzun oldu okuma zahmetine giren arkadaşlar a teşekkür ederim kampanya görselini de pozitif bir resim le degistirdim

https://chng.it/Pqn9KmMV link burada

Ruthgar

Keşke olabilse ama ilaçların verdiği hazdan mahrum olabiliriz ilaç kullanmasak eksikliğini hissederiz o zamanda.

İlaçsız tedaviyle hangi prof. veya doktor bu hastalığın tekrarlanmayacağını GARANTİ edebilirki?

BU HASTALIKLAR BİLDİĞİM KADARIYLA EVRENSELDİR.

Bilmiyorum mümkün gibi geliyor.Ben bir süredir ilaç içmiyorum, remisyon döneminde olabilirim belkide. 8 aydır Doktora görnünmüyorum, onlarda aramıyor.

Not: Bir terslik olursa bu başlığın altına yazarım.

Ruthgar sana teşhis konulanı ne kadar olduki?
Psikozdan nasıl çıktın kendi isteğinle ilaçmı aldın yoksa zorla hastaneyemi yattın

4 sene önce teşhis kondu. Hastaneye hiç yatmadım.4 sene boyunca düzenli ilaç içtim.TRSM ye gittim. Son 8 aydır gitmiyorum ve ilaçta içmiyorum, onlarda aramıyor bende aramıyorum.

Ne ilaç kullanıyordun bide yan etkiden dolayımı bıraktın ,varmıydı yan etki

En son kullandığım ilacı yazayım. Abizol 20 mg yazıyordu Doktor, ben yarısını içiyordum sonrada bıraktım.

Arkadaşlar bulabildiğim en alakalı ve yetkili kurum Türk psikiyatri derneği ne de kampanyayı mail attım onların da destek ve önerilerini istedim yalnız ben dahil 3 kişi imzaladı şimdiye kadar sizlerin de desteğini bekliyorum https://www.tihek.gov.tr/iletisim/ adresine de başvurdum benim yapabileceklerim şimdilik bu kadar biraz vakit ayırıp siz de bir imza verirseniz hoş olur Norveç te hastalar ilaçsız tedavi yi bizimki gibi bir kampanya sayesinde elde ettiler eğer kampanyayı begenmediyseniz bunu kapatıp sizin açacağınız bir kampanya ya da destek olurum geçmiş olsun

Son düzenleme:
Üst Alt