Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastası kaç saat uyumalı?

seda73838

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
132
Psikoz hastası biri akşam kaçta yatıp kaçta kalkmalı yani toplam kaç saat uyumalı sağlığı açısından

@seda73838,
İhtiyaç hissettiği kadar uyumalı ama 12 saatten az olsa daha iyi olur bence.
9-10 saat uygun gibi.
Sen kaç saat uyuyorsun?
Geçen sene başında 12 saat uyuyordum ben ama sonradan 9 saat ya da 10 saat yetmeye başladı.

@seda73838,
Epeyce azmış.Nasıl dayanıyorsun valla şaşırdım.
Ben günde 5 saat uyusam bayılır kalırım bir süre sonra.
Lisede bir milli güvenlik dersi hocamız vardı.Yüzbaşı idi yanlış hatırlamıyorsam.
Dersin birinde günde 2 saat uyuduğunu ve az uykunun insanı daha dinç yaptığını söylemişti.
Gerçi bana atıyor gibi gelmişti ama bilemem tabi ki.Türlü türlü insan var sonuçta :)

Evet insan ertesi gün daha dinç oluyor DOĞRU.
(Az uyuyunca bildiğim bu benim)

@Lilith76, örneğin ben özel sektörde bir çalışmaya başladığım işe 35 gün dayanabiliyordum.

Şimdi memurum tam 7 yıl oldu burada başlayalı.

@Sakar_Şakir_60,
Çalışan arkadaşlara çok imreniyorum
Allah hayırlısıyla emekliliği de nasip eder inş sana.
Benim uyku saatim geldi.
İyi akşamlar.

Bende de uyku problem.İlaç içmediğim zamanlar uyuyamıyorum ilaç içip uyusam da erken kalktığımda kendime gelmem bayağı zaman alıyor.O yüzden ben de dayanamayıp işten istifa ediyordum.

bence psikoz hastası fazla uyumamalı uyudukça uyuyası geliyor bunu tespit ettim özellikle oruc tutanlar da daha fazla belirti gösteriyor ilaci 22:00 da içiyorum fakat onun öncesinde iftarı 7 gibi açtıktan sonra bir uyku basıyor bir uyuyorum taa sabah 8 e kadar hatta hala uyanmak istemiyorum

ama gün geliyor kendimi tutuyorum uyumuyorum daha az uyuyorum gün içinde daha enerjik daha interaktif oluyorum

ilginç..

@dermansiz hastalığın nedir oruç mu tutuyorsun oruç tutunca hastalığın daha mı şiddetleniyor

@seda73838, evet oruç tutuyorum da dediklerim sadece uyku ile ilgili yoksa stabilim psikoz için ilaç içiyorum ama neredeyse hastalık öncesi gibiyim sadece sosyal geri çekilme çekingenlik mevcut

Hafta içi Akşam 22.30 'da yatış / Ertesi sabah 07.00'de kalkış. Benim saatler sabittir

Son düzenleme:
Ketiapin bana ağır geliyor 12-13 saat uyuyorum

Memurum 25 mg veya 50 mg cedrina içiyorum 6 saat uyuyorum yetmiyor sabah uyku geliyor

Peki arkadaşlar bu uykuyla sağlığınız etkileniyor mu

450mg cedrina + 20mg rexapinle 12 saat uyuyorum. Çok geliyor. Doktorum rexapini 30mg dan 20mg a düşürmüştü. Kontrol muayenesinde tekrar düşürmesini isteyeceğim.

@seda73838, Bende aynı zamanda DEHB var. Odaklanma problemi yaşıyorum ama ilaç kullanmama kararı aldık doktorumla. Çünkü DEHB ilaçları beni hızlı döngüye sokabilirmiş. Çok unutkanım.

@seda73838, anlıyorum. Doktorunla konuşup ilaç yazdırabilirsin. Sanırım 18 yaşından büyüksün. Bu yüzden ilaçları devlet karşılamıyor ve pahalı

@seda73838, yine de durumuna uzulup ara verme Seda, cunku beyin egzersiz yapa yapa islevsel olmaya baslar biraz da. Beyin kaslarin guclenir gittikce. Sevdigin tarzda kitaplar okumani, yabanci dil antrenmanlari yapmani tavsiye ederim. Bulmaca da cozebilirsin. Beyin egzersizlerini herkese tavsiye ederim. Sosyal medyanin kotu etkilerini notrlemek lazim, beyin cok onemli. Yaslilikta demans vb. hastaliga yakalanmak istemem. Biraz tabii sans faktoru de etkili ama ben elimden geleni yapayim da.

Sosyallesme acisindan orgunu tavsiye ederim ama boyle bir derdin yoksa mutlaka acikogretim de olsa gir bir bolume.

Uyku konusuna da yanit vereyim. Az da kotu cok da. 8-10 saat arasi ideal bence.

Üst Alt